mililia Публикувано: 5 септември, 2017 Сподели Публикувано: 5 септември, 2017 В Лима магеланци масово ползват hostel Espana. Няма го в букинг, а резервацията се прави по имейл. Намира се в центъра, близо до централния площад. 1 Връзка към коментар
Carrie Публикувано: 5 септември, 2017 Сподели Публикувано: 5 септември, 2017 преди 57 минути , Евгени Димитров каза: Разглеждам хотели в Перу. За Лима гледам, че доста са съсредоточени в квартал Мирафлорес, но като дистанция е далече от центъра (7-8 км). Къде горе-долу да търся? Приемам и препоръки за изпробвани от вас места включително Наска, Арекипа, Куско и Пуно. Miraflores е добър избор за туристи, безопасно за разходки поне през деня и има какво да се види по крайбрежието, модерен квартал, като така и първоначалният културен шок няма да е толкова голям. Другите квартали, които също се водят безопасни са San Isidro и Barranco. Такситата не са скъпи, така че не е проблем придвижването, има ги на ключовите места. От Мирафлорес мисля някъде 15 солес да ми е струвало до центъра. В самия център не знам доколко ще ви е комфортно вечер, при положение, че ще ви е първи досег с Перу. Но дали от центъра ще хващате такси, за да разгледате по-далечните места или обратно, няма да ви се размине таксито май. Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 5 септември, 2017 Сподели Публикувано: 5 септември, 2017 (редактирано) преди 3 часа, Евгени Димитров каза: Разглеждам хотели в Перу. За Лима гледам, че доста са съсредоточени в квартал Мирафлорес, но като дистанция е далече от центъра (7-8 км). Къде горе-долу да търся? Приемам и препоръки за изпробвани от вас места включително Наска, Арекипа, Куско и Пуно. За Лима препоръчвам Hostel Espana, https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g294316-d317518-Reviews-Hotel_Espana-Lima_Lima_Region.html доста евтин и е по-скоро хотел, отколкото хостел. Намира се в центъра, идеално за разхождане, аз дори направих един тур през нощта, пълно е с полиция и ми беше спокойно. Аз не бих отишъл в Мирафлорес, просто си падам по 'стария град'. В Пуно няма много какво да се види, препоръчвам спане на остров - www.uroskhantati.com , много ни допадна. Редактирано 5 септември, 2017 от Oshko Връзка към коментар
zon Публикувано: 5 септември, 2017 Сподели Публикувано: 5 септември, 2017 На 1/09/2017 в 6:52, Евгени Димитров каза: Не съм ви занимавал от 2-3 дни, та ето ме пак с още няколко въпроса: - искам да направим стоп в Паракас за няколко часа с посещение на Islas Ballestas. Например хващаме автобуса в 6:55 от Лима, в 10:20 ам сме в Паракас, оттам един бърз тур до островите и продължаваме към Наска следобед. Колко време е разходката до островите, да знам като час какъв автобус да гледам? Ако препоръчате и от къде да запазя тура, още по-добре. - купих билети за МП, да разбирам, че booking form-ата и втората страница с потвърждение на направеното плащане е всичко, което трябва да представя на входа? На втория лист пише, че във високия сезон трябва да предствя и кредитната карта, с която е направено плащането и разбира се документ за самоличност. Изпускам ли някаква подробност? За лодката в Паракас - сутрин рано е най-добре, когато океана е спокоен и няма силен вятър. Не във всички дни излизат лодки, ако вятърът е силен. За полетите над Наска също е най-добре рано сутринта да сте там и в зависимост от времето се провеждат полетите, или не се провеждат. За билетите за Мачу Пикчу от сайта - трябва да направиш чекиране онлайн като попълниш данните ви и след това изпринтиш билетите ви. Билетите имат и баркод. 1 Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 7 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 7 септември, 2017 Zon, о-вите Балестас ще ги пропуснем. Искат ни по $50 на човек за тур, защото автобусът ни от Лима пристига 15 минути след началото на втория тур и ми писаха, че нямало как да ни добавят към групата, трябвало да е прайвет. Запазих апартамент от букинг в Мирафлорес, ама гледам локацията на спирките на автобусите на Круз дел Сур за Наска идват доста далеч от апартамента, та взех да се чудя дали да не търся нещо из централната част. Погледнах и този хотел/мотел Испания, който препоръчвате. Изглежда интересен като интериор, ама рейтинга не му е много висок - 7.1/10. Чудя се дали да не запазя нещо в центъра, от логистична гледна точно - заради автобуса и заради боливийското посолство и ваденето на визите. Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 8 септември, 2017 Сподели Публикувано: 8 септември, 2017 Моите планове за Перу - Боливия по същото време се промениха на Чили - Боливия. Но тепърва ще правя някакъв маршрут. Връзка към коментар
Carrie Публикувано: 8 септември, 2017 Сподели Публикувано: 8 септември, 2017 преди 8 часа, Евгени Димитров каза: Запазих апартамент от букинг в Мирафлорес, ама гледам локацията на спирките на автобусите на Круз дел Сур за Наска идват доста далеч от апартамента, та взех да се чудя дали да не търся нещо из централната част. Само искам да обърна внимание, че има повече от една автогара на Cruz del Sur в Лима, така че ако купуваш билет онлайн гледай да е за тази по-близо до настаняването, където и да е то. А от Мирафлорес до гарата на Av Javier Prado Oeste би трябвало да е около 15 мин. с такси... 1 Връзка към коментар
zon Публикувано: 8 септември, 2017 Сподели Публикувано: 8 септември, 2017 преди 12 часа, Евгени Димитров каза: Запазих апартамент от букинг в Мирафлорес, ама гледам локацията на спирките на автобусите на Круз дел Сур за Наска идват доста далеч от апартамента, та взех да се чудя дали да не търся нещо из централната част. Carrie ти е написала, че автобусните гари на Cruz del Sur в Лима са няколко в зависимост от дестинациите. Тази за Паракас, Наска, Арекипа е близо до квартала San Isidro (хотелите в квартала са по-скъпи), но пак си трябваше такси. От Мирафлорес също не е далече, няма да е скъпо таксито, просто си предвиди време заради трафика. Трябва да сте на автогарата минимум половин час по-рано за да си оставите багажа и бординга на пътниците започва половин час по рано. Тук има карта и адреса на автогарата за Наска http://www.cruzdelsur.com.pe/destinos/nazca на ъгъла между двете улици Esquina Lima y San Martin s/n Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 15 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 От къде да букна тур за Колка каньона? Писах на хотела, който запазих, видях на една от снимките, че предлагат (60 сол/ $19), но нищо не са върнали 4 дни след запитването. Гледах сайта, койтo Zon даде в един от постовете (go2peru.travel), имаше турове из долината включително Олантайтомбо. Смятах оттам да запазя и сега не ги виждам в сайта. Струваше $21. Турът до Rainbow mountain струва $43 от go2peru. Приемлива цена ли е това? Питам, защото ми направи впечатление, че продават билети на автобусите с по-голяма надценка. Запазих полет над Nasca Lines от хотела където ще спим ($80 на човек) в 6 местен самолет, но все още не съм купил билети за автобуса от Наска до Арекипа. Като часове има 2:30 pm, към 8 и 10 вечерта. Искам да взема според това кога ще приключим полета, но има голяма вероятност да останем без Vip места (следя билетите) . Ако приключим полета до обед, бихме могли да пътуваме 2:30 pm, ама няма как да го предвидя това. Ако закупя билетите в 10 вечерта, ще се чудим какво да правим цял ден след полета, ако приключим по с време. Какво бихте посъветвали? После ви мятам с Боливия! Връзка към коментар
mililia Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 Пътят от Наска до Арекипа е цяла нощ. Аз бих взела този в 10 вечерта, за да пристигна сутринта в Арекипа. Спестява се една нощувка. Но аз бих взела автобуса от Ика, като след полета в Наска ще се върна в Ика и бих правила бъгитата и сандбординга. Така ще си запълня времето до автобуса. Обърни внимание и на часовете на пристигане в Арекипа. По добре да пристигнете рано сутринта, вместо през нощта. Иначе ще трябва да търсите хотел. 2 Връзка към коментар
zon Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 В Наска можете да букнете тур за посещение на аквадукт, пирамида, гробище в пустинята, също и да видите от близо някои от линиите. За пътуването, аз лично предпочитам да е през деня, защото и да спите в автобуса през нощта, ще сте изморени на следващия ден. Преценете си. За тур за Колка каньона не мога да препоръчам агенция, тъй като не направихме тура. Може и на място да си изберете, предлагането в Перу е голямо. Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 19 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 19 септември, 2017 Останаха да наглася туровете около Куско. Изрових следните сайтове: • go2peru.com • karikuy.com (много положителни отзиви) • Peruhop.com • sastravelperu.com (тук цените са малко по-ниски в сравнение с другите, ама не се знае какъв ще е сървиса) • gettourguide.com От изброените сайтове, цените например за свещената долина започват от $25 и стигат $69 на човек. Ще ми е доста полезно, ако някой е ползвал услугите на изброените сайтове и изкаже мнение. Или ако е правил тур с местен човек и частен автомобил, и е останал доволен. По бърза сметка ми излиза, че да видим долината, Морас и Сие и Rainbow Mountain трябва да платя около $350+ за двама души,което ми се вижда доста, та затова търся варианти изпробвани от вас на по-приемливи цени. Най-вероятно ще запазя и част от туровете на място, но ми се ще да съм подготвен предварително. Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 19 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 19 септември, 2017 (редактирано) На 01.11 трябва да влезем в Боливия, тръгване оттам на 12.11 в 3 сутринта. т.е. имаме почти 11 пълни дни. Нахвърлил съм тази програма: 01.11 Пуно-Ла Пас (нощувка) 02.11 aвтобус до Uyuni (нощувка) 03.11 Салара 04.11 Салара 05.11 Салара/трансфер до Rurrenabaque (нощувка) 06.11 тур джунгла 07.11 тур джунгла 08.11 трансфер Rurrenabaque/ Ла Пас (нощувка) 09.11 Ла Пас 10.11 Ла Пас (Death Road Mountain Bike), ако има тур за ден, ще е чудесно. 11.11 Ла Пас Колко дни да отделим на столицата? Ако не направим джунглата, кой от градовете извън столицата си заслужава да се види - Кочабамба, Сукре? Гледах, има полети от Uyuni до Rurrenabaque с бърз стоп в Ла Пас за $174. Има ли опция за автобус от столицата до Rurrenabaque? Ако да, колко се пътува? Редактирано 19 септември, 2017 от Евгени Димитров Връзка към коментар
Carrie Публикувано: 19 септември, 2017 Сподели Публикувано: 19 септември, 2017 (редактирано) Относно туровете в Перу: аз не съм ползвала сайтове, всичко буквах на място от днес за утре и цените бяха в пъти по-ниски от това, което се предлага онлайн. Единствено за частен тур из Свещената долина може би трябва предварителна резервация, мисля @mililia беше дала координати в някоя тема за фирмата, която са ползвали... Боливия: - ако ползвате автобус за отсечката La Paz-Uyuni, по-добре да е нощен, защото иначе цял ден ще убиете в път. 10 часа с обикновени автобуси и то през деня в Боливия не бих си причинила, 4-6 часовите ми идваха много... Може да погледнете опцията с луксозните туристически автобуси http://www.todoturismosrl.com/ , мисля около 30Е струва в една посока на човек, това разбира се ако самолетните билети са доста по-скъпи. Нощните автобуси пристигат сутринта рано и има достатъчно време преди за започне турът в салара. - самият тур от Уюни е 3 дни, на последния връщането е следобяд след 16:00. Тоест трябва да съобразите транспорта обратно към Ла Паз или Руренабаке, дали ще има късни варианти. - ако не правите тур в джунглата може да се придвижите от Уюни към Ла Пас с автобуси със стопове в Потоси и Сукре (или на отиване към Уюни в обратен ред). Историческата част на Потоси може да се види и за половин ден, още половин ако искате да правите тур в мините. Сукре е много приятен град, един-два дни в зависимост от интересите. - за Ла Пас един ден е достатъчен според мен, може и полудневни турчетa до Valle de la Luna (лунната долина, струва си) и Tiwanaku (не съм била, но от историческа гледна точка би било интересно). Редактирано 19 септември, 2017 от Carrie 2 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 19 септември, 2017 Сподели Публикувано: 19 септември, 2017 преди 8 часа, Евгени Димитров каза: Останаха да наглася туровете около Куско. Изрових следните сайтове: • go2peru.com • karikuy.com (много положителни отзиви) • Peruhop.com • sastravelperu.com (тук цените са малко по-ниски в сравнение с другите, ама не се знае какъв ще е сървиса) • gettourguide.com От изброените сайтове, цените например за свещената долина започват от $25 и стигат $69 на човек. Ще ми е доста полезно, ако някой е ползвал услугите на изброените сайтове и изкаже мнение. Или ако е правил тур с местен човек и частен автомобил, и е останал доволен. По бърза сметка ми излиза, че да видим долината, Морас и Сие и Rainbow Mountain трябва да платя около $350+ за двама души,което ми се вижда доста, та затова търся варианти изпробвани от вас на по-приемливи цени. Най-вероятно ще запазя и част от туровете на място, но ми се ще да съм подготвен предварително. http://taxidatum.com/ - не е компания за турове, а си взимаш такси през долината между Куско и Мачу Пикчо, като минавате през 2-3 забележителности, таксито те чака, сами сте, няма група, евтинко, точно, ние останахме доволни. 6 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 19 септември, 2017 Сподели Публикувано: 19 септември, 2017 Преди 1 час, Oshko каза: http://taxidatum.com/ - не е компания за турове, а си взимаш такси през долината между Куско и Мачу Пикчо, като минавате през 2-3 забележителности, таксито те чака, сами сте, няма група, евтинко, точно, ние останахме доволни. Наистина при наемане на превоз от тази компания, ти сам си организираш какво да видиш и за колко време. Ние бяхме включили Писак - крепостта и пазара, като в Олайтентамбо пожелахме да ни остави в хотела и сами отидохме в крепостта. При нас шофьора се стараеше да се прави на гид и си спомням, че точно при този преход той ни показа къде са мирадорите, даже носеше някаква книга и ни показваше скали, които имали формата на кондор и т.н. Аз препоръчвам с две ръце тази фирма, защото се оказаха супер точни. 6 Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 20 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 20 септември, 2017 (редактирано) Според вас, има ли опция да си сложа ваксината за жълта треска в Перу? В момента се мъча да намеря къде в Масачузетс мога да го направя, оказа се, че е много сложно. Откривам само едно място, но цената която ми обявяват е потресаваща - $700. P.S. След няколко обаждания, успях да намеря някаква друга клиника в Кембридж, само за $300 Редактирано 20 септември, 2017 от Евгени Димитров Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 21 септември, 2017 Сподели Публикувано: 21 септември, 2017 преди 9 часа, Евгени Димитров каза: Според вас, има ли опция да си сложа ваксината за жълта треска в Перу? В момента се мъча да намеря къде в Масачузетс мога да го направя, оказа се, че е много сложно. Откривам само едно място, но цената която ми обявяват е потресаваща - $700. P.S. След няколко обаждания, успях да намеря някаква друга клиника в Кембридж, само за $300 Предполагам има, и ще е по-евтино, но имаш нужда от 10 дни след поставяне на ваксината до момента, в който имаш вече изграден имунитет и можеш да тръгваш към джунглата. Как биха го контролирали, нямам представа, но дори и за твое спокойствие е това - 10 дни за изграждане на имунитет. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 21 септември, 2017 Сподели Публикувано: 21 септември, 2017 Доколкото съм чувал, ако на границата кажеш, че ще ходиш в засегнати райони и нямаш ваксина, ще ти сложат. Колко струва не знам. На място в Перу със сигурност има по клиниките, ама трябва да потърсиш. Тук в Бело Оризонте знам къде има. Предполагам, че за местни жители е задължителна ваксината и я има навсякъде. 1 Връзка към коментар
Carrie Публикувано: 21 септември, 2017 Сподели Публикувано: 21 септември, 2017 @Евгени Димитров Тук има адреси, където поставят ваксини в Лима безплатно за местни http://www.minsa.gob.pe/portada/Especiales/2016/fiebre_amarilla/index.asp?op=3 Евентуално може да потърсиш контакти и да провериш какви са условията за чужденци. 10 дни трябва да минат, за да се изгради имунитет... 1 Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 22 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 22 септември, 2017 (редактирано) За тура до Салара, май ще се спра на Red Planet и аз. Гледах сайта на kanootours.com. Доколкото разбирам, те са посредник и предлагат 3 дневни турове на Red Planet ($210); Quechua Connection ($190) и Perla de Bolivia ($185). Между трите фирми, местата които се посещават се покриват на 95%. При Quechua Connection например, разликата е някакви Galaxy & Devil Caves. Някой от вас дали е ползвал услугите на другите две фирми? за тура в джунглата: https://www.mashaquipeecotours.com/precios/, сайта който Carrie е ползвала, защото е изпробван, цена $230 Също гледах: http://www.madidijungle.com, предлагат тур за $260, който е малко по-скъп. Лоджовете им изглеждат по-добре. Друга опция върху, която се замислям доста е от този сайт: http://www.maxjungle.com собствениците на фирмата са местен индианец, женен за девойка от Чехия. Работят двамата плюс двама от синовете им. Четох ревюта, има доста положителни коментари. Писах им два пъти, връщаха в рамките на два часа, максимално подробно описват всичко. Та се замислям дали да не им се доверя. Цената им е $195 за три дни, няма значение дали ще е джунгла или пампа. Друго, което да споделя, писах на taxidatum.com дали могат да ти направят тур от Куско през Писак плюс пазара, оттам Ирубамба и да ни оставят в Олантайтамбо, казаха че ще струва $65 в седан кола. Казаха, че могат да включат и Чинчеро за $10 повече. За МП, тъй като не съм купил още връщането от Калиентес за Олантайтамбо с влака, заради високата цена ($103 на човек), мисля да го дебна на промоция. Ако не успея да взема на ниска цена, планирам да останем за вечерта в Калиентес и да купя билети за първия влак на следващия ден ($55 на човек). Дали ще платя нощувка в Калиентес или Олантайтамбо не е от значение, просто не искам да давам на тия перуански тЕрикати $206 за два еднопосочни билета. Та, в този ред на мисли, имаме влизане на МП+планината за 9-10 часа сутринта. Питането ми е за колко часа да гледам горе-долу влак следобед? 18ч. как ви се струва? от МП, ще ви прехвърля в Пуно с бърз въпрос. Гледам автобисите за Ла Пас. Малко промених плана и ще останем само една нощувка в Пуно, на следващата сутрин правим ерин тур до островите Uros (само) за няколко часа (ще приключи 11:45ч) и оттам черта. Оказва се обаче, че автобуситe през сайта на ticketsbolivia, тръгват сутринта, а тези в 14ч. стигат само до Копакабана. Из форуми четох, че границата затваряла в 18ч. Вярно ли е? В последствие от същия сайт намерих автобус, който стига в Ла Пас чак вечерта в 22:30, обаче искат $36 долар на човек за билет. Та се зачудих, правим тура, оттам хващаме автобуса в 14ч. за $8-9 до Копакабана и спим там или търсим такси от границата до Ла Пас същата вечер. Намирам информация, че има бакшиши, които ще те закарат за $20 до столицата. Някой да е правил такова минаване? Като цяло ми се иска да се доберем до Ла Пас на 31.10 вечерта, да поразгледаме на 1.11 и вечерта да хванем автобус до Uyuni. Засега това са ми чуденките. Иначе намерих някаква болница в Лима, която слага ваксини - $20. Казва се Del Nino и се намира на бул. Javier Prado. Даже всяка сряда слагат ваксините безплатно, само си плащаш документа за ваксината. Не знам колко обаче е сигурна тази информация. Ние кацаме там във вторник вечерта. Редактирано 22 септември, 2017 от Евгени Димитров Връзка към коментар
Carrie Публикувано: 22 септември, 2017 Сподели Публикувано: 22 септември, 2017 За туровете в салара, наистина програмата се припокрива и условията на настаняване са доста бейсик. За турове в джунглата помня, че исках първо с друга фирма, но не се събра група и в последния момент общо взето станаха нещата с Mashaquipe. Вие като сте двама, може и само от двама да ви направят групичка. Може би е по-добре да пишете на повече от една фирма и да проверите как стоят нещата. Като цяло в Перу има по-луксозни условия в лоджовете, а и храната ще е по-добра от тази в Боливия... Влак за 18ч е ОК според мен, другия вариант е с нощувка и много ранен (и по-евтин) влак до Оянта. Границата по маршрута Пуно-Ла Пас трябва да се мине през деня, проучи вариантите и през двата възможни гранични пункта - Yunguyo (ако пътувате през/за Копакабана) и Desaguadero, ако сте с директен автобус към Ла Пас. Аз пътувах с директен автобус рано сутринта (през Desaguadero), който пътува целия ден, доста повече от обявеното. Не знам кога пътуват маршрутките, това също е вариант и уж по-бързо от автобусите. За ваксина против жълта треска намирам стара статия от 2014, където фигурира тази болница, която си споменал: http://elcomercio.pe/vamos/consejos-de-viajes/fiebre-amarilla-conoce-precios-lugares-vacuna-323595 Пише даже, че и на летището слагали ваксини, но дали важи и в момента не се знае... Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 22 септември, 2017 Сподели Публикувано: 22 септември, 2017 Един глас за Red Planet. Пътувахме с тях и останахме доволни. Условията са basic, но такива са и на другите фирми. Тези са все пак по- реномирани според мен. Ние бяхме и с две малки деца и те го понесоха. Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 26 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 26 септември, 2017 Carrie, Oshko вие сте правили тридневен тур в Салара. Чета ревюта на фирми, стигам до заключението, че няма читава на 100%. Може би Ruta Verde, но там цените са по $600+ за 3 дни на човек. Гледам има много оплаквания във всяко едно отношение - лоша или оскъдна храна, натровени, втора нощувка в голям студ, липси на баня, разболяли се хора, непрофесионално отношения от гидовете и т.н. Четох и мнения, че общо взето третия ден е връщането към Uyuni с две спирки по пътя. Та, започвам да се замислям дали да не направим само еднодневен тур в Салара и да останем една вечер в някой хотел в Colchani (има много хубави) да се нагледаме малко на езерото и да се наснимаме. Мисля, че това градче/сeлце е добра изходна точка към самото езеро или греша? Знам, че ще видим доста по-малко, ама едно за сметка на друго. Мога да преглътна някои неудобства, ама май на тоя тур ще дойдат в повече. В сравнение с джунглата, за там съм ОК. Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 26 септември, 2017 Сподели Публикувано: 26 септември, 2017 (редактирано) преди 3 часа, Евгени Димитров каза: Carrie, Oshko вие сте правили тридневен тур в Салара. Чета ревюта на фирми, стигам до заключението, че няма читава на 100%. Може би Ruta Verde, но там цените са по $600+ за 3 дни на човек. Гледам има много оплаквания във всяко едно отношение - лоша или оскъдна храна, натровени, втора нощувка в голям студ, липси на баня, разболяли се хора, непрофесионално отношения от гидовете и т.н. Четох и мнения, че общо взето третия ден е връщането към Uyuni с две спирки по пътя. Та, започвам да се замислям дали да не направим само еднодневен тур в Салара и да останем една вечер в някой хотел в Colchani (има много хубави) да се нагледаме малко на езерото и да се наснимаме. Мисля, че това градче/сeлце е добра изходна точка към самото езеро или греша? Знам, че ще видим доста по-малко, ама едно за сметка на друго. Мога да преглътна някои неудобства, ама май на тоя тур ще дойдат в повече. В сравнение с джунглата, за там съм ОК. Ние останахме много доволни от Red Planet. Бяхме само нашето семейство в джипа. Иначе бяхме 3-4 джипа заедно. Гида беше много готин бял боливиец. Храна имаше много, включително и пиене- вино и кола и вода. Наистина втората нощувка условията са basic - няма отопление, а се спи на 4000+ метра, но щом децата ми го понесоха, значи не е толкова лошо. Дори се къпахме в минерален извор, това също е леко екстрмно - притичваш гол в студа, но е по желание. Един ден в Салара е различно, съвпада с първият ден на тридневния тур. Оттам нататък се виждат планините, пустоща, височината, езерата, вулканите и т.н. Редактирано 26 септември, 2017 от Oshko 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега