Георги Публикувано: 3 април, 2013 Сподели Публикувано: 3 април, 2013 Понеже тия дни много ръбове ще гладя да не претрупвам форума с нови теми за най-дребните неща ще ги изброявам тук. Та току що добавих опция за анонимно логване - представлява отметка при влизане в системата, и ако я цъкнете няма да ви има в списъка с онлайн потребителите - това е за по-срамежливите от вас Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 4 април, 2013 Сподели Публикувано: 4 април, 2013 (редактирано) Георги, знам, че в момента дерзаеш по техническата част на Форума, затова бързам да ти пиша за един технически проблем. Аз съм от маниаците на Opera и чат-пат ползвам Firefox. Забелязах, че в Операта видът и размерът на шрифта са различни спрямо Лисицата. В Операта е Times New Roman, мисля, и е по-малък и затова четимостта му е по-тегава. Обърни внимание, на първата картинка (Опера) първото ти изречение се събира на 1 ред, а в Лисицата е на 2 реда. И естествено, отговарям на резонния въпрос - с последните версии съм и на двата браузъра. Специално за теб ги ъпдейтнах днес, за да видя дали ще се оправи този проблем. Успех с изглаждането на някои такива дреболии! Редактирано 4 април, 2013 от vorbis Връзка към коментар
Георги Публикувано: 4 април, 2013 Автор Сподели Публикувано: 4 април, 2013 Записвам си го и ще погледна вечер. Бедата е, че имам само настройка за тип и размер на шрифт. А как ще ги рендва браузера после, май си зависи от твоя край. Но ще разуча как стоят нещата и ще сложа една опера и аз. Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 4 април, 2013 Сподели Публикувано: 4 април, 2013 Да, и аз съм с Операта и ми седи ужасно, както споделих и в блога. Явно си е от браузъра, защото в Експлоръра изглежда далеч по-добре, макар че пак си е криво с този дърварски Times New Roman. Молбата ми към Геогри е поне да промени дифолт шрифта на мненията на Verdana или Arial, защото Times New Roman e много изморителен за четене, особено на по-дълги текстове. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 4 април, 2013 Автор Сподели Публикувано: 4 април, 2013 Primary font е Droid Sans Не съм сигурен как е цялата схема с шрифтовете, възможно ли е оперката да не поддържа тоя шрифт и за това да заминава към Times New Roman? С приоритет ще го проверя това. Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 4 април, 2013 Сподели Публикувано: 4 април, 2013 Да, и аз съм с Операта и ми седи ужасно, както споделих и в блога. Явно си е от браузъра, защото в Експлоръра изглежда далеч по-добре, макар че пак си е криво с този дърварски Times New Roman. Молбата ми към Геогри е поне да промени дифолт шрифта на мненията на Verdana или Arial, защото Times New Roman e много изморителен за четене, особено на по-дълги текстове. Според мен е от браузъра. Аз не ползвам "Опера", но във FF имам куп настройки за шрифтовете, включително по видове писменост. За "Cyrillic" могат да се избират отделни шрифтове по подразбиране за serif, sans serif, mono и т.н. Проверете си при вас (ти и vorbis) какво е положението - сигурен съм, че има възможност за настройване. Всъщност може би това ще ви помогне: http://lois.co.uk/help/access-fonts.asp http://www.alanwood.net/unicode/opera_fonts.gif Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 5 април, 2013 Сподели Публикувано: 5 април, 2013 Primary font е Droid Sans Много важно уточнение! Оказа се, че въобще нямам такъв шрифт и затова Операта го прехвърля на Times New Roman. Хром и Лисицата обаче го пренасочват към някакъв друг, който прилича на него и затова там нещата на пръв поглед изглеждат нормално, но реално пак си е друг шрифт. Един козметичен проблем беше решен. Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 5 април, 2013 Сподели Публикувано: 5 април, 2013 (редактирано) Същата работа и при мен явно. На Операта изглежда меко казано отвратително, а на Експлоръра е с една идея по-добро, но пак си е гадничко. Тези екзотични шрифтове са си малко нож с две остриета - предполагам, че и други ще имат подобен проблем. Затова пак ще апелирам към Георги да помисли поне за текста на мненията да заложи на някой по-неутрален шрифт. Спомням си, че специалисти в предпечата са ми казвали, че Verdana-та е най-подходящият шрифт за дълги текстове. Най-малко напрягал очите при четене, защото е опростен, без излишни завъртулки и ченгели. p.s. Горният текст съм го форматирал като Verdana, 12 Редактирано 5 април, 2013 от Meidj 1 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 5 април, 2013 Сподели Публикувано: 5 април, 2013 Изцяло подкрепям мнението на Meidj. Без да съм го знаел това за специалистите в предпечата, всичките браузъри на системите и устройствата ми, си ги фиксирам на Verdana 10 или 12. Chrome, последната версия, засега дава най-добър вид на форума (според мен, и настройките, които съм направил на браузъра). Връзка към коментар
Георги Публикувано: 5 април, 2013 Автор Сподели Публикувано: 5 април, 2013 Обещавам отговор тая вечер Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 7 април, 2013 Сподели Публикувано: 7 април, 2013 Георги, оправил си ги шрифтовете. Браво! Вече е удоводствие да се ровя във Форума. 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 18 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 18 май, 2013 Айде, всички сте магеланци вече, че това Потребител малко ми бодеше очите, честито, да почерпите 6 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 18 май, 2013 Сподели Публикувано: 18 май, 2013 Следваща титла - крал и кралица на Магелания. Но предлагам да оставим избора за след няколко години, че от много избори напоследък се чувствам поуморена. :D 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 18 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 18 май, 2013 Следваща титла - крал и кралица на Магелания. Но предлагам да оставим избора за след няколко години, че от много избори напоследък се чувствам поуморена. :D На мен пък тук в Холандия ми писна от крале и кралици. И до там ще стигнем 2 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 18 май, 2013 Сподели Публикувано: 18 май, 2013 На мен пък тук в Холандия ми писна от крале и кралици. И до там ще стигнем Вие там верно за една година имахте и кралица, и сега крал Връзка към коментар
Георги Публикувано: 25 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 25 май, 2013 Нови емотикони, да си раздввижвате постовете с кеф :rabbi: И много други 5 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 25 май, 2013 Сподели Публикувано: 25 май, 2013 ххахаха много са готини, особено предпоследната 1 Връзка към коментар
Jindo Публикувано: 25 май, 2013 Сподели Публикувано: 25 май, 2013 Едно предложение - линковете от "Последни Дискусии" на началната страница да водят към последното мнение. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 25 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 25 май, 2013 Едно предложение - линковете от "Последни Дискусии" на началната страница да водят към последното мнение. Това беше предложено вече от akair, за съжаление софтуера не го поддържа като настройка, а и по скромните ми разбирания както са структурирани линковете не знам как да го пипам. Ей сега ще потърся повече информация пак. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 25 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 25 май, 2013 Хм, май го излъгах. Сега трябва да линква към първото непрочетено мнение, ако има такова. Тествай и докладвай Ще преправя цялата заглавна страница скоро, обещавам. Връзка към коментар
Jindo Публикувано: 25 май, 2013 Сподели Публикувано: 25 май, 2013 (редактирано) Точно погледнах кода и виждам "?view=getnewpost" и се усетих, че нещо е променено и да, работи данке Редактирано 25 май, 2013 от Jindo Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 26 май, 2013 Сподели Публикувано: 26 май, 2013 Има някакъв бъг: горе вдясно на "Ново съдържание" ми дава, че няма нищо ново, а на Форуми има сума ти непрочетени (наистина непрочетени, след опресняване) Връзка към коментар
Пожето Публикувано: 26 май, 2013 Сподели Публикувано: 26 май, 2013 Има някакъв бъг: горе вдясно на "Ново съдържание" ми дава, че няма нищо ново, а на Форуми има сума ти непрочетени (наистина непрочетени, след опресняване) Като натиснеш "Ново съдържание", натисни "Форуми" в лявата колона "По вид". Така ок ли е? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 26 май, 2013 Сподели Публикувано: 26 май, 2013 Ми честно казано, сега Форуми ми е избрано по подразбиране и показва теми, преди като не показваше не знам как е било, ама явно трябва повече да гледам из екрана Връзка към коментар
Пожето Публикувано: 26 май, 2013 Сподели Публикувано: 26 май, 2013 Ми честно казано, сега Форуми ми е избрано по подразбиране и показва теми, преди като не показваше не знам как е било, ама явно трябва повече да гледам из екрана Сигурно си браузвал в Галерията или в Новините и от там си натиснал Ново съдържание. Така показва по подразбиране новото съдържание в съответната секция Връзка към коментар
Препоръчани мнения