veseliak Публикувано: 29 май, 2013 Сподели Публикувано: 29 май, 2013 (редактирано) Попълвайки профила си заблязах, че Армения фигурира в ЕВРОПА и АЗИЯ.По принцип има няколко класификации по които се определя къде е Армения.Предлагам ГЕОРГИ да реши въпроса веднъж завинаги :D Редактирано 29 май, 2013 от veseliak Връзка към коментар
Георги Публикувано: 29 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 29 май, 2013 Такива дилеми обикновено ги решавам, като гледам дали държавата участва в квалификации за европейско първенство по футбол. Та Армения в тоя ред на мисли отива в Европа, ще я премахна ей сега от Азия Редакция: гледам че и с Азербейджан е подобно. Дали пък не бях решил да ги оставя и на двете места...айде довечера ще прегледам всичко и ще стигна до консистентно решение Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 29 май, 2013 Сподели Публикувано: 29 май, 2013 Искам да пипитам ппри какви теми излиза бутон най-добър отгововор? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 29 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 29 май, 2013 Зависи от форума. Пуснал съм го за тези, които са по-ориентирани като въпрос/отговор - в практически въпроси, търся самолетен билет и т.н. Особено за втория е важно, ако подателя маркира най-добрия отговор, темата ще се отбележи като отговорена и е удобно за другите да не се занимават да ровичкат същия билет и т.н. Естествено всичко това е с пожелателна цел. Най-добър отговор могат да избират авторите на темите и модераторите. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 юни, 2013 Автор Сподели Публикувано: 2 юни, 2013 Форума за железопътен и автобусен транспорт става само Транспорт, демек ще включва и авиокомпаниите. Сега лека полека ще прехвърля всички теми, които са за там. Като странична тема, вече имаме доста сериозен бекъп процес, и ако недай си боже нещо стане, всичките умнотии, които пишем могат да бъдат възстановени лесно 1 Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 3 юни, 2013 Сподели Публикувано: 3 юни, 2013 Форума за железопътен и автобусен транспорт става само Транспорт, демек ще включва и авиокомпаниите. Сега лека полека ще прехвърля всички теми, които са за там. Ееееееееееее.... В такъв случай защо "Търся самолетен билет" не се преобразува просто в "Търся билет"?!? Прекалено голяма тежест се слага на въздушния транспорт във форума - не стига, че си има вече няколко обособени секции, ами и общите взе да окупира... Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 юни, 2013 Автор Сподели Публикувано: 3 юни, 2013 Прав си за търся самолетен билет, търся билет. Ще го коригирам довечера. Иначе е пределно ясно, че не може да се угоди на всички Връзка към коментар
niki_m Публикувано: 3 юни, 2013 Сподели Публикувано: 3 юни, 2013 Не ми харесва! Не ми угоди! Създаде голяма каша с това Транспорт! Авиокомпаниите и самолетните билети трябваше да са си в отделна тема. Останалият вид транспорт не е толкова специфичен, че да се забърква с АК и възд. превози. На мен като потребител, в момента ми стана още по-трудно да търся и намирам важните неща, свързани с прелитането ми от едно място до друга. p.s. емотиконите са моят протест и недоумение от създалата се каша Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 юни, 2013 Автор Сподели Публикувано: 3 юни, 2013 Сигурно за трети път го казваш това, че авиокомпании и самолетни билети трябвало да са си в отделна тема, но до сега аргументи не съм чул. Промоциите и добрите оферти са си в техен сегмент, търсенето на самолетен билет също е отделен сегмент. И нито един от двата има общо със стачката в Луфтханза например. Отделния транспорт има много общо, за да стигнем до Будапеща валидна опция е и влака, и автобуса, и полета. За да стигнем до Прага валидна опция е полет до Виена+автобус до Прага. И т.н. и т.н. Не знам как ти е по-сложно, след като единствената промяна е изместването на темите за авиокомпаниите от "Новини и дискусии" в "Транспорт". Нищо друго не се е случило. 1 Връзка към коментар
niki_m Публикувано: 3 юни, 2013 Сподели Публикувано: 3 юни, 2013 Сигурно за трети път го казваш това, че авиокомпании и самолетни билети трябвало да са си в отделна тема, но до сега аргументи не съм чул. Промоциите и добрите оферти са си в техен сегмент, търсенето на самолетен билет също е отделен сегмент. И нито един от двата има общо със стачката в Луфтханза например. Отделния транспорт има много общо, за да стигнем до Будапеща валидна опция е и влака, и автобуса, и полета. За да стигнем до Прага валидна опция е полет до Виена+автобус до Прага. И т.н. и т.н. Не знам как ти е по-сложно, след като единствената промяна е изместването на темите за авиокомпаниите от "Новини и дискусии" в "Транспорт". Нищо друго не се е случило. Това не е практично решение на въпроса. Има разлика и то огромна! Като всичко например е наблъскано в транспорт, половината от темите за АК са в авиация и др. раздели, колко месеца ще ми трябват да изчета информацията, че да отсея есенцията? АК и сам.билети са специфичен транспорт, тяхното протичане, развитие, проблеми при отмяна на полет, резервации, класове, програми и т.н.т.н.т.н. Нищо сложно няма да си купиш от Сф до Будапеща билет за влак, или за автобус - отиваш на спирката и ако има места те качват. Особеностите при отделните АК обаче са толкова много, различни и променящи се, че да се сравняват с рейса, трена и метрото е неуместно. Ползата от един форум е в ясните му раздели, в които човек влиза, и чете това, от което има нужда. Колкото до нуждата от опция при дадено пътуване - то има раздел за практически съвети, който върши работа. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 юни, 2013 Автор Сподели Публикувано: 3 юни, 2013 На тоя етап мисля, че е доста силно казано да говорим за "наблъскано", като я сме запълнили, я не една страница. Можеш да си сигурен, че когато се натрупат доста теми ще разцепваме на под категории, както с дестинациите. Ама в момента за 2 месеца има 3 теми за влакове и 5 за авиокомпании, а ти искаш да ги разделям? "Авиация" е хоби кът, забрави го, там се обсъждат технически детайли, парижкото авио изложение, първия полет на А350, инцидента със самолета на VIA - ето теми, които са за там. Направен е с оглед на това, че главния трафик тук е от АХ, и на доста хора като читатели на блога вероятно им са интересни и техническите джвъчки. Този форум не е мястото за проблеми с багажа и онлайн чек-ин. Съжалявам, че не намираш разлика, но в обозримото бъдеще това ще е положението. Ма много се бъркаш, ако мислиш, че няма специфични условия при автобусните и влаковите билети. Напротив - бизнес моделите им все повече почват да имитират този на авиокомпаниите, с допълнителни екстри, ограничения в багажа, промоционални оферти няколко месеца предварително, влакови пасове и т.н. Идеална категоризация няма да намериш, абсолютно никъде! Винаги ще има теми, които се преплитат малко или много. Въпроса с разделите е да дадат лека насока какво може да се очаква и до там, строг критерий на разделение не можеш да създадеш. Имаше тия дни тема: "Как да стигна до Малага и какво да правя там?" За къде е тая тема според теб? Ми на първо време си беше за "Търся самолетен билет", след като това е по-важното. Изяснихме транспорта сравнително бързо, появиха се съвети какво да се прави около Малага, и тогава темата замина в Европа. В случая дори не беше толкова голям проблем, но ще има и по-тегави теми, които мястото им ще се определя само субективно по усещане, на едни ще им хареса едно, на други друго. Връзка към коментар
niki_m Публикувано: 3 юни, 2013 Сподели Публикувано: 3 юни, 2013 На абсолютно грешна посока си, Георги!Форумът е абсолютно хаотичен, неподреден, разбъркан, без липса на систематичност, с някакви накъсвания на теми, което е неприятно. И още нещо - форумът е, за да обслужва потребителите му, да им даде онова, което търсят. Не е да обслужва модераторите и администраторите. Ти го създаде, той е твой, но не е предназначен за теб, а за останалите. Ако не се вслушваш в това, което потребителите искат - няма как да успее. Знам, че това ти коства финанси, време, работа, на всичкото отгоре и стотинка не получаваш за тази си работа, за което ти благодарим всички. Но, моля те, съвсем добронамерено - не се дръж като начална учителка с показалката - то клончета, то субклончета, то рамуси, рамми, то това било чат, онова било чат, та какво ли не...Постоянно цепиш теми, постоянно местиш нещо нанякъде. Дават ти се предложения и в момента го караш на псевдофилософия. Длъжен си да уважиш желанията на потребителите, защото те поддържат един сайт. Свят ми се завива от такава "педантичност"! Както и да е. Отивам да поиграя тенис! Прави каквото искаш! Аз в хаос не мога да съществувам! 1 Връзка към коментар
niki_m Публикувано: 3 юни, 2013 Сподели Публикувано: 3 юни, 2013 p.s. и още нещо - колкото и да ти е чудно, за скромните ми 37 години, и аз съм се качвал и на автобус и на влак, и то не само в България. 1 Връзка към коментар
akair Публикувано: 3 юни, 2013 Сподели Публикувано: 3 юни, 2013 Това е най-демократичният диктат, който доста форуми са виждали - абсолютният лидер отделя време, нерви и усилия да се аргументира, за което може да получи само адмирации :D 3 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 3 юни, 2013 Сподели Публикувано: 3 юни, 2013 Ники, недей така Наистина голяма част от темите се размиха до такава степен от чат, че не се разбира първоначалният замисъл. Според мен Жоро доста (дори прекалено много) се съобразява с нас и няма нужда постоянно да му мрънкаме И това го пиша с яснотата, че аз най-много мрънкам! 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 юни, 2013 Автор Сподели Публикувано: 3 юни, 2013 На абсолютно грешна посока си, Георги! Форумът е абсолютно хаотичен, неподреден, разбъркан, без липса на систематичност, с някакви накъсвания на теми, което е неприятно. И още нещо - форумът е, за да обслужва потребителите му, да им даде онова, което търсят. Не е да обслужва модераторите и администраторите. Ти го създаде, той е твой, но не е предназначен за теб, а за останалите. Ако не се вслушваш в това, което потребителите искат - няма как да успее. Знам, че това ти коства финанси, време, работа, на всичкото отгоре и стотинка не получаваш за тази си работа, за което ти благодарим всички. Но, моля те, съвсем добронамерено - не се дръж като начална учителка с показалката - то клончета, то субклончета, то рамуси, рамми, то това било чат, онова било чат, та какво ли не...Постоянно цепиш теми, постоянно местиш нещо нанякъде. Дават ти се предложения и в момента го караш на псевдофилософия. Длъжен си да уважиш желанията на потребителите, защото те поддържат един сайт. Свят ми се завива от такава "педантичност"! Както и да е. Отивам да поиграя тенис! Прави каквото искаш! Аз в хаос не мога да съществувам! Аз съм отворен винаги за конструктивни предложения, но не и за сляпо оплакване. За цялата дискусия, единственото, което си казал, е че искаш раздел "Авиокомпании и самолетни билети". Можеш ли да ми посочиш един форум в света, където тия неща са на едно място? Според мен няма да е добре да пуснеш тема за стачката в Луфтханза и за няколко часа да иде на втора страница заради хора, които търсят самолетен билет и не ги интересува нито една друга тема във форума извън тяхната, нали? Колкото до чата, проявих гигантско търпение оная вечер, когато бълвахте мнения през 20 секунди. Знам какво е, участвал съм в подобни, търпеливо изчаках до колкото ми издържаха силите преди да си легна, за да ви оставя да си се покефите както трябва. Много малко хора биха имали това търпение и можеш да си сигурен, че последния начин, по който ще тръгна да избивам някакъв авторитарен комплекс, е като пощя темите мнение по мнение, за да изхвърля безумния чат от тях. Прилича и се усеща по-скоро като слугуване, ако щеш вярвай. Съжалявам, ако чувстваш предложението си като недооценено. Няма предложение, което да не съм премислил. Има такива, като анимираните емотикони, които не ми допадат, но ги приех. Конкретно, с колежката доста време прекарахме уикенда да се чудим как да ги натамъним дискусиите за авиокомпании, при положение, че имаме ограничена активност и ограничено екранно пространство. Стигнахме до това положение, което е сега. Пак казвам, търпи ревизиране, но би станало с конструктивни идеи, а не с нападки и нерви. И между другото, по изключение обсъждам стила ми на модериране. И не че пак гледам да се правя на диктатор, но подобни дискусии само натоварват излишно и вас, и мен. Далеч по-ефективни ще сме, ако се придържаме към конкретни предложения и избягваме квалификации кой каква учителка бил. 2 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 4 юни, 2013 Сподели Публикувано: 4 юни, 2013 Дайте да го даваме малко по-кротко, предлагам аз. Прави се предложение. Дали това предложение е конструктивно или не, решава Георги. В този смисъл той решава дали да се вслуша в него или да го игнорира. Не е длъжен да дава обяснения, но Георги очевидно е свястно момче и го прави, за да угоди на всички ни. Като написах последното и се сетих, че не познавам политик или общественик, който да е успял да угоди на всеки. Не искам да приканвам някого да работи за сваляне на Георги от административни права защото няма смисъл. В крайна сметка той е едновременно собственик на този сайт/форум и негов администратор. Всички ние сме негови гости, а когато съм на гости, лично аз правя всичко възможно, за да се съобразявам с домакина. А, ако съществува непреодолима преграда между нас, дължаща се на несходство в характерите, например, тогава преценявам дали да остана в неговия дом или любезно да се извиня и напусна. Аз предлагам всички ние да останем и да преценяваме дали да продължим да бъдем гости на Георги чак при поднасянето на десерта, а не още преди сервирането на ордьоврите, както се случва в момента... 3 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 4 юни, 2013 Автор Сподели Публикувано: 4 юни, 2013 OK, да резюмирам: - предложението беше обмислено, обсъдено, дискутирано, в крайна сметка е преценено, че на тоя етап и при сегашната активност не е добре да се реализира. Остава за в бъдеще. - всякакви други дискусии за безсмислени, искрено се надявам абсолютно всички да си прекарват добре, но дано всеки разбира, че теоретично е невъзможно да се удовлетвори всеки един глас на потребител, защото често тия гласове си противоречат. Не мисля, че има какво да се добави по същество по темата. Предложения винаги са добре дошли, в нова тема. Връзка към коментар
Препоръчани мнения