Прескочи до съдържание

Калифорния, Невада, Аризона

EliNik

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте пътешественици, със съпруга ми решихме да отбележим десет годишнината от брака ни, с едно пътуване до САЩ.
Изчетох доста теми тук във форума за САЩ, бяха ми изключително полезни. Но имам нужда още малко от вашата помощ.

Пътуването ще започне на 16.08.2017, летим от София - Франкфурт - Сан Хосе (Калифорния) кацаме на 16.08.2017 в 14:30 местно време.
Връщаме се на 30.08.2017 (15:30) от Сан Хосе.
Най-важно за цялото пътуване е на 18.08.2017 вечерта да сме в Лас Вегас, ще празнуваме.

Ето и моят план:

Ден 1, 16.08.2017г.
Кацаме в Сан Хосе (14:30), не е ясно, колко време ще ни отнемат всички процедури до напускане на летището, взимаме кола под наем
и към хотела за първата нощувка. Мисля си да не спим точно в Сан Хосе, а да се придвижим 100-150км към ???

Ден 2, 17.08.2017г.
Чудя се, кое да изберем:
Тиога Роуд през Йосемити или Секвоя Парк? Идеята е да минем първият ден 100-150км и на сутринта да продължим до един от двата
парка, обикаляме, разглеждаме, хапваме, и продължаване към Долината на смъртта, която ще обикаляме на другия ден. Колкото повече се
доближим до Долината на смъртта,толкова по-добре, защото ми се иска по-рано сутрин да я разгледаме, заради високите температури.
Кое бихте ми препоръчали за този ден, по-точно 4-5 часа ще имаме. Секвоя парк или да минем по Тиога Роуд?

Ден 3, 18.08.2017г.
Обиколка на най-зрелищните точки в Долината на смъртта и път към Лас Вегас.

Ден 4, 19.08.2017г.
Обиколка на Вегас, хотели, казина ...

Ден 5, 20.08.2017г.
Рано сутрин на път към южната стена на Гранд Каньон, вечерта нощувка близо до ГК.
Тук се чудя дали да не спрем на Хувър Дам?

Ден 6, 21.08.2017г.
От ГК към Сан Диего, чудя се кой маршрут точно да изберем, да има интересни места за гледане и вкусни за хапване.
Надяван се късно вечерта да сме пристигнали в Сан Диего.

Ден 7, 22.08.2017г.
Обиколка на Сан Диего, кои са най-интересните места, които трябва да видим за един ден?

Ден 8, 23.08.2017г.
Може да отделим още половин ден за Сан Диего, другата половина по крайбрежието от Сан Диего до Лос Анджелис.
Нощувка в ЛА.

Ден 9, 24.08.2017г.
Обиколка на ЛА, какво можем да видим за един ден, какво да не изпускаме?

Ден 10, 25.08.2017г.
ЛА - Уорнър Брос Студио, 2-3ч. обиколка и после Юнивърсъл Студиос, не съм сигурна дали един ден ще ни стигне и за двете.

Нощувка в ЛА.

Ден 11, 26.08.2107г.
От ЛА към Санта Моника и по магистрала 1. За магистрала 1, мисля да отделим 2 дни.
Първия ден да минем през: Санта Моника, Малибу, Вентура, Солвенг до Пизмоу Бийч.
Някакви препоръки, какво да не изпуснем минавайки през тези места.

Ден 12, 27.08.2017г.
От Пизмоу Бийч на къде? Магистрала 1, в момента е затворена на Биг Сур (ремонт), следващите места които съм си
набелязала са: Кармел Бай дъ Сий и Монтерей, най-вероятно да минем през Пасо Роблес и по главната магистрала до Монтерей.
След Монерей до Сан Франциско, какво да не изпускаме?
Нощувка в Сан Франциско.

Ден 13, 28.08.2017г.
Сан Франциско, за сега само билети за Алкатраз съм взела (нощен тур).

Ден 14, 29.08.2017г.
Сан Франциско

Ден 15, 30.08.2017г.
От СФ към Сан Хосе, полет към Европа.

Ще бъда благодарна за всякакви мнения, идеи, препоръки...

Sequoia.PNG

Yosemiti.PNG

Yosemiti.PNG

Публикувано:

Сан Хосе е относително малко летище, поне сравнено със SF, JFK и O'Hare. Може и да успеете за час да минете процедурите. Пригответе се за тежък трафик по магисралите в Силициевата долина. Може да опитате да спите във Фресно. 150 мили е от SJC до Фресно, което за 2 1/2 - 3 часа можете да го минете.

Във Вегас си вземете хотел на Стрипа. От Вегас до Eagle Point има вече магистрала - трябва да се отклоните по стари път, за да стигнете до Хувър дам.

Според мен не си струва да отделяте ценно време и на 2-те студия в ЛА. Изберете си едното. Отделна тема е, че не са евтини - по спомени само за Юнивърсъл билета струваше 75 долара. В ЛА отидете на Venice Beach, края на route 66, santa monica pier, алеята на славата, знака Холивуд. Преценете дали ви се ходи на разходка с автобусче из Бевърли Хилс - автобусчето обикаля и ви казват коя къща на кой известен човек е.

От ЛА нагоре минете през Санта Барбара - много красиво градче - приятен център, испанска колониална архитектура, ...

Монерей е много приятно, както и Santa Cruz. Като се връщате към СФ и Долината, минете през Redwood, Cupertino и останалите градчета от Долината - всички са много интересни и имат много приятни главни улици със заведения.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 15 часа, EliNik каза:

Ден 2, 17.08.2017г.
Чудя се, кое да изберем:
Тиога Роуд през Йосемити или Секвоя Парк? Идеята е да минем първият ден 100-150км и на сутринта да продължим до един от двата
парка, обикаляме, разглеждаме, хапваме, и продължаване към Долината на смъртта, която ще обикаляме на другия ден. Колкото повече се
доближим до Долината на смъртта,толкова по-добре, защото ми се иска по-рано сутрин да я разгледаме, заради високите температури.
Кое бихте ми препоръчали за този ден, по-точно 4-5 часа ще имаме. Секвоя парк или да минем по Тиога Роуд?

Йосемити си заслужава повече, но пък нямате времето. А може и джет лага да върти още номера по това време и да не сте готови за тежък ден с обикаляне. Т.е. дилемата според мен в случая е:

1. Да видите супер малко от Йосемити, малко е по-добре от нищо

2. Да минете през Секвоя и г-н Шърман, пък Йосемити да остане тотално за друг път. 

Ако имате намерение пак да се връщате, изберете две, иначе смятам едно за по-добър вариант. 

преди 15 часа, EliNik каза:

Ден 5, 20.08.2017г.
Рано сутрин на път към южната стена на Гранд Каньон, вечерта нощувка близо до ГК.
Тук се чудя дали да не спрем

Зависи кога и колко време искате да отделите на Каньон-а, на практика времето за отбивка и посещение на Хувър Дам ще е време отнето от гледки на Каньона. Самия Каньон, може и 5 минути, може и 2 дни, там са нереално красиви гледки, докъдето ти стигат очите. Ако на отиване минете през Хувър дам, силно вероятно да сте на Каньона едва в късния следобед, така че може би да му отделите още време на другия ден.

Нощувките в каньона най-вероятно са се изчерпали вече (макар че може да ги следиш, чат-пат има отменени резервации), така че виж как стои положението въобще с пренощуването, защото ако най-близкото приемливо място е на 100-150км от там, то едва ли ще може да се върнете на другия ден пак, в този случай задраскай Хувър Дам. Но ако имате късмет и нощувката е вътре в парка, то тогава може да направите Хувър Дам, а Каньона да е на залез+изгрев.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

akair благодаря за препоръките.  За Фресно, бях чела, че е най-престъпният град в Калифирния, та си бях набелязала за единия маршрут Лос Банос, а за другия Модесто. За Вегас, запазих хотел на Стрипа. За студията в ЛА, ще трябва добре да си помислим.

Георги, да задължително ще се върнем, докато не обиколим всяко кътче на САЩ, ще се връщаме. Май към Секвоя, ще се насочим. Нощувки в Каньона няма от доста време, ще спим на 100-150км и няма да е удобно да се връщаме. След Каньона ми се искаше да продължим към Монюмънт Вали, но ще ни отнеме ден и половина може и два, няма да е този път.

Благодаря за мнението!

Редактирано от EliNik
Публикувано:

Като спомена Фресно, в моето пътуване бях писал за спане ей тук: https://www.airbnb.com/rooms/266233 Airbnb точно в този вид, в който трябва да е - гостоприемство, приятни хора, домашна атмосфера и хранене на алпаки, ако ви допадат такива неща :) Не е в самият град, ферма извън града е, но е наблизо. Особено като ще минавате през Секвоя мисля, че е на удобно място. Все пак поразгледай листинга, че не на всеки му допада спане във ферма, с няколко кучета в съседната стая и т.н. :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Дните от 7 до 15 са ти много лежерни, може би така обичате. Аз бих включил и Йосемити и Секвоя и на каньона, освен класическите места от юг, също и стъклената подкова (Skywalk) Grand Canyon West. На нас ни стигна време за всичко това за 7 дни, естествено за сметка на друго - градовете.

В долината нс Смъртта ще сте в много интересен сезон:), ние бяхме края на юни и термометъра на колата удари 120F. Аз си падам по такива екстремности. Санта Моника, където спахме и други градчета от районе не ме впечатлиха особено, за разлика от парковете.

• Харесвам 1
Публикувано:

Направете малко повече рисърч за Фресно. Най-опасен в Калифорния значи само, че е по-опасен от другите места в СА. Но това не значи нищо :)

Чикаго например има най - много убийства на година. Това не значи, че оe пасно - има туристи, има хора, които живеят там,...

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.