Здравко Ангел Публикувано: 23 юли, 2017 Автор Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 13 minutes ago, slujitel said: Темата е страхотна, лошото е, че запали и мен. Тъй като съм жена, как стои въпроса с жените? Аз пътувам с мъжа си, може да дойде с нас и още една жена, неомъжена, това проблем ли е? Защо да е проблем? Ние ще сме 5 човека - 3 мъже и 2 жени, няма женени/омъжени. Предполагам, че за изцяло женска група няма да е приятно да се движат по улиците, но след като има и мъж... 1 Връзка към коментар
Happy_Traveler Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 Пълен мит е положението на жените там. Говоря за Лахор, Исламабад, не Пешавар или провинция Балочистан. Ако си туристка може и с къси панталони, ама поне до коляното или след него. Иначе аз ходя с клин и туника. Някой жени и с дънки или панталони. С каквото и да си - нали си турист - гледат те, не са свикнали толкова. Дори без ръкави не е проблем, по-важно е да няма много голи крака. Към автора - щом сте посещавали Индия - знаете много добре хората. Образованите пакистанци са още по-изтънчени, аз чак помислих първо, че някой са хомосексуални - сториха ми се прекалено внимателни. Освен това масово мъжете си носят традиционните дрехи и е по-трудно да разпознаеш интелигенция от простолюдие, понякога съм виждала гледки от типа - пакистанец на моторче с шалвар-камиз и хвърчи към кафето, после ми казват - ааа, това е комшията, дето завърши Харвард, Оксфорд и е за лятото тук... Ще кача малко снимки. 13 Връзка към коментар
Happy_Traveler Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 А за жените - ох, те не излизат от кафетата, салоните, заведенията... Ходят и на road trips, шофират много добре... И едно гласене, едни одежди... Тъй като там е достъпно да си имаш слуги - има кой да гледа и деца, и къща. Сготвят 2 манджи и хайде в мола. Лошото е, че тези мацки не се срещат по улиците да се разхождат, а в колата и после в мола, голд клуба, парка, фитнеса... На някой снимки може да има забулени - те обикновено или са се върнали от Саудитска Арабия ( Хадж, Омра), или са били в/до джамия, или е Рамадан. Почти никой не се забулва. Аз поне не познавам. Иначе съм виждала много по улиците, но тези са от типа пазарджишки цигани, на които им се плаща и затова. Ниски касти, с които образованите не се смесват. В Лахор по сватбите са си заедно, танцуват, разменят погледи и намеци... Боливудски филм е, много красиво. И си имат и гаджета много ясно, ама обикновено мама и тате не знаят. Те и други неща правят, ама това е тайна. 11 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 (редактирано) преди 48 минути , Happy_Traveler каза: Пълен мит е положението на жените там. Говоря за Лахор, Исламабад, не Пешавар или провинция Балочистан. Ако си туристка може и с къси панталони, ама поне до коляното или след него. Иначе аз ходя с клин и туника. Някой жени и с дънки или панталони. С каквото и да си - нали си турист - гледат те, не са свикнали толкова. Дори без ръкави не е проблем, по-важно е да няма много голи крака. Към автора - щом сте посещавали Индия - знаете много добре хората. Образованите пакистанци са още по-изтънчени, аз чак помислих първо, че някой са хомосексуални - сториха ми се прекалено внимателни. Освен това масово мъжете си носят традиционните дрехи и е по-трудно да разпознаеш интелигенция от простолюдие, понякога съм виждала гледки от типа - пакистанец на моторче с шалвар-камиз и хвърчи към кафето, после ми казват - ааа, това е комшията, дето завърши Харвард, Оксфорд и е за лятото тук... Ще кача малко снимки. преди 48 минути , Happy_Traveler каза: Пълен мит е положението на жените там. Говоря за Лахор, Исламабад, не Пешавар или провинция Балочистан. Ако си туристка може и с къси панталони, ама поне до коляното или след него. Иначе аз ходя с клин и туника. Някой жени и с дънки или панталони. С каквото и да си - нали си турист - гледат те, не са свикнали толкова. Дори без ръкави не е проблем, по-важно е да няма много голи крака. Към автора - щом сте посещавали Индия - знаете много добре хората. Образованите пакистанци са още по-изтънчени, аз чак помислих първо, че някой са хомосексуални - сториха ми се прекалено внимателни. Освен това масово мъжете си носят традиционните дрехи и е по-трудно да разпознаеш интелигенция от простолюдие, понякога съм виждала гледки от типа - пакистанец на моторче с шалвар-камиз и хвърчи към кафето, после ми казват - ааа, това е комшията, дето завърши Харвард, Оксфорд и е за лятото тук... Ще кача малко снимки. Лелеее, голяма красота, би ли описала местата, абе едно малко пътеписче би било чудесно, много те моля, искам и аз там. Редактирано 23 юли, 2017 от slujitel 4 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 Простете невежеството ми, но така и не разбрах по какъв повод се организира тази церемония. Дали се прави всеки ден? Явно е изключително зрелищно събитие. 2 Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 23 юли, 2017 Автор Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 3 minutes ago, Костов said: Простете невежеството ми, но така и не разбрах по какъв повод се организира тази церемония. Дали се прави всеки ден? Явно е изключително зрелищно събитие. Церемонията се провежда всеки ден, в момента, в който затварят границата между Индия и Пакистан. Тази граница е с работно време 5 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 преди 1 минута , Здравко Ангел каза: Церемонията се провежда всеки ден, в момента, в който затварят границата между Индия и Пакистан. Тази граница е с работно време Благодаря за отговора. А при отваряне на границата има ли подобна церемония, или просто я отварят като някой магазин? 2 1 Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 23 юли, 2017 Автор Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 Just now, Костов said: Благодаря за отговора. А при отваряне на границата има ли подобна церемония, или просто я отварят като някой магазин? Отваря се тихомълком и накрая всички избухват, защото е дошло време да си ходят 2 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 преди 18 минути , Здравко Ангел каза: Отваря се тихомълком и накрая всички избухват, защото е дошло време да си ходят Също като при нас - Сутрин като отиваш на работа, не искаш никой да разбере, а вечер като си тръгваш искаш целия свят да знае. 3 Връзка към коментар
Happy_Traveler Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 @slujitel За пътепис сега пиша от телефона и е малко сложничко. Мога да дам малко линкове. @Костов церемонията е понеже 2-те нации от разделението си насам държат да покажат кой е по-по-най. Кой има по-хубав костюм, по-представителна войска, кой какво е постигнал... Все пак това са два братски народа, разделени заради политически и религиозни причини, които правителствата им използват, за да манипулират гласоподавателите. Все едно България и Македония. 8 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 преди 2 часа, Happy_Traveler каза: @slujitel За пътепис сега пиша от телефона и е малко сложничко. Мога да дам малко линкове. @Костов церемонията е понеже 2-те нации от разделението си насам държат да покажат кой е по-по-най. Кой има по-хубав костюм, по-представителна войска, кой какво е постигнал... Все пак това са два братски народа, разделени заради политически и религиозни причини, които правителствата им използват, за да манипулират гласоподавателите. Все едно България и Македония. Ами добре, дай линкове, ще ми бъде много интересно. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега