Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Здравейте,

Някой може ли да се включи с примерна програма за 7 дни в Дубай (6 пълни), за което благодаря предварително. Къде според Вас е най-добре да се отседне? Идеята е да се ходи на плаж, поне по 1 път на ден, рано сутрин или късно след обед, както и да се посетят Абу Даби, Бурдж Халифа и пеещите фонтани, Дубай Мол, Аквариума и подводният зоопарк, сафари с камили, Градината на чудесата, паркът Ал Айн (ако си заслужава), круизче, + още нещо, което забравих в момента.

С кола сме.

Много благодарим!

Връзка към коментар

За кои дати става на въпрос?

Аз бях април месец миналата година за 10 дена спах до Mall of the Emirates и за мен бе ок тази локация,метрото ми беше на 5мин. и с него стигах лесно то не е много голямо и е само една линия. През повечето време бяхме с таксита, които не ми се сториха изобщо скъпи може би защото пътувахме по минимум трима. Ходих на два плажа там единия е   Kyte Beach Jumerah  до който се стига само с коли или автобус метрото не ходи до там,но той е много пуст в смисъл не откъм хора ами няма нищо на него само пясъци и в началото само има заведения ограничен брой чадъри освен ако не си носиш там по-принцип се кара много сърф понеже има силен вятър постоянно.

Другия плаж е  JBR Beach  до него може да се стигне и с метро и после малко пеша.Той се намира в скъпата част на Дубай и по-скоро 'квартала' Dubai Marina този плаж вече е оживен със заведения,магазини и какво ли още не има си платена и безплатна зона като платената за нашия стандар не бе никак евтино. Два шезлонга и чадър беше нещо мисля около 180 дирхама, което е около 90лв. Та от магазините на плажа реших да си купя чадър за 190 дирхама/95лв :blink::lol: До Абу Даби ходихме с автобус. Иначе в самия Дубай готините заведения където бяха по крайбрежието се намираха далечко където нямаше достъп с метро и се ходи само с коли.

Последния ден си оставихме за сафари,което за мен беше най-яката част от всичко.Хареса ми адски много и не бе никак скъпо около 60 дирхама/30лв с вкл. всичко без качването на камили и снимки с тях.но според мен това си бе вече "кой колкото даде".

Та това мога да кажа аз.Не знам къде е ок да се отседне дали в "центъра' където е примерно Дубай мол или по-встрани /ако изобщо може да се каже център на нещо там/

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар

Искрено Ви благодаря, че се включвате!

Датите са 27 септември - 4 октомври. Леко напред е във времето и още не съм направил подробен график. Към момента само самолетните билети и колата под наем са резервирани. Ще съставям графика ден по ден.

1 ДЕН

Пристигане късно вечерта и настаняване (в хотел, който още нямаме hahahaha).

2 ДЕН
Рано сутринта ще направим един плаж.
Към обяд мисля да се разходим към мола (Дубай), да гледаме пеещите (танцуващи) фонтани, ледената пързалка, водопада и аквариума с тунела. 
Привечер да се качим на Бурж Халифа.

Въпроси:
- Фонтаните през деня или през вечерта са по-красиви? Или и двете? На Бурж Халифа прочетох от пътеписите във форума, че хората препоръчват вечер, като някои, от които се качват към 17:00 ч. и чакат докато се стъмни... :)
- Един ден в същност за всичко това достатъчен ли е? Да не би пък да е много и да скучаем? Нещо съществено да се пропуска? :)

Дано не са много въпросите и да Ви е досадно.

Благодаря!

Връзка към коментар

Ако имате време и сте по- нетрадиционни. Разходете се и до Дейра. Абу Бакир метростанцията. Африканския квартал както му казвам там е ок за шопинг цените са в пъти по- ниски от по- комерсиализираните райони. Евтините хотели , бардаци всичко е там...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Halachev каза:

На Бурж Халифа прочетох от пътеписите във форума, че хората препоръчват вечер, като някои, от които се качват към 17:00 ч. и чакат докато се стъмни... 

Определено Дубай е най-красив на залез и вечер поне за мен целия облян в светлини.През деня не си струва да секачвате.Добре е да си вземете билети предварително /избягвате вероятноста да няма на място и разбира се по-високите цени/ като се пускат месец преди датата на която мислите да се качвате.Разгледайте видовете билети като цената се определя според часа,като най-скъпи са на залез.Може да избираш между две платформи на изглед на различни етажи и съответно различни цени.Виж на линка сайта там всичко е описано.И никакви дълги ръкави,че времето си е бая топличко,когато отивате :) 

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 2 часа, Halachev каза:

Искрено Ви благодаря, че се включвате!

Датите са 27 септември - 4 октомври. Леко напред е във времето и още не съм направил подробен график. Към момента само самолетните билети и колата под наем са резервирани. Ще съставям графика ден по ден.

1 ДЕН

Пристигане късно вечерта и настаняване (в хотел, който още нямаме hahahaha).

2 ДЕН
Рано сутринта ще направим един плаж.
Към обяд мисля да се разходим към мола (Дубай), да гледаме пеещите (танцуващи) фонтани, ледената пързалка, водопада и аквариума с тунела. 
Привечер да се качим на Бурж Халифа.

Въпроси:
- Фонтаните през деня или през вечерта са по-красиви? Или и двете? На Бурж Халифа прочетох от пътеписите във форума, че хората препоръчват вечер, като някои, от които се качват към 17:00 ч. и чакат докато се стъмни... :)
- Един ден в същност за всичко това достатъчен ли е? Да не би пък да е много и да скучаем? Нещо съществено да се пропуска? :)

Дано не са много въпросите и да Ви е досадно.

Благодаря!

Хотелите на Марина Дубай са моят избор. Цените на нощувките в хотелите са високи, но вие ще сте в ниския сезон и може да намерите на промоция.

На второ място Ал Башра, около мол Емирейтс. Там цените са приемливи, а локацията е добра. 

Задължително, според мен, хотел с басейн и дебели брезентови чадъри, че се изгаря за минути. На плажа има и лек ветрец, който спомага за това. Не можете да стоите дълго, особено с деца. И фактор 50.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Позволявам си да публикувам програмата, която аз осъществих през 2015, като може да се ползва за отправна точка и да се надгражда или съответно да се отстраняват неща, спрямо различните интереси. Също така ще включа някои бележки и съвети, които смятам, че ще бъдат също от полза. 

Забележка1 : Програмата е била актуална към 2015 г. и може да не включва новооткрити обекти/атракции, представляващи интерес за вас.

Забележка2 : Програмата е за 8 дни, но спокойно може да се преработи и за 6, 7 дни

Ден 1

Пристигане + настаняване

(Съвет - щом искате да ходите на плаж, според мен по-добрият вариант е или да отседнете в Дейра от към плажната ивица или на Марината, където плажът ще ви е на 5 мин пеша и дори няма да има нужда да ходите с кола. Използвайте airbnb или подобни за апартамент под наем. Изпадат добри оферти.)

Ден 2

Сутрешен плаж

Панорамна обиколка с Easytour Bus

Разходка из пазарите на Дейра

Вечерта "Разходка с лодка + вечеря" - предварителна резервация

Ден 3

Сутрешен плаж

По обяд Dubai Mall

Аквариум

Бурж Калифа - At the top (по тъмно) - предварителна резервация

Вечеря в ресторант на сук Al Bahar с изглед към фонтаните - предварителна резервация

(Съвет - купете билети за качване на кулата по тъмно. За залеза става яка навалица и е най-скъпо, а вечер светлините са много по-приятни и фонтаните се виждат идеално от високо. Също през деня, ако има пясъчна буря, няма да може да видите нищо наоколо)

Ден 4

Сутрешен плаж

Мадинат Джумейра

Сафари - предварителна резервация

Ден 5

Miracle garden

Плаж

Бурж ал араб - предварителна резервация, ако имате намерение да влизате в хотела

Ден 6

(Abu Dhabi)

Emirates Palace - предварителна резервация, ако имате намерение да влизате в хотела

Ferrari World / Al Ain

Бялата джамия - в определени часове има guided турове на различни езици, а може и самостоятелна разходка

(Съвет - Това са доста места за 1 ден + пътуването от Дубай, така че изберете кое точно ви се разглежда и трябва нещо да отпадне. Джамията обаче е задължителна!)

Ден 7

Хотел Атлантис

- Аквариум (според мен не си заслужава)

- Аквапарк / плаж - мисля, че и тук трябва предварителна резервация

Свободна програма

Ден 8

Освобождаване на стаята / апартамента

Мол на Емирствата

- Ски писта

- Пингвини

- Карфур сувенири

Летище

Бележки:

• За някои атракции сме закупили ваучери онлайн от сайтове за колективно пазаруване като цените са значително по-ниски от тези на място (има много такива сайтове, но ние използвахме Cobone)
  • Друг вид ваучери, които използвахме бяха от книгата "Entertainer Dubai 2015 vouchers" - издава се всяка година за различни дестинации и съдържа ваучери за ресторанти, актракции и т.н. Цялата книга струва доста скъпо и не си заслужава, но ние купихне от eBay само тези, които ни интересуваха и можахме да намерим. Ако се използва този вариант, предвидете си време за доставка.
  • Сафарито го букнах от Rayna Tours след хиляди изчетени мнения за различни фирми. Хареса ни като за 1-ви път в пустинята. Коректни бяха с взимането и връщането от адрес; звъннаха по телефона да се разберем за час; храната беше обилна; включено в цената няколко минути разходка с камила.

Това се сещам за сега. Ако има още с какво да помогна съм насреща :)

Редактирано от iliana_t
  • Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 1 час, Halachev каза:

Прочетох на няколко места, че почивния им ден е петък. Това означава ли, че ВСИЧКО не работи?
Благодаря.

Не, не означава. Моите наблюдения са, че само метрото не работи половин ден, до обяд. Всичко друго си беше нормално. 

Връзка към коментар
преди 7 часа, Halachev каза:

Прочетох на няколко места, че почивния им ден е петък. Това означава ли, че ВСИЧКО не работи?
Благодаря.

Метрото тръгва в 14 ч. и някои магазини не работят, доколкото си спомням.

Връзка към коментар
На 29.07.2017 г. в 1:30, iliana_t каза:

• Сафарито го букнах от Rayna Tours след хиляди изчетени мнения за различни фирми. Хареса ни като за 1-ви път в пустинята. Коректни бяха с взимането и връщането от адрес; звъннаха по телефона да се разберем за час; храната беше обилна; включено в цената няколко минути разходка с камила.

Това се сещам за сега. Ако има още с какво да помогна съм насреща :)

И аз съм доволна от тях.

Връзка към коментар
преди 5 часа, Halachev каза:

А The Entertainer някой използвал ли е или е най-добре всичко да се буква поотделно и от официалните сайтове?

Това си работи ,но общо взето е изгодно да го вземете ,ако сте по-голяма група и в зависимост от дължината на престоя.

Връзка към коментар

Между "The Entertainer - книгата с ваучери", за която всички говорят и The Entertainer (мобилното приложение) има ли някаква разлика в ролята, която изпълняват? Или са еднакви, просто технологията е напреднала? :lol:
Благодаря.

Връзка към коментар
преди 3 часа, Halachev каза:

Между "The Entertainer - книгата с ваучери", за която всички говорят и The Entertainer (мобилното приложение) има ли някаква разлика в ролята, която изпълняват? Или са еднакви, просто технологията е напреднала? :lol:
Благодаря.

Доколкото знам са еднакви.За мобилното приложение обаче мисля ,че ще ви трябва интернет.Ако помня правилно офлайн не работи,но не съм напълно сигурен.

Предимство на книгата е ,че ако ви останат неизползвани ваучери за хубавите атракции-Аквапаркове,Ферари и т.н после може да ги продадете.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Книгата и приложението са еднакви да и изискват интернет връзка. :)

Как обаче да "Redeem"-на оферта преди самото пътуване и едновременно да знам, че ще има места за точно определената дата?:(

Благодаря.

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Трябва ли специално да се изважда международна шофьорска книжка или може и обикновеното СУМПС да се шофира?

Пазарите в Дейра работят ли в петък?
Благодаря!

Редактирано от Halachev
Връзка към коментар

Най-хубавият плаж на Дубай ( поне за мен) не е нито JBR, jumeirah... Kite... (макар че Кайт бийч е уникален с всичко около него и може би за всеки ден и като локация е наистина най-правилният за вас), ами Mamzar Beach and Park. Влизаш си с колата, паркираш си, ако искаш от едната страна небостъргачи, ако искаш от другата само плаж, пясък, палми и море, спокоен е и цял парк на твое разположение. Чувствам се все едно съм в Африка там. 

2015_mamsar_base.jpg.50edf9be209e551be12b615fdcb452ce.jpgal-mamzar-park.jpg.eaafc1c918ec83c0683f4365071eaa14.jpg

На Мамзар няма храна навсякъде, както на Кайт, трябва да си носиш, но хората ходят там за цял ден и някой даже и грил си палят ( има специални зони, от магазина си взимаш месо и малко грилче за еднократна употреба). Пълен релакс и цял ден море, палми, зад теб парк и зеленина, колички под наем за разходка...

1200x900.jpg.930d22a842ac888da1f0d3f1bb2028a5.jpg

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, Halachev каза:

Трябва ли специално да се изважда международна шофьорска книжка или може и обикновеното СУМПС да се шофира?

Трябва ти международна книжка, не може без нея. В СБА я вядят доста бързо в един процес, който е изумителен сам по себе си и ще те върне едно 20-30 години назад, не знам на колко години си :)

Разяснителна тема:

Връзка към коментар

Принципно аз отидох без международна книжка и официалните рент-а кари ми отказаха кола. После четох из форумите и българите в дубай масово потвърждаваха, че може да си караш с нашите нови книжки, които са преведени и на английски. Аз си взех кола от хотела и си я карах, но мисля, че не си заслужава главоболията.

Връзка към коментар

На мен ми дават и без международната, спирали са ме и никакви проблеми. В Дубай има 10000 рент-а-кар фирми, то май трябва да пуснем една тема с телефони и контакти кой от кого е взимал....

Връзка към коментар

Извадих преди малко за всеки случай. В СБА - 24 лв. - веднага я правят на пишеща машина... голяма пародия, чак им стана неудобно и на тях. :D

Това е за сега програмата:

1 ден /27 септември - сряда/    
Пристигане и настаняване (Airbnb в Дубай Марина)

2 ден /28-ми септември/
Плаж
Дубай мол (задължителни - ледената пързалка, водопадa и сука)
Аквариум

Пеещите фонтани
Бурж Халифа в 22:00 ч.

3 ден /29 септември - петък/        
Дубай Сити Тур    резервация 09:00 ч. (продължителност 4 часа)
Разходка из пазарите на Дейра    (Сук за риба, подправки, злато, Old.)
Круиз + Вечеря    резервация 21:00 ч. (продължителност 3 часа)

4 ден /30 септември - събота/ - Абу Даби        
Дубай - Абу Даби (1 ч. 30 мин.)  
Джамията "Шейх Зайед"    
Emirates Palace /резервация?/
Heritage Village /резервация?/

////Етихад Тауърс////

На връщане над вечер пак джамията "Шейх Зайед"    

5 ден /1 октомври - неделя/        
Плаж    
Мадинат Джумейра (малката Венеция)
Сафари

6 ден /2 октомври - понеделник/        
Плаж Ал Мазмар

7 ден /3 октомври - вторник/        

Плаж    

8 ден /4 октомври - сряда/        
Плаж    
Emirates Mall    
18:30 ч.    Връщане на колата    
20:30 ч.    Полет

Всякакви съвети и препоръки са безкрайно ценни. :)

Конкретно, което се чудя е:

- Дали пазарите в Дейра ще работят в петък след обед? И, ако не с какво евентуално да запълним времето между сутрешния тур и вечерния круиз?

- За Emirates Palace дали е необходима резервация за да се влезе? За Heritage Village също.

- Дали ще имаме време за Етихад Тауърс и за тях трябва ли резервация? Марина Мол заслужава ли си? На картата случайно видях UAE Presidential Palace и изглежда красиво, дали е публично достъпно?

- В Бурж Ал Араб четох из форума, че може да се влезе с резервация, но без предоставяне на банкови детайли... някой да потвърди? :lol:

- За х-л Атлантис също... освен аквапарка и аквариума, където няма ходим... друго?

Остават 2 дни (6-ти и 7-ми), за които изглежда няма програма... С какво можем да ги запълним?

Miracle Gardens са затворени...

Безкрайни благодарности за помощта на всички.

Редактирано от Halachev
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.