Прескочи до съдържание

Транспорт между Лефкада, Кефалония и Закинтос

Travelicious

Препоръчани мнения

Може ли някой да ми каже дали има лодки, с които можем да си правим дневни трансфери от Лефкада до Кефалония и от Лефкада до Закинтос? Ще отсядаме на Лефкада и искаме да посетим и другите два острова. Вече сме си резервирали дневни круизи от Лефкада, но те не включват Кефалония и Закинтос. Интересува ни и шнорхелонг на Кефалония. Вариант ни е и наемането на лодка, защото си имаме капитан с нас. Дали ще има и такава опция? И съответно какви са им цените?

Връзка към коментар

При наемането на лодка има определена територия, където можете да се движите и не вкл. Кефалония и Закинтос. Можете да обиколите близките островчета. Турът с туристическия кораб спира във Фискардо на Кефалония за около час, но там е пристанище и не е точно място за шнорхелинг.

Връзка към коментар
В момента, lesy каза:

При наемането на лодка има определена територия, където можете да се движите и не вкл. Кефалония и Закинтос. Можете да обиколите близките островчета. Турът с туристическия кораб спира във Фискардо на Кефалония за около час, но там е пристанище и не е точно място за шнорхелинг.

Да, нашият круиз включва точно близките островчета + Фискардо. Желанието е да посетим още Миртос, Кси и Антисамос от плажовете на Кефалония.

Връзка към коментар

Без преспиване не виждам да стане. Кефалония е достатъчно голям остров с тесни планински пътища, а тези три плажа са поне на час един от друг.

Връзка към коментар
преди 29 минути , lesy каза:

Без преспиване не виждам да стане. Кефалония е достатъчно голям остров с тесни планински пътища, а тези три плажа са поне на час един от друг.

Ние не държим да ги посетим в един ден, даже напротив.

Връзка към коментар

С какво ще се придвижвате из Кефалония? Вариант с ферибот http://westferry.gr/ и кола под наем от Фискардо.

Редактирано от lesy
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)
преди 8 минути , lesy каза:

С какво ще се придвижвате из Кефалония? Вариант с ферибот http://westferry.gr/ и кола под наем от Фискардо.

Ами в една друга тема, някой беше споменал, че имало такива туристически лодки, с които можеш да отидеш на съответния плаж. И заради това ни се породи тази идея да търсим алтернативен вариант на ферибота, защото ако тръгнем с него, трябва да сме задължително с колата. От там пък разходите много скачат ако пътуваме с кола на ферибота.  А с лодките уж можело да си обикаляш. Най-добрия вариант ще е ако можем да си наемем. За съжаление като си зададох въпроса в темата, никой не ми отговаря...

Редактирано от Travelicious
Връзка към коментар

Не мисля, че ще ви дадат лодка от Лефкада до Кефалония, но все пак ако откриете, споделете информацията. Освен наем на яхта с шкипер. Ние също наемаме лодки по островите, но наемодателите ограничават зоната на ползване на лодките. Дори по западното крайбрежие е опасно, защото обикновено има вълни.

Връзка към коментар

От Кефалония до Закинтос са около 15 км. поне. Не ми се вярва да ви дадат лодка, с която да можете да направите този преход. Имам предвид от тези туристическите за които не се изисква специална квалификация за да се управлява.

Връзка към коментар

Да, и аз предположих, че може да ни ограничат в разстоянието на пътуването. Иначе ние квалифициран кадър си имаме, не е проблем да е по-голяма, но тогава и цената ще е много висока сигурно. 

Връзка към коментар

Между отделните острови има фериботи, които се движат по разписание.

На всеки един от островите има туристически фирми, които организират дневни или полудневни круизи около съответния остров или до по-известни плажове/заливчета на него. Освен това, има и еднодневен круиз с кораб  около Лефкада и по-малките острови около него, но без да се слиза на тях, само минават съвсем близо, а после кораба отива до Кефалония и Итака, като спира за около 1-1,5 часа в Итака.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.