Ametist Публикувано: 29 юли, 2017 Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 Малко остава до предстоящото пътуване до Индия и тъй като ще ми е за втори път, нямам кой знае какви въпроси. Като за начало кацаме в Делхи. Чета, че има 3 експреса до Агра и за 2 от тях винаги имало места и можело да си купиш билети предния ден. Някой да има повече информация по въпроса? Смятам да си поръчам билетите за влака в хотела, за да не се губи излишно време. Другото, което искам да попитам е продава ли се алкохол на летището в Делхи, че с тоя сух режим в Рая.... Четох , че в Делхи има пазар за дизайнерски облекла, които поради "малки дефекти" не са допуснати за износ. Пазара се казва Sarojini Nagar. Някой да е ходил? 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 29 юли, 2017 Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 С уговорката, че не съм запознат конкретно с този пазар, но като цяло почти всичката официална модна продукция си се контролира сериозно от производителите и не оставят едно копче да се изгуби, което да не е отчетено някъде. И те не си оставят облеклата с дефекти да се продават по пазарите. Теориите на продавачите са всякакви - че фабриката работи в извънработно време с допълнителни неофициални количества, малки дефекти не ставащи за износ, че някой има роднина шивач и той е откраднал от официалното производство...реалността е, че това са си чисти ментета. Някои може да са много сполучливи, почти неразличими за неспециалист от оригинала, но пак...ментета са си. Пак да кажа, не познавам конкретния пазар, но човек трябва да е адски внимателен при пазаруване на дизайнерски неща в Азия като цяло. 8 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 29 юли, 2017 Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 Имай предвид, че купуването на билети самостоятелно не е толкова лесно, колкото го на други места. Ако не го правиш на място ( има клон за туристи на летището в Делхи:http://www.indianrail.gov.in/international_Tourist.html ) или с агенция, трябва да си направиш доста досадна регистрация в сайта https://www.irctc.co.in/eticketing/loginHome.jsf , която да използваш за да си направиш втора регистрация в индийски сайт за билети по избор - cleartrip, yatra, makemytrip, защото официалният сайт не работи с международни карти. Понеже надали имаш индийски номер (можеш да си вземеш безплатна сим карта на летището, има брошури на визовия контрол), трябва да пишеш мейл с копия от личните документи и да чакаш отговор с код за потвърждение. Има инструкции как става - потърси. Ето и малко обща информация: https://www.seat61.com/India.htm и http://www.global-gallivanting.com/the-ultimate-guide-to-train-travel-in-india-part-1-how-to-book-train-tickets-in-india/ Ако е само за един - два билета, най-добре с агенция. 5 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 30 юли, 2017 Автор Сподели Публикувано: 30 юли, 2017 9 hours ago, macf1an said: Имай предвид, че купуването на билети самостоятелно не е толкова лесно, колкото го на други места. Ако не го правиш на място ( има клон за туристи на летището в Делхи:http://www.indianrail.gov.in/international_Tourist.html ) или с агенция, трябва да си направиш доста досадна регистрация в сайта https://www.irctc.co.in/eticketing/loginHome.jsf , която да използваш за да си направиш втора регистрация в индийски сайт за билети по избор - cleartrip, yatra, makemytrip, защото официалният сайт не работи с международни карти. Понеже надали имаш индийски номер (можеш да си вземеш безплатна сим карта на летището, има брошури на визовия контрол), трябва да пишеш мейл с копия от личните документи и да чакаш отговор с код за потвърждение. Има инструкции как става - потърси. Ето и малко обща информация: https://www.seat61.com/India.htm и http://www.global-gallivanting.com/the-ultimate-guide-to-train-travel-in-india-part-1-how-to-book-train-tickets-in-india/ Ако е само за един - два билета, най-добре с агенция. Благодаря за полезната информация. Общо ще са три билета, така че няма смисъл да се регистрирам по сайтове. Ще пробвам да купя билети още на летището. Ориентирах се горе-долу за влаковете, въпреки,че на гарата в Делхи незнам дали ще се ориентирам. Все си мисля, че не може да е толкова сложно. За сим картата ще търся информация. Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 30 юли, 2017 Автор Сподели Публикувано: 30 юли, 2017 Попаднах на тази статия: http://timesofindia.indiatimes.com/india/foreign-tourists-to-get-sim-cards-at-12-airports/articleshow/56194589.cms Тук пише, че туристи с електронна виза получават безплатна сим карта, която ще дават самите служители от Immigration. Дано да е така Виждала съм същото в Шри Ланка. Така или иначе после ще споделя дали това е вярно или не. Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 30 юли, 2017 Сподели Публикувано: 30 юли, 2017 (редактирано) преди 9 минути , Ametist каза: която ще дават самите служители от Immigration. Не е вярно това. Картата се получава от офис след като си вземеш багажа. Има карта на мястото му на брошурата, която си взимаш от имиграционните. Редактирано 30 юли, 2017 от macf1an 1 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 30 юли, 2017 Сподели Публикувано: 30 юли, 2017 12 hours ago, Ametist said: Благодаря за полезната информация. Общо ще са три билета, така че няма смисъл да се регистрирам по сайтове. Ще пробвам да купя билети още на летището. Ориентирах се горе-долу за влаковете, въпреки,че на гарата в Делхи незнам дали ще се ориентирам. Все си мисля, че не може да е толкова сложно. За сим картата ще търся информация. Понятието 'гарата в Делхи' е малко като 'гарата в Лондон'. Няколко има, от които тръгват влакове за Агра. Ако сте с Shatabdi express, той е от New Delhi, повечето други са от Hazrat Nizamudin. Нищо сложно няма, разбира се, все ще се намери някой да говори английски, има и специални гишета за чужденци. Самите гари са нещо като стара нереновирана БГ гара в стравнително голям град, но малко по-мръсни, многолюдни и шумни. Поне бира в ресторантите се намираше, аз лично не съм имала проблем за това (може да се наложи да питате, ако не е в менюто). 1 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 31 юли, 2017 Автор Сподели Публикувано: 31 юли, 2017 7 hours ago, Мрън said: Понятието 'гарата в Делхи' е малко като 'гарата в Лондон'. Няколко има, от които тръгват влакове за Агра. Ако сте с Shatabdi express, той е от New Delhi, повечето други са от Hazrat Nizamudin. Нищо сложно няма, разбира се, все ще се намери някой да говори английски, има и специални гишета за чужденци. Самите гари са нещо като стара нереновирана БГ гара в стравнително голям град, но малко по-мръсни, многолюдни и шумни. Поне бира в ресторантите се намираше, аз лично не съм имала проблем за това (може да се наложи да питате, ако не е в менюто). Да, забелязах, че сутрешните влакове до Агра тръгват от 2 различни гари в Делхи. За съжаление бирата не ми е любима, но ако няма нищо друго.... 1 Връзка към коментар
violeta Публикувано: 31 юли, 2017 Сподели Публикувано: 31 юли, 2017 Напълно подкрепям мнението на Георги за пазаруването на "дизайнерски" стоки в Индия. Ние така си загубихме половин ден в Делхи да ни водят по разни места за подобни дрехи. Някои бяха явни ментета, личеше им от километри, а други се доближаваха до оригиналите, но все пак си оставаха ментърлъци. На подобен пазар съм правила "удар" единствено в Макао. Имам дрехи от там, които нося с години и не са "мръднали". 1 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 15 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 15 август, 2017 (редактирано) Ако така ще се качвам на влака в Индия...... Шегата настрана. Багажа е готов, но още няколко дни.... Оказва се, че хотела, който съм резервирала е близо до пазара Karol Bagh. Не е за дизайнерски дрехи, но е толкова близо, че определено ще отида там. Редактирано 15 август, 2017 от Ametist 1 1 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 20 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2017 И вече поздрави от Делхи. С онлайн виза се минава бързо, оставяш си отпечатъците на всички пръсти и те пускат. Малко ни бяха загубили багажа, но накрая след няколко разговора го намериха и си го получихме невредим. Алкохол се продава на летището, но е по-скъп от летището на Коломбо. Бяхме си поръчали трансфер от хотела, така че е ни чакаха с една табела, а после се появи и шефа на хотела да ни посрещне. Около 1 км след излизане от летището, всичко изглежда много нормално. Асфалтиран път,палмички, градинки, тревичка и накацали индийци. И после се започва със сергийте покрай шосето и мръсотията.... 11 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 20 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2017 Хотела е евтин и се намира близо до пазара Karol Bagh. Наоколо е пълно със сергии, магазинчета, ресторантчета и разбира се е мръсно. 3 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 20 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2017 Този ресторант е в близост до хотела и храната наистина е вкусна. 8 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 20 август, 2017 Сподели Публикувано: 20 август, 2017 Аметистче,мръсотията е част от адвенчъра там.:)))Ама ти си внимавай какво ядеш и пиеш.Ти си знаеш, де, ма пак да река:)))) Хубаво да си изкарате,без инциденти ти пожелавам! И ни дръж в течение,моля! Аз, например там няма да отида и ми е интересно всичко, което ще разкажеш. Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 20 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2017 В момента, AlexandraKo каза: Аметистче,мръсотията е част от адвенчъра там.:)))Ама ти си внимавай какво ядеш и пиеш.Ти си знаеш, де, ма пак да река:)))) Да ти кажа честно, относно храната съм категорична, че от сергиите навън няма да ям, но ресторанта не беше лош и цените, разбира се бяха по-високи. Трябва да се рискува понякога, иначе не е интересно Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 21 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 21 август, 2017 Много мразя да ме лъжат, обаче тия са нон стоп лъжци. Вчера билета до Агра беше 12$ , днес е 26$ . Нещо не са познали. По-късно ще пусна и снимки от днешното обикаляне. Добре, че заредихме с алкохол ::))) действа като успокоително. 5 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 21 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 21 август, 2017 Това беше закуската в нашия хотел. Сервират я в стаята. Без малко в леглото 6 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 август, 2017 Сподели Публикувано: 21 август, 2017 преди 38 минути , Ametist каза: Това беше закуската в нашия хотел. Сервират я в стаята. Без малко в леглото Ама ти ли си избираш или на всички носят тоя зоб?Щото, аз, например таковО не кусвам. 3 1 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 21 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 21 август, 2017 преди 2 часа, AlexandraKo каза: Ама ти ли си избираш или на всички носят тоя зоб?Щото, аз, например таковО не кусвам. Ами имаше 3 вида: индийска, континентална и американ. Тази е континенталната... Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 21 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 21 август, 2017 Две капучино с две малки десертчета - 330 рупий И аз като теб AlexandraKo пиша цени 8 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 21 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 21 август, 2017 (редактирано) Купихме и билети до Агра за утре. Докато го намеря това бюро се изпотих 10 пъти и даже не можахме да се върнем да платим на тук-тука, който не ни чакаше след повече от час. Цената беше 2 пъти по-ниска от тази предлагана от хотела. Няма нищо страшно сам да си купиш билет от гарата. Навсякъде има полицаи, които те объркват допълнително ако ги попиташ нещо, но иначе са отзивчиви Пускам и снимка на бюрото. Намира се на първия етаж, платформа номер 1. Билета струваше 720 рупий за 3 класа с климатик (сега не мога да погледна билета) . Пътува се 3 часа. А това е следобедната закуска Редактирано 21 август, 2017 от Ametist 13 1 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 21 август, 2017 Сподели Публикувано: 21 август, 2017 Информацията е много ценна, благодаря. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 август, 2017 Сподели Публикувано: 21 август, 2017 преди 39 минути , Ametist каза: Две капучино с две малки десертчета - 330 рупий И аз като теб AlexandraKo пиша цени Какъв съм светъл пример, аааа? Пиши, че наистина е ценно, като знаеш кое колко струва. До сега все не обръщах внимание, но на последното пътуване специално внимавах. 1 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 21 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 21 август, 2017 преди 47 минути , AlexandraKo каза: Какъв съм светъл пример, аааа? Светъл пример си, разбира се Хотела в Агра обяви цена за трансфер от гарата до хотела 150 рупий. Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 22 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 22 август, 2017 На път за Агра 4 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега