Прескочи до съдържание

Спане в ОАЕ от несемейна двойка


Препоръчани мнения

На 30/07/2017 в 5:49, Георги Матеев каза:

Може би по-"немарковите" хотели няма да се вживяват особено, но големите вериги вероятно спазват повече местните разпоредби.

 

Жорка, аз си мисля, че не е до голяма и малка верига, а до тип управление. 

 

Лично аз се бях зазяпала много сериозно в различните условия на хотелите, когато смятах да ги посещавам на частно пътуване. Интересуваха ме малките букви и отношението им към алкохола, защото не ми се лежи в затвора за един джин-тоник. Тогава видях какви ли не ситуации - тоест, и големи вериги, и апарт хотели бяха с различни правила.

 

Така се случи, че отидох служебно там и бях леко шокирана, когато на рецепция ме попитаха какво искам като welcome drink. Аз зяпнах - и питам: алкохолно ли? Те: Ама разбира се! И аз съвсем зяпнах :)

 

А на въпроса на Фичо: Абсолютно никъде не видях изискване за свидетелство за брак като документ. Един спокоен и категоричен отговор на въпрос ''женени ли сте'' изчерпва - мисля - интереса им. А най-добре е да се видят условията на даден хотел и ако няма рестрикции, съвсем спокойно да се наеме стая. Да умее да се лъже е и изкуство :)

Редактирано от Гост
Връзка към мнение

Бил съм веднъж в Дубай с придружителка - никой не ме попита за отношенията ни, нямахме никакъв проблем. Трябва да отбележа все пак, че преди това четох политиките на отделните хотели, някои изрично споменаваха, че съблюдават правилата на Шериата, докато на сайта на нашия дискретно пишеше, че е "couple-friendly" (това бе и една от причините да го изберем и не съжаляваме).

За Дубай трябва да се има предвид, че е място където властва лицемерието. Градът се оформя като световен център на проституцията, алкохол също се намира за хората с мерак и пари, но иначе не позволяват целувки и държане за ръка на публични места... Смотана работа...

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

най-безпроблемният вариант изглежда да ходят там заедно две двойки женени, така винаги може дамите да са титуляри на едната стая, а съпрузите - на другата, пък после да си се разместят :) определено бих го обмисляла като опция, за да не се занимавам с преводи на брачни свидетелства 

Връзка към мнение
преди 19 минути , tonik каза:

За Дубай трябва да се има предвид, че е място където властва лицемерието. Градът се оформя като световен център на проституцията, алкохол също се намира за хората с мерак и пари, но иначе не позволяват целувки и държане за ръка на публични места... Смотана работа...

Лицемерието по принцип е характерно за всички религии ;)

 

Цитат

В Деяния 3:19 се казва: „Затова се разкайте и променете пътя си, така че греховете ви да бъдат заличени.“

https://wol.jw.org/bg/wol/d/r46/lp-bl/102008044

Християнтвото позволява цял живот да живееш грешен живот, но ако се разкаеш 5 минути преди смъртта пак може да отидеш в рая ;)

 

Сега научих обаче, че и при мюсюлманите имало покаяние:

 

Цитат

Затова и Пророкът е казал:“Всички хора правят грешки и най добрите от тези които правят  грешки са тези които най много се разкайват.В други един Хадис се казва :..Ако не грешахте Аллах щеше да ви замени с хора които грешат и след това искат опрощение от Аллах за да ги опрости.Ако се разкайва искрено Аллах ще приеме неговото разкаяние и не ще го накаже.Покаялият се за грях е като човек без грях.Мюсюлманите трябва често да молят Аллах за опрощение.

http://www.grandmufti.bg/bg/home/news-room/novini/3304-pokayanieto-pri-myusyulmanite.html

 

Общо взето няма проблем да прегрешавате и с нищо няма да сте по напред от тези които цял живот спазват божиите заповеди ;) Важното е накрая да се покаете за прегрешенията ;)

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 24 минути , antea каза:

най-безпроблемният вариант изглежда да ходят там заедно две двойки женени, така винаги може дамите да са титуляри на едната стая, а съпрузите - на другата, пък после да си се разместят :) определено бих го обмисляла като опция, за да не се занимавам с преводи на брачни свидетелства 

Не е сигурно, че е най-безпроблемният вариант! Ще вземе някой да чуе нещо от стаята и след това да ги обвинят в хомосексуализъм, който също е забранен в Дубай ;) Ако видят жена да излиза от стаята на мъжете, могат да я обвинят в проституция или в извънбрачна връзка, които също са забранени със закон ;)

 

От време на време арестуват и туристи цък цък

  • Смея се 1
Връзка към мнение

Нека оставим религиите и политиката настрана. Темата си има съвсем ясна и точна практическа насоченост. Видяхме, че явно се случва да поискат брачни свидетелства тук-там, аз също не бях запознат с подобни случаи. Добре ще е всеки да сподели неговия опит за да видим все пак дали процентно такива случаи са много или малко. 

 

Аз от собствен опит с апартамент в airbnb - бяхме двама мъже и една жена, никакви въпроси. То нямаше и как да има, след като голяма част от Airbnb-тата в Дубай са купени от чужденци, които гледат да си помогнат на ипотеката, когато не са там. В този ред на мисли, ако някой се притеснява, може би това е точният подход - airbnb със собственик чужденец, лесно се познават. 

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

В Дубай съм бил доста пъти и като ходим с жената никога не са ни искали брачно свидетелство дори и в хотели които пише че ще го изискват. А какво ще стане ако кажете, че сте брат и сестра (роднини) надали ще има проблем. В Катар бяха тръгнали да ни слагат в отделни стаии, но казахме, че искаме обща и пак не са ни изисквали документ, въпреки че сме и с различни фамилии.

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

А как стоят нещата със нощувки в Airbnb от мъже и жени на едно място дали е някакъв проблем?

В случая става въпрос за 4 момчета и едно момиче :lol: знам,че звучи странно и сигурно ще си помислят,че ще се случва нещо,но всички сме само приятели :lol::lol: та ако не е проблем трябва ли по време на резервацията да уточнявам колко сме и от какъв пол?

Връзка към мнение
Дани Магелани

По-горе коментирахме, че политиката зависи от собственика на хотела.

Преди резервацията или по време на резервирането, напиши мейл и уточни пола на гостите. Ако приемат - ок. Ако не - отменяш. Така няма да има изненади като пристигнете.

Аз споделих случай за 1 момче с 2 момичета, които бяха в хотелски апартамент, и нямаха проблем. Хотелът беше на индийци.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Airbnb е най-лежерното възможно, повечето апартаменти там са на собственици(чужденци), които не живеят постоянно и ги отдават за да покриват част от ипотеката. Никакъв проблем според мен и никой няма да те разпитва за нищо. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

И ние сме имали заяждания с моя мъж, обикновено обаче в среден клас хотели, не в скъпите. 

 

Имали сме дори случай само единият да се чекира с целия багаж ( обикновено аз), а другият си влизаше и излизаше като гост, тъй като от хотела ни предупредиха, че искат сертификат. 

 И женени пак са ни питали, понеже аз първо не си смених фамилията. А на един австриец до нас направо си му казаха, че това не е бардак и да спре всяка седмица да води ново момиче, понеже той стоя по-дълго... Шанс винаги има това да се случи, по-добре си питайте предварително и се чекирайте по 1 ако сте вече пред свършен факт, аз така правех. Питайте ги по-добре по телефона, не с мейл от букинг акаунта ви. Влизате отделно, излизате отделно и така...

 Малък е шансът да стане нещо, но както Матеев ви каза - абсолютно реален. 

 

 

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.