Прескочи до съдържание

В Холандия, но без квартира...

YusefN

Препоръчани мнения

Здравейте магеланци,

Моето име е Юсеф, на 18 години съм, обичам планината и всяка година ходя по няколко пъти в Рила или Пирин.
Пиша в този форум понеже дочух, че мога да получа някой добър съвет от хора с опит в чужди държави. Тази година бях абитуриент и реших да се запиша да уча психология в Тилбургския университет в Холандия. Приеха ме и всичко мина чудесно. Но в момента съм изправен пред нов проблем- намирането на квартира. Вече два месеца търся и се опитвам да резервирам квартира, но без резултат. Търся си собствена стая в къща, апартамент или общежитие, понеже за мен е важно да живея с някого, по възможност тази стая да е обзаведена и цената да е максимум 400€. Затова се чудех дали някой от вас има информация за някоя агенция, която предлага добри квартири или има приятел, познат в Тилбург или пък самите Вие живеете там и можете да ми окажете подкрепа. 
Ще съм Ви изключително благодарен ако се отзовете!

Поздрави,
Юсеф 

Редактирано от Георги
премахнати лични данни
Връзка към коментар

Споделям напълно болките ти, минал съм по този път в Холандия. Сигурно знаеш, но там студентските къщи правят нещо като интервюта, с които си избират нов съквартирант, в редките случаи, когато се освободи стая. Чужденците общо взето тръгваме с една обиколка назад и шансовете са малки. Само ако си много открит, общителен, екстровертен и можеш бързо да им направиш много добро впечатление. А в Холандия като цяло трудно се намират места под наем, в студентските градчета като Тилбург положението е трагично. Няколко съвета:

- Предполагам знаеш за kamernet.nl? Най-популярният сайт е, няма как да си го пропуснал, но все пак да го спомена.

- Можеш да погледнеш и marktplaats.nl - това е нещо като холандският OLX, макар и да се продава всичко вътре, намират се и стаи под наем. 

- Разгледай Airbnb и поразпитай хостовете там дали биха отдали някоя стая по-дългосрочно. Дори да наемеш от там за месец, поне ще ти даде възможност да си стъпиш на краката преди да търсиш на място. 

- Намери някой друг в твоето положение и да търсите цял апартамент заедно, вместо стаи поотделно. Пробвай по фейсбук групите, български, че и чужди на студенти в Тилбург. Ето една такава, само за пример: https://www.facebook.com/groups/1417840341765711/ Имай предвид, че холандците имат сериозно ограничение колко хора могат да живеят в дадено жилище. Общо взето всеки трябва да си има стая.

- Стаите и апартаментите като цяло се дават необзаведени. Нека това не те отказва, има много места за мебели втора употреба, в IKEA и новите не са скъпи, както и в споменатият marktplaats. Като си затръгваш, можеш пък да ги продадеш на същото място. 

П.П. Премахнах личните данни, ограничено е споделянето им публично във форума. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.