Прескочи до съдържание

Честита нова!


Препоръчани мнения

Шеметна. Сякаш това е думата, която най-добре би описала изминалата година за мен. Изпълнена с куп премеждия къде ли не, но пък и с още толкова нови приятелства и научени уроци.

Първото ми пътуване се оказа пълно фиаско, приключило още преди да стигна до Пирот, но пък всяко зло за добро. Друго ако не, поне се научих с лекота да откривам добрите страни на недотам приятните неща, които понякога ни сполетяват. Планът все още стои закачен на хладилника и осъществяването му е въпрос най-вече на време и добра компания.

Много по-важно бе, че следващият тур, за който имах много по-голям устрем, се получи по един наистина невероятен начин. Грузия и по-конкретно Кавказ е дестинация, която задължително трябва да бъде посетена.

img_0962.jpg?w=480&h=320

Все още ме хваща яд, че дори не опитах да тръгна по някои от пътищата, водещи към “дълбините“ на планината, но здравият разум надделя. Вероятно някой ден ще се завърна там с далеч по-подходящ за целта мотоциклет.

Разходката в Румъния няма да коментирам. Едноименният проход е повече от задължителен за всеки себеуважаващ се мотоциклетист, а в случая дори успях да направя и кадъра, за който тръгнах в тази именно посока:

img_1600.jpg?w=480&h=320

Україна.

img_2387.jpg?w=480&h=243

Аз си знам какво ме е завело натам, но по-важни са житейските уроци, с които се завърнах. Да пренощувам два пъти на едно и също място, по време на пътуване, е нещо, което не бях допускал досега, но и което силно промени възгледите ми. Това сякаш е единственият начин да се потопиш толкова дълбоко в атмосферата на мястото, a ако имаш и приятел наоколо, идилията е пълна.

Според сухата статистика през тази година съм отхвърлил малко под 18 хиляди km, по време на които опознах още по-добре себе си. През това време пет пъти карах по над 900 km за ден. От друга страна камерата запечата 2300 момента, които може и да не са много на брой, но пък за мен са безценни.

Изпращам старата година с куп нови мечтани дестинации, плановете за някои от които вече са започнати, а на вас пожелавам крепко здраве и да не забравяте да поливате мечтите си. Редовно!


Filed under: Best of the year 5161 b.gif?host=borislavkostov.wordpress.com&

Целият текст

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.