olivershanti Публикувано: 13 август, 2017 Сподели Публикувано: 13 август, 2017 (редактирано) Здравейте! Планираме /почти/ обиколка на Мадагаскар. Заимствах голямата част от програмата от Ruwenzogy 1 ден пристигаме и нощувка в Тана/Антананриву 2 ден Тана - Антцирабе 3ден - Антцирабе - Морондова /минаване покрай алеята на Боабабите/ 4 ден Морондова-Бекопака 5 ден Бекопака- Цял ден в национален резерват Цинги и нощувка в Бекопака 6 ден Дълго връщане към Морондова нощувка 7 ден Морондова-Бело Сюр Мер. Разглеждане на Kirindy Fores Reserve нощувка Бело Сюр Мер 8 ден БЕЛО СУР МЕР- МОРОМБЕ 9 ден МОРОМБЕ-ТУЛЕАР 10 ден Tulear- Ранохира. Нощувка Ранохира 11 ден Цял ден разглеждане на Исало Национален Парк Нощувка Ранохира 12 ден Ранохира -Anja Community Reserve-Фианараноа .Нощувка Раномафана Национален парк 13 ден Раномафана Национален парк разглеждане Нощувка 14 ден Раномафана Национален парк - Андасибе дълъг преход 15 ден Андасибе Разглеждане на VACUNA PRIVATE RESERVE И Посещение на Exotic Park 16 ден Андасибе-Таматаве. Нощувка Таматаве 17 ден Таматаве- -СЕНТ МАРИ /доколкото разбрах с лодка се ходи до самия остров Нози Нато. Нощувка на СЕНТ МАРИ 18 ден СЕНТ МАРИ нощувка 19 ден -СЕНТ МАРИ- обратно на остров Мадагаскар и преход на север до Maroansetra 20 ден Разглеждане на Masoala National Park и връщане на юг, най-вероятно нощувка в Mahevelona на източния бряг. 21 ден Mahevelona - Тана Нощувка Антананриву/Тана 22 ден Тана -разглеждане 23 ден Полет Въпросът ми е някой пътувал ли в североизточната част на Мадагаскар? Редактирано 13 август, 2017 от olivershanti 2 Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 14 август, 2017 Сподели Публикувано: 14 август, 2017 В Мадагаскар продвижването отнема много време и трябва търпение. Вижда ми се доста амбициозна програмата и ще има много препускане. За някои от местата мига да дам съвети, ако има конкретни въпроси. Все пак Може и да е възможно, ако имате ваша кола с шофьор. Страната е невероятна и определено си струва! 1 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 14 август, 2017 Сподели Публикувано: 14 август, 2017 Не сте написали кой месец ще пътувате. Програмата е амбициозна, но възможна за сухия сезон . Но многоооо трудно изпълнима, ако е дъждовен сезон или след дъждовен. За мен е доста натоварваща дори за периода юни-септември, който е най-добрия, но наистине е изпълнима с наета кола с шофьор. За Сейнт-Мари - имайте впредвид , че пътуването по море е доста бурно и си заслужава по-дълъг предстой. 1 Връзка към коментар
olivershanti Публикувано: 14 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 14 август, 2017 Преди 1 час, Роми каза: Не сте написали кой месец ще пътувате. Програмата е амбициозна, но възможна за сухия сезон . Но многоооо трудно изпълнима, ако е дъждовен сезон или след дъждовен. За мен е доста натоварваща дори за периода юни-септември, който е най-добрия, но наистине е изпълнима с наета кола с шофьор. За Сейнт-Мари - имайте впредвид , че пътуването по море е доста бурно и си заслужава по-дълъг предстой. Права сте пропуснах да кажа, сега 28 септември - 19 октомври сме там имаме билети с Turkish Airlines. Доколкото четох това е сухия сезон. Ще наемем джип 4x4 с шофьор, според Ruwenzogy това е единствената възможност защото е невъзможно да се кара сам. Връзка към коментар
olivershanti Публикувано: 14 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 14 август, 2017 преди 7 часа, Kaloyan89 каза: В Мадагаскар продвижването отнема много време и трябва търпение. Вижда ми се доста амбициозна програмата и ще има много препускане. За някои от местата мига да дам съвети, ако има конкретни въпроси. Все пак Може и да е възможно, ако имате ваша кола с шофьор. Страната е невероятна и определено си струва! Да амбициозна е. Струва ли си Носи Бе пред Сейнт Мари? Четох за наблюдения на китове в последния остров. Защото няма да има време и за двата. Аз ви прочетох пътеписа Калоян, прекрасен е. Резерват Раномафана е по-различен защото бил с повече реки и влажни гори. Дали да спим в Fianarantsoa или директно във резервата Раномафана ? 70 км е разстоянието все пак. Тъй като се придвижваме на север /в този ден пътуваме от да пропуснем ли изобщо града? Има ли нещо интересно /от гледна точка на природа :)/ разбрах че на вас ви харесва повече градската среда. Връзка към коментар
Happy_Traveler Публикувано: 14 август, 2017 Сподели Публикувано: 14 август, 2017 Записвам се да следя, Мадагаскар ми е в списъка и на мен. Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 14 август, 2017 Сподели Публикувано: 14 август, 2017 Мен съм бил нито в Носи бе, нито на Сент Мари. Носи бе има слава на място за секс туризъм най-вече, въпреки че изглежда прелестно. Сент Мари май е малко по- диво, автентично, но това съм чувал само. На мен ми хареса Фиана много, така че може да му отделите поне няколко часа. Връзка към коментар
olivershanti Публикувано: 15 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 15 август, 2017 Благодаря Калоян. Точно защото е по-автентично ще изберем Saint Marie. Разбрах че ако се ходи по суша до там се хваща лодка от пристанището Soanierana Ivongo с цена 24-28 EUR. A някой да е пътувал с Air Madagascar? Обмисляме вариант евентуално на връщане от север да си купим билет /цената е около 240 евро еднопосочен!!!!!/ за полет Saint Marie-Antananrivu/Tana . Връзка към коментар
Роми Публикувано: 16 август, 2017 Сподели Публикувано: 16 август, 2017 Аз съм пътувала с Air Madagascar . Вътрешен полет- Тулеар-Тана. Без забележки- излетяхме точно навреме, нямам оплаквания, но аз не съм и от капризните. Спестява много време и умора вътрешния полет, но наистина цената е неоправдано висока. Връзка към коментар
Весу Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 Здравейте! Да ви питам, някой им ли информация как да се сдобия онлайн с билети за вътрешен полет (Тана - Нуси бе)? Благодарности! Връзка към коментар
Ники Петров Публикувано: 3 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 3 ноември, 2023 Здравейте, в периода 25.11-02.12.23 ще бъда в Носи Бе. Ще ми бъде полезна всякаква информация, която може да ми предоставите (за тези, които са били на острова), както и контакти на местни екскурзоводи, с които да се свържа за допълнителни екскурзии на острова. Благодаря предварително! 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 3 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 3 ноември, 2023 Много ще се радвам да разкажеш после 🙂 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега