Прескочи до съдържание

Лондон-Рейкявик за 75-90 евро

Препоръчани мнения

Авиокомпания: еаsyJet

Маршрут:: London- Reykjavik

Цена:: 75

Валута: €

Примерна дата на излитане:: 21.05.14

Примерна дата на връщане:: 28.05.14

Сайт за резервиране:: easyJet.com

Период на пътуване:: 01.04.14-30.06.14

ЕasyJet предлага много изгодни полети до Рейкявик през май/юни догодина. 

Примерни дати 16-23.05.14

Офертите са за Лондон (Лутън ) и Манчестър , но тъй като са лесно достъпни с директни полети от София мисля , че предложението на easyJet никак не е лошо  :)

post-140-0-44407000-1378399227_thumb.jpg

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Маршрут:: London- Reykjavik

Цена:: 75

ЕasyJet предлага много изгодни полети до Рейкявик през май/юни догодина. 

Примерни дати 16-23.05.14

Офертите са за Лондон (Лутън ) и Манчестър , но тъй като са лесно достъпни с директни полети от София мисля , че предложението на easyJet никак не е лошо  :)

Oт толкова много приказки за Исландия, и аз започвам да се замислям за едно ходене на там. Но тъй като е специфична дестинация, и доста необичайна за мен, ако някой от "исландските ветерани" мисли да се възползва от предложението, и няма против, бих се присъединил.

Пък ако няма, може ей така да отида да изкарам една седмица в Рейкявик. И без това гледам между 12 и 29 май нямам никакви ходения.

stenk, при плащане в оригиналната валута GBP, се получава даже още по-евтино - 71.50 Евро. Стига банката, издател на картата, да не вади дървен курс на превалутиране, или да удържа несъразмерни такси.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

stenk, при плащане в оригиналната валута GBP, се получава даже още по-евтино - 71.50 Евро. Стига банката, издател на картата, да не вади дървен курс на превалутиране, или да удържа несъразмерни такси.

Веднага отговарям , току що направих плащане към easyBus с кредитната Visa на ПИБ и ми ги превалутира по курс 1 паунд = 1.1891 евро.

Картата ми е в евро.

С думи прости си напълно прав и е по-добре да се избере плащане в оригиналната валута - британски паунд .Полета от примера по-горе е 60.12 паунда което в ПИБ излиза като 71.49 евро вместо 74.80 евро по курса на easyJet. Предполагам същия курс ще е и за Visa Electron та да се избегне таксата за плащане с кредитна карта.

P.S. Разнищваме ги на молeкулно ниво -:)

Редактирано от stenk
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

P.S. Разнищваме ги на молeкулно ниво - :)

А бе вие спецовете тук сте ебасссси хиените :)

И даже след оня случай с Основателя, когато обиколи половин Европа и ходи до Щатите за жълти стотинки, няма да се учудя, ако някой ден някой докладва, че авиокомпания  му е платила някое и друго евро за да лети от точка А до точка Б, с междинно кацане на точка C :lol::biggrin::lol:

• Харесвам 3
Връзка към коментар

На мен австрийците на практика ми платиха през зимата, когато билета ми струваше примерно 150 евро, а те са овърбукването ми дадоха 200 + нощувка и вечеря във Виена :)

Иначе винаги в оригиналната валута трябва да се плаща, такива "удобства" като обръщане в твоята валута винаги излизат скъпо

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Веднага отговарям , току що направих плащане към easyBus с кредитната Visa на ПИБ и ми ги превалутира по курс 1 паунд = 1.1891 евро.

Картата ми е в евро.

С думи прости си напълно прав и е по-добре да се избере плащане в оригиналната валута - британски паунд .Полета от примера по-горе е 60.12 паунда което в ПИБ излиза като 71.49 евро вместо 74.80 евро по курса на easyJet. Предполагам същия курс ще е и за Visa Electron та да се избегне таксата за плащане с кредитна карта.

P.S. Разнищваме ги на молeкулно ниво - :)

Това мисля, че даже вече сме го обсъждали още в темата за банковите карти.

И тогава писах, че ПИБ, която ползвам и аз, превалутира по кръстосания курс на reuters finance

http://www.reuters.com/finance/currencies

Още като си изкарвах първата карта, нарочно питах за превалутирането при картите им по какъв курс го правят ПИБ, и тогава ми отговориха.

Затова и снощи ти писах, че при плащане в GBP излиза по-евтино с ок. 3 евро, точно въвеждайки сумата във валутния конвертор на ройтерс, но просто закръглих 71.49 на 71.50 евро   :)

Разлика може да дойде единствено ако за времето между букването на билета, и реалната транзакция от банката към easy, настъпят промени в курса на валутата на картата ти, и валутата на покупката. Но тя ще е в рамките на центове, и не е фрапираща.

Редактирано от wilks
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.