Прескочи до съдържание

Въпроси за валута и разходи в Тайланд


Препоръчани мнения

Привет на всички

Замислил съм пътуване до Тайланд Февруари-Март за един месец. Интересуваме валутата - могат ли да се обръщат левове там или от тук да ги обръщам в долари или евро и вече в Тайланд да ги обръщам на батове? Ще се радвам ако някой е оствал за такъв период да сподели какъв бюджет е отделил. Моя план е две седмици в Банкок и околностите, седмица в Ко тао и седмица в Ко самуй. Говорим за евтини нощувки в общежития, улична храна и градски транспорт, без пиянски изяви. Проучванието ми показва, че в тези условия 30 долара на ден те оправят, което значи към 2000 лв (реално е 1500, но съм закрълил) или 40100 бата. Реални ли са тези суми за тези с опит?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В никакъв случай левове, ако въобще ти ги вземат курсът ще е брутален. Носи долари или евро, а тъй като говориш за месечен престой може да заредиш и сумата в дебитна карта. Макар и банкоматите да имат такси, може би ще си по-спокоен така, ако не всичката сума е с теб накуп. А най-добре да имаш и карта, и кеш и т.н. 

 

По посочения от теб начин според мен 30 долара на ден ще те оправят спокойно. 

Връзка към коментар

Най-добър курс дават за 100-доларови банкноти,  а най-изгоден курс предлага зеленият SuperRich, като имат бюро на летището точно срещу спирката на airlink-a на подземното ниво.

Редактирано от chandni
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...
новобранец-магеланец

Долари или евро , мисля доларът най се тачи там , ако може да е от новичките и по-големи купюри  🙂 

В Тайланд на всеки ъгъл има чейндж бюра , на летището (Банкок) още можеш да смениш с не лош курс.

Редактирано от новобранец-магеланец
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Можеш да смениш и в обменно бюро в София (В моловете Tavex) директно в батове , ние част от парите ги сменихме още тук, защото е най-добре да имаш от техните за такси и други разходи. Не сме опитвали там да сменяме, а плащахме където се наложи с кредитна карта. Вие си преценете, но за мен поне част от джобните ги сменете още от тук.
Иначе сменяте в долари, ако не искате в батове, но и не е нужно да имате прекомерно много (хотелите и повечето заведения приемат кредитни карти)

Редактирано от Traveling couple
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Внимавайте при плащане с карти по хотели в Тайланд, масово има скрити комисионни и заплащате поне 5% отгоре. Курсът в България е малко по-неизгоден отколкото там. Обменяте си малко батове тук, колкото да си платите такси или нещо дребно, пък останалата сума в долари или евро и там на място.

Връзка към коментар
На 16.08.2017 г. в 15:01, chandni каза:

Най-добър курс дават за 100-доларови банкноти,  а най-изгоден курс предлага зеленият SuperRich, като имат бюро на летището точно срещу спирката на airlink-a на подземното ниво.

Както съм писала и по-нагоре, обменният курс е най-изгоден в подземното ниво на летището, така че няма нужда изобщо да обменяте пари от тук. Единственият смисъл да имате батове преди да сте минали имиграционните е ако VOA не е безплатна и смятата да вземате такава, тъй като там приемат само в местна валута.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако не ме лъже паметта, мисля че Лоурънс беше писал, че било най-изгодно да носим Евро, което да обменим там. Само че, ако нямаме Евро и трябва от тук да обменим лева в евро/долари как е най-изгодно? 

Връзка към коментар
7 hours ago, mimi0205 said:

Каква валута е хубаво да имаме при пристигането ни в Банкок и Пукет?

Ако кацате директно в Пукет в момента курсът преди имиграционните е 30.21 бата за 1 долар (50 или 100 доларови банкноти), след имиграционните е около 30.83, а вече на острова - 31.24-31.28. За такси ще ви трябват поне 600 бата (до Патонг), по-надолу - 800-1000 бата. В тези цени се включват летищна такса 100 бата  на такси + 50 бата първоначална такса. В Бангкок курсът на летището е много добър, както се спомена по-горе. За сравнение в момента в Тавекс, по информация от техния сайт, за 1 долар ще получите 30.477 бата (1,725 лв / 0.0566 =  30,477 бата).

13 minutes ago, ivelina666 said:

Ако не ме лъже паметта, мисля че Лоурънс беше писал, че било най-изгодно да носим Евро, което да обменим там.

Предвид огромния му опит с Югоизточна Азия силно се съмнявам да е препоръчвал някому да носи евро. В тази част на Азия доларът е с предимство пред еврото.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако нямате сметка в долари, евро е по-добре и смяна на приземния етаж на летището (Суварнабуми) на superrich преди спирката на железницата. Ако кацате в Пукет, малко батове от тук колкото за трансфера до плажовете и нормалните обменни бюра.

 

ПС. Доларът е с предимство само  ако закъсате без местна валута, шансът да Ви приемат долари е в пъти по-голям. За обмен на валута по туристически места в Тайланд няма никакво значение за местните, дават добър курс и за долари, и за евро, но вие ще загубите от още едно превалутиране в долари от България. 

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.