Прескочи до съдържание

Транспорт до Дисниленд в Париж и други

Krilattka

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте на всички и от мен. Предстоящото ни посещение за Париж предстои след по-малко от месец. Съпругът ми е запазил вече апартамент, в който ще спим , който се намира някъде около Мулен Руж. Тъй като ще бъдем с нашите деца, няма шанс да не посетим Дисни Ленд. Исках да попитам кои са вариантите за транспорт до парка? Благодаря ви предварително, съвсем скоро със сигурност ще имам и още въпроси. 

Публикувано:

RER A с крайна спирка Marne La Vallee Park Disney. Спирки на тази линия, които са централната част на Париж са: Auber, Chatelet, Gare de Lyon, Nation. А до тях може да стигнете с различни линии на метрото. 

Публикувано:
преди 45 минути , krilatt каза:

Съпругът ми е запазил вече апартамент, в който ще спим , който се намира някъде около Мулен Руж. Тъй като ще бъдем с нашите деца...

Неподходящ район за престой с деца. Ако можете, сменете резервацията с нещо в южната половина на града.

Публикувано:

Зависи от коя страна на Мулен Руж е апартаментът. Ако е южно от булеварда не е чак толкова неподходящо за деца. Покрай самия булевард е по-проблемно (секс-шопове, продавачи на дрога, шумни заведения, чести намеси на полицията). 

За придвижване до Дисни с градския транспорт вариантът е РЕР А, иначе може и такси или Юбер :).

Публикувано:

Не може да се канселира спането, но за три вечери не мисля че кой знае колко шумния булевард  ще ни бъде проблем. Благодаря за насоките за придвижване до парка. 

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 8/18/2017 в 12:04, Romana каза:

RER A с крайна спирка Marne La Vallee Park Disney. Спирки на тази линия, които са централната част на Париж са: Auber, Chatelet, Gare de Lyon, Nation. А до тях може да стигнете с различни линии на метрото. 

Вече сме тук и утре ни предстои рано сутринта да отидем до Дисни ленд. Може ли да попитам какъв билет с Rer A да закупим?

Публикувано:
преди 17 минути , krilatt каза:

Вече сме тук и утре ни предстои рано сутринта да отидем до Дисни ленд. Може ли да попитам какъв билет с Rer A да закупим?

Дисниленд е в Зона 5.

Ако ще се връщате в същия ден, проверете дали няма да ви е по-изгодно с дневен билет.  

Публикувано:

Mary ме е изпреварила. Виждам, че еднодневен билет за зони 1-5 за възрастен е 25,25е и 12,60е за дете до 10г /Paris Visite Travel Pass/. А билет в една посока е 7,60е според справката тук . 

Публикувано:
преди 7 минути , Romana каза:

А билет в една посока е 7,60е според справката тук . 

Точно този билет ползвахме миналия месец. Двупосочен за 15,20евро. От всяка точка на първа зона може да го закупиш, да стигнеш до Nation и да се прекачиш на RER A. Няма как да се объркате - целия влак върви натам :)

Съвет: Ако може не носете раница или чанта. Опашките за секюрити контрола бяха поне час чакане, а иначе директно минаваш. Ако толкова ви трябва нещо малко, поберете го в джоба на якето или си го дръжте в ръцете. Забавлявайте се! :)

Публикувано:

И освен от Nation може да се качите на RER A и от други спирки по маршрута в самия град - Gare de Lyon, Chatelet, Auber, Charles de Gaulle Etoile, зависи от коя част на Париж тръгвате.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.