Dessy Ivanova Публикувано: 11 септември, 2013 Сподели Публикувано: 11 септември, 2013 Здравейте, аз също се интересувам от полети за Тенерифе, без особено значение през къде, важни са ми цените! Периода 5-12 февруари, или някъде там, но като се има предвид, че тогава е карнавала имам леки колебания, че вероятно не е най-добрия период за посещения на острова /цените на полетите преди всичко/. Другия предпочитан период е началото на април, възможно е и март, датите са ни гъвкави, нощувките са ни платени /7/ може е да доплатим за още 1-2 на място, може и в някой друг град /за прикачване/ ако са повече часове за изчакване да останем за нощувка. Летището за предпочитане Южното, защото от там ни е трансфера, но не е проблем, ако си заслужава потета да е до/от Северното. От там идеята е да се взема кола. Така или иначе това ще е превозното ни средство на острова. Летището не е толкова важно. Багажът - ръчен, по стандарта на нискотарифните. Трима сме и ще летим за първи път! За момента цените в желаните от нас периоди /февруари,април, март/ са доста високи, най-оптимално беше през Барселона, за около 600 лева, но мисля, че тепърва ще се появяват по-добри възможности. Надявам се на помощ от вас! Обещавам когато се върнем, да благодаря с подробен пътепис. Връзка към коментар
Зани Публикувано: 11 септември, 2013 Сподели Публикувано: 11 септември, 2013 Здравей! Два пъти съм летяла до Канарските острови през февруари и двата пъти си купувах билетите около края на декември - средата на януари. Сега и да гледаш цените за тогава, изобщо нямат нищо общо с реалността. До тогава може просто да видиш какви комбинации може да направиш с различните компании, да си напаснеш часовете на полетите и т.н... Иначе най-много полети до Тенерифе има естествено от Мадрид, Барселона и Валенсия, цените от Бергамо също не са за подценяване... Полетът ако ще е с НТА най-лесно е комбинацията между Уиз и Раян, но до Мадрид съм попадала на не лоша цена и с България ер. Изи джет също летят до Тенерифе юг, но техните полети са предимно от Англия, има и от Берлин, което също си заслужава да се провери! 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 11 септември, 2013 Сподели Публикувано: 11 септември, 2013 Малко се обърках, хем гъвкави дати, хем хотела е платен, ориентировъчно ей това е положението за февруари, ако някоя опция ти хареса ще я дам в детайли, но може да видиш, че основно се работи с прекачване в Мадрид и Барселона. Северното летище предимно излиза по-евтино, предполагам за трима ако спестите по 20 евро на билет, за 60 общо може да игнорирате трансфера. За март/април е това: Наизуст да ти кажа, рано е за резервиране на полети на Уиз и Раян през февруари/март/април. Но нямам представа каква е динамиката към Тенерифе, и може за вторите отсечки да си държат високи цени. Предложените летища за прекачване - Барселона и Мадрид също са от тези, които генерално не падат цените... От друга страна, виждаш, че всякакви комбинации са възможни на подобни цени (Лондон, Берлин също), така че може би не е зле да изчакаш поне до Ноември. Може периодично да напомняш да пускам софтуерчето, че сам няма да се сетя. И добре дошла 2 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 11 септември, 2013 Сподели Публикувано: 11 септември, 2013 Здравейте, аз също се интересувам от полети за Тенерифе, без особено значение през къде, важни са ми цените! Периода 5-12 февруари, или някъде там, но като се има предвид, че тогава е карнавала имам леки колебания, че вероятно не е най-добрия период за посещения на острова /цените на полетите преди всичко/. Само да те уведомя, че другата година Карнавала в цял свят, където се празнува, ще е в периода 28 февруари - 5 март, защото Мазния Вторник (или Mardi Gras, Shrove/Fat/Pancake Tuesday), е на 4 март, т.е. дните и уикенда преди вторника. Знам го със сигурност, защото догодина февруари-март и аз ще ходя специално по този повод, но на друг остров. Всяка година Карнавала е на различни дати, защото е свързан, и пряко зависи от датата, на която се пада Католическия Великден. Връзка към коментар
wilks Публикувано: 11 септември, 2013 Сподели Публикувано: 11 септември, 2013 От друга страна, виждаш, че всякакви комбинации са възможни на подобни цени (Лондон, Берлин също), така че може би не е зле да изчакаш поне до Ноември. Може периодично да напомняш да пускам софтуерчето, че сам няма да се сетя. И добре дошла Общо 11 са летищата, на които се засичат Уиз/easy от София, а от там има полети на Ryan до TFS; от испанските градове и с Ибериа до TFN. А от Gatwick и Schönefeld може и с Norwegian. Много са комбинациите, и основно зависи от дните, в които имат полети едните, а след това другите. Другата презумпция е, че по принцип в сезона на Карнавала цените няма и слаб шанс да намаляват, тенденцията е точно обратната, и то доста интензивно, колкото повече наближават датите. 3 Връзка към коментар
Ani_pv Публикувано: 13 ноември, 2013 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2013 Нашите резервации за хотела в Тенерифе са 2.03.2014 и напускане на 9.03.2013. Като гледам таблицата май нямаме никакъв шанс да летим на цени около 250 е. Оказва се, че търсенето на самолетни билети за Тенерифе е доста трудно./поне за мен/, пък и другите в групата са новаци в самолетните резервации. Ако може някой помогне ще е супер Връзка към коментар
edbloom Публикувано: 13 ноември, 2013 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2013 Един off-topic въпрос - кой е този "Карнавал", и къде( кои страни,градове) се празнува съответно ? Само да те уведомя, че другата година Карнавала в цял свят, където се празнува, ще е в периода 28 февруари - 5 март Връзка към коментар
wilks Публикувано: 13 ноември, 2013 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2013 (редактирано) Един off-topic въпрос - кой е този "Карнавал", и къде( кои страни,градове) се празнува съответно ? Под Карнавала се разбира същият онзи най-известен карнавал в целия свят, който се празнува в Рио. На френски е Mardi gras, на руски - Масленица, на английски Shrove Tuesday, на италиански - Carnevale и т.н., а на български май е Заговезни. В католицизма го празнуват през уикенда преди вторника, поставящ началото на Великденските пости, затова се казва и "Мазния вторник" - заради голямото ояждане, а "carnevale" означава "махаме месото" (carne - месо и velare - махам, отмествам). Но освен в Рио, се празнува още на различни места по целия свят. Най-известните от които са : в Европа - Венеция, Кьолн, Испания - предимно на Канарите, като най-големият е на Тенерифе и Лас Палмас, но и в континентална Испания, Португалия - пак на островите по-колоритно - Мадейра и Азорите; в САЩ - Ню Орлийнс (известния Mardi Gras), всички Карибски острови, като втория по големина след Рио е в Тринидад (о-ви Тринидад и Тобаго), цяла Латинска Америка, та чак и в Япония и Индонезия. Заради това, че винаги е 40 дена преди Великден, и дните на Карнавала всяка година са на различни дати. Ето датите за следващите няколко години: February 28 to March 4, 2014 February 13 to February 18, 2015 February 5 to February 10, 2016 February 24 to March 1, 2017 February 9 to February 14, 2018 March 1 to March 6, 2019 February 21 to February 26, 2020 February 12 to February 17, 2021 Поради тази причина - Карнавалът, самолетните билети за най-горещите места на празнуването му свършват бързо, или ако останат са много скъпи. Затова обикновено се купуват 11 месеца преди следващия карнавал. Но с това не свършват трудностите. Цените на нощувките в хотели, хостели, палатки, квартири и каквото още се сетиш, обикновено са 3 до + ∞ пъти по-скъпи от нормалното. Редактирано 13 ноември, 2013 от wilks 4 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 14 ноември, 2013 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2013 За съжаление на 9 не ми дава абсолютно никаква опция, това е най-близко. U2 + DY Sofia (SOF) Tenerife (South) (TFS) 1 SXF + 1 SXF Sun, 2 Mar 11:30 Sat, 8 Mar 14:20* 14 h 15 [5 d 15 h] 18 h 35 193.65 EUR easyJet Sofia (SOF) Berlin (Schonefeld) (SXF) Sun, 2 Mar 11:30 Sun, 2 Mar 12:50 14 h 15 30.59 EUR norwegian Berlin (Schonefeld) (SXF) Tenerife (South) (TFS) Sun, 2 Mar 19:45 Sun, 2 Mar 23:45 59.90 EUR norwegian Tenerife (South) (TFS) Berlin (Schonefeld) (SXF) Sat, 8 Mar 14:20 Sat, 8 Mar 20:35 18 h 35 69.00 EUR easyJet Berlin (Schonefeld) (SXF) Sofia (SOF) Sun, 9 Mar 07:40 Sun, 9 Mar 10:55 34.16 EUR 2 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 14 ноември, 2013 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2013 (редактирано) Иначе ако успеете да си изместите нощувките с ден напред има вариант- W7 + FR Sofia (SOF) Tenerife (South) (TFS) 1 BGY Sat, 1 Feb 06:00 16:55 12 h 55 70.44 EUR Wizz Xclusive Sofia (SOF) Milan (Bergamo) (BGY) Sat, 1 Feb 06:00 07:10 2 h 10 30.67 EUR Ryanair Milan (Bergamo) (BGY) Tenerife (South) (TFS) Sat, 1 Feb 13:15 16:55 4 h 40 39.77 EUR ZB + W7 Tenerife (South) (TFS) Sofia (SOF) 1 LTN Sat, 8 Feb 19:40 01:30** 1 d 4 h 92.67 EUR Monarch Tenerife (South) (TFS) London (Luton) (LTN) Sat, 8 Feb 19:40 23:55 4 h 15 54.95 EUR Wizz Xclusive London (Luton) (LTN) Sofia (SOF) Sun, 9 Feb 20:25 01:30* 3 h 05 37.72 EUR Общо 163 евро, но имате нощувка в Лондон. Или да комбинирате с горното връщане: DY + U2 Tenerife (South) (TFS) Sofia (SOF) 1 SXF Sat, 8 Mar 14:20 10:55* 18 h 35 103.16 EUR norwegian Tenerife (South) (TFS) Berlin (Schonefeld) (SXF) Sat, 8 Mar 14:20 20:35 5 h 15 69.00 EUR easyJet Berlin (Schonefeld) (SXF) Sofia (SOF) Sun, 9 Mar 07:40 10:55 2 h 15 34.16 EURТака излиза 174 евро. Редактирано 14 ноември, 2013 от Тони 2 Връзка към коментар
Dessy Ivanova Публикувано: 17 януари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 17 януари, 2014 (редактирано) Здравейте, преди месеци писах тук, с молба за съдействие за пътуването ни до Тенерифе. Днес получихме потвърждение на резервацията ни на острова и събуждам темата защото предстои закупуване на билети. Най важното нещо е поетът е да е максимално евтин, но сигурен. На острова ще бъдем от 4 Април до 11 Април включително. Пътуването ни трябва да е на 3 или на 2 април, тръгваме от София /може и от друг град, ако се наложи/ ... Обратния полет е на 11 Април от Тенерифе. Хубаво е полетът да е до южното летище /заради трансфера, който са ни обещали/, но мисля, че и северното би ни задоволило, особено при съществена разлика в цените. Няма да носим много багаж, искаме само да се насладим на острова, а ако успеем ще доведем лютото. Зная, че тук пишат хора които могат да ни помогнат и много ще съм ви благодарна, ако успеете да ме ориентирате. Ние сме трима възрастни / между нас дете на 16 години/, и двама от нас не са се качвали никога на самолет. Всяка информация ще ни бъде полезна. Благодаря предварително и с нетърпение ще чета всички изпратени съвети. Редактирано 17 януари, 2014 от Dessy Ivanova 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 17 януари, 2014 Сподели Публикувано: 17 януари, 2014 Не изглежда добре положението. Да започнем от традиционните компании, включен куфар, гарантирани връзки и т.н., около 420 евро на човек. Ако избереш тоя вариант ще разпиша повече детайли. Сега за нискотарифните. Предполагам знаеш, че в тоя случай се купуват отделни билети София - Х, и Х - Тенерифе. Ако закъснее полета София - Х и изпуснеш втория, няма кой да те превози до финалната точка. Риска е малък, но е добре да се знае, особено за хора, които нямат опит с пътуванията със самолет. За това ще гледаме при тия прекачвания времето между полетите да е повечко, за да има по-голям буфер. Хубаво е, че през април времето трябва да е хубаво и да няма типичните зимни проблеми с мъгли. Така. На отиване: Първите два варианта са с преспиване, съответно в Болоня и Бергамо. Тоя вариант оскъпява малко транспорта, но ако искате да ги разгледате за ден, може би е удачен. Връзката през Бергамо е особено подходяща за целта. Ако не искате да нощувате някъде пътьом са варианти 3 и 4, при три прехода е с по-дълга пауза в Лондон, при 4 паузата е кратка, ако искате да си спестите висене по летището, но пак да кажа има риск. При 3 може да се метнете до Лондон за по кафе, има време При вариант 2, пристигате там чак на 5 април обаче. За връщане положението е още по-зле Няма вариант, при който да се спести междинната нощувка, това важеше и за билета от 400 евро с Iberia. Общо взето виждаш, че комбинацията си върви към 310евро минимум. Ако решите да сложите куфар, членство в Wizz Discount, летищни трансфери, междинни нощувки в Бергамо/Болоня и цената ще приближи поне 360-370, при цена с нормална компания от 420. Кажи кое си избираш за повече информация. Може и ръчно да влезеш да провериш как са връзките през Милано, Лондон, Барселона и Мадрид, но изглежда, че това е положението... Не знам дали има опции с фериботи до островите, някой ако знае да свирка. 3 Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 17 януари, 2014 Сподели Публикувано: 17 януари, 2014 (редактирано) Ето ги и моите резултати от търсенето за НТА. Горе-долу са същите, само може да погледнеш предложението от Пловдив, което на пръв поглед като цена е максимално ниско. Трудно ми е да преценя дали прекачванията и нощувките няма да го оскъпят повече от другите. НТА От До През Дата Излита Каца цена Ryanair Plovdiv (PDV) Tenerife (South) 2 HHN VLC Чт, 3 апр 10:45:00 13:05* € 106,54 Ryanair Plovdiv (PDV) Frankfurt (Hahn) Чт, 3 апр 10:45:00 12:20:00 € 28,55 Ryanair Frankfurt (Hahn)Valencia (VLC) Чт, 3 апр 18:05:00 20:30:00 € 32,63 Ryanair Valencia (VLC) Tenerife (South) Пт, 4 апр 10:50:00 13:05:00 € 45,36 НТА От До През Дата Излита Каца цена W7+FR Sofia (SOF) Tenerife (South)) 1 BLQ Ср, 2 апр 13:10:00 10:30* € 127,50 WizzXcl Sofia (SOF) Bologna (BLQ) Ср, 2 апр 13:10:00 14:10:00 € 61,21 Ryanair Bologna (BLQ) Tenerife (South) (TFS) Чт, 3 апр 6:45:00 10:30:00 € 66,29 и за обратно НТА От До През Дата Излита Каца цена FR + W7 Tenerife (North) (TFN) Sofia (SOF) 1 BCN Пт, 11 апр 9:40:00 00:50* € 218,01 Ryanair Tenerife (North) (TFN) Barcelona (BCN) Пт, 11 апр 9:40:00 13:40:00 € 108,02 Wizz Xcl Barcelona (BCN) Sofia (SOF) Пт, 11 апр 20:55:00 00:50* € 109,99 НТА От До През Дата Излита Каца цена VY + W7 Tenerife (North) (TFN) Sofia (SOF) 1 BCN Пт, 11 апр 7:00:00 00:50* € 232,48 Vueling Tenerife (North) (TFN) Barcelona (BCN) Пт, 11 апр 7:00:00 11:10:00 € 122,49 Wizz Xcl Barcelona (BCN) Sofia (SOF) Пт, 11 апр 20:55:00 00:50* € 109,99 Редактирано 17 януари, 2014 от rik4o 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 17 януари, 2014 Сподели Публикувано: 17 януари, 2014 Това с Пловдив и двете прекачвания е супер комбинация за ентусиасти, не се сетих да включа в търсенето 1 Връзка към коментар
alex0001 Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 Георги, rik4o, от къде ги гледате тези оферти?От кой сайт (програма) ? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 Георги, rik4o, от къде ги гледате тези оферти?От кой сайт (програма) ? http://magelanci.com/links/link/11-azuon/ Връзка към коментар
alex0001 Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 Много ти благодаря! Програмата наистина е много добра! Аз ще изчакам първо да ми мине интервюто за туристическа виза за САЩ и ако всичко е наред, тогава може да си купя програмата.Все пак ще е хубаво да си спестя някой лев от самолетния билет. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 Много ти благодаря! Програмата наистина е много добра! Аз ще изчакам първо да ми мине интервюто за туристическа виза за САЩ и ако всичко е наред, тогава може да си купя програмата.Все пак ще е хубаво да си спестя някой лев от самолетния билет. За билет до САЩ няма да ти свърши кой знае каква работа, да не кажа никаква. Тази програмка търси само нискотарифни превозвачи, а до САЩ лети само един, norwegian, които можеш да си провериш и без да плащаш Връзка към коментар
Препоръчани мнения