Прескочи до съдържание
  • Добре дошли!

    Magelanci.com е общество на хора, завладени от магията на пътешествията. От първоначалната тръпка до самолетния билет, планирането и самото пътуване – ние сме тук да си помагаме, споделяме и съпреживяваме. 

Еолийски острови /Isole Eolie/

Еолийски острови /Isole Eolie/
Levantino
Албум на
Levantino
  • 50
  • 2
  • 0

Снимките са направени на вулканичните острови Салина, Вулкано и Липари по време на еднодневен круиз през август 2017г. 

Еолийските острови , наричани понякога и Липарски са група от седем острова в Тиренско море, разположени северно от Сицилия. Всички острови - Панареа, Стромболи, Вулкано, Салина, Липари, Алкуди и Филикуди имат вулканичен произход и предимно планински релеф.

До Еолийските острови може да се стигне с ферибот или круизни корабчета от Чефалу и Милацо в Сицилия или Тропея в Реджо ди Калабрия. 

 

  • Харесвам 8

2 Коментара

@Jenbel, страхотно е наистина с всички тези вулканични острови, които изникват пред тебе. Круизът беше точно на 16 август в средата на месеца. Температурата беше може би около 33-35 градуса, но в морето не се усещаше жегата заради вятъра и влагата. На самите острови, особено на Вулкано по обяд беше доста горещо, ноооо на мен така ми харесва, Инъче няма да е Медитеранео. ;) 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.