Прескочи до съдържание
  • Добре дошли!

    Magelanci.com е общество на хора, завладени от магията на пътешествията. От първоначалната тръпка до самолетния билет, планирането и самото пътуване – ние сме тук да си помагаме, споделяме и съпреживяваме. 

  • -Калоян-
    -Калоян-

    Случки в Шенджен, Китай

     Ако трябва да  опиша Китай с една дума - тази дума е разнообразие. Тук на всеки 100 метра виждам нещо, което ме шокира. Като например: пет човека качени на мотор, куче с обувки, куче на шиш, хора вървящи назад, танцуващи баби по средата на улицата на китайско диско. Обикалям по цял ден и въобще не си губя времето. Вече три месеца съм тук и ми се случиха много неща. Хората са някак положително настроени към чужденци и постоянно идват някакви хора и се запознават с мен, интересно им е от къде съм и какво правя в Китай. За три месеца вече имам страшно много познати, с които сме си разменили телефоните и излизаме. Китайците са много добри хора и обичат да те черпят, да ти помагат. Аз пък обичам да ям, така че идеално се разбираме. Най-интересните неща ми се случват, когато се изгубя. Много пъти съм се губил, един път дори се изгубих в мола. Естествено, когато е в града лесно се ориентирам и накрая намирам как да се прибера. Веднъж обаче пътувах извън града и се изгубих в една планина, на 1000 метра височина и около три часа пеша от най-близкото село. За капак слънцето се скри и стана тъмно. Поне имах за ядене в раницата и имах вода, така че реших, че няма на къде и трябва да лягам там в джунглата някъде и на сутринта да търся спасение. Седнах аз и наблюдавах прилепите хвърчащи над главата ми. Изведнъж обаче в тъмнината, от някъде изкочиха две много красиви китайки, долу-горе на моята възраст. Не разбираха грам английски и някак си с мимики и жестове само разбрах, че искат да вървя с тях. Честно казано където и да ме отведат, щеше да ми е все тая, така че тръгнах след тях и това е. Нещо ме закачаха по пътя, смееха ми се, радваха ми се и аз се смеех, макар да не разбирах какво ми говорят. Заведоха ме в най-близкото село, там хванахме един рейс. Оказа се, че и те са към Шенджен.. и не само..  тези две момичета не само, че също пътуваха към Шенджен, а се оказа, че живеят точно до моята квартира, а Шенджен е голям 2020 квадратни километра. Изключително съвпадение. 

    Следващата случка, която ми се случи на скоро също е за разказване. Веднъж едни приятели решиха да ми правят изненада и аз какво да правя- тръгнах. Заведоха ме на някакво място- някакъв дълъг коридор с много стаи. Стаите представляваха нещо като малки дискотеки с музика, ефекти, светлини, голям телевизор, караоке и 3 масажни легла като за нас тримата. Нямаше как да не се досетя, че са ме завели на проститутка. Това обаче не било проститутки, ами било еротичен масаж+караоке+ китайско диско. Добре.. Всичко изглеждаше много странно, но  се съгласих и легнах в очакване. Тримата си чакахме в стаята, докато не дойде първата китайка - супер спортна фигура и красиво лице- отиде при моят приятел от ляво. После влезе втората и тя беше хубава и отиде в дясно при другия ми приятел. Чаках си, чаках си аз и накрая дойде и моята принцеса: около 45 годишна супер противна китайка, дебела, миришеща на пот и цигари. Носеше един лиген с гореща вода и сол и ми потопи краката вътре. Ситуацията ставаше от странна, все по- странна.. и изведнъж като почна да ме мята, да ме тръшка, да ми извива ръцете.... крещях, виках и накрая хукнах да бягам.  Повече така и не стъпах на тея "масажи". 
    И така.. къде интересни, къде забавни, къде шокиращи и страшни случки ми се случваха, но със сигурност не ми е било скучно.

    Китай е едно приключение за мен, което никога няма да забравя.
    За пръв път пиша нещо като пътепис, надявам се да е било интересно, ако пък не може да го четете преди лягане, за по-добър сън.

     

     

     

    PTDC0134.JPG

    PTDC0055.JPG.0c19bc0c17b4b06aca935fbf242ec4fc.JPG

    PTDC0109.JPG

    PTDC0386.JPG

    Това е разстоянието между Хонг Конг и Шенджен

     

     

    PTDC0446.JPG

    PTDC0635.JPG

     

    PTDC0806.JPG

    PTDC0820.JPG

    PTDC0825.JPGPTDC0730.JPG

    PTDC0845.JPG

    PTDC0986.JPG

    PTDC0526.JPG

    a14.JPG

    a6.JPG

    a8.JPG

     

     

    1118_12.jpg

     

    5C64CB5F@FDD3EE3C.C6E9135A.jpg.jpg

    PTDC1122.JPG

    PTDC1125.JPGPTDC1162.JPG.22ce340dc770b106ab192aa94ecff215.JPG

     

    PTDC1132.JPG

    PTDC1148.JPG

    PTDC1147.JPG

     

    PTDC1165.JPG

    PTDC1155.JPG

    PTDC1072.JPG.5e2fedf9b2291f11061b3f0ae8bf38eb.JPGa12.thumb.JPG.792284e3f5f59e97b0a630e2c1a299aa.JPG310425504_.png.04f0948bd527544a60c6786e2ddebf8e.png

     

     

     

     

    Обратна връзка

    Препоръчани коментари

    Това си видял,това си написал.Тук не сме критици, а читатели.Благодаря ти за твоя поглед към Китай.Пък и някои снимки са доста любопитни.Пиши още,четири месеца си бил там,сигурна съм, че имаш още много за споделяне!

    Връзка към коментар
    Сподели в други сайтове

    Изкарваш си супер - гости приемаш ли :biggrin:

    Връзка към коментар
    Сподели в други сайтове

    Преди 1 час, -Калоян- каза:

    То ми е време вече гостенки да приемам, че тея самотни пътешествия взеха да ми омръзват. :D Шегувам се, всъщност аз се прибрах преди няколко дена, може би ще ходя пак след известно време и ще търся спътници в този сайт. Ако на някой му трябва някаква информация, специално за това място или нещо за заминаването може да ми пише, ще се радвам да помогна.

     

    • Харесвам 3
    Връзка към коментар
    Сподели в други сайтове



    Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

    Трябва да си член за да оставиш коментар.

    Създай профил

    Регистрирай се при нас. Лесно е!

    Регистрирай се

    Влез

    Имаш профил? Влез от тук.

    Влез сега

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.