Прескочи до съдържание
  • Добре дошли!

    Magelanci.com е общество на хора, завладени от магията на пътешествията. От първоначалната тръпка до самолетния билет, планирането и самото пътуване – ние сме тук да си помагаме, споделяме и съпреживяваме. 

  • Milen Petkov
    Milen Petkov

    Обиколка около света с яхта. Част 6.

    Сардиния ми допадна още докато плавахме в морето с многобройните си плажове, заливчета, подходящи за котва и красиви вили и хотели.
    Наближихме Каляри и трябваше да търсим марина. Чрез едно приложение - Naviliy си избрах Marina St. Elmo. Капитан Ром искаше да спираме на дока на Luna Rossa (италианският отбор в American Cup), защото ги бил познавал. Добре че, не му се вързах, най-вероятно щяха да ни изгонят с полиция. Търсенето, кои понтони са на марината ни отне доста време, защото никой не отговаряше на телефона. Тук се сблъсках с така нареченото от мен - "средиземноморско работно време". Работното време на офиса им беше от 10:30-12:00 и 16:00-19:00. Това СРВ продължи да ме преследва и в Испания. Някак си не съм свикнал да не може да посетиш любимата си пицария преди 19:30 или 20:30, или морският магазин да затвори в 13:00 и да трябва да чакаш до 16:00. Цената на марината беше приемлива, имаха и отстъпка за по-дълъг престой (30 EUR на ден), решихме да останем една седмица, трябваше да се ремонтира грота, да търсим нови акумулатори, а и Каляри се оказа приятен град. За разлика от Палермо, всичко беше чисто и подредено, а шофьорите спираха на пешеходни пътеки. Тук намерихме и най-добрата италианска пица, която съм ял от цялата ми обиколка, при това на съвсем скромни цени. Пицата варираше от 7  до 9 евро, лошото е че отваряше чак в 19:30.
    Между Любо и капитан Ром, започна да нараства напрежението. Къде с основание, къде без, стигна се до абсурдните обвинения, че Любо пиел много вода, за разлика от капитана. Виках си на ум, ами то е нормално, капитана изпиваше по един стек бира на ден, защо му е да пие вода.
    Купих нови акумалтори - 2 AGM /280Ah за около 1000 EUR, от Quantum Sails, ремонтираха грота, като повториха всички шевове - 350 EUR. Наложи се и разни други дреболии да се закупят и тотала отиде към 1500 EUR. Продължих с безуспешните си опити да накарам Volvo Penta да решат проблема с охладителния блок.
    Провизирането се оказа проблемно, нямаше наблизо супермаркет. Пробвах се да поръчам онлайн, но нещо не им работеше системата. Отидохме на място в магазина, питахме управителя, защо не може да поръчаме онлайн, отговора му беше - "Италия". Да се хване такси в Каляри, събота вечер се оказа трудно начинание. Отне ни повече от час докато се свържем и извикаме такси. На повечето места, като чуят английски, направо ни затваряха. Капитан Ром каза, че не му пречело да спи на паркинга пред супермаркета, но на нас с Любо, подобна идея не ни се нравеше много-много.
    На следващия ден, измихме лодката, което доведе до сериозен инцидент в последствие, "благодарение" на една грешка на капитана. След потеглянето от Каляри, бяхме спрени от бреговата охрана за проверка на документите. Това беше първата и последна проверка, все си мисля, че капитан Ром спомогна, като разпитваше таксиметровия шофьор, къде се намирали проститутките. 
     

    IMG_1159.jpeg

     

    IMG_1158.jpeg

     

    IMG_1157.jpeg

     

    IMG_1155.jpeg

     

    IMG_1153.jpeg

     

    IMG_1150.jpeg

     

    IMG_1146.jpeg

     

    IMG_1145.jpeg

     

    IMG_1141.jpeg

     

    IMG_1140.jpeg

     

    IMG_1138.jpeg

     

    Обратна връзка

    Препоръчани коментари

    Интересно, но може малко по - дълги да ги направиш постовете.Тамън ми стане интересно и вземе, че свърши 🙂

    • Харесвам 2
    Връзка към коментар
    Сподели в други сайтове
    На 11.08.2023 г. в 12:37, Kiril Savov каза:

    Интересно, но може малко по - дълги да ги направиш постовете.Тамън ми стане интересно и вземе, че свърши 🙂

    На същото мнение съм.

    Това e невероятно приключение, което малцина могат да си позволят от каквато и да било гледна точка. 

    Тук има материал за цял сериал - поредица по Discovery👍.

    Връзка към коментар
    Сподели в други сайтове


    Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

    Трябва да си член за да оставиш коментар.

    Създай профил

    Регистрирай се при нас. Лесно е!

    Регистрирай се

    Влез

    Имаш профил? Влез от тук.

    Влез сега

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.