Прескочи до съдържание
  • Добре дошли!

    Magelanci.com е общество на хора, завладени от магията на пътешествията. От първоначалната тръпка до самолетния билет, планирането и самото пътуване – ние сме тук да си помагаме, споделяме и съпреживяваме. 

  • Mistress of Germs
    Mistress of Germs

    Пътешествие в СОВетския съюз - говорит Сова!

    Бургас. Летище. Ужас. Естествено.

    Ще речеш "Ее, това летище не е толкоз пък натоварено!". Да, ама е в Бургас. Майка ми е разпратила облика ми на блогър от Изгрев чак до Меден рудник. И когато, рошава, негримирана и с 1-2 пъпки се появих на гишето за чекиране, служителката ми се усмихна и каза "О, вие сте Надя от Инфармация! Много ви чета!"
    Почувствах се като Тарзан, когото са го хванали в джунглата по без препаска. Измънках нещо подобно на "Ъх!" , след което превключих на човешки език и благодарих. Няма сега да се излагаме (повече, отколкото сме го направили вече).
    Разтреперана от този удар по имиджа си, отидох на терминала си и мълчаливо гушнах Охтоподъл. Ако се чудите кой или какво е Охтоподъл, ще ви кажа само, че е плюшен. Какво животно е, се сещайте сами. Няма да ви водя за ръчичка през целия пътепис, я! Големи хора сте.
    Проблемите с Охтоподлия обаче се появиха веднага. Малко руско момиченце заплака, че Охтоподъл е на моя терминал, а родителите му го дърпаха към друг. Прибрах го обратно в куфара, да не стане така, че самолетът ми към Москва да се напълни с плачещи фенове на Охтоподлия, докато родителите им пътуват към Сочи примерно.bEpQsz3jZ38.thumb.jpg.cdcef74da92b63e49ecd32be7029f4f0.jpg
    Качих се в самолета и тръгнахме, барабар с осмопипалестия разбойник. Който пак предизвика фурор, защото трудно се побираше в багажа и затова седя в скута ми или на главата ми като нормален пасажер.
    Руснаците бяха във възторг от него. Всъщност, като се замисля, една от най-добрите туристически атракции на Руската федерация са ѝ хората. Още в самолета съседката ми по седалка обра боклуците ми от храната, без да съм я молила, за да ги хвърли. Сурови на пръв поглед, но с топли душички. Е, Охтоподъл и Бух също топлят.
    ItBjxmeXtLE.jpg.bfc6ff857b265c28d54f79dff819cb0a.jpg
    Пристигаме в Москва, съпругът ми ме посреща и си отиваме в хотела. Нани-на.
    На другата сутрин нямам спомен какво сме правили, но излязохме относително късно. Изобщо дъжделивата Москва е приятна дестинация за спане. Спиш в хотела, спиш в метрото, спиш, докато вървиш и се блъскаш в хората, изобщо много приятна сомнолентна дестинация.
    Ох, чакайте, докато не съм забравила, да ви говоря за УГУ-то.
    В Youtube има канал на една прекрасна жена - орнитолог с огнена коса до кръста с дебела плитка. Казва се Ника и притежава много птици, включително огромна бухалка (бУхалка, да не помислите друго!) на име Йол/Йолочка. Сега, българските бухали, знаете, бухат. Затова са бухали, близко е до ума. Обаче на руски "бухаю" означава "натаралянквам се с алкохол". Клъвдий Бух, конечно, бухает, но руските "филини" са трезвеници и угукат. Угу! Оттам и тоталната наркомания с гледане на руска сова, която угука, по Youtube. Сова говорит угу - 4 миллионов посмотрев!
    С тази прекрасна Ника се сприятелихме онлайн и тя ме покани в зоопарка на Москва, за да се запозная с упоритите зоолози - нейни приятели. Естествено, ние приехали с подарками. Всякакви подарки, най-вече раковини (ракушки).  Клъвдий се държа супер невъзпитано и дори в терариума с жаби, където го заведохме, се показа пред едно жабе и узурпира снимката.
    EnkR12yJsI4.jpg.4c272fca49302dc7069ffb82d534cc3f.jpg
    Възмутени от това поведение, го заведохме на музея на космонавтиката. Като изпадне в безтегловност, поне да се постресне малко наш Клъвдий. 
    Де ти! Видя паметник на Ленин, получи нарцистично вдъхновение и се самообяви за главен секретар на Советския съюз. Сови от всички страни, обединявайте се! 1917707445_71065303_10216755175454064_3388250135891804160_n(1).jpg.1758cf21d339469195324373d77abd4e.jpg
    Придърпахме го набързо, но недостатъчно бързо - мишките и плъховете бяха обявени за класов враг, разложена буржоа и главният секретар се закани, че ще ги заточи в нечий совешки стомах. Угу. Всъщност бух.

    Егото на Клъвдий вече беше толкоз брутално високо, че се виждаше и от космическа капсула. Сова в илюминаторе, сова в илюминаторе...jRQcdFQelOc.jpg.d6b7f20fb08069a5328237ab9564b186.jpg
    Хапнах и космическа храна. Ще повторя местоименито "ЪХ!", а вие преценете какво се крие зад него.

    След няколко други обекти, по-маловажни (защото Клъвдий не се снима толкова с тях), отидохме на следващия ден в парка Коломенское. JrX2aHFzwPk.thumb.jpg.66beb4f16e0c9726ef4fb950dd9ad52b.jpg

    Там Бух се сдоби с гадже. Е, вярно, че не беше плюшена, а жива, размерът също беше доста по-сериозен от габаритите на Клъвдий, но хей, любовта си е любов! Варвара (на галено Варя) се държа много свенливо и не угу. Жалко. Снимахме се и с още един персонаж. Това на снимката, което ви прилича на сив раздърпан парцал за под с жълти очи, е всъщност бебе полярна сова.   Казва се Добриня.
    Намерихме и табела, на която пишеше "Не хранете гълъбите". Много ясно, че няма да ги храним. Клъвдий не храни гълъби, гълъбите хранят Клъвдий, превръщайки се в миниатюрни печени бройлери за по-добро храносмилане.
    На Червения площад обаче станА страшно. Освен че се наснимахме с красивата шарена църква, се набутахме и в красивия и шарен государствен универсален магазин. Където има каквото ти душа иска - от парфюми през козметика през парфюми през козметика... Изръсих солидна трицифрена сума.6ChZsNS4Zek.thumb.jpg.3ab41e8861e1baf7c95d274ed36304b0.jpg
    Това не е хвалба. Това е предупреждение. Oфициално. От Министерството на финансите. И от съпруга ми, на когото му се изправиха косите (да запомня - трий си SMS-те от банката).
    Ta след като се изръсих кат' руски олигарх - приближен на Путин, взех, че се върнах вкъщи и заспах.
    Туй то. 

     

     

     

     

    rRNNCkoHEKo.jpg

     

     

     

    Редактирано от Mistress of Germs
    дублиращи снимки

    Обратна връзка

    Препоръчани коментари

    Хаха, дай да чуем нещо и за някоя забележителност!

    Връзка към коментар
    Сподели в други сайтове

    Когато Клъвдий е наоколо, нищо друго не може да се брои за забележителност. Даже Ленин минава на заден план 😄 

    • Смея се 2
    Връзка към коментар
    Сподели в други сайтове


    Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

    Трябва да си член за да оставиш коментар.

    Създай профил

    Регистрирай се при нас. Лесно е!

    Регистрирай се

    Влез

    Имаш профил? Влез от тук.

    Влез сега

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.