Прескочи до съдържание
  • Добре дошли!

    Magelanci.com е общество на хора, завладени от магията на пътешествията. От първоначалната тръпка до самолетния билет, планирането и самото пътуване – ние сме тук да си помагаме, споделяме и съпреживяваме. 

  • cumalissa
    cumalissa

    Епир, Ликиадес

      Описание: красиво

    14310573_1224785314230770_1787889536892801337_o.jpg

     

     

    Град Йоанина е незаслужено пренебрегван град, а си има всичко. Близо до Йонийското крайбрежие и прекрасна възможност да разделите пътя от България за Корфу и Лефкада. Пътува се комфортно с кола, широколентов красив път, преминаващ през дефилета, с тунели и живописна панорама. Йоанина е столицата на Епир. Голяма, лятна, жива. Езерото е фантазията на града, а то опасва целият град ,и свършва в планината. А там е Ликиадес. Първоначално се объркахме и отидохме в Логадес, (Логадес-Ликиадес, на нас ни звучаха едно и също). Логадес - съседно село, да се ненадяваш- с 5 зв.хотел, в който нямаше място, изгледаха ни странно на рецепцията, доста обидени, че не сме резервирали предварително. От другата страна на пътя си похапваха тревица козленца “трапезен “формат. Красота, идилия и път който лъкатуши нагоре, нагоре, към върха на планината, града се смалява, а езерото - става по-голямо, разлято, виждат се даже островчетата. Пристигаме на най-високото, обикаляме хотелчета, заключени всички, но с красиви дворчета, цветя, аха всеки момент някой ще ти отвори и ще потракат колелцата на куфарите по стръмнината, и ще обтегнеш уморени крачета на някое диванче. Но не би. Смрачава се. На мен ми е весело. Виждаме тълпа.Но необикновена тълпа, сватба. От красивата каменна църква излиза булката, хвърлят се жито и цветя над нея. Умилително е. После сядаме в единственото работещо кафе-таверна-ресторант, а собственика се оказва съдържател на хотел Хоризон в съседство на има-няма 50 метра във вертикална посока. На най-високото. Само Боговете на Олимп са по-високо. На мен ми е божествено в душичката. Хотела се оказва страхотия, дават ни най-хубавата стая с гледка към Йоанина и езерото. И сме сами. В ресторанта вечеряме всичките 5 неща, които предлага заведението - сувлаки, картофки, ароматно хлебче, салата. И узо. Вечеряме на свещ и светлините на града. Едва виждаме лицата си. Пожелаваме си по едно желание по новолуние,което ще се сбъдне. Следва Лефкада и още сбъднати мечти...

    Обратна връзка

    Препоръчани коментари

    Няма текущи коментари



    Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

    Трябва да си член за да оставиш коментар.

    Създай профил

    Регистрирай се при нас. Лесно е!

    Регистрирай се

    Влез

    Имаш профил? Влез от тук.

    Влез сега

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.