Прескочи до съдържание
  • Добре дошли!

    Magelanci.com е общество на хора, завладени от магията на пътешествията. От първоначалната тръпка до самолетния билет, планирането и самото пътуване – ние сме тук да си помагаме, споделяме и съпреживяваме. 

  • Мон
    Мон

    Лимнос

      Описание: Остров Лимнос, красота, достъпност, лежерност.

    Остров Лимнос. Планирам го от няколко години насам, но все в последния момент сменях посоката. Все от някакви типично за зодията ми близнашки отклонения/що пък да не отидем на.../.

    Подготовката за лятната ни почивка започна в началото на юни месец. С търсенето на място за спане и постоянните откази от хазаи, установих, че съм закъсняла с резервацията на нощувките. В крайна сметка ми отговориха положително от https://www.ktimaelialimnos.gr/, веднага изпратих капаро за две нощувки, толкова искаше хазайката и букнах билетите за ферибот.

    Две неща препоръчвам ако сте се насочили към Лимнос: Първото е ранната резервация на фериботни билети, особено ако сте с кола, защото местата за коли бързо свършват, и ранната резервация на нощувки. До островът се стига за около 4 часа с фери от Кавала. 

    Препоръчвам ако не сте запалени кайт сърфисти, настаняване в района на Плати. Нашите студия се намираха близо до плаж, също имаше кайт училище и много деца се записваха на него. В района на столицата е трудно да се паркира и да се почива, защото сградите са малко нагъчкани, няма дворче, няма пространство и ако е жега е убийствено.

    Пътуването до плажовете е много приятно. Островът няма особено тежки завои и много отдалечени плажове. Ние бяхме с повръщащо дете и нито веднъж не му стана лошо.

    Всички плажове които обиколихме/ще ги спомена /, бяха с прекрасен, ситен, копринен пясък и много плитки. Подходящи за малки деца, имаха си бийч бар, и навсякъде бяха безплатни чадърите и шезлонгите. С някаква консумация, но ние винаги си пийваме по едно фрапенце, детето някое сокче, така че ни беше удобно да ги ползваме. 

    Островът разполага с плажове подходящи за сърф, но няма да мога да дам отзив, защото ние не сме любители и няма да съм точна в отзива си.

    Гледах само училището, което беше на плаж Плати и което беше пълно с деца до 12 годишна възраст.

    Островът беше пълен със семейства с деца. Има си нощен живот, готини барчета за коктейли в столицата. Предполагам, че нощем има и жива музика, но ние към 23 часа вече гледахме да слагаме девойката ни да спи и не успяхме да видим дали е така.

    Плажчетата, които посетихме- Микро Фанараки, Танос, Евгатис, Агиос Йоанис, Коцинас, Хавули. Ходихме и до Гомати бийч, но духаше много вятър, чадърите бяха прибрани и не беше приемливо  да плажуваме там. Добавям, че преди плажа Гомати съществува единствената пустиня в Европа. Трябва обаче да се внимава, защото колата може лесно да затъне по пътя за плажа.

     Вятър имаше и на Хавули бийч, обаче не беше толкова силен. 

    Водата навсякъде беше топла, времето също, но на острова има един лек ветрец, който дори оставя чувство за хлад след като се излезе от водата. 

    Храната ужасно вкусна навсякъде. Лимнос се слави със своето сирене, което ние опитахме във най-различни вариации. Купихме си мед от мащерка, домашни макарони и домашно фиде. Навсякъде хората бяха много мили и любезни. В едно невзрачно магазинче за сладки и хляб една баба ни напълни кутии с банички за да ни почерпи. 

    Препоръчвам острова на хора, които искат да си починат и които търсят гръцкото спокойствие.

    Ние чужденци почти не видяхме, българи само на ферибота. 

    Навсякъде се чуваше гръцка реч. 

    IMG_1054.jpg

    IMG_1055.jpg

    IMG_1074.jpg

    IMG_1102.jpg

    IMG_1152.jpg

    IMG_1108.jpg

    IMG_1105.jpg

    IMG_1153.jpg

    IMG_1124.jpg

    IMG_1135.jpg

    IMG_1127.jpg

    IMG_1135.jpg

    IMG_1131.jpg

    IMG_1144.jpg

    IMG_1147.jpg

    IMG_1146.jpg

    IMG_1179.jpg

    IMG_1178.jpg

    Обратна връзка

    Препоръчани коментари

    Много благодаря,до момента не бях поглеждала към този остров,но определено успя да запалиш любопитството ми.Как са цените на фериботите до там?

    Връзка към коментар
    Сподели в други сайтове

    Ние бяхме 4 възрастни и дете до 10 г. Около 20 е е на човек. Колата е по-скъпа. Когато започнете да резервирате билети, системата ще ви пита дали искате запазени места. Може без да запазвате. На ферибота има местенца със сепарета за пътници с масички, много удобни. Отделно кафене и място за пушене на палубата. 

    • Харесвам 1
    • Благодаря 1
    Връзка към коментар
    Сподели в други сайтове


    Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

    Трябва да си член за да оставиш коментар.

    Създай профил

    Регистрирай се при нас. Лесно е!

    Регистрирай се

    Влез

    Имаш профил? Влез от тук.

    Влез сега

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.