Прескочи до съдържание
  • Добре дошли!

    Magelanci.com е общество на хора, завладени от магията на пътешествията. От първоначалната тръпка до самолетния билет, планирането и самото пътуване – ние сме тук да си помагаме, споделяме и съпреживяваме. 

  • Milen Petkov
    Milen Petkov

    Обиколка около света с яхта. Част 4.

    След 2 дни престой в Лаврио и добре заредени с ядене и пиене, потеглихме. И тук се започна една дълга и продължителна сага с Volvo Penta и Tsoukas Marine. Ще се опитам да представя нещата в по-сбит вид. Оказа се, че от Tsoukas Marine ми поставят грешен тип гарнитура на охладителния блок, съответно антифриза, започна да изтича. Това естествено не го знаех, но от Tsoukas Marine са били много добре запознати, защото са запушили дупката с нещо (не е ясно какво, но издържа няколко дни). Тази дупка си е фабрична и я има на всички нови модели, ако се постави правилната гарнитура, няма проблем, има си гумен пръстен, който спира теча. Почти стигнахме до напускане на гръцки води, когато забелязахме проблема. Звъня на Tsoukas Marine, разбираме се да спрем в най-близката марина - Каламата, той да изпрати хора, които да направят диагностика и ремонт. През цялото време, аз и капитан Ром си мислим, че всичко ще мине като гаранционен ремонт, но се оказа, че само така сме си мислили. Пристигнаха хора от Raptis Marine, отново оторизиран сервиз и дилър на Volvo Penta. Изненадващо бързо откриха теча, може би защото от Tsoukas са им казали къде е. Казаха ми, че могат да го оправят и със сигурност ще издържи до Канарите, а от Tsoukas Marine ще ми изпратят нов блок. Вместо да поставят правилната гарнитура, пробиха дупка, запушиха я с някакъв болт и ми представиха фактура за 620 EUR. Бях доста възмутен, звънях и на Tsoukas отново, този път го питах, а кой ще ми плати демонтаж и монтаж на Канарите, каза ми, че е за моя сметка. Бях бесен, реших, да контактувам директно с Volvo Penta, като наивно вярвах, че голяма компания като тях, ще държи на клиентите си. За съжаление се оказа, че държат повече на дистрибуторите. Разправията ми с Volvo, продължи чак до Канарите. Цената на оправянето на некадърния и скъп ремонт - 7100 EUR, ми струва 725 EUR. Труд + марина + антифриз. 
    Каламата не ме впечатли особено, надявах се, че поне тук ще мога да си купя евтини маслини и зехтин, но намерихме само един специализиран магазин с безбожни цени. Поредно разочарование. На следващия ден, отплавахме към Италия.
    Нямаше почти никакъв вятър и се наложи през повечето време да сме на двигател. Поне с него нямахме повече проблеми.  По време на плаването не се случи нищо забележително, освен, че доста близо покрай нас, премина военен кораб и видяхме някакви китове.
    С това приключвам частта за Гърция. В следващите части става по-интересно, като как ми се наложи да изгоня капитан Ром с полиция или как българския флаг се озова на яхта, натоварена с 4.5 тона хашиш.

    Обратна връзка

    Препоръчани коментари

    Ааа, с криминалната част ме заинтригува🙂. С нетърпение очаквам продължението.

    Връзка към коментар
    Сподели в други сайтове

    Само не и Капитан Ром🧔😀😀

    Очакваме продължението.. 

    Връзка към коментар
    Сподели в други сайтове


    Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

    Трябва да си член за да оставиш коментар.

    Създай профил

    Регистрирай се при нас. Лесно е!

    Регистрирай се

    Влез

    Имаш профил? Влез от тук.

    Влез сега

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.