Прескочи до съдържание
  • Добре дошли!

    Magelanci.com е общество на хора, завладени от магията на пътешествията. От първоначалната тръпка до самолетния билет, планирането и самото пътуване – ние сме тук да си помагаме, споделяме и съпреживяваме. 

  • Костов
    Костов

    Малко Италия, Малко Испания и един круиз между тях. Част първа

    Тази година с г-жа Костова имаме юбилей - 20 години щастлив семеен живот. Освен това г-жата тази година има и юбилей. И аз ѝ обещах, че по повод двете годишнини ще ѝ подаря круиз. Съпругата прие с радост предложението и аз започнах да търся круиз. В търсенето получих безценна помощ от @luba_rizova за което съм и много благодарен! Не след дълго намерих и подходящ круиз по маршрут Генуа - Чивитавекия/Рим - Аячо Корсика - Марсилия. Започнах да подготвям свързващите полети. До Генуа беше лесно - полет до Бергамо и от там до Генуа. Не така обаче стояха нещата с връщането от Марсилия. Мислех, гледах, правех комбинации и нищо не измислях. И така докато правех схеми и комбинации в един слънчев ден получих мейл от MSC, че .... поради промени в маршрута на кораба круиза се отменя. Веднага изпратих мейл до Cruise direct ( сайта от който резервирах) с тема " И ся ко прайм?" След няколко дни от CruiseDirect.com ми изпратиха три предложения

    1. Да ми върнат парите. Това предложение отпадна още на първо четене

    2. Круиз с начална точка Марсилия. И това предложение след кратък размисъл отпадна.

    3. Круиз с маршрут - Генуа - ден на море - Валенсия. И това беше моя избор. Кратък круиз, но напълно достатъчен да разберем Що е то круиз и има ли той почва у нас? И тъй като круиза щеше да е основно плаване реших към пътуването да включа и още градове. Освен Бергамо до където щяхме да летим, Генуа където щяхме да се качим на кораба и Валенсия където щяхме да слезем реших да включа  Мадрид. В Мадрид щяхме да гостуваме на @Crazy Horse и прекрасното му семейство. 

    Започнах подготовка за пътуването. Първо резервирах нощувките през Airbnb една в Бергамо и една в Генуа. След това реших, че е крайно време да резервирам и полет от София до Бергамо. Започнах да следя полетите до Бергамо на Уиз, щото имах изтичащи кредити и лилавите пуснаха за нашата дата - 21.04  два полета - сутрешен и следобеден. Резервирах следобедния и спокоен се заех да резервирам връзките Милано - Генуа и Валенсия - Мадрид, както и полета от Мадрид до София Първо купих билети за високоскоростния влак от Валенсия до Мадрид с Iryo за час и петдесет минути щяхме да сме в Мадрид. Билетите купих директно от сайта на Iryo. Цена 20€ за двамата. От Trenitalia купих билети за Frecciabianca от Милано до Генуа. Остана само да измисля връщането. За връщането съпругата ми настояваше да имаме и чекиран багаж.

    С жена не се спори! Златно правило

    И аз взех да гледам за билети от нормални авиокомпании. В крайна сметка купих билети за пролет на Bulgaria air. Което освен два допълнителни багажа ни осигури и още един ден в Мадрид.

    Всичко вървеше добре...

    Казвал съм ви, че при мен винаги нещо се обърква. И този път объркването не ме пропусна - отмениха ни полета до Бергамо. 

    Е, предложиха ми сутрешния полет и аз приех. Ще трябваше нощувка и в София. Но всяко зло за добро, заради ранното пристигане в Бергамо реших да посетим и Леко. За нощувката в София резервирах добре познатия ми ATM Center хотел колата щяхме да оставим на паркинга на хотела.

    На 20.03 се качихме на семейния автомобил и поехме към София.

    Пътешествието започна ...

     

     

    В следващата част очаквайте: 

    Как въпреки закупените места на полета на Уиз се оказа, че със съпругата ми не сме един до друг?

    Знаят ли нещо  продавачките на влакови билети на гарата в Бергамо за стачките?

    Както и още много други неща и много снимки.

    Обратна връзка

    Препоръчани коментари

    Откога чакам да напишеш нещо. А то, освен всичко друго, било и с много приключения ;). Хайде , пиши, пиши, че е интересно. 

    • Харесвам 2
    • Благодаря 1
    • Смея се 1
    Връзка към коментар
    Сподели в други сайтове

    ама недей да дробиш пътеписа толкова на ситно 😀

    • Харесвам 4
    • Смея се 1
    Връзка към коментар
    Сподели в други сайтове

    Завършваш с много съспенс първа част! Отлично начало! Обърквациите правят всяко пътешествие по-интересно. 

    • Харесвам 4
    • Благодаря 1
    Връзка към коментар
    Сподели в други сайтове

    @Костов, приятелю, гледам възвърнала ти се е музата на съспенс-а😄. Каквото и да е вдъхновението ти, може само да ме кефи😉

    • Благодаря 1
    Връзка към коментар
    Сподели в други сайтове



    Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

    Трябва да си член за да оставиш коментар.

    Създай профил

    Регистрирай се при нас. Лесно е!

    Регистрирай се

    Влез

    Имаш профил? Влез от тук.

    Влез сега

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.