Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци. Етап 4: Отваряне на подаръците и фукане във форума


Георги

Препоръчани мнения

След като първоначалния отзвук беше положителен, продължаваме с организирането на коледната размяна на подаръци. Дали дядо Коледа, дали дядо Мраз, няма значение, важното е да се изненадваме! Искрено ще се радвам да се включат максимално много хора, колкото повече, толкова по-забавно :)

 

Минимална сума на подаръка: 20лв с включена доставка

 

Преценихме, че това е горе-долу добър баланс, който да не ограничава прекалено фантазията, и същевременно да е по-достъпен за повече хора. Доставката до офиса на повечето куриерски фирми е 5-6лв, така че груба цена за самия подарък, около 15лв. Естествено, ако ви се падне да сте дядо Коледа на човек в чужбина, цената на подаръка може да падне малко за да се покрие по-високата доставка.

 

Етап 1: Записване - до 11.11.2013

 

До тази дата можете да изявите желание за участие. След това, удрям катинарчето и разпределям двойките. Ако случайно ще пътувате някъде преди 11.11 и държите да знаете на кой ще подарявате за да изберете нещо подходящо от мястото, което ще посетите, напишете ми лично съобщение и ще се постарая да ви назнача получател по-рано. 

 

Записването се извършва като просто отговорите в темата, че искате да участвате. 

 

Етап 2: Определяне на двойките

 

На случаен принцип ще определя кой на кого ще подарява. Ако искате да подарите на конкретен магеланец, може да ми пишете на лично съобщение, но не обещавам нищо!

 

В този етап ще се свържа със всички регистрирани за да ми кажат предпочитан метод на получаване на подаръка. Най-анонимно става с куриерските фирми, до поискване в офиса им. Но ако предпочитате може и на личен адрес или пощенска кутия. За куриерските фирми е необходимо да споделите име и телефон.

 

Достъп до тази информация ще имам само аз и само подателите на подаръци.

 

До 25.11 ще гледам всеки да има информация на кой ще подарява и как да се достави подаръка. 

 

Етап 3: Купуване и изпращане на подаръците

 

Когато приключите с покупката и изпратите подаръка, пишете ми на лично съобщение, ако има например номер за проследяване на пратката и т.н. Просто ми пишете като потвърждение, че всичко е ОК. 

 

Размяната може и на живо да стане, ако и двете страни държат и могат да присъстват на някой от коледните биропои, които със сигурност нашата снежанка Поли, ще организира!

 

Етап 4: Отваряне на подаръците и фукане във форума

 

Най-забавната част! Всеки, по желание, може да сподели какво е получил от тайния си дядо Коледа/Мраз. По желание въпросния може да излезе от анонимност, ако е успял да си запази идентичността преди това :) Едва ли ще издържим до края на декември да отворим пакетите, така че предполагам може да късаме опаковките веднага след получаването :)

 

Ето списък със записаните до момента:

 

Георги
Hayasko
salomia
jennie
Пожето
cck
ilkosem
Adinko
Nine
Емилия
Тони
Elena
Childish
Светлана
eve
kadmira
но нейм

mmmincheva

bulpa

royak

krasen_denev

bay_kolio

stefanrusev

Angelika

Dessy Ivanova

 

 

Ами това е, весели празници :)

Редактирано от Георги
  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Аз съм за, тъкмо с дъщерята ще опаковаме заедно подаръците, тя за училище, аз за форума :P А как ще се избират адресатите, по жребий ли?

Връзка към мнение

По жребий го мисля, въпрос на лична преценка дали тайния подател ще си признае после :) Макар, че не съм сигурен дали име на изпращача също не трябва да е налично...

 

А за бюджет какво мислите? Мисля че трябва да е хем не много голям, за да може повече хора да участват, хем да не е малък за да има все пак накъде да развихрим фантазията извън магазините за 1 лев :)

Връзка към мнение

И аз участвам, макар и на мен, както на Теди да ми е трудно да избирам подаръци за по-слабо познати хора :) Но веднага мога да улесня Фичо например (ако не е разбрал, няма вариант да не участва :P ) - ако се падне на мен да подарява - искам кибрит :lol:

Връзка към мнение

А може ли хората извън България да участват?

 

Може разбира се, просто който те изтегли теб предполагам ще прецени да не е някой огромен кашон, а може и да позволим леко намаляване на минималната цена за сметка на пощенските разходи :) Както и за теб ще важи същото. 

 

ОК, имаме интерес, ще разпиша по-подробно всичко другата седмица. 

 

15лв минимум ОК ли са за всички?

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Някой може ли да даде повече информация относно куриерските пратки в България? Най-вече за изпращането до офис на фирмата. Мисля, че така ще е най-удачно, ако не искаме да разхвърляме адреси като лична информация. 

 

Та, въпроса ми е какво изискват куриерските фирми за изпращач и получател на подобен тип пратки? За име и телефон знам със сигурност, но нещо друго?

Връзка към мнение

Цената ориентировъчно е 5-6лв. в зависимост от фирмата. От по-известните (да не ги изброявам) като качество на услугата са еднакви. За получаване на пратка от офис на куриера ти трябва единствено име и телефон на получателя. Същата информация изискват и за изпращача.

Редактирано от Elena
Връзка към мнение

Еми чудесно, мисля, че адреса е най-чувствителната информация, с телефон и имена надявам се никой да няма проблем. С чужбинците вече ще трябва да дадат адрес, няма как, да си преценят, щото в някой хубав ден може да им се изтреса на гости като им имам адресите :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз бих предпочела да дам пощенски адрес, защото имам пощенска кутия. Надявам се, че това не е проблем.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.