Sara Публикувано: 24 октомври, 2013 Публикувано: 24 октомври, 2013 По време на коледните празници ще имам възможност да прескоча за един ден до Страсбург от Германия.Сега проучвам къде и какво, защото не съм ходила там.Виждам че по важните забележителности се намират на пешеходно разстояние.Имам предвид катедралата и Малката Франция.За радост се оказа ,че най -старият коледен пазар в Европа е именно там и е отворен до 31,12 ,така че ще усетим духа на Коледа и по френски модел.Ако някой е ходил по Коледа там, ще се радвам да сподели впечатления.
Георги Публикувано: 25 октомври, 2013 Публикувано: 25 октомври, 2013 Да повдигна любезно темата, че много мразя питания с по 0 отговора! Само да си кажа, че знам точно колкото и Sara...че имат хубав стар град в центъра, особено къщичките в Petit France. Но друго...само това ли е причината да се изсипват толкова туристи там, и заслужава ли си, примерно спрямо други стари градове? 1
гост Публикувано: 25 октомври, 2013 Публикувано: 25 октомври, 2013 Ами, като не съм ходила, малко копи-пейст: http://www.nasamnatam.com/grad/Strasburg-zabelejitelnosti.html от всички изброени забележителности, бих посетила Музея на шоколада, а катедралата, казват, е по-красива от парижката. За коледния базар май ще ни разкаже... Sara - като се върне!
Adinko Публикувано: 25 октомври, 2013 Публикувано: 25 октомври, 2013 Ами аз бях за няколко часа в Страсбург и според мен посещението си заслужава. Катедралата лично на мен ми беше много интересна, а градът е много приятен. Тъй като нямахме много време, обиколихме с корабче, но ако имам възможност бих пообиколила и пеша. За Коледния базар-нямам идея, но сигурно е хубаво, няма начин да не е!
Duke Публикувано: 25 октомври, 2013 Публикувано: 25 октомври, 2013 Страсбург е интересен най-вече с местоположението си, което предопределя и смесения немско-френски стил на града...
Sara Публикувано: 25 октомври, 2013 Автор Публикувано: 25 октомври, 2013 Благодаря за отговорите и на Георги за отделената тема,но като че ли няма много ходили.Но толкова пари е отмъкнал Страсбург от българската държава напоследък, че ще трябва да му отмъстим по някакъв начин.Ако трябва ще им изпием бирата или глювайна.
Sara Публикувано: 25 октомври, 2013 Автор Публикувано: 25 октомври, 2013 (редактирано) Това е една серия от Без багаж,не е от най -добрите им постижения,но за обща представа става. http://www.bezbagaz.com/play_video.php?idVideo=87 И още едно видео http://bnt.bg/bg/productions/109/edition/28272/evropejski_marshruti_strasburg_gradyt_na_pytishtata Редактирано 25 октомври, 2013 от Sara
Фил Публикувано: 25 октомври, 2013 Публикувано: 25 октомври, 2013 Но толкова пари е отмъкнал Страсбург от българската държава напоследък ???
Георги Публикувано: 25 октомври, 2013 Публикувано: 25 октомври, 2013 ??? Сигурно се има предвид многобройните дела в съда за правата на човека. Няма нужда от продължаване на темата, за да не редактирам 1
Sara Публикувано: 25 октомври, 2013 Автор Публикувано: 25 октомври, 2013 Да,точно така.Аз считам ,че българската държава сме ние, които все още сме тук в България.И санкциите наложени заради нескопосаната ни съдебна система е чиста кражба от нашия джоб. Сори, Георги за политическата вметка.
Sara Публикувано: 27 октомври, 2013 Автор Публикувано: 27 октомври, 2013 Ето това искам да видя, красотата на европейска Коледа noel.tourisme-alsace.com/en 2
Sara Публикувано: 4 януари, 2014 Автор Публикувано: 4 януари, 2014 Честита Нова Година на всички! Да ви покажа малко снимки от коледен Страсбург.През цялото време валя ситен дъждец,но това не ни попречи на разходката.добре че бяха корабчетата,наречени баторама,че да се стоплим. 10
Balkanka Публикувано: 10 май, 2014 Публикувано: 10 май, 2014 Много е хубав еврейският им квартал, който и до ден днешен си е приоритетно еврейски и богат. Имат и част, недалеко от центъра, където е имало италиански банкери - ломбарди. Катедралата им наистина е уникална - такъв часовник има вътре, който сам по себе си е забележителност!
Щастливеца Публикувано: 20 март, 2015 Публикувано: 20 март, 2015 Може ли малко инфо, относно най-удобния начин за придвижване до европейския парламент?
Щастливеца Публикувано: 29 март, 2015 Публикувано: 29 март, 2015 Още едно въпросче по тази позабравена тема . Може ли да разгледаме основните забележителности на Страсбург за половин ден или най-добре да отделя цял ? От това което прочитам разбирам, че всичко е на пешеходно разтояние, а разходката с корабчето ще ни даде възможност да минем и до Парламента.
Цвете Публикувано: 29 март, 2015 Публикувано: 29 март, 2015 И аз се "точа" на Страсбургски коледен базар. 1
Sara Публикувано: 29 март, 2015 Автор Публикувано: 29 март, 2015 Може да се разгледа за ден.Ние тръгнахме от Саарбрюкен,Германия сутринта и се върнахме вечерта.Бяхме с осем годишно дете,така че става. Музеи не сме посещавали. Корабчетата не са за изпускане,удобни са и в лошо време ако случите.Вътре има аудиогид на основните европейски езици. Парламента се вижда отвън,не се спира за слизане от корабчетата,така че ако ви интересува,ще трябва друг транспорт. Катедралата няма как да изпуснете ,всички улици водят към нея.Относно часовника в нея....е ако сте виждали други подобни, не е нещо ново.Както каза осемгодишният ми племенник "не е симетричен" Ако има други въпроси питайте,ако мога ще отговоря. 1
Sara Публикувано: 29 март, 2015 Автор Публикувано: 29 март, 2015 Ето още инфо,което аз ползвах при подготовката си за този град http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/France/Alsace/Strasbourg-87005/TravelGuide-Strasbourg.html http://www.cathedrale-strasbourg.fr/agenda.aspx Един пътепис http://poblizo.com/?p=20550 За парламента http://www.europarl.europa.eu/visiting/bg 4
Жужка Публикувано: 18 февруари, 2020 Публикувано: 18 февруари, 2020 Здравейте,все още не мога да разбера трябва ли да си купя предварително билет за влака Колмар -Страсбург и обратно.И има ли някаква редукция в цената на предварителния билет и този закупен на момента.Благодаря предварително.
Romana Публикувано: 20 февруари, 2020 Публикувано: 20 февруари, 2020 Купували сме на място от Страсбург и двупосочният беше 26-27 евро, което ми се стори много, но не зная дали предварително закупен ще е по-евтин.
ДиянаВ Публикувано: 20 февруари, 2020 Публикувано: 20 февруари, 2020 On 2/18/2020 at 1:13 PM, Жужка said: Здравейте,все още не мога да разбера трябва ли да си купя предварително билет за влака Колмар -Страсбург и обратно.И има ли някаква редукция в цената на предварителния билет и този закупен на момента.Благодаря предварително. Зависи колко човека сте. Аз купих 30 дни преди пътуването за трима човека по 5 евро еднопосочен. Има разлика в цената на промоционалните билети, ако са купени предварително и на място. Има и оферти за група, за уикенд... Вижте и други теми във форума с ключова дума за търсене Колмар🙂
Роца Публикувано: 21 февруари, 2020 Публикувано: 21 февруари, 2020 Цените на билетите за влаковете (извън "градския" транспорт) по принцип много зависят от деня, часа, сезона, наличието или не на ваканционен период в района. Също така може да попаднете и на промоции, намаления за групови пътувания, за големи семейства (напр. семейство с 3 или повече деца)... няма единна цена, която да е твърда цялата година. Затова може в някои дни да е по-изгодно да вземете билета на място, а в други - да го купите предварително. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега