Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси


Препоръчани мнения

Няколко акцента от казаното на пресконференцията днес, които бяха пропуснати от повечето сайтове:

 

......

 

---

По отношение на полетите си от летище Пловдив от компанията заявиха, че те няма да бъдат спирани, "освен ако не направят нещо глупаво като вдигане на цените", каза О'Брайън. За летищата във Варна и Бургас той заяви, че операторът там - Fraport, който държи концесията на аерогарите, заедно с партньора си "Химимпорт" не предлага подходящи цени.

---

За столичната аерогара предстои да бъде обявен конкурс за концесия, като по думите на О'Брайън водещ за концесионера и за държавата трябва да е пътническият трафик. Той даде примери за лоши концесии като тези на летищата в Атина, Белград, Тирана и Тбилиси. Според О'Брайън летищата в Атина и Тирана са скъпи колкото "Шарл дьо Гол", като в резултат на това Атина прави по 14 млн. пътници на година, а можело по 25 млн., колкото летището в Дъблин, обясни той. На въпрос какво ще направят, ако Fraport концесионират и столичното, О'Брайън заяви, че всичко си има последици, ако някой реши да въвежда допълнителни такси и даде пример с Осло, където компанията е възможно да си затвори базата заради нова екологична такса от 8 евро.

 

Източник - капитал

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/03/30/2733515_ryanair_obiavi_mashtabna_programa_za_poleti_ot_i_do/

 

Право куме, та в очи! 

 

Мен друго ме притеснява - доколкото стана известно - планът на правителството с тази концесия на Летище София е да получи концесионните такси предварително и наведнъж в размер на 600млн. , с които пари да покрие (част от) огромните задължения на БДЖ, която де факто си е фалирала. 

Тези 600млн на куп не са малко пари и предполагам който и да вземе концесията (даже и да не са ТИМ-аджиите) вероятно ще трябва да си избие някак вложените средства, може би с увеличение на таксите ...  :rolleyes: 

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Знам, че всички сме много въодушевени за дестинациите от София, но понякога е интересно да видим и обратната страна на монетата - София като дестинация. Дискусията в лайнърса по темата е забавна:

 

http://www.airliners.net/aviation-forums/general_aviation/read.main/6661171/

 

На фнала ще вземе да се окаже, че полетите на FR ще имат положителен ефект за трафика между София и Варна/Бургас, което е бенефит за България Ер (поне засега).

А може би автобусните компании ще открият спирка на летището и ще карат бритнаците до морето...

И малко в сферата на научната фантастика - експресните влакове на БДЖ ще започнат да спират на спирката, която има връзка с метрото и така БДЖ ще изкарва парички.... :)

  • Харесвам 8
Връзка към коментар

От няколко дена започнах да заглеждам цените на Раян до Хамбург, та въпросът ми е има ли и тук някаква тактика на изчакване, както при Уизеър /2-3 месеца преди полета да има общо взето най-добрите цени/? Интересува ме конкретно ноември месец, кога би трябвало статистически погледнато да излязат най-добрите цени?

Връзка към коментар

Не беше отразено в медиите, но в понеделник се случи първият исторически полет до София. За пасажерите - торта, за екипажа - кошница български продукти.

 

b_IMG-7626-c19c705347.JPG

 

Да им е хаирлия и дълги години да ни радват с добри цени и дестинации.

  • Харесвам 28
Връзка към коментар

CfXFMlYUsAEuXxg.jpg

 

База №84 - Прага

 

Днес (06.04) Раянеър обяви, че открива  своята 84-та база в Прага от 30 октомври.

Началото се поставя с 2 базирани самолета и 2 нови ежедневни дестинации - Милано Бергамо и Рим Чампино. Мрежата от Прага включва и досегашните полети до Брюксел Шарлероа (9 пъти седмично), Дъблин (ежедневно) и Лондон (2 полета дневно). 

Редактирано от Edem
  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Някой може ли да разясни за токъните на Раян? Тъй като връзките в техният сайт са неактивни и не мога да прочета допълнителната информация. В момента имам 250. Какво мога да правя с тях? Предполагам някакви ваучери за отстъпка или...?

Редактирано от Христиан
Връзка към коментар

Някой може ли да разясни за токъните на Раян? Тъй като връзките в техният сайт са неактивни и не мога да прочета допълнителната информация. В момента имам 250. Какво мога да правя с тях? Предполагам някакви ваучери за отстъпка или...?

 Попитай в чата, там ще знаят най-добре.

 

 

В немските медии се появи информация, че Раян се изнасят от Хан. Договора с летището (което няколко години е все на червено) изтича и от летище Люксембург са предложили много изгодни условия, така че ирландците ще преместят базата си с влизането в сила на Зимното разписание. От там летят до около 40 дестинации.

Летище Люксембург се намира на 103 км от това в Хан.

Връзка към коментар

 

В немските медии се появи информация, че Раян се изнасят от Хан. 

А пък в люксембургските - обратното, иди че разбери  ;)

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар

И това го четох, но начина по който го опровергават е малко... "не са канселирали нито един полет до Хан и можете да резервирате " - ами да, казано е че се местят през зимното разписание, нормално е да не канселират нищо лятото.

"в момента НЯМА предложение от Раян" - това не значи, че не е имало, или че не очакват.

 

На мен лично не ми се иска да се местят - то и сега Франкфурт е далече и шатъла е повече от самолетния билет, а пък с още 100 км хептен ще се закучи. 

Връзка към коментар

Инфо от днес - на терминал 1 все още няма металните неща /незнам как се казват/ за проверка на размера на багажа. За чекиране от ръчния багаж изпращаха само куфарчетата.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Обобщена пресконференцията:

 

Ryanair, Europe’s favourite airline, today (12 Apr) unveiled its 2016 customer experience initiatives which form Year 3 of its “Always Getting Better” (AGB) programme, as it continues to improve all aspects of the customer experience, through service, digital and inflight developments. The new initiatives to be rolled out over the coming year include:

 

·         Even lower airfares, as Ryanair passes on lower oil savings to its 106m customers

·         New aircraft interiors featuring slimline seats, more leg room, coat hooks, LED lighting & less yellow

·         Leisure PLUS bundle fare including reserved seats, priority boarding & 20kg bag

·         Improved Business PLUS service with more flexible ticketing, more fast-track airports & auto-check-in

·         Travel ‘Extras’ bookable in the mobile app – upgrade seats, buy fast-track, book parking or transfers

·         ‘One flick’ payment system on the mobile app

·         ‘Rate My Flight’ function on the mobile app, rating crew & flights – real-time customer feedback

·         Auto check-in (& auto mobile boarding passes) for reserved seat bookings made through My Ryanair

·         ‘My Ryanair’ Club – discounts, 24-hour priority access to seat sales

·         My Ryanair ‘Top Up’ – top up accounts of friends & family or top up as gifts

·         Simplified baggage options – 6 bag booking options (reduced from 108)

·         Improved Digital Gift Vouchers service – for personal or corporate gifts 

·         Destination guides on website, app & emails

·         Event & restaurant discounts

·         Dedicated Groups website, allowing groups to make & manage their own bookings

·         Ryanair Schools Travel – dedicated travel agency for school tours offering savings & more choice 

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Някои неща звучат добре, други ми звучат неутрално, трети ми звучат чисто на маркетингов език без реална полза. Хубавото, е ч е нито една точка не звучи зле :)

 

Като например онова на Wizz Air, когато въведоха малък и голям платен ръчен багаж: "Въведохме малък багаж за да имате място за багажа" Да, бе, да :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Сигурно темата вече е дискутирана, но не мога да я намеря. Та въпросът ми е следният: ако пътувам с жената и двете деца /на 12 и 7 години/ и не закупя места, има ли шанс да бъдем разделени в самолета? С Изиджет сме пътували 2 пъти без да плащаме допълнително за места и винаги сме били един до друг. При Раян как стоят нещата?

Редактирано от Hayasko
Връзка към коментар

Сигурно темата вече е дискутирана, но не мога да я намеря. Та въпросът ми е следният: ако пътувам с жената и двете деца /на 12 и 7 години/ и не закупя места, има ли шанс да бъдем разделени в самолета? С Изиджет сме пътували 2 пъти без да плащаме допълнително за места и винаги сме били един до друг. При Раян как стоят нещата?

Ако не ви сложат един до друг, свържи се с тях и обясни, че сте с деца и ще ви сложат заедно.

Редактирано от Зани
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Сетих се още нещо - когато тръгнеш да чекираш, сложи отметка, че искаш да чекираш всички пътници едновременно, а не един по един - така имаш много по-голям шанс да ви сложат заедно!

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.