Прескочи до съдържание

Програма за набиране на доброволци за Африка и Индия


plamenaacicd

Препоръчани мнения

Здравейте, казвам се Пламена, аз съм от България. Част съм от екипа на инструкторите по развитие в CICD College for International Co-operation and development.Колежа набира доброволци, които да обучава като Инструктори по развитието за Африка и Индия. Нашия метод на работа се основава на учене чрез практика, ние прилагаме това, което учим в ежедневието. Също така ние живеем като едно голямо семейство, споделяме заедно добри и лоши моменти, обучения и извънкласни занятия. Това е училище съвсем различно от останалите и е чудесна възможност да допринесе за професионалното и личностно развитие.

Бих искала да представя по-ясна информация за различните програми, като например нашия метод на преподаване и опита, който трупаме в Африка или Индия за 6 месеца.

Следващите отбори са следните:

-              Програма 24 месеца – „Борба с бедността/А-сертификат” - Февруари 2014г.

-              Програма 18 месеца – „Борба с бедността/А-сертификат” – Ноември 2013г. или май 2014г.

-              Програма 14 месеца – „Инструктор по развитие в действие” – Август 2014г.

*Във всички програми има включени 6 месеца интензивно обучение и международни изследвания, преди да отидете за 6 месеца работа по проект в Африка или Индия

Някои от проектите са:

-              Образование в детските градини

-              Обучение в професионални училища

-              Обучение на бъдещи начални учители

-              Превенции за ХИВ/СПИН, туберколоза и малария

-              Селско стопанство и опазване на околната среда

-              Програма за подпомагане на децата за бъдещото им развитие в обществото

-              И други

Ако имате въпроси можете да се свържете с мен по всяко време с въпроси и неща, които искате да обсъдим и т.н.

Моят email адрес е: xxx

Plamena & Marie Forell

College for International Co-operation and Development (CICD)

Winestead Hall, Patrington

Hull, HU12 0NP England

Редактирано от Георги
премахната контактна информация
Връзка към коментар

За сега оставям темата, докато проуча организацията малко по-късно довечера. Има доста такива благотворителни организации, които са един вид тур. агенции маскирани зад благотворителност, просто преди да реша дали темата да стои тук ще ми е необходимо повече време, тези които я прочетат междувременно да имат едно наум. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Мислех си, че може да е безобидна тур. агенция... то се оказа секта с лидер, който се е покрил някъде си (най-вероятно в Зимбабве) и е издирван от датското правосъдие. 
 
Накратко, като отидете в "колежа", ще ви карат по цял ден да просите, като събирате дрехи втора ръка с цел благотворителност. Къде отиват парите от тези дрехи е много съмнително, журналистическо разследване преди години е приключило с извода, че едва 12% от приходите на организацията отиват всъщност за благотворителност. Т.е. под шапката на някакви идеалистични цели, организацията майка Tvind експлоатира студенти, като прибира голяма част от генерираните от тях приходи. 
 
Tvind пък притежава черти на типична секта, с култ към личността на създателя й. Amdi Petersen. Срещите на култа може да продължават с дни, в които психиката на участниците се унищожава поетапно, с въпроси от рода на "Готови ли сте да убиете човека до вас" и изискване да се горят снимки на семейство и приятели. Много от хората, които са успели да се измъкнат от сектата, в последствие са получили психиатрична помощ. Звучи чак нереално. 
 
 
 
Източници:  (доста от тях неофициални, но има и от популярни медии като BBC и Times)
 
Статия на Times Higher Education, може би ако имате време само за една статия, прочетете нея: http://www.timeshighereducation.co.uk/150716.article
 
За Tvind, тяхната история и обвиненията срещу тях в уикипедия: http://en.wikipedia.org/wiki/Tvind#Allegations_of_organised_criminal_activity_and_cult_status_.28all_references_in_English.29
 
Oще за бизнеса с дрехи втора употреба на Tvind, маскиран зад благотворителност. Източна Европа бил голям пазар за тях...
http://humana-alert.org.uk/newspapers/2002/used_clothing_cup.htm
 
Историята на Анели от Швеция, доста подробно обяснява условията на живот в "колежа", които повече напомнят трудов лагер: http://humana-alert.org.uk/stories/gita's_story.htm
 
Стенограма от интервю на BBC за условията на студентите, когато най-накрая заминат за Африка - как са оставени сами да се оправят, без значение дали са болни, без комуникации, без нищо. Всичките пари, които са събрали и дали по време на "обучението" си, някак са изчезнали:http://humana-alert.org.uk/newspapers/2000/transcript_2.htm
http://humana-alert.org.uk/newspapers/2000/transcript_1.htm
 
Статия на Times, включваща историите на предишните ученици: http://humana-alert.org.uk/newspapers/2000/times_2.htm
 
И въобще двата сайта, посветени на разнищване на организацията майка: http://humana-alert.org.uk/cicd.htm
http://tvindalert.com/
 
Кратък блог пост: http://themorningflight.com/global/beware-the-college-for-international-co-operation-and-development-is-on-the-streets-of-york-and-they-want-your-money/
 
Статия на BBC относно бизнеса с дрехи втора употреба: http://www.bbc.co.uk/insideout/content/articles/2009/02/10/west_midlands_clothes_s15_w5_video_feature.shtml
 
 
Темата ще остане тук само с цел ако някой потърси информация на български за въпросното училище College for International Co-operation and development и дано да няма хора, които им се закачат на кукичката. Заключвам я, за да седи на фокус и да не се разводни в коментари и оправдания (макар искрено да се съмнявам Пламена да е български представител на колежа, по-скоро някой е превел шаблонния текст от английски). Ако някой попадне на друг източник, който си заслужава включването, нека ми пише лично съобщение.

 

Редакция: Абе нека е отключена темата, да има всякакви гледни точки.

Редактирано от Георги
  • Харесвам 18
Връзка към коментар

Явно същите шмекери като младежите дето ни продават по улиците  уж благотворителни картички , а зад тях си стои цял престъпен бизнес... тук видно организацията е на много по-високо ниво.

 

 

П.С. Наскоро имаше журналистическо разследване и и се оказа , че под 10% от дарените храни и дрехи за Африка стигат по предназначение. Има развит многомилионен бизнес за продажбата на дрехи втора употреба и една голяма част от тях се продават в страни като България.

Връзка към коментар

Георги, много си добър!!!! Евала !!!

Не знам как успя да я изровиш цялата информация. Детето на едни приятели беше там, дори ходи една година в Мозамбик!?!?!? но не успях да се свържа  за да съм сигурен и по конкретен..Жалко че Магеланци го нямаше тогава - щяхме да спестим 3-4 години от живота на това момиче....

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Въпроса е как цялата тая полезна информация може да бъде разпространена....

 

Ами, по същество темата е чист спам. Пламена я е пуснала по де що намери български форум. На повечето места никой не и е обърнал внимание, надявам се че тук като има повече коментари ще се класира по-високо в гугъл и евентуално който търси информация ще  я намери. 

 

Между другото, мисля че на ниво обикновени студенти, които се записват нещата не са много опасни, просто много загубено време, пари и лъжи, че даряваш времето и труда си за добра кауза, а всъщност пълниш джобовете на съмнителна организация. Страшните неща са на горните нива, където служителите даряват целите си заплати и всичко, което притежават за благоденствието на организацията.

 

Светна ми лампичката и като видях езиците, на които е преведен сайта. Английски, испански, португалски като най-масови...и покрай тях български, чешки и унгарски. Няма италиански, няма френски, няма немски. Предполагам атакуват Източна Европа като не толкова запознат пазар с далаверите. 

 

А пък баш шефа и в момента се издирва от Интерпол: http://www.interpol.int/Wanted-Persons/(wanted_id)/2013-51457

 

Иначе информацията е просто предупреждение, че не всичко изглежда така както е описано. Може да я има и другата гледна точка и доста от студентите да са доволни, но подозирам че повечето не знаят в какво се забъркват. Както често става с дарителски акции във фейсбук, хората които набират средства по подлезите и т.н. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Поздравления на Георги за добре свършената работа,не толкова за набора линкове ,а за начина по които го е направил,в смисъл има подадена неясна информация,търси по ключ. думи ,филтрира  според сериозността на източника и представя фактите с минимум коментар..Аз се чудя как големи момчета и момичета се връзват на тези номера след като Гугъл/Трипадвайзър/Георги  е насреща.Някой хора трябва да се пускат максимум на ол инклузив в Албена.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Някой хора трябва да се пускат максимум на ол инклузив в Албена.

Недей отваряй дума за ол-инклузив и тук, че ще стане страшно :biggrin:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Какво стана с нашата магеланга- доброволка в Африка?

Май отдавна не съм я мяркал да пише :(

 

Тук съм, чета ви, но покрай малкия звяр изобщо не ми остава време да пиша и коментирам...

 

Иначе и аз поздравявам Георги за бързата реакция и издирване на информация. Такива кукички са много опасни, още повече че зажадняли за пътешествия младежи им се връзват.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.