Прескочи до съдържание

Рио де Жанейро, водопадите Игуасу, Асунсион, Буенос Айрес и Монтевидео

zon

Препоръчани мнения

Здравейте :) ,

През юли месец планираме пътуване до  Рио де Жанейро, водопадите Игуасу, Асунсион, Буенос Айрес и Монтевидео 18 дни на място.

Това е проекто-програмата:

Ден 1   вечерта           полет за Франкфрут (DE INTL)

през нощта      полет за Рио де Жанейро (INTL)

Ден 2   рано сутринта пристигане в Рио де Жанейро            хотел в центъра         

Рио де Жанейро                                                                    нощувка

Ден 3   преди обяд      полет за водопадите Игуасу   /2ч:15мин полет/         

след обяд       водопадите Игуасу                                                                 нощувка

Ден 4                           водопадите Игуасу                                                                 нощувка

Ден 5                           водопадите Игуасу                                                                нощувка

Ден 6                           автобус за Асунсион   /пътуване 6часа/

пристигане в    Асунсион                                                        нощувка

Ден 7                           Асунсион                                                                               нощувка

Ден 8                           Асунсион                                                                               нощувка

Ден 9   рано сутринта полет за Буенос Айрес /2часа полет/

сутринта          пристигане в Буенос Айрес                                                   

Буенос Айрес                                                                        нощувка             

Ден 10                         Буенос Айрес                                                                        нощувка

Ден 11                         Буенос Айрес                                                                        нощувка

Ден 12  сутринта          бърза лодка за Монтевидео                                                 

Монтевидео                                                                           нощувка

Ден 13                         Монтевидео                                                                           нощувка

Ден 14  преди обяд      Монтевидео

след обяд       бърза лодка за Буенос Айрес                                                нощувка

Ден 15  рано сутринта полет за Рио де Жанейро  /3часа полет/

преди обяд      пристигане в Рио де Жанейро

Рио де Жанейро                                                                    нощувка

Ден 16                          Рио де Жанейро                                                                     нощувка

Ден 17                         Рио де Жанейро                                                                    нощувка

Ден 18                         Рио де Жанейро                                                                    нощувка

Ден 19  късно вечерта полет за Франкфрут (DE INTL)                                                          

Ден 20  след обяд       трансфер и полет      

Прочетох темите за Южна Америка, помогнаха ми с информация и идеи, за което много Благодаря!

Ще ви питам в последствие за някои неща, когато започна да правя детайлната програма.

За сега имаме закупени билети до Рио де Жанейро през Франкфрут.

След няколко дена ще купим самолетни билети Рио де Жанейро-водопадите Игуасу, Асунсион- Буенос Айрес, Буенос Айрес- Рио де Жанейро.

Искаше ми се да избегнем лодката в едната посока до Монтевидео, но цените на самолетните билети са неоправдано високи и полетите не са директни, пътуването става дълго.

Имам въпроси:

1/ относно избора на хотел за първата вечер в Рио де Жанейро. Бих искала да е в / близо до историческия център и района да е благонадежден. Някакви идеи?

2/ относно избора на хотел за последните 4 нощувки в Рио де Жанейро: Копакабана или Ипанема да избера? Като, че ли Копакабана по ме влече.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

1/ относно избора на хотел за първата вечер в Рио де Жанейро. Бих искала да е в / близо до историческия център и района да е благонадежден. Някакви идеи?

2/ относно избора на хотел за последните 4 нощувки в Рио де Жанейро: Копакабана или Ипанема да избера? Като, че ли Копакабана по ме влече. 

Ами те в центъра са повече бизнес хотели, търси близо до летището (SDU) или Centro. Там района не е особено привлекателен. Брат ми беше в Hotel Atlântico Business Centro, нямаше оплаквания. То и аз щях да съм там, ама не можах да стигна заради задръстване по междуградските пътища и сега нямам мнение  :) За да си починете от полета ли е това разделяне на Рио на два пъти?

Копакабана и Ипанема са доста еднакви като сигурност и хотели. Копакабана е по-близо до Pão de Açúcar, Ипанема е по-близо до ботаническата градина. Някакси предпочитам Ипанема като излъчване, но мисля, че е все едно, просто избери хотел който ти хареса и където е там. При всички положения се разходете и из двете + Леблон. Ако беше по нова година, в езерото слагат една огромна елха.

Връзка към коментар

Всъщност Рио не е известен с историческия си център, дори не знам има ли нещо като стар град. Спали сме на Копакабана, на втора линия, там хотелите хич не са евтини, а и като фасади са, как да кажа, не са хотелите това, което да те впечатли в Рио. Ипанема е много подобно, само шарката на уличните плочки е различна :) , но Копакабана си е по-именито.

Спали сме също и в Бутафого, хотелът беше бизнес хотел на същата цена, обаче мнооого по-качесвен и от вътре и от вън. Тествахме и плажът там, но беше мръсничък и имаше само местни, но пък беше почти празен, за разлика от Копакабана, на който едвам намерихме къде да си сложим кърпите.

Редактирано от Oshko
Връзка към коментар

Благодаря за мненията :) 

Проверих сега хотел Atlântico Business, за съжаление на датата няма свободни стаи, а изглежда добре,

Разделихме за да починем и малко адаптацияп на другия ден летим за Игуасу от GIG. Проверих първо за хотел на летище GIG, но стаи няма.

Ще ги разгледам подробно наличните хотели и който харесам.

Връзка към коментар

Всички казват, че историческият център на Рио не бил интересен, на нас пък ни хареса много, според мен е задължително да му се отделят поне 5-6 часа, препоръчително с местен гид, който познава добре историята и местата (имам координатите на такъв с английски). Има много интересни манастири и църкви, модернистично изглеждащата катедрала от 70-те също е там, както и мащабни сгради от типа на Националната Библиотека и Операта (Teatro Municipal).

Ето един линк към галерията ми от Рио, снимките са правени преди по-малко от два месеца.

Имай предвид, че в историческия център на Рио се ходи само през работно време, не след 16:00 ч и не през уикендите. Там са предимно офиси и отидат ли си работещите хора става доста "фънки".

Ние спахме в Ипанема (каквото и да разправят е малко по-сигурен от Копакабана, въпреки, че и двете места са ОК). Копакабана, както писаха по-горе е по-близо до Пао де Асукар, Ипанема пък е по-близо до Леблон (най-скъпият район в Рио). На мен много ми харесва и боса новата, та в Ипанема е единственният клуб в Рио, където се изпълнява наживо - Винисиус. Отсреща пък е кръчмата Garotа de Ipanema, където Том Жубим е кесил докато е наблюдавал музата за песента си The Girl from Ipanema (името на кръчмата на португалски го написах преди това) как отива и се прибира от плажа.

През нашето пътуване не ходихме до Парагвай, но пък "вкарахме" Сантиаго де Чили в програмата, на Буенос Айрес посветихме 4 дни, които напълно си заслужава. За Монтевидео оставихме само един пълен ден без преспиване - отиване и връщане с бързото фери от Буенос Айрес.

Може да се лети до БА на отиване и обратно от Рио на връщане или обратното, при нас това оскъпи билетите с около 60 евро, но се спестява доста път.

П.П. Сега погледнах, че в галерията ми тук има само 2-3 снимки от историческият център в Рио, в другата ми галерия пак не съм сложил достатъчно, но има малко повече.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ние в Рио бяхме наели апартамент на една пряка от Копакабана, в района, където преминава в Ипанема. Спалня и хол+кухня излязоха 60$ на вечер с комисионната. Беше хубаво и на много удобно място. Срещу нас имаше магазин и всеки ден си пазаряхме пресни продукти за закуска и здраво плодове. Центърът на Рио не е най-благонадеждния район поне от това, което съм чела. Копакабана също, може би Ипанема е по-добрия вариант.

Връзка към коментар

И ние летяхме мулти трип  - до БА, а се върнахме от Рио. Границата я минахме до Игуасу, така видяхме водопадите от двете страни без да се налага да се връщаме.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

От гледна точка на цена, най-добре е да се лети с вътрешни полети от Рио до Игуасу и после от Игуасу до Буенос Айрес, и open jaw билет с излитане от БА (или в обратната посока). Така се избягват скъпи международни еднопосочни полети (вътрешните полети са гъвкави, ако искаш двупосочен се сумират отиване и връщане, но за международните не е така). Ама ти вече си купила билета до Южна Америка. 

Това също за Асунсион важи, еднопосочния до БА е колкото двупосочен предполагам. Между другото, какво интересно има в Асунсион? 

Рио няма стар град, но има и интересни сгради в центъра, църкви, манастири, кварталите Лапа (за нощен живот) и Санта Тереза. А плажовете по залива Гуанабара са замърсени, затова са празни, всички ходят на атлантическите.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Mного Благодаря на всички за отговорите! :)

Букнахме с Луфтханза BRU-FRА-RIO двупосочен, поради няколко причини: имаме фиксирани свободни дни, пътуваме директо след Световното по футбол /за щастие/ и цената е приемлива /не и ниска/, трансфера е удобен и има няколко полети на ден BRU-FRA, седалките на Луфтханза са "тънки" и има повече място /мъжът ми е 1.90/.

Рио-Игуасу еднопосочни билети с ТАМ

отделно билет мулти-сити Асунсион-БА и БА-Рио пак с ТАМ

Поиграх си през декември доста и проверих различни авиокомпании, комбинации и варианти, и се оказа горният вариант най-удачен за нашата програма. /имаше варианти с трансфер и престой, и с висока цена за десерт/.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте отново :)

Докладвам до къде съм стигнала.

Имаме купени билети:

*eднопосочни Рио (GIG)-Игуасу (Catars) с ТАМ

*мулти-сити с Аеролинеас Аржентинас:

ASU-BА(EZE);   и след шест дни   MVD-BA(AEP) трансфер/престой 1ч35мин/  BA(AEP)-Rio(GIG)

Така стана по-добре и имаме лодка само в едната посока БА-МVD.

Директният полет на ТАМ ASU-BА изчезна – опцията на ТАМ ни препращаше от Асунсион през СР и след това Рио (GIG) до БА за 18 часа път.

Проверих в ITA матрицата, skyscanner и полети PZ721, PZ705 ASU-BА юли месец липсват. ТАМ ги предлагат до 31 март и след това от 28 октомври, през зимния период не. Явно е било грешка в системата им и не ми се мисли, ако бяхме започнали да букираме един ден по-рано.

Имам въпроси:

1/ В Буенос Айрес в кой квартал да избера хотел – Recoleta, Retiro или Centro? Предполагам и в трите има достатъчно удобни спирки на туристически автобуси.

Някоя фирма за туристически автобуси да ми препоръчате, ако може.

2/ Имаме 3 нощувки при водопадите Игуасу. Кацаме на Бразилска страна (Catars) с ТАМ и след три дни отпътуваме с автобус за Асунсион от Ciudad del Este, Парагвай.

Ще се разходим и от двете страни на водопадите Бразилска и Аржентинска.

Мисля да запазя хотел и за трите нощувки в Бразилската част.

Това добре ли е? Имате ли някакво виждане по въпроса?

Редактирано от zon
Връзка към коментар

От бразилска страна има малко за гледане на водопадите, една пътека, която се минава за 2 часа, евентуално парка с птиците. В аржентинската може да откарате повече време, в тази връзка може би е добре да имате една нощувка там, за да не пресичате границата твърде много. Но и така става, един цял ден в Аржентина и обратно. Ако сте там по пълнолуние определено останете от аржентинската страна, има нощни разходки около водопадите.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

За полетите вие вече сте си ги нагласили.

Относно хотел в БА - зависи какво ви харесва - Реколета е хубав баровски квартал, там е и известното гробище, аз лично взех в центъра на центъра с панорама към обелиска (Хотел Република - трябва да се буква стая с изглед към обелиска, продават ги отделно), панорамата е невероятна, през деня е шумно, но вечер е ОК. Предполага се, че през деня няма да ви има в стаята. Снимка на панорамата от прозореца, в албума има и дневни снимки от балкона на хотела.

Много неща са наблизо - Театро Колон е на 3 мин. пеша, пешеходната улица "Флорида" май беше - на 10 мин. двуетажният хоп-он, хоп-оф автобус - на 10 мин. Внимавайте да не вземете другият автобус (има и една друга фирма от която всички много се оплакват по форумите). Този е ОК, горещо препоръчвам обаче качване рано сутринта на първа спирка и един пълен кръг без да се слиза (около 2-2.5 часа). По-късно през деня се заформят едни огромни опашки на междинните спирки (на по-възловите) и няма качване. Ако видите огромна опашка, примерно на спирка "Каминито" в Ла Бока, по-добре пеша да отидете 2 спирки по-назад и да пресрещнете автобус от там.

Игуасу - бих препоръчал преспиване от двете страни, от бразилска има един чуден и евтин хотел, който е на 10 мин. пеша от парка с водопадите, съответно и до птичият парк. Няма сейф в стаите, но може да се оставят ценностите в такъв на рецепцията, не е луксозен, но си има всичко и на нас много ни хареса. Главното е, че се ходи пеша до парковете. Не се подвеждайте по едната звезда, хотела си е ОК. Ако ресторанта е затворен (след 21 ч. от рецепцията може да се поръча пица). Не си падаме по кулинария, но закуската беше много различна от стандартните - домапно приготвени пейстри - печени тестени неща (сладки и солени), много плодове.

Хотела, където бяхме от аржентинската страна не го препоръчвам, беше си ОК, но стаите с килими, които бяха малко прашни, а беше 3 пъти по-скъп от този в бразилската страна. Май се казваше Hotel Cataratas.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Много ви Благодаря и на двамата за отговорите :) много ми помагате!

Ще помислим за хотелите от коя страна. Ще проверя дали има пълнолуние тогава :)

За хотела в БА ще избера в Recoleta или Centro в зависимост от разположението и съотношението качество-цена.

Връзка към коментар

На мен пък хотелът от аржентинската страна ми хареса повече, ресторантите също, отколкото от бразилската страна. Така, че зависи кой на какво попшадне, обаче не мога да открия как се казваше. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 11 месеца по-късно ...

Здравейте :) ,

През юли месец планираме пътуване до  Рио де Жанейро, водопадите Игуасу, Асунсион, Буенос Айрес и Монтевидео 18 дни на място.

Това хубаво пътуване вече трябва да се е случило, затова искам да попитам за Асунсион - заслужаваше ли си, какво интересно има там?

И някакви ваксини бяхте ли си правили за пресичането на Парагвай?

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар

Асунсион - майката на градовете :)  изглежда много по-различно от другите градове, които посетихме /Рио, Мотевидео, БА/, както и Парагвай. Страната е красива и имаш чувството, че си в 'дивия запад', по специално в колониалните градчетата от Golden Circle и селата, полята и фермите.

В Асунсион, историческия център, няма нещо грандиозно и впечатляващо, но е много различно и се чувстваш на край света.

Цените на място са ниски.

Ние пътувахме с ТАМ от летището на Ciudad del Este до Асунсион. ТАМ са монополисти и цените съответно са високи за това разстояние, но ни спестяваше време и пасваше с програмата и посоката на обиколката.

Ако се пътува Сао Пауло - Асунсион - Сао Пауло цените са значително по-ниски.

https://plus.google.com/u/0/photos/100874098485655835813/albums/6044541536950814689?authkey=CPe23qrXz6D5zwE

https://plus.google.com/u/0/photos/100874098485655835813/albums/6044548053235789889?authkey=CK3K8Li2-NGt0AE

https://plus.google.com/u/0/photos/100874098485655835813/albums/6044883586189770897?authkey=CIai7o_FjZz3BA

• Харесвам 3
Връзка към коментар

За ваксините - не към чела да са задължителни и/или препоръчителни.

Имаме против хепатит А и В /слагат се по схема 3 пъти, казват, че са до живот, дават гаранция 10 години/ /имаме и против тиф, 2 години/.

Ние ходихме юли месец и температурите бяха 22-26С. За местните хора си беше студено. Казват, че лятото в Асунсион е брутално горещо и не препоръчват посещение тогава.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
  • 11 месеца по-късно ...

Ако плащаш на място , гледай да имаш реали под ръка , защото обменният курс при водопадите е страшно дърво.

Предполагам приемат и кредитни карти де.

Връзка към коментар

Да ползвам темата за едно въпросче - хеликоптерът над Игуасу в евро ли се плаща или в местната валута? Откривам цени за 100 евро за 10 мин.

Цената е обявена в няколко валути. Ние платихме с кредитна карта. Нямам представа дали приемат кеш в друга валута освен в бразилски реали.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.