Прескочи до съдържание

Папуа Нова Гвинея-?


Тони

Препоръчани мнения

Току що приключила с едно пътешествие незнайно защо ми се прииска да питам относно Папуа. Имате ли идеи какво бих видяла там. Планирам да го включа при едно ходене евентуално наесен до Фиджи, НЗ и Ау?

Има ли някой инфо относно нещо специфично за там?

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

При моето ходене до Фиджи и Вануату го проучвах, но само бегло. Това, което ми се забило в главата беше нещо от рода на 'как могат в една държава сус среден доход от 50$ на месец да ти искат 500$ на ден за водач' един австралиец се възмущаваше. По принцип много интересна дестинация, бях срещал нещо от рода на 'последното непроучено място на земята', но има някакви грижи със сигурността и като всяко диво място е скъпичко.

Надявам се и аз един ден да стигна до там!

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

но има някакви грижи със сигурността и като всяко диво място е скъпичко.

Аз лично не знам много за Папуа, но едно от последните неща, които съм чувал за там, беше преди около година за поредицата от ужасни инциденти с туристи и различни изследователи -  антрополози, геолози, орнитолози, фотографи...

Ето едната статия, която успях да изровя: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1934370

Бидейки едно от най-скорошно откритите, следователно най-слабо изследвано до момента място на планетата, Папуа е много привлекателна за този вид учени, а и туристи покрай тях, които се оказват лека и лесна плячка за местните.

От където следва изводът, че наемането на скъп водач не дава абсолютно никакви гаранции относно сигурността. Предполагам затова и са им толкова високи дневните тарифи - заради високорисковия труд.

 

Другото, което знам за Папуа, е че там се беше пресели да живее - първоначално завинаги, след това се отказа, и стана временно - единият от двамата члена на една култова британска формация от края на 90-те, много популярна в средите на експериментаторите в електронния авангард, chill out и brit ambient...

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

И аз смятам при първа възможност да комбинирам с Австралия, но не съм проучвала инфо. Статията звучи доста брутално. Единственото, което знам всъщност е, че там са последните канибали... което също не е много обнадеждаващо.  :lol:

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Извинявам се, че изравям толкова стара тема, но имам какво да добавя.

Във Фиджи срещнах Озита (леле колко пътуват тия хора!), който бяха доста в час с Папуа Нова Гвинея.

Макар и авантюристи, хората не препоръчаха мястото за самостоятелен / самоорганизиран туризъм и говореха от личен опит.

Имало феноменална природа, море и небе като в приказките (а това да го чуеш на Фиджи си звучи доста респектиращо), обаче най-добре е да ги наблюдаваш от хотела си или зад стъклото на високопроходимата кола на въпросните скъпи водачи.

Престъпността е неконтролируема в определени райони. Чисто и просто хората там са си диваци, като от енциклопедията.

Пак на Фиджи, срещнах една немска операторка на документални филми, която току що се беше върнала оттам...беше възхитена, но си призна, че са ги пазили като писани яйца.

Много често въртят един филм по кабеларките - за едни хлапета, които тръгнаха от Фиджи натам, да търсят наследника на Рокфелерови. Има доста изразителен сегмент, който макар и "на кино", описва сравнително близко това, което може да се очаква там.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Още е в период на проучване, не знам дали ще стане, но го обмислям. Мерси.

Докъде стигнахте с проучванията? Ние също обмисляме подобна идея за август-септември 2015 но се оказва че в западната част Irian Jaya има повече неща за гледане - през август има няколко фестивала

http://www.indonesia.travel/en/destination/427/baliem-valley-festival които могат да бъдат комбинирани с трек до земите на короваите. Ходенето до там мислим да комбинираме с Борнео и Сулавези.

За ПНГ това което ми се набива в очите е единствено - http://www.gorokashow.com/но цените за организиран тур са доста соленички. Отделно че има промеждутък от около 25-30 дни който няма как да оползотвориш на острова. 

Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Амииии засега почти отпада, че излязоха разни други нещица. :)

Спътникът ми е малко страхлив и твърди, че там ядат хора... :lol: :lol: :lol: :lol:

Връзка към мнение

Всъщност наистина са яли хора допреди 50тина години

Има една много хубава книга на Петър Берон за Нова Гвинея.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.