Прескочи до съдържание

Да поговорим за Гуча,Сърбия.

Еминко

Препоръчани мнения

Цели 3 пъти минавам транзит през Гуча,Сърбия и се сещам за фестивала на "ТРУБАЧИТЕ",или по скоро надсвирването на различните оркестри.Знам ,че е много здрав купон там,направо лудница.Миналата година засякохме едни образи от Бразилия,които специално бяха дошли за фестивала.

И тъй като наближава време за планиране на лятото (фестивала започва на 2 август) ,се интересувам как стои въпроса със спането.Дали трябва да се спи в околните градове,на палатка или под открито небе:-))

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Трябва да те влече този тип музика. Мой приятел Београдчанин каза: То е пуно чалга. Аз така по митове и легенди се дигнах на "културния" фестивал на плескавицата в Лесковац и да ти кажа не си заслужаваше. 

Връзка към коментар

Аз от няколко години се каня все не сколасваме, но тази година твърдо сме се навили и се надявам да стане, определено доста колоритно и интересно изживяване!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз така по митове и легенди се дигнах на "културния" фестивал на плескавицата в Лесковац и да ти кажа не си заслужаваше. 

плескавицата си заслужаваше и прасенцата на чеверме също! Заради тях се жертвах да изтърпя "културния" фестивал.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Трябва да те влече този тип музика. Мой приятел Београдчанин каза: То е пуно чалга. Аз така по митове и легенди се дигнах на "културния" фестивал на плескавицата в Лесковац и да ти кажа не си заслужаваше. 

Бачо Кольо,да ти кажа не ме влече тази музика(турбо-фолка),,но от това което гледам в Ю тюб не е само чалга.И си е надсвирване здраво.Има и цигани,но има и доста фънк и Р§Б елементи.Отделно се изяждали по 3-4 юници и вола.За ракия не ми е ясно колко се пие:-)),както и бирата 'Йелен.'

Та все едно до морето е разстоянието.По-добре там да пия и да слушам турбо-фолк отколкото на Приморско или Китен.100% и яденето и музиката по си струват!!:-))

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Прав си Еминко. Там му е мястото. 

Аз изобщо нямам право да критикувам нещо на което не съм бил. Обадих се в строя само защото напоследък виждам как ни пробутват некви стари легенди с нови мркетингови пинизи. Та аз като стане дума за Сърбия наистина се доверявам на нашия белградски приятел. Много места сме прошетали под негово ръководство из цяла братска Югославия, да не избороявам де.

Относно Но нейм, да кажа. Лесковачки рощил е прочута марка. Аз като ценител и обикновен лакомник не пропускам случай. Така отидох и под въздействието на този пътепис: http://patepis.com/?p=370 /заслужава си/ Но „Фестивалната” плескавица не струва. Сам може да се увериш. Там вече сърби не ходят, само зарибени българи с десетки автобуси клъвнали на старите легенди и новите PR номера. 

Ако харесваш хубавата скара мога да препоръчам - Сръбска скара в Димитровград - Капица то е одма квалитет http://kapica.jpdstudio.eu/ На 60-70 км от София 

Така тази зима дръпнах кукичката на „прочутия” Пиротски фестивал на Пеглана кобасица в Пирот. Същата работа. Десетки нашенци на въдицата на тоя номер. Скъпо и тъпо. Ни плескавица читава ни кобасица.

Тоя номер върви и у нас. Ако сте се отбивали в Усойка на Е79 при прехваления майстор Миро- то е катастрофа както казват западните ни съседи.

Та думата ми беше че ако търсиш хубава скара или хубава музика, баш трубачи, не му е мястото на масовата дандания. Там нивото здраво спада /по условие/.

Наздраве
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Ако харесваш хубавата скара мога да препоръчам - Сръбска скара в Димитровград - Капица то е одма квалитет http://kapica.jpdstudio.eu/ На 60-70 км от София 

Благодарско! Ще се пробва и после ще докладвам.

Връзка към коментар

Пирот,Лесковац са на по 80-120 км от България.Колкото по близо до границата,колкото повече български клиенти,толкова по-зле е качество,количество на храна.

Гуча все пак е на 350км,намира се в същинска Сърбия и хиляди местни посещават фестивала.Там не ми се вярва да има компромис с пиенето,яденето и музиката.Но мисълта ми е,къде да се спи там по време на фестивала от 2.08-6.08.Гуча си е едно село,не може да побере всички присъстващи.Близки градове са Чачак и Крогуевац.Но трябва всеки ден да се ходи с кола до Гуча-не е за предпочитане.Първо стават огромни задръствания,второ ще ти е кофти сутринта(глава,корем,кръвно),а и като си на феста няма да може да изпие човек и 100гр ракия.

Все се надявам някой съфорумец да  е бил там и да ни обясни:-)

Връзка към коментар

За спането - мои приятели спят там на палатка, знам че има обособени зони за целта. Ако се чуя тия дни с тях ще разпитам повече. А като цяло нивото на феста било паднало (т.е. не е както в началото), но това е инфо от някакъв разговор на бири :lol: и не помня дали е от същите познати.

Връзка към коментар

Ей оттука надолу сме пообсъждали посещение на тоя ми ти епичен фестивал! :)

Мейджъра е навит, аз също, но тая година съм пас.

http://magelanci.com/topic/528-филми-които-ви-вдъхновяват-да-пътешествате/?p=8533

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На Гуча ходя напоследък поне за по един ден... За съжаление нивото на фестивала от година на година все повече пада. Да е дива чалгия както прочетох по-горе - не бих казал! Това си е фестивал на духовата музика, не знам защо този тип музика се равнява задължително на чалга, турбо фолк или каквото и да е в този дух. Както и да е... Мисълта ми беше, че цените са поносими, купона тече денонощно, всяка една къща дава стаи под наем и предлага места за разпъване на палатка, отделно има обособен къмпинг в близост до стадиона, където е основната сцена. За мен събитието си заслужава! Естествено, трябва да сте и с "вярната" нагласа, за да ви хареса! Ако очаквате добри обноски и хора в смокинги, които сбърчили вежди се носят по вълните на "малка нощна музика" - няма да ги намерите :)

П.п. Аз лично правя своя избор с нощувките като наемам апартамент във Върначка баня (на 50 км от Гуча), първо, защото обичам спокойствието, второ цените са в пъти по-ниски от аналогичен апартамент в Гуча по това време и трето, защото алкохол не пия та не ми е проблем да покарам кола по нощите ;)

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Еми бацета, след 6 часа поемам към 54-тото издание на фестивала. Малко пропуснахме днес откриването, ама здраве, останалите три дни ще ги съпреживеем с пълна сила. Радвам се че най-после става факт нещо, на което му се точа от 6 години насам, и все не се случваше по една или друга причина. Естествено, ще има лека сводка след връщането. 

Редактирано от Plovdivian
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Е щях, ама не можах да намеря темата из форума, и да се разпиша!  :huh:

Днес мъжО ме врънкаше за Лесковац, ама на мен не ми се ходеше пак, та Гуча щеше да се яви като идеален вариант! :lol:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

То още не е късно. Само не знам как ще се намерим сред 300-те хиляди човека  :lol:

К'во беше : краставите кучета през девет планини в десета се надушват....

На вас весело изкарване, а ние утре сутрин ще помислим....

• Харесвам 1
Връзка към коментар

К'во беше : краставите кучета през девет планини в десета се надушват....

На вас весело изкарване, а ние утре сутрин ще помислим....

Краставите не знам, ама такива като мен с 12+ сантиметрови бради няма да са много  :lol: Пък където съм аз, там е и жената. 

Редактирано от Plovdivian
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Краставите не знам, ама такива като мен с 12+ сантиметрови бради няма да са много  :lol: Пък където съм аз, там е и жената. 

Сега ако кажеш, че слушаш и ZZ Top ...  :lol:

весело на Трубаче у Гучи  :drinks:

Редактирано от wilks
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Споко, ще има и малко по-обстойна. Само леко време ще е нужно, че тия дни програмата по обикаляне из европейските държави е по-натоварена от тия на труженичките по червените фенери. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.