Прескочи до съдържание

Автентична и вкусна италианска кухня в София

Препоръчани мнения

Щом като има толкова много магеланци привлечени от Италия, защо да няма и тема къде може да опитаме по-автентична (щом като е по-автентична, следователно е и по-вкусна :)) кухня в София.

Интересна ми е темата, чета ревюта в различни сайтове и когато имам възможност се посещава.

Аз лично съм стигнал до един извод: не се ли използва италианска технология в приготвянето, резултатът е побългаряване на продукта. За да важи горното: или италианец е дошъл в България и идва със своето ноу-хау, или българин се е обучавал в Италия и реализира наученото в България. Още един съвет, според името на заведението може да се ориентирате какво точно приготвят най-качествено. Пример ако е джелатерия, да не очакваме, че тортите и пастата също ще са на такова ниво. С други думи няма универсално място и ключова е специализацията на труда. 

1. Пица

Leo's Pizza бул. Никола Вапцаров 57 и ул. Искър 11

Forno Cipollini ул. Оборище 36А

2. Сладолед

Confetti ул. Граф Игнатиев 4

Gelati бул. Ситняково 48

3. Сицилианска кухня

La Botega ул. Милин камък 6 и ул. Хан Аспарух 31

4. Сладкарница

Orsetti бул. Дондуков 19

Kъдето заведенията са две, първият адрес ми е направил по-добро впечатление. Разбира се италианската кухня има и други съставни елементи, но пък затова пускам темата списъкът да се допълва  :) .

Редактирано от Spqr
  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Супер тема, аз бих добавила и едно ново бистро, което много ми хареса. Приготвят основно панини-та и салати, а собственикът е италианец женен за българка: 

Bistro Pesto, ул. Ангел Кънчев 18 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Наскоро до нас откриха едно ново италианско, сефтосахме го точно след като се върнахме от Рим. Мисля, че бяхме първите клиенти изобщо. Седнахме, поръчахме някакви спагети, излезе готвачът-италианец и попита как ги искаме - като българите или по-твърди като италианците. Интересно, че там се събират доста италианци. Бил съм още 1-2 пъти, все има по 10-15 италианеца. Наемателите са италианци. Намира се точно срещу ВИАС/УАСГ. Още не са го разработили, но дано се закрепи, че ми е най-близката кръчма до вкъщи, има-няма 30 метра. Казва се La Rosa, но сайтът им още е в процес на създаване.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

...

3. Сицилианска кухня

La Botega ул. Милин камък 6

...

Не съм ходила в Сицилия и не гарантирам за автентичност, но не си спомням да съм била в по-приятно и уютно заведение в София тази година. А е месец май. 

Имаше чудесен домашен сладолед и тирамису, хубаво вино и ликьор от диви ягоди, прекрасни пици и въобще всичко, което опитахме, а обстановката и обслужването ми допаднаха много. Има магазин, от който да си купите продукти, без които вече не може да живеете, има и пристройка с газови лампи и масички отпред за пушачите. 

Благодаря!

Редактирано от Lindt
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

...

3. Сицилианска кухня

La Botega ... и ул. Хан Аспарух 31

....

Днес го посетих. Хареса ми. Заведението беше пълно и вътре, и масите отвън.

Всичко беше много вкусно и виното добро.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.