didostefanov Публикувано: 12 април, 2013 Сподели Публикувано: 12 април, 2013 Интересни места, часови пояс за посещение и т.н. Всичко което може да е от помощ Връзка към коментар
гост Публикувано: 12 април, 2013 Сподели Публикувано: 12 април, 2013 (редактирано) Кажи поне едно "Здрасти"! На японски е "Охаио". Редактирано 12 април, 2013 от но нейм 3 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 12 април, 2013 Сподели Публикувано: 12 април, 2013 Интересни места, часови пояс за посещение и т.н. Всичко което може да е от помощ Часовият пояс в Япония е UTC + 9 часа, или + 6 часа от България В Япония не преместват часовниците през лятото, т.е. не спазва лятно часово време. Не разбрах много какво точно е "часови пояс за посещение", но на часови пояс отговорих. 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 12 април, 2013 Сподели Публикувано: 12 април, 2013 Предполагам колегата пита кои са по-приятните месеци за посещение. За съжаление на мен Япония ми е черна дупка малко 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 12 април, 2013 Сподели Публикувано: 12 април, 2013 Твърдо по време на сакурата. Ето и базов сайт за желаещите да пътуват натам 5 Връзка към коментар
royak Публикувано: 3 май, 2014 Сподели Публикувано: 3 май, 2014 Твърдо по време на сакурата. Ето и базов сайт за желаещите да пътуват натам Много хубав базов сайт, cck! Споделете повече за Япония, моля Нещо започвам да се ентусиазирам Връзка към коментар
cck Публикувано: 3 май, 2014 Сподели Публикувано: 3 май, 2014 Беше много важен при планирането. Иначе тъкмо пиша пътеписче. Следващата седмица се прибирам от Тунис и ще се постарая да го завърша 2 Връзка към коментар
cck Публикувано: 3 май, 2014 Сподели Публикувано: 3 май, 2014 Нещо тематично от Киото за настройка 5 Връзка към коментар
royak Публикувано: 3 май, 2014 Сподели Публикувано: 3 май, 2014 Ще чакаме пътеписа с нетърпение. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 3 май, 2014 Сподели Публикувано: 3 май, 2014 Аз публикувах пътепис за Япония , но след като прочетох този на Стас ... по-добре да дам линк към неговия. Ruwenzogy също беше там няколко дни след мен точно по време на сакурата Единствените толкова подробни родни пътеписи които съм чел са тези на съфорумеца Roje. За мен мога да кажа ...след всичките ми досегашни пътувания никога и никъде другаде не съм бил по-впечатлен от хора и манталитет. Ta eто го Стас с Япония , всъщност всичките му пътеписи са шедьовър : http://www.aquaportal.bg/forum/fotoreportazhi/srtseto-na-yaponiya/ Относно часовата зона - през зимата са 7 часа пред нас , а в момента 6 часа. Като добро време за посещение мисля втората половина на октомври с есенните цветове е дори по-красива от сакурата. П.С. Кажи колко време ще отделиш на Осака ( според мен два дни са достатъчни) и региона където вече има много за разглеждане - Киото , Нара ... само там може да отидат едни 4-5 дни . 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 3 май, 2014 Сподели Публикувано: 3 май, 2014 cck , опъна ли пътя догоре ... ако трябва да го кажа простовато - изяде ми се джигера , но го направих 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 4 май, 2014 Сподели Публикувано: 4 май, 2014 Голямо тичане по храмовете беше. Според мен, най-много си заслужава Киото 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 4 май, 2014 Сподели Публикувано: 4 май, 2014 Абсолютно - като концентрация на дух и история Киото е мястото !!! Вече ако човек разполага с две или повече седмици може да обиколи доста други места , но храмовете и дворците много си приличат. 2 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 9 май, 2014 Сподели Публикувано: 9 май, 2014 И два албума, свързани с Япония от скорошното ми посещение. Дано представляват интерес за пътуващите натам. И ако имате въпроси - питайте. Скоро мисля да напиша и някакъв пътепис, въпреки, че нямам особено дар слово. 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 9 май, 2014 Сподели Публикувано: 9 май, 2014 И два албума, свързани с Япония от скорошното ми посещение. Дано представляват интерес за пътуващите натам. И ако имате въпроси - питайте. Скоро мисля да напиша и някакъв пътепис, въпреки, че нямам особено дар слово. Страхотни са снимките, които си направил! Поздравления! Аз ще бъда там през октомври - 9-24, 5 дни в Токио и 10 в Киото, защото разучих, че всичко интересно е около Киото. Жадно чакам пътеписа ти и тичам да чета това, което е написал Стас. 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 9 май, 2014 Сподели Публикувано: 9 май, 2014 Ако не си чела пътеписа на Марко Семов "За Япония като за Япония" горещо го препоръчвам. За 30 години (книгата е от 1984) японската действителност явно си е останала същата и почти едно към едно съвпада с моите съвсем пресни преживявания. Освен това е доста забавно четиво. Съжалявам , че не ми остана време да я прочета преди пътуването , но пък сега ми беше още по-интересна. http://chitanka.info/text/8345-za-japonija-kato-za-japonija 4 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 9 май, 2014 Сподели Публикувано: 9 май, 2014 Това много ми допадна : Кането сан — питам, — откъде вие, японците, винаги имате такова хубаво настроение?… — От детинството — отвръща ми Кането, — това е едно от първите неща, на които ни учат… Да обичаме цветята, красивото да обичаме, да сме в добро настроение, или ако не сме, да знаем да го прикриваме. Външният човек не е виновен за нашето настроение, защо трябва да го огорчаваме… Тайланд се рекламира като страната на усмивките , но за мен това определение много повече приляга на Япония . 5 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 9 май, 2014 Сподели Публикувано: 9 май, 2014 (редактирано) Ако не си чела пътеписа на Марко Семов "За Япония като за Япония" горещо го препоръчвам. За 30 години (книгата е от 1984) японската действителност явно си е останала същата и почти едно към едно съвпада с моите съвсем пресни преживявания. Освен това е доста забавно четиво. Съжалявам , че не ми остана време да я прочета преди пътуването , но пък сега ми беше още по-интересна. Кaто буквaр съм я изчел нa времето (5-6 клaс). Колосaлнa книгa, от рядко ерудирaн aвтор. Чете се нa един дъх, a след товa остaвa зaпечaтaнa в спомените зa цял живот! Редактирано 9 май, 2014 от wilks 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 9 май, 2014 Сподели Публикувано: 9 май, 2014 Кaто буквaр съм я изчел нa времето (5-6 клaс). Колосaлнa книгa, от рядко ерудирaн aвтор. Чете се нa един дъх, a след товa остaвa зaпечaтaнa в спомените зa цял живот! Всичко е така както го описва с тая разлика , че стереоуредбите и другите техники , които са го впечатлявали през 1984 -та са заменени със съвременните технически чудеса 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 9 май, 2014 Сподели Публикувано: 9 май, 2014 3D принтери например. За домашна употреба. При повечко материали и хамбургер можете да си скулпторирате 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 9 май, 2014 Сподели Публикувано: 9 май, 2014 700 долара не са хич много , да живее безумно евтината в момента йена 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 10 май, 2014 Сподели Публикувано: 10 май, 2014 Книгата е класика за Япония и трябва задължително да се прочете. Много правдива. Действителността е същата - нрави и обичай. Напред са със съвременните технологии, но това е очаквано - те диктуват модата от толкова години, Помня ги от моето детство..., Япония - и най-вече ХОРАТА са уникални. Няма такава държава.... 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 10 май, 2014 Сподели Публикувано: 10 май, 2014 Ааа, чела съм го, благодаря ти, че ми припомни Ама беше твърде отдавна, бях го забравила. Сега ще си го прочета внимателно отново. Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 10 май, 2014 Сподели Публикувано: 10 май, 2014 Книгата е много интересна, чел съм я като ученик. Не знам дали не ми изневерява паметта, но ми се върти в главата едно уникално описание на японски публичен дом - всичко се случва пред очите на чакащите търпеливо реда си, седнали на столове с пазарските чанти в ръце и минаващи от там след работа. Не мисля, че може да съм го прочел другаде в книга за Япония по онези времена :) Това си е много показателно за нравите на нацията. 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 10 май, 2014 Сподели Публикувано: 10 май, 2014 Toва ще запомниш от книгата като ученик П.С. Да , описанието е оттам. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега