Прескочи до съдържание

Индонезия и Сингапур за Нова година - моля за помощ


Препоръчани мнения

Здравейте :)  Досега все съм черпила информация от tripadvisor основно, но сега най-после ще си позволя да питам сънародници и много се кефя :) Имаше сходна тема, в която зададох един въпрос, но може би не сте го видели, затова специално ще питам в моя.

 

След като минах през какви ли не варианти за идната Нова година (тогава мога да сглобя 14-16 дни отпуска, заедно с Националните празници) - решението ми е почти стоманено: Индонезия и Сингапур (за Новогодишната нощ). В началото смятах Лондон - Сингапур - Лондон и там да се шматаросвам, но нещо се разкандардисвам... Плановете ми - засега - са следните:

 

19/20 декември: Лондон - Джакарта (засега Qatar най ми звучат добре)

 

20.12 - 30.12 - Индонезия (за тази част специално ще питам нататък, засега искам да сглобя генералния маршрут, за да буквам билети)

 

30 декември - Индонезия - Сингапур (нямам идея от коя точка на Индонезия ще бъде, вероятно зависи от вътрешния маршрутр всякакви съвети се приемат)

 

30.12 - 03.01 - Сингапур, включително Нова Година

 

03.01 Сингапур - Джакарта 

 

03.01 Джакарта - Лондон

 

Въпросите ми - засега B)  - са: 

 

1. Добре ли съм конструирала маршрута, при положение че искам в Новогодишната нощ да съм в Сингапур?

 

2. Моля за съвет за Нова Година в Сингапур - откъде най-добре да гледам фойерверките. Зачепатила съм се за тези файерверки, дала съм си дума преди години да обикалям различни места да им се кефя и това е :rolleyes:  Едно основно условие - да има тоалетна,че още помня една Нова година в Лондон как залягах зад саксия в Сохо  :rolleyes: Мотаеше ми се в главата круиз в залива, дори проверявах опциите - има такива - но ще помоля съфорумците с опит за подкрепа.

 

3. Хотел в Сингапур - аз не си падам по луксозните хотели, предпочитам да инвестирам пари в други удоволствия, а специално Сингапур смятах да е на "гости", но и за това се разкандардисвам. Така че ако някой може да препоръча нещо приемливо и с атмосфера - не харесвам безличните хотели, ще съм благодарна. Досега винаги съм ползвала Booking, но личният опит е безценен...  

 

Спирам до тук. Засега  :rolleyes: . Благодаря!

 

 

 

 

Връзка към мнение

Здравей,

 

планът ти, според мен звучи реалистично от гледна точка на времевото  ограничение. Както казваш сама ти, частта за Индонезия ще изисква допълнителна дискусия, доколкото страната е доста голяма като площ и с усложнения в транспорта заради това, че е огромен архипелаг. Да не говорим, че липсата на природо-географска и културна хомогенност ще ти наложи да правиш тежки компромиси за местата за посещение.

 

Мисля, че ще платиш за 2 визи, щом връщането ти е от Джакарта.

 

Аз за Индонезия ( и по-специално островите по линията Кракатау - Флорес) се отказах да я съчетавам с други държави поради коренно различния сезон и затова съм на етап планиране само и единствено Индонезия. Сухия сезон е сега (наше лято), т.е. от май до октомври, което се съвпада с дъждовния сезон на север от екватора (Тайланд, Виетнам, Камбоджа, Филипини и т.н.). Стори ми се рисково да съчетавам края на един сух сезон в Индокитай с началото на друг сух сезон в южна Индонезия. 

 

В Сингапур съм бил април месец  - всяка сутрин се изваляваше проливен дъжд, но през останалата част от деня бе слънчево време. Мотахме се из ситито, качихме се на skydeck-а на Marina Sands, ходихме до измислените им плажове. Градът за мен е  супер - номер 1 в югоизточна азия,а в моята класация го слагам преди Хонг - Конг. За съжаление, нямам информация за фойерверки по нова година. 

 

В Сингапур съм нощувал в хостел - мисля, че това не е опция за теб, съобразно изказаните предпочитания.

 

Поздрави

Редактирано от Valley
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

В Сингапур съм нощувал в хостел - мисля, че това не е опция за теб, съобразно твоите предпочитания.

 

Поздрави

 

...Напротив, много си уважавам хостелите и имам богат опит с тях! :) Но в случая не знам дали ще е опция с оглед багажа и настроението ми може би...
За Индонезия ще получа някакви съвети от местен водач, но да видим. Иначе мога да жертвам Сингапур ако се наложи, ама хич не ми се ще. 
Благодаря! Очаквам още съвети. 
 
Редактирано от Гост
Връзка към мнение

В Сингапур съм спала в този хотел, защото ни устройваше като цена и местоположение. Цените на хотелите  в Сингапур са си височки, а предполагам около Нова година стават съвсем сериозни. Хотелът, който ти предлагам не е нещо особено, няма някаква спецална атмосфера, но е чистичко, близо до реката. Има дори басейнче на покрива. До залива и Марина Бей Сендс се стига пеша без проблеми. До него има малко магазинче 7/11.

Трябва да се внимава само да се резервира стая с прозорци, защото в Сингапур на много места се предлагат такива без, а това си клаустрофобично при всички положения.

http://www.booking.com/hotel/sg/fragrance-riverside.bg.html?aid=368032

Само гледай като резервираш хотел да не се намира в Малка Индия, не е препоръчан район и има защо.

Редактирано от Георги
пооправяне на линка
Връзка към мнение

River City Inn
Direct line: + 65 6532 6091
33C Hong Kong Street
Singapore 059672
Website: www.rivercityinn.com
For enquiries: rivercityinn.sg@gmail.com

Facebook:RiverCity Inn/ booking@rivercityinn.com

 

Платихме по 16 евро на нощ (32 евро за 2 нощувки). Хостелът много ми хареса, персоналът беше доста услужлив, което компенсираше слабото владееене на английски език. Задължително си оставяш обувките пред вратата на самия хостел. Имаше пералня, около местата с компютри имаше всякаква полезна информация за транспорти и маршрути.

 

Моето усещане е да посетиш Сингапур - мисля, че няма да съжаляваш. Дори мисля, че ще ти служи като застраховка за едно хубаво изживяване, ако нещата в самата Индонезия не отговарят напълно на очакванията. То и Джакарта си има стабилен бизнес център, но за повечвето туристи не ситито на индонезийската столица е сред водещите атракции на страната. Cпоред мен сигурно и 1 месец за Индонезия не стига, та каквото направим за по 2 седмици това е!
 

Редактирано от Valley
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

River City Inn

Direct line: + 65 6532 6091

33C Hong Kong Street

Singapore 059672

Website: www.rivercityinn.com

For enquiries: rivercityinn.sg@gmail.com

Facebook:RiverCity Inn/ booking@rivercityinn.com

Нашият хотел беше на същата улица :)

И аз напълно споделям, че Сингапур си заслужава на 100%!

Връзка към мнение

Освен входна виза, в Индонезия се плаща и такса за напускане на страната /поне в Бали беше така/. Щом два пъти ще влизаш и излизаш оттам, не знам дали два пъти ще ти вземат такса за виза /най-вероятно ще е така/, но със сигурност ще те чарджват с две изходни такси. Ако имаш вариант обратния полет да е директно от Сингапур, можеш да си ги спестиш. Разбира се, всичко е въпрос на преценка кое в по-голяма степен отговаря на бюджета и плановете ти. /За информация, в Бали визата при влизане в страната е 25 долара, а изходната такса - 200 000 индонезийски рупии /около 20 долара/, т.е. ако същите такси са приложими от Джакарта, при влизане и излизане два пъти, това ще ти струва около 90 долара на човек/.

Връзка към мнение

Катарците са пуснали промоция от азиатското летище в Истанбул - Сабиха до Джакарта билети от 549 евро. Тя е валидна от 05 до 15 юни. Пътуването (обратния полет) трябва да се осъществи до 31-ви август. Неудобството, е че трябва (1) да се стигне Истанбул и (2) да се стигне до Гьокчен Сабиха, което означава още към 50 евро транспортни разходи.

 

Иначе за набязаните дати  20 декември и 03 януари от това летище цената е 690 евро (от София вече идва 840 евро).

Редактирано от Valley
Връзка към мнение
Много благодаря! За полетите - трябва да е round trip, иначе режат глави, знаете... Има и вариант от-до Сингапур, но полетът е по-скъп (защото е директен, де; и е на Сингапурските авиолинии). Ще погледна и този вариант. Тогава два пъти влизам и излизам от Сингапур, както и  хотел/хостел за една вечер може би, зависи от полета. Но ще разиграя и това. 

 

Полетът на катарците от Лондон е 950 паунда. Има едни по-евтини, ама хич не ми вдъхват доверие :)Qatar.jpg

Връзка към мнение

Аз досега 2 пъти съм пътувал с катарците от София, все на  най - евтините тарифи към съответния момент. Нямал съм никакви грижи. Единственият проблем, който се явява и следва човек да се съобрази е големия престой в Доха при евтините варианти за тези билети.

 

Във форума има доста отзиви за полетите на авиокомпанните (вкл. катарците), няколко пътеписа за Сингапур + 2 за Индонезия.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Няколко години подред сме в Сингапур за Нова Година и смятам, че наистина си заслужава.

Ако търсиш заведение за новогодишната нощ - няма голям смисъл, защото резервациите се правят доста преди нея.

Иначе заведения много, особено по небостъргачите в района.

Основните забавления се концентрират в пространството ограждащо Марина Бей. Целият район се отцепва часове преди това и там се придвижваш само пеша, където е възможно. За новогодишната 2013/2014 дори отделяха със заграждения части от площадите щом се подапълнят. Има няколко сцени, на които часове преди новата година започват различни шоу програми. Организацията е много сериозна. Има и тоалетни навсякъде. Всъшност се събират десетки хиляди хора. Всички околни булеварди служат за набюдателни площадки :)
 

Ето пътеписът ми по тази тема. А за самия Сингапур виж и пътеписите на Roje, изключително подробни са.
 

tutorials-144-0-22411400-1401609109.jpg

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Да, да, четох всички пътеписи, чудни са :) Само че план с план не си приличат. Както и не ме бърка да резервирам за някое парти от сега за самата Нова Година. Но ми се искаше лична препоръка къде е най-готино...  

За еднопосочни самолетни билети ще проверя непременно. Но по Нова Година специално в последния момент - забрави. А и по това време си държат цена. 

Благодаря!

 

P.S. Multicity - шах с пешката. не го знаех... хаха... благодаря, отивам!

Редактирано от Гост
Връзка към мнение

А за полетите имай предвид, че Сингапур е добре свързана с Индонезия поне с поне няколко лоукостерски компании и не е проблем да направиш връзки от и за SIN.

Ако мога да дам съвет - аз бих опитал да променя датите - 24/25 дек и връщане след 12 ти.

Това заради blackout периодите на различните промоции. Най-натоварено е малко преди Коледа и дните преди Нова година, съответно и цените.

Текущо например, Emirates имат цена 892 GBP (London - Singapore), която предполагам ще слезе под 700 GBP след три-четири месеца.

Връзка към мнение

 

Да, да, четох всички пътеписи, чудни са :) Само че план с план не си приличат. Както и не ме бърка да резервирам за някое парти от сега за самата Нова Година. Но ми се искаше лична препоръка къде е най-готино...  
За еднопосочни самолетни билети ще проверя непременно. Но по Нова Година специално в последния момент - забрави. А и по това време си държат цена. 
Благодаря!
 
P.S. Multicity - шах с пешката. не го знаех... хаха... благодаря, отивам!

 

Най-добре е, ако имаш възможност на терасата на Marina Bay Sands, или отсреща във Fullerton Hotel.

Прекрасна видимост би имала и от Tong Le Private Dining (малка кула до статуята с риболъва)

По-евтин вариант с резервация е Oyster bar на самия кей.

Връзка към мнение
Ох, много си прав за датите и го знам, но съобразявам почивните дни във фирмата... Пускам си реално 6 дни отпуска, а ще ползвам малко повече от две седмици. Отделно, след Нова Година ще ни завърти сериозно шайбата, а аз да се влача по света - не върви. 

 

Направих за multicity - много готино... хах :) Не знаех за тази опция изобщо. Ще мисля още. Благодаря!

 

Qatar 2.jpg
Редактирано от Гост
Връзка към мнение

Най-добре е, ако имаш възможност на терасата на Marina Bay Sands, или отсреща във Fullerton Hotel.

Прекрасна видимост би имала и от Tong Le Private Dining (малка кула до статуята с риболъва)

По-евтин вариант с резервация е Oyster bar на самия кей.

 

Suuuuuper!!!! 

Връзка към мнение

18.12- 02.01 са около 930 паунда с Катарците - така ще икономисаш  за Marina Bay ;) , но според мен все още е мааалко рано 

Редактирано от stefanrusev
Връзка към мнение

18.12- 02.01 са около 930 паунда с Катарците - така ще икономисаш  за Marina Bay ;) , но според мен все още е мааалко рано 

 

Marina Bay - няма начин... хах... проверих - цените са умопомрачаващи, плюс имат ограничение за дните като минум престой покрай Нова Година. Вярно е малко рано - но до Нова Година съм набуквала всичко - Ница, България, Йордания. Палма, и това остана.. хаха... А и аз така релаксирам от работа - обожавам да планирам! Благодаря :)

Връзка към мнение

Ние бяхме в този хостел -  на пеш разстояние на практика от всичко и много близо до другия препоръчан тук хостел. Изключително чисто място , но стаята беше без прозорци ... при нас не беше проблем , защото там само нощувахме и не сме стояли и минута излишно  :)

 

http://www.fivestoneshostel.com/

Връзка към мнение

Само да се похваля  :rolleyes: Че лудите ме хванаха. Няма да мирясам, знам се. А и парите могат да мухлясат :) Ох, живота е хубав... хах... Само здрави да сме и да работим!

 

И благодаря за идеята за multicity - аз съм патка и изобщо не съм забелязвала тази опция. И пътеписите прочетох пак, и планът почти готов, имам водач за Индонезия засега, за Сингапур нещата също втасват хубаво, ама айде да наближи и ще споделям :) 

 

Поздрави сърдечни!

 

 

Indonesia.jpg

Връзка към мнение

Пари се печелят , но дай и цената де  ;)

 

Оооо, изобщо не е тайна, аз щото миналият път май я казах и сега подминах :) 1186 паунда. За round trip беше 950, нищо разлика. Затова съм много благодарна за този съвет. Сполайте. Просто съм била леко невежа :) И не е спестяване на пари - то става танту за кукуригу - имам предвид визи и местни самолети, но липсата на търчане и загуба на време си е съществен момент. Проверих и останалите авиолинии - за които бях посъветвана - Turkish, Emirates... Всички са по-скъпи. Другите авиолинии вече катерят яко нагоре. В този сезон цените винаги са високи, Но сега мирясах...  :rolleyes:

 

Изрично ме посъветваха да си букна навреме Бали - Сингапур, защото или свършват, или стават много скъпи. Проверих - цена около 50 паунда засега, 30 декември, Air Asia, засега има... ахахахаххахахааа

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.