Прескочи до съдържание

Намибия


krasen_denev

Препоръчани мнения

Нещо ми се върти в главата, че точно ти беше споменал някъде, че замисляш Намибия за в бъдеще, може и да бъркам. Аз много дълго се колебах дали да направим Намибия вместо Ботсуана и накрая избрахме второто, защото си мисля, че бих искал да имам поне 14-16 дни само за Намибия. Там може да се направи страхотен self-drive за не много пари, ако се вземе пикап с палатка(и) отгоре и се спи по къмпинги, което би било страхотно изживяване. Остава да се дебне някоя промоция до Йоханесбург и има малко играчка с визите - трябва да се изпращат паспортите във Виена. Здраве и живот, ако имаме време и пари, бих искал да го направим това догодина.

Да бях споменал в друга тема,че замислям в бъдеще посещение на Намибия.Някак си мисля,че жената ще се навие по-лесно за тази дестинация(не е много по сафаритата),но с комбинацията от пустиня,океан и природни забележителности,ще не ще,ще ме придружи и на сафари.Намибия е наистина уникална и доста спокойна.Туризма е развит и е значителна част от БВП на страната.Ще се радвам да обменяме инфо за там.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да бях споменал в друга тема,че замислям в бъдеще посещение на Намибия.Някак си мисля,че жената ще се навие по-лесно за тази дестинация(не е много по сафаритата),но с комбинацията от пустиня,океан и природни забележителности,ще не ще,ще ме придружи и на сафари.Намибия е наистина уникална и доста спокойна.Туризма е развит и е значителна част от БВП на страната.Ще се радвам да обменяме инфо за там.

 

Ами с удоволствие бих споделил каквото съм разучавал до момента за Намибия, аз самият все още не съм на 100% сигурен къде точно бих искал да отида ако направим Намибия. За около 15-20 дни не може да се видят всички райони, а и аз бих искал да изкарам минимум 7-8 дни само в парка Етоша (то там е и единственото място в страната с голяма концентрация на диви животни, има и на други места, но не са в големи количества). Пейзажите из Дамараленд, Сосусвлей (големите дюни в пустинята Намиб) или природният резерват НамибРанд са просто извън този свят. Ивицата Каприви пък е съвсем различна (не е сух климата - това е другият бряг на река Чобе, която се вижда на снимките на постовете по-горе). Освен всичко друго има и много добър автобус от Виндхук до Ливингстън, Замбия, та може да се комбинира и с водопадите Виктория.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

 Освен всичко друго има и много добър автобус от Виндхук до Ливингстън, Замбия, та може да се комбинира и с водопадите Виктория.

Ами в Намибия има водопади съперничещи по великолепие на Виктория.Един от тези водопади е Ruacana Falls.Със  120 метров пад на водата и 700 метра широчина-този исполин се доближава до известния си събрат Виктория.Истината е,че трябва да се търси пълноводието на реката за да се види цялото великолепие на водопада(проблема идва от построената водна-електроцентрала нагоре по-реката).Да обаче от там пък се отива на друга ситуация,ако реките са пълноводни животните се пръскат из парка Етоша(при безводие се намират лесно около останалите водоеми).Има още един голям водопад Epupa,обаче е по-трудно достъпен.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

В една тема за пътешествие в РЮА, Замбия, Зимбабве и Ботсуана, която аз бях пуснал се заприказвахме с @krasen_denev за Намибия и той предложи да отворим нова тема специално за тази страна, за да не смесваме нещата.

 

Аз на 2 пъти вече отлагам пътуване до Намибия - първият път я замених с Ботсуана, вторият с Танзания, надявам се в крайна сметка да го осъществя това посещение.  Предполагам, че и други хора биха се заинтересували от дестинацията и в тази тема бихме могле да обменяме идеи. За момента знам, че @домосед е посещавал страната, може да изскочи и някой друг.

 

Бих помолил модераторите да преместят постовете за Намибия от темата за РЮА, Замбия, Зимбабве и Ботсуана.

Редактирано от FlyTraveler
Връзка към мнение

Ще помоля администраторите да отделят темата за Намибия за да можем да я развиваме за в бъдеще а не да пълним започната от тебе тема със странични неща.

 

Аз отворих вече тема за Намибия, можеш направо да пишеш там, ако искаш. Бих помолил някой модератор да премести постовете за Намибия в новата тема (не, че е проблем да си останат и тук). Тези Ruacana Falls не ги знаех, сега ги видях на google images, интересни са, но не са от мащаба на водопада Виктория (те не са и отвесни, а леко полегати). Вие ако отидете до Намибия, няма да ти е скъпо да отидеш и до водопада Виктория, проблема би ти бил, че той също когато е много сухият сезон в Етоша е попресъхнал. Epupa се води водопад, но за мен си е по-скоро бързей :) Той до границата с Ангола беше май, северна Каоколенд.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Малко стана касапска работа тази намибийска тема, но е добре да е отделена. Принципно не искам да прехвърлям текст от мнения на един човек в мнения на друг за да е по-организирано, мисля че на тоя етап е ОК темата. 

 

И давайте смело, на мен също Намибия ми е интересна :)

Връзка към мнение

Аз лично нямам никакъв проблем с никоя от двете теми, ОК са си. Мерси Георги!

 

 

Ами... от някъде да я започнем... Както мисля, че писах и преди на 2 пъти се готвя за Намибия и на 2 пъти я заменям с друга държава. Една от основните спънки си е разправията за виза, официално се препоръчва посолството във Виена, бях чел и, че може да се изпратят паспорти с куриер като се предплати за връщането.

 

Най-популярен и евтин начин за предвижване из страната е с кола под наем, пътищата са много добри и престъпността много ниска. Страната като цяло е много рядко населена. Много хора вземат 4Х4 возила с палатки на покрива и спят по къмпинги, които също са много добре уредени. Като цяло на повечето места е полу или изцяло пустинно, с изключение на ивицата Каприви, която просто е прикачена към северо-източната част на страната, на времето е била разменена от англичаните с-у някаки германски острови около бреговете на сегашна Танзания (Намибия е бивша германска колония).

 

Много хора са ми казвали, че е най-красивата държава, която са виждали. Най-старата пустиня (Намиб) е там, с едни от най-високите дюни в света (Сосусвлей). Част от пустинята Калахари се намира също в Намибия. Уникален е и излаза на пустинята директно на Атлантика. Fish River Canyon в южната част е вторият по големина каньон в света.

 

Диви животни има на много места, но единственното място с голяма концентрация е националният парк Етоша, който е много удобен за self-drive. По тази причина обаче голяма част от сериозните любители на сафари избягват парка - прекалено много голям трафик според тях, губи се усещането за дива природа. В края на сухият сезон обаче Етоша е истински рай за фотографите на диви животни, когато се събират около водните дупки на водопой. В 3-те държавни лагера има водни дупки, които са осветени с прожектори нощно време, някои даже казват, че няма нужда да се излиза на драйв, животните сами си идват.

 

В културно отношение страната също е много интересна, там живеят различни племена - химба, хереро, бушмените (наричат ги san people, те почти не са останали такива, които да водят традиционен стил на живот).

 

Една агентка от Виндхук ми беше дала цени за 2 варианта на един 14 дневен маршрут, ще ги потърся и постна при нужда. За кола под наем е добре да се знае, че няма пълно каско както ние го разбираме в Европа. Отделно се купуваха някакви застраховки стъкла и гуми, като excess варира, може да се доката и до нула при по-висока цена на ден. Бях смятал, че Toyota Hilux doble cab с една палатка на покрива излиза 100-120 долара на ден в по-евтините компании. Не е задължително да се взема 4Х4 - повечето пътища стават и за седан, тогава обаче трябва да се вземат стаи за спане, а не къмпинги.

 

Почти всички летят до Йоханесбург и там сменят за Виндхук. Това налага и виза за РЮА (май искат виза даже и за транзит, тук @домосед ще каже). Air Namibia и Lufthansa летят диреткно от/до Германия, но излиза по-скъпо. Има и луксозни автобуси от Виндхук до/от Ливингстън, Замбия, което прави възможна бюджетна комбинация с водопата Виктория. Би трябвало да има и от РЮА автобуси, не знам до колко е ефективно да се вземат за тези разстояния.

 

Това накратко каквото ми идва наум.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Какво да видим в Намибия?Естествено-Сосусвлей!

 

Сосусвлей

post-259-0-09985100-1404758673_thumb.jpg

 

Сосусвлей е разположен в южната част на пустинята Намиб.Това е една от туристическите области,който са от най-големите атракции за посетителите на Намибия.Района се характеризира с високо пясъчни дюни с розово-оранжев цвят,получен вследствие високия процент на съдържание на желязо в пясъка и окислителни процеси.Най-старите дюни са лесно разпознаваеми,те са с червеникав цвят.Дюните в Сосусвлей са сред най-високите в света,като доста от тях са с височина над 200 метра,а най-високата е със звучния прякор Биг Деди,с височина от 380 метра.

 

Най-доброто време да се посети Сосусвлей,е есента от март до май(тогава е тяхната есен)или пролетта от август до октомври.Хладният въздух,предлага ежедневни ясни небеса и идеални условия за фотография.Температурите са поносими и през деня и през нощта.

Заради малкото количество валежи,разликата между сезоните в Намиб са по-слабо изразени и района е привлекателен целогодишно. 

Това е причината под внимание винаги да се взима,най-доброто време за посещение на парка Етоша а Сосусвлей,когато ни е кеф. :)

Зимно време от май до август е доста хладно с температури достигащи 0 градуса,така че ако се къмпингува трябва да се носят топли дрехи и завивки.През този период има вероятност от мощни пясъчни бури,продължаващи по няколко дни.

Ако Сосусвлей е вашата цел на посещение,то безспорно март,април и май са най-доброто време за посещение.

 

До Сосусвлей се стига по бетонен път,изграден за улесняване на туристите.Шофирането става от лявата страна,като стриктно се спазват ограниченията на скоростта(глобите са жестоки).

Има възможност за наемане на малък самолет или балон за панорамни полети над дюните.

 

 

 

 

  • Харесвам 6
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Спазих си отново традицията да организирам по-следващото пътешествие преди да съм заминал на следващото, както и твърдо да продължавам с държавите, които са основни сафари дестинации в Африка. :)

 

Билетите за Виндхук са вече взети за краят на Април 2015, здраве и живот и да не излязат непредвидени обстоятелства.

 

14 вечери (без пътя до там и обратно) self-drive с 4Х4 Toyota Hilux с палатка на покрива (на къмпинг на около половината от местата).

 

Намибия + южноафриканската част на Kgalagadi Transfrontier Park (южната част на Калахари). Темата на пътешествието е "Пустините Калахари и Намиб".

 

Графика за момента е:

 

Виндхук - по една вечер на отиване и връщане.

 

Bagatelle Kalahari Game Ranch - 1 вечер.

 

Kgalagadi Transfrontier Park (в частта му, която се намира в РЮА, Kalahari Tented Camp, Mata Mata, Twee Rivieren, Nossob) - 6 вечери.

 

Quiver Tree Forest (Keetmanshoop) - 1 вечер

 

NamibRand Nature Reserve - 2 вечери.

 

Sossusvlei (Namib-Naukluft National Park) - 2 вечери

 

Стигнах до извода, че Намибия не може да се разгледа като хората с едно ходене, освен ако не се отделят около 30 дни чисти без пътя до там и обратно, затова реших да я делна в две пътувания. Парка Етоша, крайбрежието край Свакопмунд и Дамараленд (това пак няма да е разглеждане на всичко) ще ги оставя за Септември - Октомври или за друга година.

 

 

Последните 3 денонощия имах големи душевни терзания и колебания м-у този маршрут и северните паркове на Кения през Февруари - Самбуру, Шаба и Меру, които са убийственно красиви (те ми изместиха трайно Серенгети и Нгоронгоро от бъдещите планове). В крайна сметка с жена ми днес взехме решение в полза на Намибия и Калахади, тъй като това е най-различно от всичко, което сме виждали в Африка до момента (и ще видим на следващото пътуване в Танзания, здраве и живот).

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 6
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Може би всички знаете,но все пак да споделя! На 30 Септември ще има премиера на филм по NAT GEO WILD,за Намибия или по-точно "Дивата Намибия".Начало-19:00 часа

Ето и малко тематични фотоса от Намибия:

 

Kolmanskop(Coleman's Hill)-призрачен град намиращ се в пустинята Намиб

post-259-0-29159600-1411633845.jpg

 

Сосусвлей и неговите огромни дюни и невероятни пейзажи

post-259-0-66357100-1411633850_thumb.jpg

 

Fish River Canyon-най-големият каньон в Африка,а също така и предизвикателен за преминаване маршрут

post-259-0-13832800-1411634476_thumb.jpg

post-259-0-53229400-1411633852_thumb.jpg

 

П.П.Приятно гледане!!!

 

 

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Може би всички знаете,но все пак да споделя! На 30 Септември ще има премиера на филм по NAT GEO WILD,за Намибия или по-точно "Дивата Намибия".Начало-19:00 часа

Ето и малко тематични фотоса от Намибия:

 

П.П.Приятно гледане!!!

 

Благодаря за информацията, но на 30 Септември се надявам да гледам NAT GEO WILD на живо в един от най-дивите и отдалечени от населено място национални паркове в Африка. :) Намибия ще я оставя за Април-Май...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря за информацията, но на 30 Септември се надявам да гледам NAT GEO WILD на живо в един от най-дивите и отдалечени от населено място национални паркове в Африка. :) Намибия ще я оставя за Април-Май...

Браво!!!

Ако знаеш,колко от нас ще са мислено с теб?!? Въобще няма да е диво и ненаселено мястото. :lol:

Лек път,приятно изкарване и живи,здрави после да разкажеш(и покажеш). :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

След новата линия на катарците до Виндхук, темата за Намибия отново излиза на дневен ред.  Дали ще има мераклии за догодина април-май да се организираме за тази невероятна страна ( а може да включим и водопада Виктория, колко му е )

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Най-големият проблем са визите, за българи консулството е във Виена. Тази страна ми е мечта от доста време и попрочитам чат пат по нещо. Доколкото съм разучил най-доброто време е към края на септември в края на дъждовния сезон, когато животните се събират до малкото останало вода.

 

Катарците и преди летяха до там, просто имаше прехвърляне през Южна Африка.

Редактирано от T.E.Lawrence
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здраве и живот и с благословията на "Господина отгоре" след около 20 дни кацам в Уолфис Бей за триседмично цъкане из пустините Намиб и Калахари. Всичко уговорено ден по ден (включително и дневните турове по часове) и на 95% платено. Ще летя с катарците с прехвърляне в Йоханесбург, после със SA Express до Уолфис Бей (поне пропускам Виндхук, където няма какво особено да се гледа).

 

Един път съм прелитал над Намибия, два пъти съм я гледал от 100 метра през границите с Ботсвана и Замбия, дано най-после да стъпя на намибийска земя.

 

Директния полет от Доха до Виндхук е голяма благина, преди това единствено Air Namibia и Луфтханза летяха директно м-у Германия и Намибия (не знам дали още го правят), иначе целия трафик минава през летищата на Йоханесбург и Кейп Таун. С директния полет спестявате и транзитна виза за РЮА.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Здраве и живот и с благословията на "Господина отгоре" след около 20 дни кацам в Уолфис Бей за триседмично цъкане из пустините Намиб и Калахари. Всичко уговорено ден по ден (включително и дневните турове по часове) и на 95% платено. Ще летя с катарците с прехвърляне в Йоханесбург, после със SA Express до Уолфис Бей (поне пропускам Виндхук, където няма какво особено да се гледа).

 

Един път съм прелитал над Намибия, два пъти съм я гледал от 100 метра през границите с Ботсвана и Замбия, дано най-после да стъпя на намибийска земя.

 

Директния полет от Доха до Виндхук е голяма благина, преди това единствено Air Namibia и Луфтханза летяха директно м-у Германия и Намибия (не знам дали още го правят), иначе целия трафик минава през летищата на Йоханесбург и Кейп Таун. С директния полет спестявате и транзитна виза за РЮА.

 

И ние започнахме да гледаме към Африка и по-конкретно Ботсвана или Намибия, като едни от най-безопасните държави в Африка, смятам че са добър избор за начинаещи.

 

За  Ботсвана няма виза, но е достъпна само през РЮА (където трябва транзитна виза). В тази връзка може ли малко повече инфо относно визата за Намибия, как стоят нещата? Много ли е сложна работата с посолството в Австрия?

 

П.С. Сещам се, че имаш Канадско гражданство и осъзнавам, че може би не си се занимавал с визи :)

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И ние започнахме да гледаме към Африка и по-конкретно Ботсвана или Намибия, като едни от най-безопасните държави в Африка, смятам че са добър избор за начинаещи.

 

За  Ботсвана няма виза, но е достъпна само през РЮА (където трябва транзитна виза). В тази връзка може ли малко повече инфо относно визата за Намибия, как стоят нещата? Много ли е сложна работата с посолството в Австрия?

 

П.С. Сещам се, че имаш Канадско гражданство и осъзнавам, че може би не си се занимавал с визи :)

 

А, няма начинаещи в тази работа :) Зависи как уреждаш пътуванията, би могло да е безопасно и в други държави, аз например за пръв път в Африка ходих в Кения. Ботсвана и Намибия са безопасни по отношение на това, че най-лесно можеш да си направиш self-drive без притеснения. Ботсвана и Намибия може да ги комбинирате и в едно пътуване. Територията е много голяма. Зависи какво искате да гледате и колко време и пари сте склонни или имате възможност да "инвестирате". Аз отивам само в южна Намибия (без да ходя на север от Виндхук) за 3 седмици (е една е заделена за Южно Калахари на територията на РЮА). Намибия може да се комбинира освен с Ботсвана и с водопада Виктория, даже има автобус от Виндхук до Ливингстън, Замбия, ако не ви се прави self-drive.

 

Има и доста overland (с камиони, направени за пътници) програми, които започват в Кейп Таун, минават през Намибия, отбиват в Ботсвана за кратко запознаване с делтата на Окаванго (която е абсолютно невероятна) и свършат на водопада Виктория, откъдето пък на всяка цена се ходи до Касане в Ботсвана за сафари-круиз по река Чобе (ако не е включено в програмата на overland-a).

 

Възможностите в района са безкрайни...

 

За визите - не съм се занимавал, за РЮА и Намибия за канадски граждани е безвизов режима. За РЮА се вади много лесно виза в консулството в София, за Намибия знам, че се вади във Виена, като не вярвам да има сериозни спънки.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Здраве и живот и с благословията на "Господина отгоре" след около 20 дни кацам в Уолфис Бей за триседмично цъкане из пустините Намиб и Калахари. Всичко уговорено ден по ден (включително и дневните турове по часове) и на 95% платено. Ще летя с катарците с прехвърляне в Йоханесбург, после със SA Express до Уолфис Бей (поне пропускам Виндхук, където няма какво особено да се гледа).

 

Флай, знам че съм те питала, но пак да ми припомниш кога беше добрия сезон за Намибия + сафари в някой интересен парк наоколо. Това ми е идея и ще те тормозя доста. Да, и за сафаритата помня, че пускаха 10 месеца по-рано местата в лоджовете, ако правилно съм запомнила.

За визата нямам идея как стоят нещата. Вади се във Виена, което не е проблем да се отскочи, но дали става лесно и бързо. И има ли случаи на отказани визи. Ако някой знае да каже.

Връзка към мнение

Флай ще каже , но то сякаш малко се разминават животните и водопадите. Не трябва да се забравя, че и там има изключителни племена, почти като в долината Омо, и мисля, че дори не са така враждебни и комерсиални...

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Флай ще каже , но то сякаш малко се разминават животните и водопадите. Не трябва да се забравя, че и там има изключителни племена, почти като в долината Омо, и мисля, че дори не са така враждебни и комерсиални...

Водопад не планирам, няма да има време. Намиб, пейзажи, животни, племена.

Оги, племената в Омо не са враждебни, а колкото до комерсиалната страна за химба в Намибия също даваш подаръци, за да те пуснат да снимаш, та същата работа.

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Флай, знам че съм те питала, но пак да ми припомниш кога беше добрия сезон за Намибия + сафари в някой интересен парк наоколо. Това ми е идея и ще те тормозя доста. Да, и за сафаритата помня, че пускаха 10 месеца по-рано местата в лоджовете, ако правилно съм запомнила.

За визата нямам идея как стоят нещата. Вади се във Виена, което не е проблем да се отскочи, но дали става лесно и бързо. И има ли случаи на отказани визи. Ако някой знае да каже.

 

За сафари къде? 11 месеца по-рано пускат местата за Kgalagadi Transfrontier Park, който се намира на територията на РЮА и Ботсвана, като има вход и от Намибия. Местата за най-търсените лагери свършват за от ден до няколко дни, зависи дали съвпада с ваканция в Ю. Африка периода ви на пътуване. Из други лагери поостават места и за по-дълго. Ако си вземете организиран тур с гид от РЮА, някои купуват предварително места в парковете и имат за свои клиенти т. е. на страницата на Южно Африканските паркове няма места, но някой тур оператор има, защото е купил накуп предварително. Винаги може да ги откаже без глоба до няколко дни ли колко беше там преди преспиването. Доброто време за този парк е или сега пролетта или наесен. Нашето лято (тяхната зима) сутрин температурата стига до -10 градуса, а през нашата зима след обяд стига до +45.

 

Ако ходите в парка Етоша (на север от Виндхук), там е хубаво да се отиде между Август и Октомври (включително). Там възможностите за преспиване са повече, делят се на държавни лагери вътре в резервата и частни около него, като има даже и частни концесии до самия резерват. Не е особено просто за обяснение. Държавните лагери са огромни, като има резлични видове шалета, стаи или пък къмпинг.

 

Това са основните резервати за диви животни във и около Намибия, но има и други, където има животни, но са по-малко, но пък има убийствени пейзажи (аз ще ходя примерно в NamibRand Nature Reserve, виж го на снимки на Гугъл), има и други подобни наоколо. Има частни резервати - Palmwag Concession, там е повече за опитни сафаристи, които са видяли всичко, не е за мен :) Има един частен резерват Еринди, където даваха по Nat Geo Wild един с една гега да ходи да доближава лъвове пеша.

 

Крайбрежието също е интересен район, като и то се дели на северно и южно. Отделно знам, че се интересуваш от племена, най-интересни ще са ти Химба, Хереро и San people (бушмените от "Боговете сигурно са полудели)... Не са едно и две неща и не става с едно ходене...

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Флай ще каже , но то сякаш малко се разминават животните и водопадите. Не трябва да се забравя, че и там има изключителни племена, почти като в долината Омо, и мисля, че дори не са така враждебни и комерсиални...

 

Зависи къде ще гледаш животни, ако е в Етоша - най-доброто време за животни там съвпада с "мижав" (разбирай сух) период за водопада Виктория, обаче Май или Юни примерно, че даже и Юли, може да не e толкова зле за животни в Етоша (е няма да е като през Август-Октомври), а освен това от водопата Виктория отиваш в Ботсвана (Касане) и гледаш животни с лодки по река Чобе, което си е супер за Май-Юни. То е на има-няма 2 часа път от Ливингстън. Виж ми снимките от фото разказа тук. Доколкото ти знам интересите, ходене в района съобразено предимно с топ сезона в Етоша за теб би било напълно погрешно.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Като за първо сафари какво би препоръчал. Края на август до началото на септември би било идеално, преди да започне учебната година.

Виктория бих го комбнирала по-скоро с Ботсвана, както направи и ти.

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Като за първо сафари какво би препоръчал. Края на август до началото на септември би било идеално, преди да започне учебната година.

Виктория бих го комбнирала по-скоро с Ботсвана, както направи и ти.

 

Аз си мисля, че това би било прекрасно. Едно три седмици ще ви свършат доста добра работа за това, което искаш, ще се разсипете от шофиране, но си струва. Ако искате по-подробно - Намибия на две пътувания. Едното на юг от Виндхук (каквото ще правя аз сега, здраве и живот), друго на север от Виндхук. Имай предвид, че и в двете части на страната има изключителни възможности за фотография, за 20 дни не можете да ги обходите, освен ако не летите с едномоторни самолети м-у отделните места, което Домоседа го е правил, но го попитай колко струва ;)

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Пак ще е голямо умуване какво да се види и какво да отпадне, чак 2 пъти не знам дали ще отида и трябва да го обмисля добре.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.