Прескочи до съдържание

Мароко -търся самолетен билет

Препоръчани мнения

Здравейте пътешественици,

Почивката за Загреб се провали, но септември месец отивам в Мароко на почивка и да разгледам нещо различно!

Намерих различни варианти за самолетни билети и прекачвания, но ми е сложно да си намеря билет (на нормална цена) От Мароко.

Дните са: 16/17 септември - 21/22 септември ( но ако има като цени нещо поносимо септември месец нямам проблем да сменя датите). Ще сме с голям салонен багаж - 56х45х25 (за сега),може да се смени с куфар (1бр) . Обмислям да закупя "WIZZ Discount Club" - ако в крайна сметка използвам Wizz.

Това което намирам аз е следното:

16.09. - София-Милано (Бергамо) - с Wizz (06:10-07:15 -->79.99лв (disc 59,99лв) + голям салонен 20лв на посока)

16.09. - Милано (Бергамо) - с RyanAir (12:20 - 14:55 -->35,99EUR - КАТО ТОЗИ БАГАЖ КОЙТ СЪМ СИ ИЗБРАЛА Е ВКЛ В ЦЕНАТА (ДОКОЛКОТО ВИДЯХ)

На връщане намирам повече от перфектна цена от Милано - София с Wizz за 21.09. но от Мароко цените са тройни към Милано. :resent:

Разгледах опции и с прекачване от Берлин,Мадрид и Франкфурт.

Ако има директен полет от Бг за Мароко на поносима цена - съм ЗА!

Моля за малко помощ! Благодарности! :)

Редактирано от ElenaS
Връзка към коментар

За Мароко кажи речи единствения ти приемлив ценово вариант е прекачване с нискотарифни, добре си се ориентирала :)

Големия багаж на Уиз не съвпада съвсем с мерките на багажа на Ryanair. При Уиз е: 56x45x25 см, при Раян е 55cm x 40cm x 20cm, т.е. трябва да се стремиш към втория размер. Опция е, ако е мека раница, която може да се посмачква. Тогава може да си бутнеш например дамската чанта в нея при полета с Уиз, после да я изкараш и да летиш с Раян, които позволяват втора малка чанта към основната и т.н. подобни хави :) Виж ей тази тема конкретно разисква комбинираните полети и багажа с тях: http://magelanci.com/topic/2379-%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B6-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%81-wizz-air-%D0%B8-ryanair-%D0%BF/

Иначе преди да подпалим търсачките кажи дали всички летища в Мароко ти вършат работа, че от Казабланка до Маракеш си има разлика :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Пак да отбележим първия сайт да го ползваш само информативно, да не купуваш от него, а само от сайтовете на компаниите :)

Ето го и моето ръчкане в другата програмка, Azuon:

На отиване:

2014-07-09_14-14-35.png

На връщане:

2014-07-09_14-15-56.png

В заключение, на отиване удобните летища за прекачване са: Бергамо (BGY), Брюксел - Шарлероа (CRL), много по-рядко Франкфурт - Хан (HNN), Айндховен (EIN) и Лондон Лутън (LTN).

На връщане трансфера най-вероятно ще ти е през: Айндховен (EIN), Барселона (BCN), Париж-Бове (BVA)

FR е Ryanair, W6 и W7 са Wizz Air (съответно с и без Discount Club), TB е jetairfly, VY е Vueling.

С тази информация вече спокойно може да разцъкаш да видиш кое летище, цена и часове най те устройват :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Пак да отбележим първия сайт да го ползваш само информативно, да не купуваш от него, а само от сайтовете на компаниите :)

Какво му е на първия сайт? :) Да не се бъркаш с http://wegolo.com?

Връзка към коментар

Не знаех, че е фиксирана и толкова висока, но да - винаги проверка в поне още няколко сайта.

Задължително правило за всички търсения.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Готово! Всичко е резервирано!

Пътуването е следното: с Wizz - 16.09. -София - Милано (Бергамо) -59,99лв

с RyanAir - 16.09. - Милано - Маракеш - 35,99euro

На връщане: с RyanAir - 23.09.- Маракеш - Айндхофен - 793MAD (по курс излиза около 138лв)

с Wizz - 24.09.- Айндхофен - София - 9,99евро

С disc.Wizz club - поспестих някое и друго евро, но за дните които ще съм там реших да си взема и повечко багаж (който всъщност излиза доста пари -(с около 100лв на посока), но.... сърцето ще спре да боли когато си купя разни нещица от там).

Хиляди благодарности за помощта в търсене на самолетен билет!!! :)

Сега остава спането и планирането ......

• Харесвам 4
Връзка към коментар

В крайна сметка, кой от подходите, които ти препоръчахме, ти беше по лесен и даде този резултат?

Чисто от научен интерес питам :)

Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Помогна ми препратка --> https://www.skypicker.com/ + разбивката (отиване и връщане) от кои летища мога да направя прекачванията

Гледах и директни полети ама...ще си помечтая за тях! Доста пари са!!!

Редактирано от ElenaS
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Аз пътувах до Милано Бергамо с WizzAir, след което до Маракеш с Ryanair. Излезе ми доста евтино, а и видях че има подобни билети за есента.  http://www.sunshine.bg/evtini-bileti-maroko 

Връзка към коментар

Аз пътувах до Милано Бергамо с WizzAir, след което до Маракеш с Ryanair. Излезе ми доста евтино, а и видях че има подобни билети за есента.  http://www.sunshine.bg/evtini-bileti-maroko

Да знам! Прочела съм пътеписите ти и от там почерпих информация какво ще видя :)

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.