Прескочи до съдържание

До "онамо и назад" на Македонски или,до "там и обратно"


Препоръчани мнения

Валко да Гама

...най после тръгнахме.МНОГО,МНОГО ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ВСИЧКИ КОИТО НИ ПОМОГНАХА ДА ПОТЕГЛИМ.Близки,приятели ,спонсори,съмишленици....Вместо планираното "между 15-20, 06 ние се движим с почти месец закъснение .Тръгнахме на 10-ти 07  в 15 30 ч. посока Свиленград на път за Сидни.Забави ни Итка(така я кръстих Шкодата Рапид 136  от 1989)която между Прага и Сливен показа няколко дребни дефекта и проблеми които трябваше да отстраним.Но... като 25год. госпожица е нормално да се"поглези" преди да започне голямото пътуване.И вече "регистрирах първия си гаф.На Тополовград вместо на дясно за Свиленград завихме "на ляво" за Лесово.Получи се тъпото + 100 км. а виновния съм аз защото съм единствения Българин в колата.Трябва да обявя конкурс за гафове по пътя (и като бройка и като качество)ама дано да не го спечеля.И така: за този който го интересува.Маршрута по който тръгваме е обявен в сайта на партньора ми   http://skodoukolemsveta.cz/Имаме си талисманчета в колата.Хипопотам -наречен с гръмкото име Венделин от моя приятел, и моето магаре което аз нарекох за удобство Магарин.Преспиваме в Любимец като изходна точка за атака на автомобилния Еверест наречен "С Шкода  около света"И така-ПОЕХАЛИ  както каза преди доста години един истински Магеланец. :) Ще пиша винаги когато имам възможност.И така...до скоро.

  • Харесвам 16
Връзка към мнение

Прехода през Централна Азия и Китай ще е доста интересен. Със евентуалната нужда от резервни части как сте мислили да се справяте? Шкодичката май не е толкова разпространена като фолксвагени и подобни, за които можеш да намериш чарколяци във всяко село. 

 

Как се ориентирате, с карта или си имате ГПС?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Валко да Гама

Благодаря за пожеланията.Наистина не е популярна Шкода-та ама ние си носим  малко рез.части .То ,ако нещо се разваля ,разбира се ще бъде  на тема от това с което не сме се запасили.Ама ще се справяме на място.Подадох заявка за безаварийно пътуване до ГЛАВНИЯ и се надявам да е  заведена със съответната резолюция.А иначе сериозно-хвърлихме много сили и средства за подготовката на колата и се надявам да ни"слуша"А за ориентири -носим компас ,карти,GPS и с питане-я как лесно намерих Любимец!!!

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
Валко да Гама

...центъра на Истанбул съм го разглеждал няколко пъти ама не съм бил тук когато има празник. Рамазан байрам беше  - ден на милосърдието и прошката.Около Света София и Синята джамия-пълно с народ.Празнично облечени хора щъкат насам -натам.Продължаваме за Анкара....

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Още нещо се сетих да питам. С визите към по-екзотичните държави как сте го измислили, имате ги извадени предварително или ще пробвате от съседни държави, където често е по-бързо и с по-малко проблеми?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Валко да Гама

Георги,за повечето окончания на ..стан извадихме визи в Прага,Виена и София.За Иран и Туркменистан ще пробваме с транзитни и на'място"


 ...а що се отнася до маршрута-той не само е интересен ами е и труден.Все пак колата е 25 годишна,ние нямаме  толкова сериозен опит...

Връзка към мнение
Валко да Гама

Днес 12-ти 07 стигнахме по обяд до Анкара и веднага се забихме в музея на Анадолските цивилизации.И там бях ходил ама за 30 мин.А днес бях близо 2 ч.Друго си е да разполагаш с повече време.На края хванахме и малко от мавзолея на Ататюрк и деня си свърши.Преди да тръгнем по пътя за Самсун се запознахме с хора които ни упътиха и даже почерпиха с кафе.Ама разтворимо.Не турско каквото си поисках.Спирам да пиша че съм умрял от глад а и мача ми се гледа....

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Лек път и успех. То след Турция започва интересното така да се каже... Стискам палци всичко да ви е на 6.

Поздрави на компанията и да имате добро настроние до края!

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.