Прескочи до съдържание

Кога са безплатни музеите в Италия?


Spqr

Препоръчани мнения

Считано от 1 юли 2014 година входовете за всички държавни музеи ще са безплатни всяка първа неделя от месеца. За общински нямам представа, така че е добре да се осведомим предварително кои са държавни, за да няма изненадани.

Редактирано от Spqr
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Музеите в Италия са държавни, общински, финансирани от църкваата,частни. До миналата гпдина държавните музеи бяха безплатни за граждани на Европейския съюз под 18 г. и над 65 години, а от 2013 разшириха обхвата и за граждани в тези възрастови категории и  извън съюза. Ето един линк със списък на държавните музеи http://it.wikipedia.org/wiki/Categoria:Musei_statali_italiani

Аз лично се съмнявам италианците да се лишат от приходи от Галерия Уфици дори и само за една неделя от месеца. Може би за всеки музей трябва да се проверява индивидуално.

Редактирано от gerido
Връзка към мнение
  • 5 седмици по-късно ...

Ето още един официален линк по темата от италианското Министерство на културата. Това е списъкът на всички обекти, включени в програмата за безплатни посещения.

 

http://www.beniculturali.it/mibac/export/MiBAC/sito-MiBAC/Contenuti/MibacUnif/Comunicati/visualizza_asset.html_1423231381.html

 

Полезното на тази информация е не само че можете да проверите кои са безплатните музеи, но и да извлечете информация по принцип за всеки обект, включваща уебсайта му, адреса, работното време и дали работи в неделя.

 

Таблицата е огромна, но над нея има табчета, които ви пращат директно към някоя област или местност в Италия. Например, Ломбардия, Пиемонт и т.н.

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 10 месеца по-късно ...

Някой посещавал ли е Помпей в безплатна неделя? Дали е претъпкано и дали е удачно да се веде в безплатния ден?

В нашия случай датата е 01.11 - надявам се, извън активния сезон?

Връзка към мнение
  • 3 години по-късно ...

Модераторът да премести това, ако му намери по-подходящо място.  Може да е писано,  но аз сега го виждам.

Италия сменя схемата според която музеите бяха безплатни всяка първа неделя от месеца. 

 

Новото е това :  

The initiative replaces Italy’s “free museum Sundays”, the scheme that saw museums open for free every first Sunday of the month. Under a new decree that takes effect this week, Italian state museums will instead offer six free Sundays between October and March, eight free days of their choice and six during Museum Week.

 

https://travelfree.info/free-museums-week-in-italy/

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Това решение на правителството се говореше отминалото лято, но някои общини като Рим и Флоренция искаха да запазят безплатното посещение през първата неделя - добре е за туризма и съответно търговията.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.