Прескочи до съдържание

Сейшелите през февруари


Георги Матеев

Препоръчани мнения

Колко е скъпо на Сейшелите, сравнено със западна Европа? Дай горе-долу някаква насока.

 

Аз още се колебая, но засега везните клонят към 10 дни на Сейшелите, около 14 Февруари, заедно с половинката. След продължително ровене Сейшелите в крайна сметка ми изглеждат най-интересни за първо посещение в региона. А отскачането до други острови ще отпадне поради надутите цени на полети помежду им.

 

Открих един много удобен маршрут с Etihad: София-Рим-Абу Даби-Махе-Абу Даби-Берлин-София за 670 евро - как ви звучи като цена? Хубавото при него е, че всичко е на 1 билет и няма да има допълнителни чекирания или трансфери м/у различни летища (както би било при варианта през Дубай с Wizz). И разбира се, цената включва и багаж.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Предлагам направо да се отдели на нова тема и да изсипем познанията.

 

Цената е прилична, не е непобедима, но ще може да натрупаш мили в хубави програми. Предимството е, че е на един билет. Мисля, че може да се разшири за ден-два в Абу Даби, за малко повече $$. Възможно е да пуснат някоя оферта 2 в 1 специално за Св. Валентин ама кой знае ..

 

Относно цените: такситата са много скъпи, особено ако трябва да ходиш до южната / западната страна на Махе.

Градският транспорт е много евтин, но не качват с големи куфари.

С валутата е малко претаковация - навсякъде сменят, като можеш да плащаш в евро и долари, но ти връщат в рупии. Курсът варира страшно от място до място и от остров до остров - от 14-15 рупии за евро на Махе, до 20-21 на Пралин. Официалният курс е 1:17.

В хотелите яденето и пиенето е главорезба - кафето е 5 евро, бирата 4-5, и то тяхната, коктейлите са по 7-10. Вечеря на човек е поне 30-40 евро, в хотелски ресторант.

Интернет безплатен почти никъде няма - с ваучери и скреч кодове се действа, като хубавото е, че са няколко големи фирми и ваучерите важат навсякъде. Скъп е много.

Имай предвид, че там има две цени за почти всичко - резидент и нерезидент. Примерно, фериботът до Пралин (не се качвайте ако времето е лошо.... :bad: ) е 100 Евро двупосочно, а за сейшелоазите е 30-40, ако не ме лъже паметта.

Т.като много остро препоръчвам да се раздели почивката на двата острова (коренно различни са), ако сте в южната или западната част е по-евтино със самолета да стигнете, ако добавите и цените за такситата.

 

Относно настаняването - темата е дълга и широка :)

Аз изцедих брутална отстъпка като букнах пакет полет + хотел + купон за намаление. В крайна сметка ми излезе към 400 долара по-ниско от отделни покупки. И това само за първия остров .. за втория ползвах помощ от професионалисти.

Сейшелите са МНОГО развита туристическа дестинация и всичко е подвластно на това. Има две основни туристически агенции - Креол и Мезон. Те колят и бесят :)

Казвам го, защото ако намериш техен партньор - цената на хотела може да пробие пода, а предимствата, като безплатни трансфери и организирани турове с отстъпка, са сериозни :)

В крайна сметка, чрез техни партньори резервирах стая, която не се предлагаше от хотела, на 1/3 от цената на най-ниската им оферта :)

Иначе, т.като ще сте двойка - най-евтино е на self-catering chalet. Има по 20-30 кинта на ден такива, на прилични места.

Мога много да приказвам, казвай ако нещо конкретно те интересува.

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Къде/кога го намери този полет? Аз под 700 евро не го виждам за 8/16.02. За 670 Виждам от Букурещ, с връщане в София.

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

www.dohop.com (избери като страна UK)

 

Търси за 08-18 Февруари, SOF-SEZ-SOF

 

Цената излиза и в момента на airtickets.co.uk.

Редактирано от Георги Матеев
Връзка към коментар

Интересно, излиза само ако си настроил на UK и минеш по този път, иначе отвсякъде го дава 69х Евро.

Таксите за плащанията не отнемат ли отстъпката?

 

650 Евро е през руската версия :)

Извод: винаги следвайте правилото за смяна на дръжавите в търсачката преди да купите :)

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Не, стигнах до финалния екран, избрах кредитна карта за плащане и цената не се промени въобще.

Струва ми се, че трудно ще се намери по-добра оферта за тази дестинация и за този период.

А схемата с Wizz Air до Дубай вече въобще не е опция понеже цените им за февруари са безобразни.

 

EDIT: Хахаха само с руската версия не бях пробвал  :lol: Я да видим дали не начислява някоя таксичка накрая?

 

EDIT2: Каква е тази карта Visa Credit, за първи път чувам за такава? Нормалната Visa на практика пак е кредитна - не виждам разликата? Но така или иначе като се замисля - надали бих си дал данните на руски сайт, нищо лично към братушките  :)

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Не начислява, но иска плащане с Виза Кредит карта, което май не е "кредитна Виза" :)

 

Цената наистина е добра, но преди да се втурнеш .. ако не си разбрал естеството на втората част от длъжкото ми мнение:

цените на хотелите са изкуствено раздути за да могат отвсякъде да те замерват с отстъпки :) Ако ти се занимава - пробвай комбинирани пакети и виж как се движат цените, като винаги смятай 10% надолу, защото има купони за отстъпка периодично.

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

Да, това го забелязах с раздутите цени на хотелите. Кои сайтове препоръчваш за проверка на пакет хотел+полет?

На прима виста се сещам основно за expedia + orbitz, като за orbitz в момента има активен и -$150 купон за покупка на пакет. Но пък на тези 2 сайта цената на полета излиза доста по-висока, което донякъде обезсмисля пакетната схема през тях...

Връзка към коментар

Аз уцелих в http://expedia.com . Гледам, че цената е като навсякъде - 700 евра.

http://Orbitz.com като цяло ги избягвам за хотели, защото често пускат 20-30% намаления ... смятай колко са им напомпани без тях, но за сравнението не боли.

Ако ще гониш романтиката и тънканата - комбинацията от намерения полет + airbnb (в които предлагат въпросните шалета) или някое от сайтчетата (пример), с които си промотират къщурките, ще ти свършат работа.

 

Забравих да спомена .. на Сейшелите цените на хотелите се определят от още един фактор : наносите на водораслите по плажа, според сезона. Препоръчвам да почнеш оттук и те оставям сам да се поровиш по темата :lol:

 

Иначе, на Махе, епицентърът е Бо Валон (на север). Там има и живот, и природа, и магазини, и е близо до столицата Виктория. Има хотели за всеки джоб и вкус. Южната и западната страна са много автентични, екзотични, красиви, евтини, но е пълно мъртвило, а и си далеч от комуникациите.

 

Махе е голям, цял ден ти трябва да го обиколиш с кола (и поне 120 Евро за таксито-екскурзовод), а отделно има няколко красоти около него под формата на островни морски резервати и подобни.

 

Пралин е доста по-малък (и скучен), но пък има много неща за зяпане около него. Балансирането на времето между двете места е ключово, според предпочитанията (на булчето, то е ясно).

 

Като гледам.. темата си стана направо за раздела Африка, не остана много свързана с билетите :)

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Понеже доста ценна информация за билети до Сейшелите остана в другата тема, ще я цитирам тук, да не се мине някой :)

 

Дубай-Сейшелите-Дубай (през Адис Абеба) с Етиопските авиолини = 420 евро.

 

До Дубай и обратно с Wizz Air, а от Сейшелите до Мавриций има поне 3 варианта.

 

Май почва да се нарежда пъзела :)

 

 

До Сейшелите (почти) винаги има евтин вариант Холандия/Белгия-Абу Даби-Сейшели-Йооханесбург-Абу Даби-Германия.

Много често я мотаят тази промоция по блоговете, като оферти има до различни градове.

От България въпросната комбинация ми излизаше под 1000 долара, преди да замина, и то без да трябва да излизам от летището в ЮАР.

Комбинацията с Уиз до Дубай и после през Кения, обаче, беше на промоция. Тоталът беше към 950 долара без трансферите в Дубай.

Топ-цената от София, с най-малко разправия и доста удобни трансфери, беше 1100 долара през Берлин и Абу Даби. Падаше до 1000, ама за кратко.

 

Иначе, най-добри цени до Сейшелите съм виждал около 400-500 евро, ама са рядкост.

 

Ако стигнеш до Сейшелите ... малко се обезмисля ходенето до Мавриций, според мен, ама ГПДВ :)

 

Тия 850 евро през Амстердам и Найроби ли са?

 

 

За момента постигнах цена около 530 евро за София-Сейшели-София (без трансферите в Дубай). С Wizz до Дубай + Ethiopian до Сейшелите. Май по-надолу няма да го бъде.

Иначе защо Сейшелите да обезсмислят Мавриций?

А билетът за 850 евро (поскъпнал е с 20 евро от вчера) е този:
 

Брандиран е като Air France, но се изпълнява от Bulgaria Air + Air Mauritius.

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Иначе колкото и да е странно съвпадението, но и аз букнах точно същия хотел като теб - Au Fond De Mer :)

 

Да, това малко ме притеснява за колата, никога не съм карал с обратно движение, но вероятно ще се жертвам. Оставам с впечатление, че там без кола ще е доста непрактично и неудобно, а такситата са с космически цени. От трета страна (за всеки случай) като си буквах апартамента гледах до него да има автобусна спирка, но четох, че публичния транспорт е доста нередовен.

 

Ти там как се оправяше с придвижванията?

Т.като и двамата с Лидия сте подходили сходно с настаняването, ще имате един и същ проблем - доста сте далеч от всичко интересно. Особено от заниманията след изгрев залез слънце.

Полу-/едно-дневните екскурзии са с включен транспорт и са препоръчителни, но всеки си има свой стил.

Градският транспорт е единственото евтино нещо на Сейшелите, от сорта на 5 рупии беше. Редовен е, но не бих разчитал да си хвана самолета с него. Има си разписание и поне когато ми се е налагало, не са се излагали.

Такситата ги коментирахме по-горе. Безумие, освен ако не напълните цялата кола.

 

Пак да вметна - о-вите Пралин и Ла Диг са си задължителни за посещение, макар и скъпи като екскурзии. "Сейшелите" са там, не на Махе :) Морският резерват пред Виктория също е ключов.

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Т.като и двамата с Лидия сте подходили сходно с настаняването, ще имате един и същ проблем - доста сте далеч от всичко интересно. Особено от заниманията след изгрев слънце.

Полу-/едно-дневните екскурзии са с включен транспорт и са препоръчителни, но всеки си има свой стил.

Градският транспорт е единственото евтино нещо на Сейшелите, от сорта на 5 рупии беше. Редовен е, но не бих разчитал да си хвана самолета с него. Има си разписание и поне когато ми се е налагало, не са се излагали.

Такситата ги коментирахме по-горе. Безумие, освен ако не напълните цялата кола.

 

Пак да вметна - о-вите Пралин и Ла Диг са си задължителни за посещение, макар и скъпи като екскурзии. "Сейшелите" са там, не на Махе :) Морският резерват пред Виктория също е ключов.

 

Кои занимания след изгрев слънце имаш предвид?

 

Когато буквах този хотел бях наясно, че е леко встрани от "екшъна" на Махе, но за сметка на това е доста изгоден за стандарта там, а в същото време изглежда невероятно и има изключително добри отзиви. Точно затова обмислям кола за придвижване из острова. Но ако пък реша да поспестя допълнително придвижването с градския транспорт не звучи безкрайно лошо, особено както спирката е на 150 метра от хотела. Разстоянията не са особено големи и въобще не би ме притеснявало да пътувам всеки ден.

 

А къде може да се разгледа за екскурзии?

Връзка към коментар

Вечерен/нощен живот имах предвид. Там се стъмва в 1830 и като хапнат хората - почти всичко по селата затваря.

 

За екскурзии - по-горе споменах 2те големи агенции, които движат всичко. В пъти по-добри цени дават местните гидове по плажовете, стига да намериш къде седят. Те движат "локални" турове до близките островчета и до сърцето на острова.

 

Т.като сте на самообслужване - не знам как ще седи въпросът с рецепцията на хотела, където би била най-актуална информация.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Хотелчето го букнах ей така на бързо,заради цената и хубавите отзиви и безплатна канселация, така че мога да го променя :)

 

Macflan, ако имаш предложения насреща съм за идейки :)

 

От хотела ми предлагат трансфер от летището - 25 евро за двамата.

 

И ето още какво казаха май по-добре да им цитирам е-мейла

 

Please note that we are a self catering establishment with a fully equipped kitchen where the guests normally prepare their own meals. We do not have a cook.  However, should you need assistance of how to prepare a kreol dish, we can assist you.  Should you not want to cook, there are two restaurants, Take aways all  at walking distance.  The grocery shops are also close by.
 
When you come we can surely assist you with different types of excursions available and we can also discuss about renting a car.  I believe, it would be good if you take the rental car at least one or two days so that you can go round the island to visit places and to go to the beaches.  We are also located next to a very beautiful beach where swimming is very safe.
 
Мисля,ако Занзибар и Сейшели предлагат сходни екскурзии - да се възползвам от повечето в Занзибар,защото ми се струва по-евтино, но без да съм проучила хубаво не искам да се изказвам неподготвена :)
Редактирано от Лидия
Връзка към коментар

Вечерен/нощен живот имах предвид. Там се стъмва в 1830 и като хапнат хората - почти всичко по селата затваря.

 

За екскурзии - по-горе споменах 2те големи агенции, които движат всичко. В пъти по-добри цени дават местните гидове по плажовете, стига да намериш къде седят. Те движат "локални" турове до близките островчета и до сърцето на острова.

 

Т.като сте на самообслужване - не знам как ще седи въпросът с рецепцията на хотела, където би била най-актуална информация.

 

Ах, имал си предвид след залез, не след изгрев, сега те разбрах. Това ни най-малко не ме притеснява, тъй като нощния живот обикновено е последното нещо, което търся когато пътувам за удоволствие. В моя случай става въпрос за професионално изкривяване - в подобни ситуации винаги избирам спокойствието пред шумотевиците.

 

Това с рецепцията на хотела е идейно - вероятно ако се мине през тях ще е доста по-евтино. Предполагам мога и на място да разуча много бързо :)

Редактирано от Георги Матеев
Връзка към коментар

Macflan, знаеш ли за наемането на кола искат ли international driving license permit?

 

Не искат.

 

 

Хотелчето го букнах ей така на бързо,заради цената и хубавите отзиви и безплатна канселация, така че мога да го променя :)

 

Macflan, ако имаш предложения насреща съм за идейки :)

 

От хотела ми предлагат трансфер от летището - 25 евро за двамата.

 

И ето още какво казаха май по-добре да им цитирам е-мейла

 

Please note that we are a self catering establishment with a fully equipped kitchen where the guests normally prepare their own meals. We do not have a cook.  However, should you need assistance of how to prepare a kreol dish, we can assist you.  Should you not want to cook, there are two restaurants, Take aways all  at walking distance.  The grocery shops are also close by.
 
When you come we can surely assist you with different types of excursions available and we can also discuss about renting a car.  I believe, it would be good if you take the rental car at least one or two days so that you can go round the island to visit places and to go to the beaches.  We are also located next to a very beautiful beach where swimming is very safe.
 
Мисля,ако Занзибар и Сейшели предлагат сходни екскурзии - да се възползвам от повечето в Занзибар,защото ми се струва по-евтино, но без да съм проучила хубаво не искам да се изказвам неподготвена :)

Относно други препоръки - просто прочети какво сме коментирали в началото на темата. Ако твърдо ще сте с кола - местоположението няма да е толкова проблемно, но пак бих препоръчал екскурзии за разглеждане. По островчетата с тая кола няма как да отидете :)

 

Не съм бил в Занзибар, но съм го проучвал обстойно и не смятам, че може да стъпи на пръста на Сейшелите откъм природа. Пазете си парите за там :)

 

Ах, имал си предвид след залез, не след изгрев, сега те разбрах. Това ни най-малко не ме притеснява, тъй като нощния живот обикновено е последното нещо, което търся когато пътувам за удоволствие. В моя случай става въпрос за професионално изкривяване - в подобни ситуации винаги избирам спокойствието пред шумотевиците.

 

Това с рецепцията на хотела е идейно - вероятно ако се мине през тях ще е доста по-евтино. Предполагам мога и на място да разуча много бързо :)

Да, коригирах се. Нямам предвид конкретно партита и пр., а просто правене на нещо след залез :) От друга страна - това ще подпомогне ранното ставане, защото там не трябва да се губи време :)

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

 Относно цените: такситата са много скъпи, особено ако трябва да ходиш до южната / западната страна на Махе.

Градският транспорт е много евтин, но не качват с големи куфари.

С валутата е малко претаковация - навсякъде сменят, като можеш да плащаш в евро и долари, но ти връщат в рупии. Курсът варира страшно от място до място и от остров до остров - от 14-15 рупии за евро на Махе, до 20-21 на Пралин. Официалният курс е 1:17.

В хотелите яденето и пиенето е главорезба - кафето е 5 евро, бирата 4-5, и то тяхната, коктейлите са по 7-10. Вечеря на човек е поне 30-40 евро, в хотелски ресторант.

Както става ясно си е резачка отвсякъде, но я кажи като човек скитал из Пасифика като сравняваш двете дестинации, коя е по-голямата брадва?
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

За красотата вече писах в темата за Пасифика, сравнявайки ги и заедно с Фиджи. Откъм природа - зеленина, плажове - Пасифик островите и Сейшелите са на равна нога, но Тихият океан няма втори откъм лагуни, риби, миби - безусловен победител е.

 

Цените в Сейшелите са сходни с тези на Бора Бора, който пък беше най-скъп от всички там.

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Пак да вметна - о-вите Пралин и Ла Диг са си задължителни за посещение, макар и скъпи като екскурзии. "Сейшелите" са там, не на Махе :) Морският резерват пред Виктория също е ключов.

Демек, ако имаш седмица правиш 3 нощувки на Пралин, 2 на Ла Диг и 2 на Махе?!

Говорим, ако преследваш плажни природни красоти най-вече.

Или Ла Диг се прави като дейтрип от Пралин и съответно става Пралин/Махе 4/3 нощувки?

Връзка към коментар

Цените в Сейшелите са сходни с тези на Бора Бора, който пък беше най-скъп от всички там.

 

О, винаги съм мислел, че Бора Бора е много по-скъпо от Сейшелите.

 

Хмм...  :rolleyes:

Връзка към коментар

4 на Махе, 3 на Пралин. Ла диг се разглежда за 1 ден от сутринта до вечерта и се прибираш с ферито на Пралин..

 

 

О, винаги съм мислел, че Бора Бора е много по-скъпо от Сейшелите.

 

Хмм...  :rolleyes:

Ами сходни са, доста. Само като цени, обаче.

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

Скъпо, скъпо, колко да е скъпо :)

На първо четене гледам мега прилични гест хауси в граници на 60-90ЕUR. Рентакар за 35EUR на ден и целия остров/плажове са твои.

Звучи ми като на по-известен гръцки остров през юли-август :)

Верно, ако човек гледа цени на 4-5 стар олинклузиви на самия плаж става умопомрачително, но на кой му пука за такива места?!

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте :)
 
И ето наближава времето за пътуване до Сейшелите и започвам да проучвам по обстойно-кое,къде,как
 
Така като гледам май хотелчето,което съм запазила наистина май се оказва с не много добра локация от гледна точка на обиколки
Ние нямаме много време - само 5 дни ще сме на Сейшелите, а сме и с ограничен бюджет и се чудя как да ги съчетая нещата
 
Самолетен билет Махе-Пралин- за двама е около 300 долара, затова смятам да го направя като еднодневна екскурзия - от Махе през Пралин до Ла Диг - с ферибот, за по-евтино, незнам точно колко ще ми излезе,писах е-майл на фериботната компания и чакам да ми отговорят...
 
Съвет от запознатите - дали ще ми стигне 1 ден за това или не?

Ще наемем кола евентуално и ще обиколим Махе - колко време ще ни е необходимо? Дали ще усппем да се справим сами без гид или не ? Това с наемането на кола - незнам къде се паркира и т.н... как седят там нещата

 

Морският резерват пред Виктория също е ключов

Macflan, този ли резерват имаш впредвид -Мorne seyshelles national park

 

Дали да не си сменя хотелчето - да останем там 2 дни и после да се преместим по на север на Махе?

 

Ще се радвам на малко помощ,кое е най-добре като план за действие :)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.