Diana Alexandrova Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 (редактирано) Здравейте, видях че има тема Япония, Япония , но останах с впечатление, че това е лична тема-разказ, поради което си позволих да отворя отделна такава. Предстои ни през април посещение до Япония, като полетите ми ще бъдат с Аэрофлот. На отиване имаме около 4 часа престой в Шереметиево, а на връщане ще бъде с полет на България Еър и Аэрофлот, и престой около 3 часа. Днес звънях на Аэрофлот и обясниха, че виза не ни е неоходима. Възникна обаче в мен следния въпрос - какво ще се случи, ако пристигнем в Москва, и полета на Българските авиолинии се отложи, закъснее, или закъснеем с първия полет от Токио до Москва и изгубим връзката? Ще има ли нужда от виза или някакви други документи? Вторият ми въпрос е следният - билетите са в рубли. Кредитната или дебитната ми карта в каква валута ще бъде отчетена покупката? От сайта на Аэрофлот - ако закупя билетите в рубли, има голяма разлика, около 150 лв на билет спрямо това дали е в рубли или евро, т.е. изгодната цена е в рубли, а когато ги превалутирам излизат с около 150 лв по-скъпо в евро. Ще дам пример - 1 билет е 23500 рубли, което е около 700 лева, но когато задам евро - билета излиза около 420 Евро. Та не можах да схвана как и какво ще заплатим. Става въпрос за двама възрастни. Благодаря. Трети въпрос - излитаме от България на 5 април в неделя и пристигаме в Токио на 6 април - понеделник, т.е. трябва да резервирам хотел от 6 април, понеделника, нали така? :D Редактирано 2 декември, 2014 от delial Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 В Москва има транзитен хотел, в който може да се настанят хора и без визи. Спането в този хотел е интересно преживяване според доклади, в него беше и Сноудън няколко месеца Мисълта ми е, че най-вероятно ще ви нагласят да пренощувате в този хотел, до следващия полет за Токио без да са необходими визи. Цената ще бъде отчетена в рубли и ще бъде конвертирана във валутата на картата ти по курса на банката ти. Какъв ще е тоя курс, с тая танцуваща рубла, не се знае, но със сигурност би трябвало да е по-малко от 150лв в твой минус, така че купувай с рубли. Да, от понеделник трябва да резервираш. Има вероятност да не ти дадат стаята до 2-3 часа следобед, така че ако кацате рано го имай предвид. Със сигурност ще може да си оставите куфарите де. 1 Връзка към коментар
Diana Alexandrova Публикувано: 2 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 (редактирано) Благодаря, Георги за отговора. Да, ще пристигнем на 6 април към 10 сутринта в Токио, ще резервирам хотел от 6 април тогава. Т.е. да очаквам превалутиране от рубла в лева, т.к. картата ми е левова. Тъй като така билетите излизат на доста изгодна цена по курса рубла-лева. Надявам се да не ни превалутират от рубла в евро и тогава в лева, т.к. има доста голямо оскъпяване, от това, което разгледах. Редактирано 2 декември, 2014 от delial Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 Може да попиташ хотела любезно дали ще ти позволят early check-in. Ако имат готова стая може и да ти услужат. Подозирам, че едно душче след дългите полети добре ще се отрази преди първа разходка в Токио С превалутирането става малко по-сложно. Зависи международния сетълмент как се прави, май най-често е в евро. Т.е. точно така ще стане, рублите ще заминат в евро, от там в лева. Но, това ще е по междубанкови курсове, които са да речем 1-2% отклонение от централния курс. Нищо общо с тези 120лв разлика в сайта на Аерофлот, които споменаваш. 1 Връзка към коментар
Diana Alexandrova Публикувано: 2 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 Определено ще се свържа с хотела, да видим дали ще ни зарадват. Иначе, Георги, как смяташ - изгодна ли е цена от 700 лв на човек от София до Токио и обратно? Гледах цените, мисля, че това е най-евтин вариант. И предполагам, че няма смисъл да се чака повече със закупуването на билетите. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 Определено ще се свържа с хотела, да видим дали ще ни зарадват. Иначе, Георги, как смяташ - изгодна ли е цена от 700 лв на човек от София до Токио и обратно? Гледах цените, мисля, че това е най-евтин вариант. И предполагам, че няма смисъл да се чака повече със закупуването на билетите. О да, цената направо си е за нашата секция с промоции. Въобще не обърнах внимание на това, резервирай смело Даже сега проверих за началото на април и в техния сайт и в рубли и евро си излиза приблизителна цена около 500 евро. Можеш ли да ми кажеш за кои дати конкретно търсиш? 1 Връзка към коментар
Diana Alexandrova Публикувано: 2 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 (редактирано) Странно, преди час имаше за април по 750-770 лв, но ние така или иначе, решихме да е май и вече се сдобихме с двата билета - 13 май заминаване от София, връщане 20 май от Токио - излезе ни 777 лв на човек. Като полетите са с продължителност около 15 часа, а престоят ни в Москва е около 3 часа само, т.к. в сряда и петък връщането е с България Еър и няма да чакаме полета на Аэрофлот до София. Мисля, че е изгодно, тъкмо и пролетта ще е в разгара си. p.s. сега погледнах че и юни също има билети по 770 лв, но става вече много влажно и няма да е подходящо за обиколки Всъщност, доста странно - до преди час, излизаха малко по-ниски цени, сега изведнъж скочиха, дори се появиха дни с по 880 лв за същите полети. На какво се дължи внезапната промяна? Дали нямат някоя програма за много заявки към сървъра, че последните 3 часа не сме спирали да гледаме дати и варианти... Цената на билета в рубли скочи от 11300 на 13300 еднопосочен..., има якаква шашма сигурно в техния софтуер Редактирано 2 декември, 2014 от delial Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Правилата в Япония са железни и се спазват безпрекословно. То и за това има такъв ред. Ще ви настанят в 15 часа. Направили сте грешка с резервирането за май месец. Най-доброто време за посещение на Япония е началото на април по време на сакурата (цъфтежа на вишните) Цената е перфектна. Ние летяхме по същия маршрут за 460евро. 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 И от моя опит в трите места където отсядах настаняването беше желязно - започваше точно от определеният за това час.Разбира се няма проблем да оставите куфарите или да ползвате тоалетна. Аз също мисля , че цената е много добра , а през месец май със сигурност в Япония ще е пак много красиво Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 (редактирано) Ааа и през май ще е хубаво Все някоя вишничка ще е закъсняла с цъфтежа Всичко ще е прясно зелено и красиво. А за настаняването - на едното място нас ни настаниха малко по- рано, зависи какъв е хотелът и дали стаите са свободни. Нищо не пречи да се опита., а може да се пита и дали с доплащане няма да стане. Ако пристига човек в Токио рано сутринта, чак до 15 си е много време. Единият ден отива. Цената на билетите ви е супер Ние летяхме с Търкиш за два пъти по толкова на човек. Редактирано 3 декември, 2014 от AlexandraKo 1 Връзка към коментар
Sun4o Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Рублата яко девалвира напоследък, това е причината за разликата в курсовете и промяната на цените. Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Може ли само за едно уточнение - цената, за която говориш е от Москва до Токио, нали?! На отиване имаме около 4 часа престой в Шереметиево, а на връщане ще бъде с полет на България Еър и Аэрофлот, и престой около 3 часа. Ще дам пример - 1 билет е 23500 рубли, което е около 700 лева, но когато задам евро - билета излиза около 420 Евро. Връзка към коментар
Diana Alexandrova Публикувано: 3 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Може ли само за едно уточнение - цената, за която говориш е от Москва до Токио, нали?! Не, цената, на която закупихме билетите е от София до Токио. 5 Връзка към коментар
Sju Публикувано: 24 декември, 2014 Сподели Публикувано: 24 декември, 2014 Намирам си дати за октомври, но ме притеснява връщането 16+ часа престой на Шереметиево. Има ли някой изпитал дълъг престой там, наистина ли е толкова зле? Ако ползвам Токио само за междинна точка пак сигурно ми се налага да имам от онези скъпи билети за чужденци, за да се измъкна от летището предполагам? Ще чета и ще мисля, току виж билетите още поевтинели :D Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 24 декември, 2014 Сподели Публикувано: 24 декември, 2014 Ами избери си полет с малък престой на Шереметиево. Има дати колкото искаш. Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 24 декември, 2014 Сподели Публикувано: 24 декември, 2014 (редактирано) Намирам си дати за октомври, но ме притеснява връщането 16+ часа престой на Шереметиево. Има ли някой изпитал дълъг престой там, наистина ли е толкова зле? Ако ползвам Токио само за междинна точка пак сигурно ми се налага да имам от онези скъпи билети за чужденци, за да се измъкна от летището предполагам? Ще чета и ще мисля, току виж билетите още поевтинели :D Аз съм нощувал на „Шереметиево 2“ през 2007. Ще ти кажа направо - по онова време в цялата транзитна зона нямаше нито едно място за сядане. За сядане, да. Пълно беше с лъскави магазини, пространствата бяха изключително тесни, съответно навалиците - огромни, персоналът се държеше почти враждебно с хората. На паспортния контрол преди влизане в транзитната зона чакахме над час, набутани в тясно пространство, аз бърза работа нямах, но около мен други пътници буквално се бяха паникьосали, че ще си изпуснат следващите полети. Служителите в тази зона бяха по-малко емоционални от коя да е замразена скумрия. Ние на опашката се пренаредихме, та пуснахме спешните пътници да минат първи. След това в транзитната зона - почти същото. Ако не говориш руски, забрави да бъдеш чут. Лично аз превеждах на един арменец, който се опитваше на английски да изкопчи някаква елементарна информация от някаква служителка. Оная беше като сфинкс. После когато стана ясно, че нашият свързващ полет към София („България еър“, да, точно така) е отменен... Настана брожение сред събратята ми по съдба, пътуващи от цяла Азия към България. Май само аз бях подготвен. Още преди да отпътувам оттук се срещах с представителката на „Аэрофлот“ в София, не помня по какъв повод. И тя изрично ме предупреди - ако на връщане ти отменят полета за София и те пренасочат към полет за следващия ден - искай нощувка в хотел. Настоявай за нощувка в хотел, защото това е твое право и тяхно задължение. Няма да описвам какъв ужас беше издирването на представители на „България еър“ и как то се провали с гръм и трясък. Накрая се набутах пред едно гише, което беше нещо като информация и там бяха комай единствените летищни служители, които вършеха някаква работа в цялата транзитна зона. След мен се насъбраха и други хора от нашия отменен полет. Отначало жената на гишето ме гледаше накриво, но аз впрегнах всичките си останали спомени относно руския език, изучаван в училище и в крайна сметка рускинята омекна. След час-два висене на гишето се уредихме с нощувка в легендарния транзитен хотел на „Шереметиево“. Защо е легендарен - нямам време да пиша сега. Но в мрежата има достатъчно изписано по въпроса. Редактирано 24 декември, 2014 от captain_oveur 3 Връзка към коментар
Sju Публикувано: 24 декември, 2014 Сподели Публикувано: 24 декември, 2014 Благодаря много за обстойното описание! Аз днес попрочетох още из мрежата и взех решение да чакам други опции за маршрута ми. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 24 декември, 2014 Сподели Публикувано: 24 декември, 2014 Аз имах 5-6 часа престой там, преживява се, вярно че не са 15 де. Седалките не стават за спане, но имаше безплатен интернет и контакти. Аз така мога и да векувам. Мисли го Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 24 декември, 2014 Сподели Публикувано: 24 декември, 2014 Както писах има доволно много дати с престой само 2.45 часа вместо 16 часа и не виждам къде е проблема ? Цената е една и съща. При предните оферти за около 300 евро имаше вариант единствено с дългия престой , но сега за повечето дати можр да избирате колко да стоите на Шереметиево Връзка към коментар
nikolaysto Публикувано: 26 декември, 2014 Сподели Публикувано: 26 декември, 2014 Трябва/искам да съм в Япония в началото на ноември (2-9-ти са задължителни, няколко дни отпред или отзад са силно желателни), в момента с Аерофлот ми излизат по 450 евро. Да се надявам ли, че може да изскочи нещо по- добро до тогава или да взимам сега? Момента хич не ми е за Такъв разход, ама ако няма да има по-добри оферти ще скоча сега. 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 26 декември, 2014 Сподели Публикувано: 26 декември, 2014 Почти постоянно може да намериш цена в рамките от 450-550 евро като нормално си клони около 500. От друга страна при някоя култува ценова грешка може да падне до 300-350 , но на това не може да се разчита най-вече заради конкретните дати. Ако парите в момента са проблем изчакай , щото не спестяваш особено , а до ноември има толкова много време Ноември при това е вече в слабия сезон за Япония. За мен 450 евро би била нормална цена , 400 евро изгодна , 350 супер оферта , 300 евро -хит ! 2 Връзка към коментар
nikolaysto Публикувано: 26 декември, 2014 Сподели Публикувано: 26 декември, 2014 Мерси за мнението - много полезно! Цените които цитираш са от София, нали? Предния път платих 700 евро, но пак бях с фиксирани дати, а и Австрииците бяха така добри да ми отменят последния полет, та си взех компенсация. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 26 декември, 2014 Сподели Публикувано: 26 декември, 2014 От София да. Връзка към коментар
cck Публикувано: 27 декември, 2014 Сподели Публикувано: 27 декември, 2014 С Катар OJ Sofia-Tokio.Narita / Seoul - IST през пролетта беше 420 EUR Провери и при тях. Мисля в мамента течеше някаква промоция. Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 27 декември, 2014 Сподели Публикувано: 27 декември, 2014 (редактирано) "Промоциите" с руските авиолини бяха около 16-20ти декември - след това рублата се кротна. Ако след празниците пазарите са с "махмурлук", кой знае каква далавера няма да има. Редактирано 27 декември, 2014 от stefanrusev 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега