Прескочи до съдържание

Смяна на полети с нощувка в Каракас - сигурност


Kaloyan89

Препоръчани мнения

Здравейте,

Купувам билет за Куба през Каракас, но връщането има нощувка във венецуелската столица. Според това, което чета в интернет, дори на летището сигурността на пътуващите не е осигурена, а за излизане навън в 12 през нощта изобщо не се говори. На всичкото отгоре се плащало някакава такса за излизане от страната. 

До сега си мислех, че най-лошото летище на света е дакарското, но май има и по-страшно. 

Правили ли сте смяна в Каракас? Казват, че града няма никакъв туристически интерес и най-много да си навлечете проблеми ако излизате.Има ли хотели на самото летище на достъпни цени? Приемам всякакво инфо и опит. 

FlyTraveler, гледам само ти си бил от активните във форума, моля за помощ,

В крайна сметка може да купя по-скъп билет, но с по-малко престой, но да ми е мирна главата. И без това Венецуела не ми е в топ 50, та да рискувам каквото и да било за нея. Мерси за помощта. 

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

ОК реших няма да го купувам тоя билет, но ще го споделя: 380 евро Мадрид-Хавана през Каракас (ако плащате с Мастъркард дебитна) иначе 415 евро, отиването е удобно, връщането е с преспиване в Каракас (18 часа престой). Офертата е в bravofly.fr и .de може и в други версии също. Пирмерни дати 3-17 ноември. 

415+полети до Мадрид+такса за влизане във Венецуела + хотел, такси и храна в Каракас... и то излиза колкото нормален билет май. Без да броим риска да ви нападнат/ограбят/отвлекат/скрият кока в багажа. 

Не знам защо, но в Африка не ме е страх от това, в Джобург си ходех като пич (почти), но за Южна Америка имам големи резерви. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Нямам лични впечатления, но това ми се струва прекалено демонизиране, и там хора живеят. Преди няколко години мислех да летя до Каракас и нямаше такива работи...

От друга страна не ми се струва някаква невероятна оферта, като добавим и позициониращите полети, а и нежеланието да влизаш в страната. Иначе аз мислех да летя до Каракас, оттам до водопада Анхел и после да вляза в Бразилия с автобус, просто стана много дълго и скъпо и се отказах.

Такса за излизане се плаща на много места, примерно Перу, Индонезия (или там беше за влизане...), Куба. Просто обикновено я включват в цената на билета и не си личи, докато тук явно още се плаща кеш на границата.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Гидът ми в Панама беше от Венецуела. Избягал преди няколко месеца. Каза, че бели туристи работа там нямат :)

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.