Прескочи до съдържание

2 седмици в Бразилия


Фил

Препоръчани мнения

Дойде време и аз да си пусна "южноамериканската тема" с въпроси и в очакване на съвети.

 

Както немалко магеланци, така и аз се възползвах  от поредната "промоция" на Iberia (благодарности на Капитана ;) ) и се сдобих с билети за Бразилия.

Самбааааа-а-а-а-а-а tumblr_mn2fwaxENL1ra9zzko1_250.gif

 

Какво е положението с организацията - в общи линии - до "под кривата круша", т.е. имам някаква най-обща идея, обаче възникват доста въпроси и неясноти, за които ще ми е нужна помощ.

 

Та ситуацията до тук е следната:

- групата е от 3-ма човека (организацията е основно на мой гръб)

- закупени основните полети по трасето

  Мадрид (MAD)- Рио де Жанейро (GIG)  (04.03.2015)

  Рио де Жанейро (GIG) - Мадрид (MAD) - Берлин (TXL) (17-18.03.2015)
- закупени свързващите полети

  София (SOF) - Мадрид (MAD) (03.06.2015)

  Берлин (SXF) - София (SOF) (19.03.2015)

- закупени вътрешни полети в Бразилия

  Рио (GIG) - Сао Пауло (GRU) - Фоз до Игуасу (IGU) (06.03.2015)

  Фоз до Игуасу (IGU) - Куритиба (CWB) - Рио (GIG) (09.03.2015)

 

Първоначалният, груб замисъл е пътуването да протече най-общо в три части:

1. Аклиматизация, Водопади Игуасу

2. Трип Исторически градове в Минас Жерайс

3. Рио

 

Първа част

Кацаме на 4-ти март вечерта в Рио и се настаняваме,

5-ти - свобдна програма в Рио, аклиматизация, преспиване и

6-ти на обяд отлитаме за Игуасу , където пристигаме следобед към 17:30

настаняваме се, преспиваме и имаме два пълни дни (7-ми и 8ми) за водопадите - един за бразилската част и един - за аржентинската част, а на 9-ти на обед летим обратно за Рио

 

И сега, в тази връзка, чета какво споменава  neuromancer в неговия пътепис

 

Има два хотела (по един от всяка страна), които са в парковете и гостите могат да се разхождат до водопада и сутрин и вечер, а не само в работното време на парка

По пълнолуние се организират нощни обиколки от аржентинската страна, които били приказни по сведения на очевидци.

и ми възникват следните въпроси
 

- въпрос1: понеже няма как да си позволим по-скъпите хотели, които са в парковете, има ли друга възможност да се достигне до гледна точка към водопадите по-рано сутрин и съответно по-късно вечер. Какво е работното време на парковете в двете държави? Те са изцяло оградени ли?

- въпрос2: понеже за късмет се получава така, че сме там по пълнолуние и понеже това с нощната обиколка ми звучи интересно, как е добре да подходим - след първата нощувка от бразилска страна, първия пълен ден да го отделим за аржентиската страна с преспиване там, за да  можем евентуално да направим този нощен тур и после втория пълен ден да се върнем и да остане за разглеждането от бразилската страна?

- въпрос3: цената за преминаване Фоз до Игаусу - Пуерто Игуасу (и обратно) с такси дали е съпоставима с цената за билетите за 3-ма човека с автобус, та ако е така да не се занимаваме с автобуси? А автобусите до колко часа вечер се движат?

- въпрос4: някакви препоръки за места за спане и за хапване  в двата града?

(И особено за хапване на прочутите аржентински стекове :) , че това ще ни е единствено стъпване на аржентинска земя за това пътуване. Като че ли Влади беше споменавал за хубав ресторант на една от сбирките, ама като не си водя записки ... :rolleyes:  )

 

Така, това до тук беше сравнително по-ясната първа част от програмата.

.......................................................

 

Каква е идеята за втората част - искам  ме се да направим един тур за около 3-4дни по т.нар. "исторически/колониални градове" в Минас Жерайс (Сidades históricas de Minas Gerais)

За тази част, естествено, разчитам най-много на помощ и съвети от извънредния и пълномощен посланик на магеланци.сом в Бразилия - neuromancer :)

 

mapa-cidades-historicas-mg.jpeg?14182298

 

Разстоянието Рио - Бело Оризонте е около 450км.  и първоначално си мислех да го направим това изцяло с рент-а-кар с тръгване от и връщане в Рио.  Добре, обаче все повече ми се струва, че може да се окаже, че ще е доста уморително и "на тагадък", а освен това се получава нещо, което хич не обичам - напред-назад по (почти) едно  и също трасе.

Освен това - дълъг маршрут по съвсем непознати пътища в страна на друг континент, която ще посещаваме за пръв път. Нямаме и никаква представа какви са пътищата по това трасе, какъв е релефът. В допълнения тук-там чета някакви (не знам доколко обосновани) коментари, че шофирането в Бразилия за чужденци не е много препоръчително, че бразилските шофьори били меко казано неуважителни към правилата за движение, че не е добре и едва ли не опасно да се пътува по тъмно и пр. ...

 

Затова взех да се чудя дали да не го направим в едната посока (Рио към Бело Оризонте) с рент-а-кар, а пък да се върнем със самолет от БО в Рио. Тук добрата новина се оказа че има билети на прилична цена Бело Оризонте - Рио, лошата обаче е, че рент-а-кар компаниите дерат здраво за drop-off на различно място и цената за колата скача тройно.. :unsure:

 

След това пък, като си дадох сметка, че историческите градчета са основно в района на и по-близо до Бело Оризонте, взех да се замислям дали пък да не летим Рио-БО-Рио със самолет, а в БО да си вземем кола за обиколката на градчетата, като при това ще навъртим по-малко километраж.

И така по втората част търся насоки и съвет и въпросите се очертават както следва

 - въпрос5: кой вариант да избера, та да е добре от логистична и финансова гледна точка:

A. рент-а-кар Рио-исторически градове -Рио

Б. рент-а-кар Рио-исторически граздове - БО, самолет БО-Рио

В. самолет Рио-БО-Рио, рент-а-кар БО - исторически градове - БО

- въпрос6: наистина ли шофирането в Бразилия (и по-специално в този район ) може да бъде в някакъв смисъл проблематично за чужденци, има ли нещо притеснително, свързано с престъпността (както тук преди време с магистралните кражби), какво е състоянието на пътищата по това трасе? Има ли проблематични участъци по трасето (стръмни, тесни, много и остри завои)?

- въпрос7:  Някакви препоръки при избор на компания за рент-а-кар, кое е за предпочитане - големите международни, някоя от местните? При опит с търсачките добри цeни дават например  местните(предполагам) Localiza и UNIDAS - дали стават?  Някакви особености при застраховките?

 

..................................

 

И в третата част на програмата остават 4-5 дни за Рио.

 

За организацията на тази част има доста инфо и в нашия форум и на други места , и все ще успея да сглобя нещо, а и не е толкова спешно.

Тук основната ми мъка, е че аз много обичам да се разхождам вечер из градовете, че и да снимам, разбира се, а в случая с Рио не мога да си изградя сравнително ясна представа какво и доколко е разумно и колко е опасно да се шматкаме насам-натам от гледна точка на сигурност и престъпност. Е, ясно ми е, че нямам работа по фавелите, но оттам нататък? :rolleyes:  Все пак не вярвам в такъв град като се мръкне и по улиците да остават само съмнителни типове ... и тук идват следващите въпроси:

  - въпрос8: в кои райони и по кои улици/булеварди човек може да се разхожда сравнително спокойно през деня? А след залез слънце? Ще снимам основно със Sony RX-100, което на размери и като вид си е сапунерка, дали трябва де се притеснявам и да не го размахвам много, все пак не е DSLR с дълъг обектив? Дали е разумно да го взема ако отидем на плаж, или на плажа само по шорти, джапанки и кърпа и 20-30 реала в джоба и зяпане на готини мулатки с щръкнали бразилски дупета? ;)

 - въпрос9: препоръка за избор на район за настаняване, препоръка за хотели на прилични цени? (въпреки да съм наясно колко относително и субективно е това)

 - въпрос10: препоръка за места за хапване, места където може да си види самба и места, където може да се чуе на живо Босанова

 

Освен всичко друго, понеже лакомията си е лакомия, имам и чуденка:
 - въпрос11: дали не мога някак да вмъкна в цялата тая схема Paraty и/или Ilha Grande? :rolleyes:

 

И последен (засега) леко технически въпрос по линията "Occupy windowseat"

 - въпрос12: От коя страна на самолета е препоръчително да седна при полетите

 - GIG - GRU

 - GRU - IGU

 - IGU - CWB

 - CWB - GIG

така щото да се увеличат шансовете да има хубав поглед към водопадите, градовете или някакви други интересни неща :)

 

 

Това е в общи линии, доста дълго стана, една дузина въпроси, сигурно  някои от тях и тъпи :biggrin: , ама аз да си питам, пък и може да е полезно за разни други подобни на мен аматьори в континента Южна Америка  ;) .

Приемат се всякакви съвети, най-вече разчитам, разбира се, на neuromancer, а също и на останалите спецове по Южна Америка, както и разбира се на wilks, който последно време взе да си ходи до Бразилия както ние си ходим до кръчмата на Цеца в Цариброд да ядем вешалици, ущипци и плескавици. :biggrin:  

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 19
Връзка към коментар

За хотелите при Игуасу, има ги много и са по пътя от града към парка, гледай по картата колко са близо... Някои са на пешеходно разстояние от парка, но тук съфорумците са били по-скоро от мен. 

Бразилския парк работи от 9 до 17, ограден е. Времето е повече от достатъчно, ако спиш вътре просто ще сте сами преди да дойдат тълпите и ще уцелите по-хубаво време за снимки евентуално, ако това е целта. Иначе няма смисъл да се плаща в пъти повече.

Относно пътуването, това е сравнително по-цивилизованата част на Бразилия, не мисля, че човек, който шофира в България няма да се оправи... Няма магистрални бандити. Ако нещо катастрофирате не дай боже, да има един да стои до колата, че иначе може да я разкостят... Това го казвам, защото може да нямат обхват телефоните в по-забутаните райони и трябва да се ходи до населено място и да се купува фонокарта, защото дори там няма обхват, но както казах този район си е цивилизован и не е чак такова положението.

За коли под наем, съм ползвал Сикст (сега вече май се махнаха), Авис, Херц, Локализа и Унидас, като с Унидас може да се постигне най-добра цена май (има някакъв линк с комбинация с полет на ТАМ дават 80 или 100 реала дневно). Не съм забелязал местните компании да са по-некачествени по някакъв начин, даже най-големите главоболия съм имал с Херц в Рио и Сикст в Салвадор. Има трик, букваш предния ден най-евтината кола (без климатик), и те обикновено нямат налични и ти дават с климатик на същата цена (има вероятност да не сработи де, но ако минеш първо да питаш се разбира, казват че няма, после букваш онлайн и отиваш пак). Вземи пълна застраховка да си нямаш проблеми.

Аз съм правил разходка с нашите от Рио, където кацаха, Парати, нагоре през Тирадентес до Бело Оризонте, после връщането до Рио пак с кола (моята де, не под наем). Та за можене, може. Пътищата не са лоши, освен магистралата между Бело Оризонте (от Jiuz de Fora) и Рио може да е много зле, с дупки и доста натоварена, без разделителна ивица в по-голямата част, но не съм минавал скоро. Между Жуиз де Фора и Рио се поддържа, защото е платена, и ако искате гледки там е най-интересно заради планините. 

Та ако имаш време по-добре с кола си мисля аз... Там по пътя е и Parque Estadual do Ibitipoca, ако сте фенове на планините и имате време за се отбиете (пътя е без настилка 30км), или да минете от Рио не по магистралата, а през Терезополис и Петрополис, там планината също е интересна, Петрополис е бившата резиденция на императора с извънградски дворец... Това се изключва взаимно с Парати, защото са едното наляво, другото надясно...

По-нагоре вече в картата, Тирадентес е хубаво градче, нещо като Копривщица, любимо ми е, може да се преспи там по пътя от морето. В Kонгоняс е Santuário Bom Jesus de Matosinhos, което трябва да се види и ви е на път, 2 часа стигат. Общо взето интересни места има много, само време да има.

Не знам точно кое е по-добре, или само с кола, или самолет до Бело Оризонте и кола оттам, така ще се ограничите до по-близките места.

За Рио, на плажа не носете фотоапарат или пък просто направете само разходка със снимки, оставяте апарата в хотела и обратно на плаж. За музика отидете до Лапа, има много клубове с музика на живо, танци... ама някое конкретно място не мога да кажа.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Ето оттук за колата http://www.unidas.com.br/tam.aspx

или каквото друго намерите, Localiza имат тарифи със или без включени километри, гледай да са включени, че иначе идват доста. 

Внимавайте, има на много места радари, дори извън градовете, винаги са обозначени със знаци. В градовете има камери, които следят да не се минава на червено, както и да не се влиза в автобусната лента. По пътя към Бело Оризонте има "лежащи полицаи" в градовете, дори по "магистралата" (то не е истинска магистрала, защото минава през населени места и няма разделителна ивица в голямата си част). От Рио до Жуиз де Фора е истинска магистрала, има плащане на 3 места, дори и по планинските пътища към Терезополис.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ние бяхме отседнали в Фоз до Игуасу в Pousada Caroline хотелче, нищо особено, но имаше всичко,което ти е необходимо, а като се има впредвид и че по цял ден си навън. До центъра се ходи около 20 мин пеша, но има таксита много евтини. Ние хапвахме в едно местно заведение до хотела и ходихме до центъра няколко пъти,но ни се сториха доста скъпи ресторантите и доста празни, незнам дали и заради сезона, ние бяхме март месец. Валя ни страхотен дъжд,докато бяхме 3 дни там, но имахме и малко късмет, че имаше и слънчице почти през цялото време,когато обикаляхме парка, но си вземете дъждобран и непромокаемо яке, че ние не бяхме подготвени и умряхме от студ по едно време, особено когато се качихме на влакчето от Аржентинската страна и тичахме за дъждобрани и те скъпи и опашки,лудница....

Ние ходихме организирано от хотела с кола до Бразилската и Аржентинската страна( за транспорта платихме общо 200 BRL за двете страни)

За Бразилската страна не ви трябва много време, по мое мнение, ние изкарахме един следобед,докато за Аржентинската ти трябва цял ден и според мен има много повече да се види и е по-красиво..

За лунната вечеря, ни искаха много пари и се отказахме... виж по-долу

Ако имате време и желание препоръчвам да посетите Parque Das Aves, който е близо до парка от Бразилска страна, много екзотично и красиво, особено туканите.

За Рио, ако искате да усетите цялостната атмосфера го разделете на райони за дните,които ще сте там, много са различни. Ние изпозлвахме автобуси, метро и таксита. Движението в Рио е лудница, а да не говорим за автобусните шофьори, возихме се с един,където имахме чувството,че ще се обърне автобуса.

Ние бяхме отседнали в Solar do Cosme, препоръчвам го на 100 %, Фред,момчето,което отговаряше за посадата е страхотен и всяка сутрин на закуска обсъждахме плана за деня и определено много полезни съвети,къде и как...

Като цяло се чувставахме много спокойни в Рио, като все пак доста внимателни, кое къде държим и как се движим, навсякъде има полиция. Препоръчам да си наемете колела и да пообиколите Копакабана и Ипанема...

Ние после продължихме към Салвадор и едно готино островче до Салвадор- Морро де Сао Пауло :)

Ох, стана цял ферман хи ихи Надявам се да съм ти била полезна.

Със сигурност ще си изкарате супер :)

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

За автобусите около Игуасу имай предвид, че са 3 - между парка и града в Бразилия, от автогарата в единия град до автогарата в другия, и пак от автогарата до парка в Аржентина. Като цена са евтини, но са 3 все пак. 

Според интернет първия автобус от Пуерто Игуасу тръгва в 7:30, последният от Фоз обратно е 18:15, това е за връзката между градовете само (оттук http://essemundoenos...ra-a-argentina/). Официално разписание не намерих в интернет. За бразилската страна стигат 2-3 часа, плюс 2-3 за парка с птиците ако искате, повече няма смисъл.

 

Относно пристигането в Рио, няма много смисъл да спите само тогава в Рио и после да тръгвате към Игуасу, но билетите са купени вече, пък и не знам часовете на полетите... Хотел около летището май има само един и вероятно скъп, но може да спите в центъра или около другото летище и да разгледате центъра, за да не биете само път до Копакабана и обратно. В центъра е добре да се ходи само в работно време, после ставало пусто и опасно. За другия престой си вземете хотел или апартамент в Копакабана, Ипанема, Леблон. 

 

Иначе пътя от Рио до Бело Оризонте е 7-8 часа със спирка за хапване, от Парати до Бело Оризонте си е цял ден без да разглеждате по пътя, но може да спите някъде по средата. Там по пътя около Бананал има имения на кафеени барони, би ми било интересно, но се разглеждат с предварителна уговорка, трябва да се звънне и резервира. Иля Гранде май по-добре да не опитвате, защото до него се стига с кораб, т.е. има разписание, а на самия остров не се допускат коли, т.е. ще се бавите. Рио - Парати е половин ден, много завои има покрай морето, но не е лош пътя. 

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

По въпросите от първата част е писано вече.

В. 1. до 17:30 часа. Няма друга възможност за влизане, освен през официалните входове, или ако спиш в скъпите хотели. За Аржентина има и друг начин, но трябва да се свържеш с местен. Нещо като трафикантите, които прекарват араби през южната ни граница е. Има риск да ти вземат парите и да те оставят някъде, където да си мислиш че си в парка, ама реално да не си.

В. 2. И двата начина са възможни. За по половин ден се разглеждат и двата парка. Но ако преминаваш с автобус, и след това ще спиш от другата страна, сметни и времето за настаняване, след това пътя до водопадите. Ще е при всички случаи следобед. Пак е достатъчно, а и следобед има по-малко хора, т.е. няма да чакаш да ти се освободи панорамата, която искаш да снимаш.

Аз бях по същата схема - 2 нощ. в Бразилия, 1 в Аржентина.

В. 3. не знам, не съм го минавал с такси, Те са на твърда ставка обикновено. zon писа, че са били с такси, освен тя да отговори. И да сложиш нещо отгоре, защото е било мин. год.

В. 4. В Пуерто Игуасу аз не намерих такова място с големи стекове. принципът за тях е колкото по на юг, толкова по-големи и сочни. П. И е в най-северната част.

Във Фоз аз наблегнах на емпанадас и сокове. В тази жега и влага (+32 с влагата feel like 38) изобщо не ми беше до никакви стекове.

 

По втората част съм пас аз.

 

По третата част

В. 8. Още не съм бил в Рио, но срещах хора от там и други европейци, които са обикаляли. Апарата ти може и да е най-простия, ако го види неподходящия човек, ще замине. Принципа е, че все за една доза ще го замени при неговия дилър.

В. 9. избор на район (и в Рио и във Фоз), почваш ги по ред, и четеш в трип-а какво са писали. Обикновено има мнения на местни хора, добре запознати с целия град, които дават доста точна представа за актуалната реалност.

А по улиците най-лесно се ориентираш дали е опасно денем или нощем по колите. Ако има спрели нови и скъпи коли на открито пред къщите, дворовете - значи е безопасно. Ако улиците са празни, и няма никакво паркирано превозно средство - по-добре и през деня да внимаваш там. Това ми го каза пича от хостела ми във Фоз (собствениците бяха трима братя обиколили целия свят, живяли къде ли не, и накрая си бяха направили къщата на гест хаус, така че бяха много наясно къде какво се, или не се прави). Общо взето най-добре на място да питаш като отидеш в съответния град къде с какво внимание може да обикаляш.

Аз в Рио си избрах района на Leblon - Ipanema, stenk - Flamengo. Кой каквото търси.

 

В. 10. ----

В. 11. ----

В. 12. От С.П. към Фоз (GRU - IGU) аз бях на А място, и видях при захода за кацане водопадите (и целия район) отгоре. Не знам как ще е при твоя полет.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Аз просто избрах най-рейтинговия хостел в Рио пък какво ще става не знам ... близо е до Лапа , а някой спомена жива музика , нощни клубове и самба. Надявам се да оцелея :)

За плаж само с хавлийка и към Леблон или Ипанема. Сапунерката ми вече едва ли струва и доза ... 50 кинта в OLX , а за пред хора телефона ще е Nokia за 20 ;)

 

Все пак не вярвам да е чак толкова ужасно и мисля , че доста неща се преекспонират ама ще видим,

Доколкото чета Салвадор е доста по-престъпното местенце и ще разправяш как да оцелеем и ние.

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303506-d3673402-Reviews-Discovery_Hostel-Rio_de_Janeiro_State_of_Rio_de_Janeiro.html

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Във Foz de Iguassu e досами входа на парка , но за мен беше по-важно да е близо и до летището , че оттам имам много ранен полет :

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303444-d3151048-Reviews-Iguassu_Eco_Hostel-Foz_do_Iguacu_State_of_Parana.html

 

За надъхване тия дни изгледах The Mission и Cidade de Deus oсвен историята на Бразилия и Аржентина For Dummies така да се каже  :)

Редактирано от stenk
Връзка към коментар

Цени на таксита към месец юли 2014:

 

- летище Рио GIG - хотел в центъра Centro /сутрин/ 90 бр. реала /поръчахме на гише на летището при пристигане/

 

- хотел в центъра Centro /сутрин/ 70 бр. реала / /от хотела ни поръчаха таксито/

 

- летище Foz do Iguaçu (BRL) - хотел в Puerto Iguazu (ARG) 90 бр. реала /поръчахме на гише на летището при пристигане/

 

- хотел (ARG) - парк Iguazu (ARG) двупосочно 350 арж. песос /от хотела ни поръчаха таксито/

 

- хотел (ARG) - хотел (BRL) 200 арж. песос /от хотела ни поръчаха таксито/

 

- хотел (BRL) до парк с птици-хеликоптер- водопади Cataras такси с шофьор, който ни развеждаше 180 бр. реала /от хотела ни поръчаха таксито/

 

- трансфер/такси от хотел Копакабана - летище GIG 100 бр. реала

 

С таксита сме се придвижвали в Рио от хотела до Ботаническата градина, подножието на Corcovado /от там с микробуси/, Pão de Açúcar. Не са скъпи такситата. С метро сме ходили до центъра и до Maracanã - чисто, удобно и сигурно е.

 

-------

wilks, сега погледнах, че сме платили с виза карта и входа за водпадите от Бразилска страна: Cataras 98,40 бр. реала.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

За наемането на таски в самия Рио не е скъпо в сравнение с трансферите.

 

От летището в Рио GIG има автобуси, които спират в по хотелите в центъра, Копакабана и Ипанема. Пътува се по-дълго, но е по-евтино. Ако полета е в светлата част на деня, е удобно да се ползват.

 

 

Трансферите в ЮА са си скъпи, за сумата може да се направят няколко полета в Европа, но пак трябва да се внимава да има метро/удобен градски автобус.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Инфото което даваш е много полезно просто отбелязвам  :)

Още повече при трима-четирима човека делящи разхода.

 

Доколкото гледах автобусния трансфер в Рио беше 13.5 BRL

 

Tъй-като сега си поглеждам записките ще напиша и още няколко цени които бяха валидни в проучването ми преди Нова година 

 

Рио :

 

Jardim Botanico 6 BRL

Maraкana TOUR 36 /40 BRL (делничен /почивен ден)

Sugar Loaf 62 BRL + 6.2 = 68.20BRL при онлайн резервация

Christ The Redemeer 50 BRL

 

 

Фоз де Игуасу:

 

Парка с водопадите 52 BRL

Parque de Aves 28 BRL

 

Пуерто Игуасу :

 

Парка с водопадите 260  ARS

Aвтобус Пуерто Игуасу - Парка с водопадите 40 АRS one way

 

Сайтовете на двата парка :

http://www.cataratasdoiguacu.com.br/portal/paginas/153-valores-dos-ingressos.aspx

http://www.iguazuargentina.com/que-hacer/informacion-visitante/horarios-y-tarifas/

http://www.parquedasaves.com.br/pt.html

http://www.macucosafari.com.br/

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Ето прикачения файл с цената за лунната разходка :)attachicon.gifmoon.png

Доколкото видях от сайта на парка, цените са в песос, а не долари. Т.е. е скъпичко, а не абсурдно скъпо  :)

Но четох противоречиви мнения в Трипадвайзър, че хората не се съобразяват и святкат със светкавици и телефони, въобще може да не е много незабравимо преживяване.

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Доколкото видях от сайта на парка, цените са в песос, а не долари. Т.е. е скъпичко, а не абсурдно скъпо  :)

Но четох противоречиви мнения в Трипадвайзър, че хората не се съобразяват и святкат със светкавици и телефони, въобще може да не е много незабравимо преживяване.

И за това видях и сега съм в двоумение, но май ще се откажа.

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар

Имам и аз едно бразилско въпросче. Този хотел как ви се струва като локация в Рио?

http://www.booking.com/hotel/br/monte-castelo-ltda.en-gb.html?

 

Не е на Копакабана, но отзивите са, че района е доста безопасен, а и метро станцията е на 150 метра и ще се стига лесно и бързо навсякъде. И има доста добра оценка.

Връзка към коментар

Имам и аз едно бразилско въпросче. Този хотел как ви се струва като локация в Рио?

 

http://www.booking.com/hotel/br/monte-castelo-ltda.en-gb.html?

 

Не е на Копакабана, но отзивите са, че района е доста безопасен, а и метро станцията е на 150 метра и ще се стига лесно и бързо навсякъде. И има доста добра оценка.

 

Ха това е на 100 метра от моето хостелче. Четох доста , че районът е сигурен и наблизо е стъргалото с кръчмите и живата музика  :)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.