Прескочи до съдържание

Филипински лечители


angelmechtatel

Препоръчани мнения

Позволих си да отворя една по различна тема,защото винаги ми е било интересно дали тези клипчета са истински и може би някой от вас може да даде отговор.Наистина ли има такива лечители във Филипините. Нека ходилите там споделят попадали ли са на нещо подобно а и другите чували нещо по темата нека споделят.

 

https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84503534&v=S6Y8x2WC6VM&x-yt-ts=1421914688

Връзка към коментар

Ру може да даде мнение, нали ходи при една лечителка точно от там. А не разказа нищо. Нито какво се случва там, нито дали минаха болежките.

Връзка към коментар

Алекс Орбито идва 2 пъти в България. Мой приятел води при него своя приятелка с рак. Още на първите изследвания, 2 месеца след операцията от разсейките нямаше и следа. Алекс Орбито е духовен човек и казва, че лекува с вяра, т.е. за да се излекуваш трябва да вярваш. Та това не е за всеки. Ето инфо за него:

http://www.pyramidofasia.org/index.html

Връзка към коментар

Алекс Орбито идва 2 пъти в България. Мой приятел води при него своя приятелка с рак. Още на първите изследвания, 2 месеца след операцията от разсейките нямаше и следа. Алекс Орбито е духовен човек и казва, че лекува с вяра, т.е. за да се излекуваш трябва да вярваш. Та това не е за всеки. Ето инфо за него:

http://www.pyramidofasia.org/index.html

 

Това ти да го кажеш - направо ти вярвам. Аз не можах да изгледам видеоматериалите в подробности...

Но бих се радвала и Ру да разкаже. За пръв път чувам за тези лечители. 

Връзка към коментар

Вярата в собственото оздравяване е нужна не само по духовни причини, колкото по химични. В организма протичат изключителни химични процеси, някои от които са следствие от психическото състояние на човек и желанието му за излекуване. Колкото и да е напреднала медицината, все още има неща, които са terra incognita за науката. Това на свой ред дава широко поле за изява на недобросъвестни или самозаблужаващи се във възможностите си лица. Наскоро близък имаше изключително тежка, животоспасяваща операция. Та дори един от лекарите каза, че за да оздравее, духът му трябва да се поддържа бодър и оптимистичен. Тук няма нищо свръхестествено, а просто химични процеси на ниво, което може би не е достатъчно изследвано. 

 

Освен това в медицината съществува и явлението ремисия. Нерядко, шарлатани си приписват заслугите за настъпването на ремисия, която може да бъде следствие от лечението или просто естествен ход на болестта в резултат на реакцията на организма. 

 

Не на последно място, заслужава да се отбележи, че за разлика от случаи, които се приписват на свръхестествените възможности на тези хора, случаите, когато техните усилия са останали без резултат някак си се подминават и не им се дава гласност, което създава фалшива представа за техните съмнителни умения. 

 

Аз лично съм скептичен към видяното. 

  • Харесвам 8
Връзка към коментар

В този ред на мисли, една позната ходи на Бали при някакъв лечител и духовен гуру, който, тя вярваше, можел да се превръща в пеперуда. При него ходила и Ани Салич и получила умението да не може да я нараниш с оръжие.Имало и филм по тв. Моята позната седя на Бали 1 месец. Върна се, не разбрах какво умение придобила, но не можеше да се превръща в друго същество,де. Всеки случай няколко месеца по - късно си откри някакво заболяване и не можа да се самоизлекува. Говореше само за някакви паразити,които имало в нас и такива простотии. Лично аз също съм скептична към подобни самозванци. Разбира се, когато говорим за акупунктура, рехабилитация и подобни,нещата са различни.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Моя приятелка ходи на Филипините при Алекс Орбито и от нея знам, че той действително прави нещата, показани на клипчето /т.е. операции с ръце/. Дали лекува не мога да кажа, тя самата не отиде при него заради конкретен здравословен проблем, а и темата с изцелението е дълга и нееднозначна - и в традиционната, и в холистичната медицина има излекувани и неизлекувани хора. Според мен е въпрос и на вяра, че ще оздравееш и че си попаднал при точния човек /а и късмет де, наистина да попаднеш на такъв/.

 

Относно споменатият гуру от Бали - явно става въпрос за Тора. Ани Салич направи филм за него. Аз лично бях много впечатлена, когато гледах филма, дори потърсих информация в нета, но попаднах на много противоречиви коментари. Не съм очарована и от нещата, които чух за него в Бали, но и тук всичко е въпрос на субективно възприятие - знаят какво е само тези които са опитали. Във всички случаи нямам опит от първа ръка, така че не мога да коментирам. 

Връзка към коментар

Преди много години, мой близък имаше нужда от бъбречна операция за отстраняване на камък.  Тогава литотрипсията / разбиване на камъни в бъбреците/ - у нас още беше казуистика.

Заведох го аз при един известен професор - нефролог, че да се назначи ден и час на операцията. Ама, пациентът си го беше страх, та ме накара да питам дали не може да иде при някаква си екстрасенска / тогава бяха на мода/, че да му разбие камъните.

Няма как, питах професора как се отнася към подобни твърдения. Пък той ми рече - " колега, мислите ли че, ако имаше макар и мъничка доза истина в това, нямаше да взема в отделението такъв човек, вместо да се чудя от къде да взема милион и кусур, за да купя литотрипсор за клиниката".

Вярно е, че има неща, които са извън нашите възможности.

Вярно е, че има неща, които не можем да обясним и по тази причина не бива да ги отричаме.

Вярно е, че успехът на лечението в голяма степен зависи от нагласата на пациента. Заро го е обяснил учудващо и простичко, и компетентно в същото време. Точно така е.

Вярно е, че може да се влияе и да се "бръкне" в психиката на човека.

Ама не е вярно, че органично заболяване може да се изцери с баене и с подобни неща.

Само че, не бива да се дават напразни надежди. Не бива да се твърди, че всичко може да се лекува по начините, показани в тези клипове.

Аз лично, не вярвам, че с голи ръце може да се прави подобно нещо.

То, при оперативни намеси в изрядни клиники, където всичко е еднократно, рискът от инфекции е сведен до мининум, пак се случва пациент да загине от сепсис.

Тука, тия до лактите в кръв, с една месарска престилка, не, за да не се замърси "оперативното поле", ами да не се оплеска "операторът". :blink: :blink:

В този порядък на мисли - ако имаше доза истина, тоз/таз лечителка отдавна, отдавна да е турена в една луксозна клиника и да са и осигурени всички условия , за да работи пълноценно.

Ама Ру що не каза нищо по въпроса? :blink: :blink: :blink:

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Скоро във фейса попаднах на статия за българин - Владимир Бошнаков. Сам се излекувал от тежки болести и сега помага и на други хора. Лекува с чай, билки, гладолечение.

И да има добър лечител, който не е шарлатанин, кой ще повярва. Години наред медии, реклами, лекари ни заливат с инфо как само традиционната медицина помагала. Това не е вярно, но кой да го обори. От 7 г с децата се лекуваме с хомеопатия. Резултатът - от 2 години на практика спряхме да боледуваме от традиционните вируси. Ако знаете на какви глупости съм се наслушала за хомеопатията и то от хора, които дори не знаят за какво става въпрос. Затова вече въобще и не коментирам, не агитирам, макар да знам, че това е по-добрия начин за лечение. Който търси ще намери, който не - да се трови с лекарства. Разбира се, има случаи, при които трябва да се реагира бързо и там лечението в болница си е задължително, но когато случая не е спешен е добре да се търсят и алтернативни варианти.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Сетих се нещо и за безкръвните операции, не е вярно че не остава следа. Моят приятел ми показа, там където е влизала ръката на Алекс Орбито имаше розова линия. За другите лечители не мога да кажа, защото нямам инфо от първа ръка, а и аз съм скептична, заради множеството шарлатани.

Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Само Рувензоги може да осветли въпроса, че ходиха с жена му във Филипините при една такава лечителка. Но щом не казва нищо, явно резултат няма.

Връзка към коментар

А моя мъж пък каза,ме тези операции с ръце са фокуси. Специално е гледал филм по НГ за това как стават и как се правят. Склонна съм да му вярвам, обясни и как правят "магията". Скоро едно момче,близко на мои близки отиде до Филипини да лекува рак/лекарите му казаха,че не могат да направят нишо повече/. Е, момчето си отиде оше на 3 сдмица от "лечението" там. Та ... Вярвам на бабини рецепти и билки и билколечение,че помагат, но на другите неща... Тц.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Родителите на моя приятелка ще ходят май месец при Алекс Орбито. Не знам точно за какво, но ще питам за резултат когато се върнат и ще пиша, ако има нещо интересно, което би могло да е от полза.

Връзка към коментар
  • 6 месеца по-късно ...

Алекс Орбито е един от многобройните филипински шарлатани милиардери, които печелят от наивността на хората. През 2002 той е арестуван в Италия и срещу него се завежда дело за измама. От разследване на карабинерите се откроява, че шарлатанина Орбито изобщо не оперира. Изследвания органичен материал "уж изваден от болните", се оказват вътрешности взети от пилета и прасета, особено последните чието ДНК е най-близо до човешкото. Има и случаи на човешки вътрешности, но те нямат нищо общо с тези на подложелия се на ръчната операция на Орбито. В Италия Орбито е осъден и му е забранен достъпа до страната. Така помислете си дали да си давате парите на такива хора или да се обърнете към медицината. "Пациентите" ликувани от Орбито за известно време са под така наречения "Ефект Плацебо", или сяка симулирана, иначе медицински неефективна интервенция (операция, химически разтвор, хапче или психотерапия), която се назначава с предполагаемо терапевтично въздействие, каквото всъщност няма. Понякога пациенти, получаващи плацебо лечение (инертно вещество, напр. захарно хапче), за което обаче вярват, че е ефективна интервенция, могат да получат въображаемо или действително подобрение на медицинското си състояние – ефект, наричан плацебо ефект. След преминаването на "Ефекта плацело", болестта отново се връща и понякога "небрежността на болния или неговото доверие в потобни шарлатани могат да се окажат фатални. Освен това, щом ликува в името на Бог, не трябва да взема пари!!!! НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ!!!

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Kika27, добре дошъл/дошла :) Много странно, че се включваш с точно такова мнение, надявам се и по другите теми да пишеш.

Да ти кажа имам познат, който се върна от лечението при негова роднина (защото уж той бил болен) преди 2 месеца. Разказа ми какво е представлявало и аз изобщо не вярвам на тези неща. Но пък в крайна сметка, моят познат се върна във видимо по-добро състояние, с добър дух и голяма надежда, че здравето ще му се подобри....общо взето беше много доволен от преживяното. Дали помага или не - спорен въпрос. Но важното е човек да е доволен и да му се е отразило добре. Всеки сам си преценява

Връзка към коментар

Да ти кажа имам познат, който се върна от лечението при негова роднина (защото уж той бил болен) преди 2 месеца. Разказа ми какво е представлявало и аз изобщо не вярвам на тези неща. Но пък в крайна сметка, моят познат се върна във видимо по-добро състояние, с добър дух и голяма надежда, че здравето ще му се подобри....общо взето беше много доволен от преживяното. Дали помага или не - спорен въпрос. Но важното е човек да е доволен и да му се е отразило добре. Всеки сам си преценява

E то точно това е плацебо ефекта и по-горе са го описали.

Връзка към коментар

Само Рувензоги може да осветли въпроса, че ходиха с жена му във Филипините при една такава лечителка. Но щом не казва нищо, явно резултат няма.

Самоцитирам се, във форума имаме очевидец. Но с мълчание по въпроса. :rolleyes:

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

нееее аз не казвам, че е имал подобрение. Напротив резултати от изследванията бяха почти същите като тези, преди да замине. Но самият човек каза, че се чувства по-добре психически, защото освен лечението (което пак казвам, за мен е пълна глупост), има и медитации, разговори....

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Алекс Орбито е добре известен измамник тук на филипинето и 99%от филипинците му вярват но те са с интелектуално ниво като нашенските роми и вярват в духове глупости една камара ,моя съвет е изобщо не вярваиъе на подобни ""лечители" повярваите ми стоял съм тук твърде дълго и знам за фалшивите им тъпи глупости....тук всичко опира до измама и вяра а няма доказани факти просто трябва да вярваш а ако се съмняваш -си лош и ще гориш в ада ..да мноо добре.хаха

Редактирано от Георги
без обидни епитети, моля
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Мога да се съглася донякъде с Жоро.

В началото на годината дъщеря ни на 11 месеца получ инфекция на уриналния тракт, но преди това местните много държаха да я заведат при някакви шарлатани. Вместо да я заведем на доктор, вечерта обикаляхме из разни гета, за да я види някаква жена, която буквално само я погледна и промърмори нещо, разбира се с нулев резултат. На другия ден с 39 градуса температура ходихме при т.нар. хилот, вариант на нашите чакръкчии и след него ме питаха дали все още държа да я заведем на лекар. Все още не знам как успяха да ме убедят да минем през тези простотии преди да заведем детенцето на истински лекар, който наистина помогна. Меко казано бях бесен на всичко това, което за капак провали и пътуване до Малайзия и Сингапур, което бе планувано месеци предварително.

По миналата година, мой колега заведе болния си от рак баща до Филипините, но за съжаление без резултат. Какво ли не прави човек в отчаянието си в името на любимите хора.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.