Duke Публикувано: 22 септември, 2015 Сподели Публикувано: 22 септември, 2015 Червеният Affligem е много добър, фен съм! 2 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 22 септември, 2015 Сподели Публикувано: 22 септември, 2015 Айде стига сме лочили, ами да вземем малко и да се пообразоваме Само не разбрах как да си поръчам една бира в Уелс На първо чете звучи като 'дай един цврв' Но тук се оказва, че е 'куру' http://forvo.com/word/cwrw/ 5 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 22 септември, 2015 Сподели Публикувано: 22 септември, 2015 Предполагам, че са показвани последните изпити от нас в Швейцария: Bière du Boxer Feldschlösschen Първата ми хареса повече от втората. 8 Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 22 септември, 2015 Сподели Публикувано: 22 септември, 2015 Feldschlösschen-а се оказа доста добро попадение. Особено 7%-вата. п.п. Каква е тая вилица, дето се гмурка на втората снимка? Връзка към коментар
Mary Публикувано: 22 септември, 2015 Сподели Публикувано: 22 септември, 2015 ... п.п. Каква е тая вилица, дето се гмурка на втората снимка? Скулптура, разположена в езерото, близо до брега във Vevey. Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 22 септември, 2015 Сподели Публикувано: 22 септември, 2015 Скулптура, разположена в езерото, близо до брега във Vevey. Обяснявай ги тези, ама според мене е рикоширала вилица от мезетата, които се разхвърлят зад кадър 5 Връзка към коментар
Dreed Публикувано: 24 септември, 2015 Сподели Публикувано: 24 септември, 2015 Изпитите бири в Гьокчеада: 10 Връзка към коментар
Dian Публикувано: 24 септември, 2015 Сподели Публикувано: 24 септември, 2015 Една биричка от Родос в две разновидности: 10 Връзка към коментар
Zara Публикувано: 25 септември, 2015 Сподели Публикувано: 25 септември, 2015 Няколко бири от софийските сокаци Ама пробвах само Black Pine, че беше аванта 8 Връзка към коментар
lisska99 Публикувано: 25 септември, 2015 Сподели Публикувано: 25 септември, 2015 Купих си я в Хонг Конг и си я изпих с голямо удоволствие пред пеещия фонтан в КЛ 9 Връзка към коментар
akair Публикувано: 29 септември, 2015 Сподели Публикувано: 29 септември, 2015 Кьолш в Нюарк. Луфти бяха домакини : 7 Връзка към коментар
Sara Публикувано: 29 септември, 2015 Сподели Публикувано: 29 септември, 2015 Източните Родопи,село Пелевун,Калояновите къщи/ невероятни хора има в този край,възвърнаха ми вярата в българският дух/ 7 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 6 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2015 Западнобалканската колекция, септември 2015 Корчанско в Корча, Албания Тиранско в Шкодра, Албания Тиранско с джамия сред Проклетиите (Албанските Алпи), Албания Никсичко дневно на Плавското езеро, Черна гора Никсичко нощно във Вирпазар, Черна гора Печко в Призрен, Косово (същото пихме и в самия Печ, но тази снимка излезе по-добра) Бонуси към колекцията: Албанската бира, чийто фестивал по улиците на Шкодра не дочакахме, защото ни чакаше дълъг път. Косовска боза в Дяково - оригинална. Не я бива!. А в тази черногорска кръчма сервираха супа от риба, пилешко, говеждо и повръщано 8 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 6 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2015 (редактирано) По повод бозата.. Сараево. Седим си на Башчаршия и си ядем бюрека срещу чешмичката, а до нас на масата седи майстора бюрекчия с негови другари и си сипват в чашки някаква мътна течност. Той / майстора/ видимо дружелюбен само ни подканя - искате ли това, а онова.. Измърмори ни нещо за айряна - недоволно, но продължихме приятелски разговор. Любезно го питаме какво отпиват, а той отговаря: "Боза... Боза со ракия. Желите ли да пробите?" и налива в пластмасови чашки.. дори донесе и няколко различни бутилки с ракия, с която да ни направи смеска, ако тази неговата не ни хареса, че да ни минава по-лесно бюрека.. Готини! Редактирано 6 октомври, 2015 от Polina 7 Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 6 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2015 По повод бозата.. Сараево. Седим си на Башчаршия и си ядем бюрека срещу чешмичката, а до нас на масата седи майстора бюрекчия с негови другари и си сипват в чашки няква течност. Той / майстора/ видимо дружелюбен само ни подканя - това, онова.. Любезно го питаме какво отпиват, а той отговаря: "Боза... Боза со ракия. Желите ли да пробите?" и налива в пластмасови чашки.. дори донесе и няколко различни бутилки с ракия, с която да ни направи смеска, ако тази неговата не ни хареса, че да ни минава по-лесно бюрека.. Готини! "Боза... Боза со ракия. ... "Горката" ни любима тема - съвсем се оттече. Бира, боза, сега пък и микс "боза со ракия"... Връзка към коментар
Polina Публикувано: 6 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2015 (редактирано) По темата: Каменица са пуснали нефилтрирано. Аз поне наскоро го видях, предстои да пробвам. Редактирано 6 октомври, 2015 от Polina 2 Връзка към коментар
Krum4ov Публикувано: 6 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2015 На мен нефилтрираното много ми харесва. Има някакъв вкус на хубава мътна бира и е доста по-различно от другите български бири. Единствено може да се сравнява със Столично Вайс от масовите. Връзка към коментар
closter Публикувано: 6 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2015 Най-хубавото, е че не знам къде е Оркни Мисля си че е тук.. https://en.wikipedia.org/wiki/Orkney поне от ветроходни спомени ми се върти в главата нещо като ,,Оркадски острови,, .....но да не бъркам? Връзка към коментар
Polina Публикувано: 7 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 7 октомври, 2015 На мен нефилтрираното много ми харесва. Има някакъв вкус на хубава мътна бира и е доста по-различно от другите български бири. Единствено може да се сравнява със Столично Вайс от масовите. Аз пък Столично бяло харесвам тъй че и това ще ми хареса. Само да стигна до дегустацията де . Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 7 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 7 октомври, 2015 (редактирано) На всички любители на бирата предлагам следния лимърик, в превод на Цветан Пеневски: НЕСРЕТНИЦА Той сграбчи жадно, с дива страст изящната ми шия, наложи мъжката си власт — не можех да се скрия. Завлече ме в едно мазе, аз бях се запотила, той също, след това ме взе, отвори ме със сила… И сляха се уста с уста — докрая изцеди ме, след туй захвърли ме в калта, изрита ме, разби ме! Единствен споменът остана от времето щастливо, когато бях така желана бутилка светло пиво! Редактирано 7 октомври, 2015 от Zaro 5 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 10 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2015 Нефилтрирано на Каменица, изпито в компанията на: Polina, Ellena, Desi75, bulpa, Домосед, Фичо и bronco!!! 16 Връзка към коментар
lisska99 Публикувано: 10 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2015 Някъде между София и Мюнхен в небето 6 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 11 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2015 (редактирано) Я, да видим сега какво изрових... Спомени от Ханой: от Сайгон: малко от Камбоджа: В Лаос не съм била, но покрай другите дестинации попаднах и на бира от Лаос: От Тайланд: Та така, скромна колекция, защото все пак аз бира не пия, налитам на други неща. Редактирано 11 октомври, 2015 от Яничка 8 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 11 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2015 Една корейска бира (ама за съжаление, изпита не на място в Корея): 7 Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 12 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 12 октомври, 2015 Бира “Старият Пръдльо” (Old Jock)Това име е дело на пивоварната Broughton Ales. Своя избор за бранда те са коментирали по следния начин: “От векове войниците от Лоуландския и Хайландския паркове са наричали себе си “Jokes”. През онези времена, думата е означавала принадлежност към силните воини, чиято храброст е била известна по целия свят. Днес обаче, думата е придобила съвсем друго значение, но пък се получи доста оригинално име.” 7 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега