vlady Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 За феновете на чешкото пиво 11 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Да отсрамим малко американската бира Ето тази (новогодишен магелански подарък с чашата) е странна, но ми допадна. Hazelnut Brown Nectar | Rogue Ales 91 точки по скалата на Beer Advocate IMG_3232.jpg За бирата не знам,но чашата е много готина 1 Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 В центъра на унгарската столица, но с бири от съседната Австрия и вече не съвсем съседната им Чехия. Е, то Чехия, Словакия, Чехословакия - и сега не е изключено човек да ги обърка. Важно е после много пъти да се извини за грешката. Сигурно има и по-хубави австрийски бири от тази, която се оказа не много добър избор: Krušovice Světlé обаче е "друга бира". В процеса на пивоваренето saaz hops си е свършил перфектно задачата и се е получила бира с чудесен вкус, цвят и аромат. 8 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 За първи път пих швейцарска бира. Беше с много специфичен-различен вкус, хареса ми. 9 Връзка към коментар
zon Публикувано: 19 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2017 Представям ви най-доброто кафе/бар за пиене на бира в света за 2016 година (за 2017 е на второ място, на първо е един ресторант), според RateBeer https://www.ratebeer.com/places/top-rated/ : In de Verzekering tegen de Grote Dorst, Eizeringen, Belgium (В застраховка срещу голямата жажда) http://www.flanderstoday.eu/living/de-verzekering-tegen-de-grote-dorst-voted-best-bar-belgium?utm_campaign=living&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=bestbar2016 16 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 19 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2017 Южноафриканската колекция, януари-февруари 2017 Намибийският бранд е един от най-популярните в Южна Африка и със сигурност не ми е за първи път да го опитвам. Тук важна е комбинацията с логото на любимото ми заведение в Претория. Да ги събера на едно място е задължителен летен ритуал. Изборът ми в Къщата на бирите в Сентюриън На брай в усамотена хижа в планината Сидърбърг Зебрата в инийското ресторантче на Дънкли скуеър край Градската градина (Company Gardens) в Кейптаун. Подозирам, че собственика индиец са го изселили от Дърбан заради некадърността му да готви къри. Но с подбора на крафт бири се е справил Кейптаун: Rick's Café Americain - стилно тематично заведение с марокански уклон по филма Казабланка. Бирата не е мароканска, а представя един от вече утвърдените южноафрикански крафт бири брандове от град Дарлинг. Ето това вече е ново за мене - Steam Lager в съвременна фирмена бирария/еспресо бар на Сейнт Джорджис Мол - централната пешеходна търговска улица в Кейптаун 15 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 19 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2017 Представям ви най-доброто кафе/бар за пиене на бира в света за 2016 година (за 2017 е на второ място, на първо е един ресторант), според RateBeer https://www.ratebeer.com/places/top-rated/ : In de Verzekering tegen de Grote Dorst, Eizeringen, Belgium (В застраховка срещу голямата жажда) Преди време в тукашния сутрешен блок имаше репортаж точно за него. Много ми хареса... за следващото ходене накъм Белгия (аз напоследък съм по-скоро на винена вълна, бирата е само обикновена Леффе в палачинките и яхнията ) 1 Връзка към коментар
Бацката Публикувано: 19 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2017 Студена бира и мезе от Занзибар 8 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 19 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2017 И аз предпочитам виното през зимата, но за тропиците си е бирата. Нямам изразен фаворит, но двете са тези са ми от любимите. 6 Връзка към коментар
zon Публикувано: 25 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2017 Trappist Westvleteren Blond 6 & Westvleteren 12, in cafe In de Vrede, Sint-Sixtusabdij Westvleteren Westvleteren 12 вече няколко пъти е била обявявана за най-добра бира в света. От всички белгийски бири, едва шест имат правото да носят наименовението "trappist": Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren. Само тези шест бири се пивоварят вътре в трапист-абатства. Разпознавате ги по трапист-логото им. http://sintsixtus.be/ http://www.indevrede.be/trappisten.php?lang=en 10 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 26 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2017 Zon, даваш ми страхотна идея за пътуване - обикаляне по трапистки пивоварни ! (любимите ми белгийски бири са Westmalle dubbel и Gulden draak) 2 Връзка към коментар
zon Публикувано: 26 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2017 Zon, даваш ми страхотна идея за пътуване - обикаляне по трапистки пивоварни ! (любимите ми белгийски бири са Westmalle dubbel и Gulden draak) Роца, не всички са достъпни за публика. Например Орвал може да се посети музейна част, представяща продуктите и процеса на производство, както и руините. Има и магазин, където може да се закупи бира и други продукти, произведени в абатството. Абатството, където са монасите не е достъпно. Има кафене-ресторант до абатството, където се сервира бира Орвал. Абаството в Шиме може да се посети в определени часове: двора, църквата, гробищитето, ограничено някои помещения. Има отделен център- музей, представящ пивоваренето на бирата, производството на сирене, има магазин и кафе-ресторант. Westvleteren абатството не е достъпно за публика, има кафене-ресторант и магазин до него. Rochefort и Westmalle абатствата и пивоварните също не са достъпни. До Westmalle има кафене с трапист-бири. Отделно много пивоварни в Белгия не предлагат достъп на публика. Някои имат ден на отворените врати един път в годината. Някои пивоварни имат посетителски центрове-музеи и кафенета за индивидуални посещения и групи, други предлагат само организирани групови посещения с голям брой хора по предварителна заявка. Има и малки микро-пивоварни, които могат да бъдат индивидуално посетени и предлагат дегустация и консумация. 5 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 26 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2017 Сигурно се повтарям, но имам чувството, че през последните години квотите за производство на трапистки бири са увеличени драстично. Не знам дали това е повлияло на качеството на бирите, но някак е нелогично в почти всеки магазин в Белгия и/или Холандия да можеш да си купиш свободно Orval или Westmalle. Ясно че споменавам може би двете "мейнстрийм" трапистки бири, но все пак... Връзка към коментар
zon Публикувано: 26 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2017 Сигурно се повтарям, но имам чувството, че през последните години квотите за производство на трапистки бири са увеличени драстично. Не знам дали това е повлияло на качеството на бирите, но някак е нелогично в почти всеки магазин в Белгия и/или Холандия да можеш да си купиш свободно Orval или Westmalle. Ясно че споменавам може би двете "мейнстрийм" трапистки бири, но все пак... Всички имат увеличен капацитет. Rochefort също се е продава от години в супермаркетите. Westvleteren не се продават в магазини или супермаркети, само от магазина в кафенето до абатството или от пункта за продажба в абатството по предварителна заявка в ограничено количество на човек за всеки три месеца (цените са по ниски от тези в магазина, там също има ограничение за количеството). В кафенета и ресторанти из страната също не се предлага, но и има изключения. Например в кафенето към музея на хмела в Poperinge се сервира бира от абатството Sint-Sixtus. 2012 имат износ за САЩ, една бира westvleteren 12 е на цена 25 UDS, трябвали са им средства за реновиране. През 2011 в сътрудничество с една верига супермаркети и списания, дават право на закупуване срещи бон от списание и на цена от 25 евро на пакет от 6 бутилки с две чаши. Пуснати са продажба 93000 пакета. Производството на Westvleteren на година е 1.400.000 бутилки. Абатствата използват получените средства от производството на бира и други продукти за реновиране на абатствата, но главно за финансиране на благотворителни дейности и помощ за хора в нужда и неравностойно положение. Личното ми мнение и вкус е, че Wetvleteren blond и Westvleteren 12 (Westvleteren 8 не опитах) са наистина много добри бири, специално Westvleteren 12. 4 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 26 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2017 Zon, благодаря за подробностите! Ако не друго, може поне да пробвам абатствата 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 26 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2017 На мен лично от трапистките бири най-много ми допада Westmalle във всичките и разновидности... 6 Връзка към коментар
zon Публикувано: 26 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2017 Westmalle tripel с кайсии през лятото, Rochefort със сирене са ми любими комбинации. Chimay също са много добри. 1 Връзка към коментар
sasho Публикувано: 27 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2017 Ако някой все още се двоуми дали да идва в Монтана... Някои факти за бирата в Монтана:http://destinationmissoula.org/blog/beer-facts/ 6 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 27 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2017 Няма снимка, но е тематично Възможни неизправности при употребата на бира и начини за отстраняването имНеизправност: Вкусът на бирата не се усеща, изчезнало е чувството на наслада. Халбата е прозрачна и светла.Причина: Халбата е празна.Начин за отстраняване: Да се намери някой, който да купи още бира.Неизправност: Вкусът на бирата не се усеща, изчезнало е чувството на наслада. Ризата е мокра от яката надолу.Причина: Устата не е отворена или халбата се поднася неправилно към устата.Начин за отстраняване: Необходими са редовни тренировки пред огледалото.Неизправност: Краката са студени и мокри.Причина: Неправилно положение на халбата.Начин за отстраняване: Да се поставя халбата така, че пяната да е насочена към тавана.Неизправност: Краката са топли и мокри.Причина: Недостатъчен контрол над пикочния мехур.Начин за отстраняване: Да се застане около куче с каишка. След няколко минути да се поиска от стопанина му бира за обезщетение.Неизправност: Подът се разминава.Причина: Гледате пода през дъното на празната халба.Начин за отстраняване: Да се намери някой, който да купи още бира.Неизправност: Подът се клати.Причина: Неустойчиво място за сядане, без облегалка.Начин за отстраняване: Да се постави под сакото метла с дръжката надолу, за да се създаде допълнителна опора.Неизправност: Подът се движи.Причина: Носят ви.Начин за отстраняване: Ако носенето не е към друга бирария, да се вика помощ. За обезщетение да се иска бира.Неизправност: Луминесцентни лампи на стената.Причина: Паднали сте по гръб.Начин за отстраняване: Да се помоли някой да ви постави в седнало положение.Неизправност: Нищо не се вижда, в устата си имате счупена цигара.Причина: Паднали сте по корем.Начин за отстраняване: Виж по-горе.Неизправност: Наоколо бързо се стъмнява.Причина: Бирарията затваря.Начин за отстраняване: Да се разбере от хората наоколо къде се намира най-близката работеща бирария.Неизправност: Събуждате се в мокро, студено и твърдо легло.Причина: Паднали сте в канавка.Начин за отстраняване: Да се пита за часа някой минувач. Ако бирарията е отворена, да се отиде там. Ако не, да се продължи спането. 1 Връзка към коментар
примкаря Публикувано: 2 март, 2017 Сподели Публикувано: 2 март, 2017 Охладена с лед бира и мезета във Виетнам, април 2016г. С удоволствие бих се върнал да хапна и пийна там, цялото семейство учудващо се разминахме без стомашно-чревни разстройства. Местната бира ми хареса и не съм протестирал срещу леда в халбата, просто се придържах към тамошния табиет Щом заведението предлага подобен ''деликатес'' изобщо не се двоумих. Пъдпъдъче зародишче, детето си хареса варени яйчица и като почна да ги бели се учуди, че вътре имало пиленце, аз спасих положението, имаше вкус на пилешко дробче Речни охлюви и Сингапурска ''Тайгър'' бира Това беше много вкусно - пикантни, цепнати надлъжно кокоши крачета, пекнати на скара на дървени въглища Раци-плувци Миг колебание 8 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 5 март, 2017 Сподели Публикувано: 5 март, 2017 Крафт бири в Ландсхут, Германия Червена и Keller бири 9 Връзка към коментар
cck Публикувано: 5 март, 2017 Сподели Публикувано: 5 март, 2017 Ейл от о.Джърси (Mary Ann Best (3.6% ABV) Jersey's Dark Bitter Ale) 6 Връзка към коментар
Уатея Публикувано: 5 март, 2017 Сподели Публикувано: 5 март, 2017 Много жадни след цял ден обикаляне . 8 Връзка към коментар
cck Публикувано: 7 март, 2017 Сподели Публикувано: 7 март, 2017 London pale ale 11 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега