Прескочи до съдържание

Европа-парк


Бръмбар

Препоръчани мнения

Имам някаква идея за Европа-парк през декември - 12-14 декември и не мога да си изясня до кое летище ще е най удобно да се пътува и после с какъв транспорт, с кои други градове ще е удачно да се комбинира. Цялото пътуване да не е повече от 4 дни - един дълъг уикенд. Ще съм благодарна на всякакви предложения и идеи.

Връзка към мнение

Аз бих го комбинирала със Страсбург,не знам дали има директни и удобни полети от България.

Но Страсбург е известен с най-красивия коледен базар в Европа, а и там има какво да се види. 

 

Има комби-билети, но са от Офенбах.

http://www.ortenaulinie.de/pb/Ortenaulinie,Lde/Startseite/Fahrkarten/Europa_Park.html

 

А сигурни ли сте, че през зимата ви се ходи там?  :blush:

Редактирано от БраниB
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да, и аз такива комбинации някакви мислих със Страсбург и Колмар и коледни базари, но нещо не мога да го доизмисля, особено с транспорта.

Връзка към мнение

Като летище Щутгарт също става.. Не знам колко човека сте и с какви финанси разполагате, но ако си заслужава да се дебнат промоции за градския транспорт, иначе излиза доста скъпичко, особено с Deutsche Bahn. 

Сега видях, че предлагат и shuttle service от парка, но  струва 120-150 евро до 4ма човека.

http://www.expressdrive.de/europapark-shuttle/Verbindliche%20Buchung%20Europapark.html

 

Има Баден-Вютенбург комби-билет, до 5 човека за 43 евро, който е удобен за района.

http://www.bahn.de/regional/view/regionen/bawue/freizeit/bawue_ticket.shtml?dbkanal_007=L01_S01_D001_KIN0014_lt-bawue_LZ01

 

Рент а кар може би също да го обмислите, поне сте независими от разписания.

 

Колкото за самия парк, аз си го представям, че ще бъде много студенооо..

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз го мислих от София до Хан с уизеър, един ден там, после Страсбург и Колмар и коледните базари и връщане в София. Но връщането от кое летище ще е най-удобно и евтино, не ми е ясно.

 

Може и да не е добра идеята обаче и и наистина да е много студено , но си мислех че ще има и атракции които са вътре и подходящи за зимата, щом като е отворен и тогава :unsure:

Връзка към мнение

Може и да има, ама по принцип основните неща са открити и много бързи влакчета, които при зимния студ, не мисля, че са препоръчителни 

Връзка към мнение

Според  мен най-удобния и евтин вариант на придвижване е с Луфтханза от София до Страсбург. Придвижването по този начин включва полет София-Франкфурт, след което автобус летище Франкфурт-Страсбург /гарата/. Това е на един билет с Луфтханза. От Страсбург до Руст /Европа парк/ има влакове и се стига с 2 прекачвания за около час и половина. Часове на придвижване и цени на сайта на Дойче бан.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Евентуално има вариант с Уиз - примерно София-Меминген(Мюнхен)-София 29.11-6.12 е 100 лв двупосочен с Уиз клуб; оттам с рент-а-кар около 3,5 часа / 250 км до Европа парк

Също с Уиз, само че от Букурещ, Белград, Скопие до Базел; оттам е съвсем близо

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Има варианти и с шатълите на Флибко от Шарлероа (заради сутрешния полет)  до Нанси, а на връщане през Хан с вечерния полет. Това може би ще са най-евтините варианти тъй като шатъла, гледам, че е по 10тина евро. 

От Нанси до парка все ще се намери някой автобусен/влаков трансфер.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ще го разгледам това с Нанси - вижда ми добра идея, тъй като парка ми се иска да е между другото т.е. да навържа още нещо приятно и красиво. 

 

Гледам че има някакви комбинирани билети автобус + вход и връщане вкл. от Колмар, Страсбург и Нанси, но информацията не много актуална (от 2014, освен това е само до 2 Ноември):

 

http://presse.europapark.com/fr/presse/nachricht/datum/2014/04/04/des-bus-au-depart-de-strasbourg-vesoul-belfort-altkirch-mulhouse-guebwiller-colmar-et-selest/

Редактирано от Бръмбар
Връзка към мнение

Фрайбург - ако не си посещавала е чудесно германско градче. Със стар център, много красива катедрала и водни канали по улиците. Препоръчвам силно.

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към мнение
  • 3 години по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.