Kaloyan89 Публикувано: 30 април, 2015 Сподели Публикувано: 30 април, 2015 (редактирано) Само да кажа, че официално уж нямаме нужда от визи за Гамбия, но аз имам 3 в паспорта. По принцип може с VOA, но после на сухоземната граница ми искаха виза за която съответно си платих. Имайте предвид че понякога де юре и де факто има разлика, особено по по-екзотични места, където рядко минават българи и където граничните са малко или много корумпирани и гледат да ви вземат таксата и да ви бият печата, независимо дали имате нужда или не. Редактирано 30 април, 2015 от Kaloyan89 5 Връзка към коментар
cck Публикувано: 1 май, 2015 Сподели Публикувано: 1 май, 2015 Само да кажа, че официално уж нямаме нужда от визи за Гамбия, но аз имам 3 в паспорта. По принцип може с VOA, но после на сухоземната граница ми искаха виза за която съответно си платих. Имайте предвид че понякога де юре и де факто има разлика, особено по по-екзотични места, където рядко минават българи и където граничните са малко или много корумпирани и гледат да ви вземат таксата и да ви бият печата, независимо дали имате нужда или не. Факт е, че може да има разминавания в написаното и ситуацията на място Благодаря за добавките. Това в табличката е отбелязано като не е необходима виза и има VOA, поради несъответстващата информация. В сайта на Gambia Immigration Department не сме включени в списъка с държави, за които се изисква виза или някакъв административен "clearance". От друга страна може да са забравили да ни опишат В сайта на МвНР е отбелязано: "Пътуващите за Гамбия български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти) се нуждаят от виза, която могат да получат в посолството на Гамбия в Брюксел." На сайта на акредитираното и за нас посолство в Брюксел с онлайн application пък изискват визи за Estonia, France, Portugal и Spain, като ние отново не сме в никакъв списък. Интересното е, че в официалната страница, съобщават че ситуацията е динамична и да проверяваме, но пък препратките са към неофициални сайтове. В Timatic2 пък пише: "Visa required, except for A max. stay of 90 days: - for nationals of Bulgaria." Явно си е тото и зависи дали излизаш през Банджул или както в твоя случай - през сухоземна граница. 1 Връзка към коментар
примкаря Публикувано: 7 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 7 октомври, 2018 Излезе ми хубава оферта за февруари, една седмица ол инклузив, някой пътувал ли е скоро, да каже нещо повече за визите за български граждани? Тук пише, че не ни трябва но мисля да звънна утре до посолството в Лондон да питам ;) http://www.accessgambia.com/information/visas-requirements.html https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_requirements_for_Bulgarian_citizens Връзка към коментар
Роми Публикувано: 7 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 7 октомври, 2018 Аз имам опит преди 4 години. Визата беше на летището на влизане, бяхме с германски пакет 1 Връзка към коментар
примкаря Публикувано: 7 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 7 октомври, 2018 Благодаря много! Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега