Прескочи до съдържание

Фотокниги със снимки от пътуванията


Препоръчани мнения

Чудя се, някой от вас прави ли си фотокнига със отбрани снимки след пътуванията? Питам и аматьорите, сериозните любители и професионалистите? :)

 

Като цяло идеята ми звучи супер, винаги разглеждането на хартия си има чар пред компютърния екран, макар и да може да достигне до по-малко хора. От друга страна...цените хич не ми харесват. Фотокнига с размер 30х20см, с 50-60 страници (т.е. около 100-120 снимки) е към 80лв, което хич не е малко. При това с меки страници, а не с твърди. Може би има западен сайт, който е по-евтин и държи високо качество, но с доставката пак ще си е скъпо. 

 

Чудя се дали някой от вас има опит и заслужава ли си?

Връзка към коментар

Аз лично докато живеех в Германия, обръщах всички снимки на фотокниги, някак си ми беше по-прегледно и подредено, отколкото с албуми за снимки (а аз си падам малко маниак за ред ). В България един единствен път си поръчах фотокнига от Фуджифилмс (с твърди корици) и останах толкова разочарована и от качеството и от размера (бяха наслагали по няколко миниатърни снимки на страница), че никога повече не бих си поръчала. За съжаление немския сайт от който си поръчвах фотокнигите не правят доставки извън Германия, иначе бих си поръчвала от там. Предполагам че след години, когато масово навлязат на пазара в България и повече хора почнат да си правят така албумите, качеството ще се подобри - аз ще чакам до тогава :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз имам две такива фотокниги от наши пътувания. С меки корици са. И двете ги поръчвах в Хепи фото, магазина им на Руски паметник. Едната я направих на гланц, а другата на мат хартия. На гланц излязоха по-контрастни страниците. Доволен съм от качеството им, и е малко по-различен поглед към пътуванията ни с избрани снимки и с по-малко текст към всяка от тях. Удоволствието поне за мен се състоеше и в оформлението на книгите, които си правиш сам чрез програмата, която си качваш от Хепи фото. :)  Цените са наистина малко височки, но споменът си има цена....

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Сега се разрових да проверя дали има промяна, и наистина някой от сайтовете са почнали да изпращат и в чужбина (не този, от който аз си поръчвах). Ето примерно тези : http://int.pixum.com/ за тях знам че са доста добри като качество, за съжаление и цените са им двойни на Росман http://www.rossmann-fotowelt.de/fotobuch-drucken/

Връзка към коментар

Да, имам доста фотокниги, поръчвани от photobox, в различни формати, с твърди корици, с меки и спирала и т.н. Имат често намаления, кодове.

Тези дни получих промоционален код от хепифото и съм в очакване на първата фотокнига от там.

Връзка към коментар

За съжаление немския сайт от който си поръчвах фотокнигите не правят доставки извън Германия, иначе бих си поръчвала от там. 

Защо не ползваш фирмите за доставка от България - даваш немския адрес на фирмата-доставчик, а те ти доставят книгата до България. Дори и да има доставка до България, в общия случай ще е много по-скъпо отколкото през фирма-доставчик.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Явно е нещо все пак популярно :) Ще се радвам, ако на следващата среща някой донесе да пипна и разгледам. Може и да инвестирам в някоя по-малка, за 20-30лв и ако е добре да направя голяма. Мисля, че средно продължително пътуване мога да го редуцирам в 100-150 снимки...

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

А вадите ли си снимки на хартия ? Аз не съм го правил от поне 4-5 години. Преди имах качествен фотопринтер и вадеше много по-качествени неща от фотостудиата. В началото бях страшно ентусиазиран и си правех експерименти давайки един и същ файл в качествени студиа и копирайки го на принтера. Абсолютно превъзхождаше всичко и освен това профи хартиите на Canon , Epson и Fuji са много по-качествени.

Замислям се дали да не инвестирам пак в такъв.

Като цена на копието обаче излиза над това в студио. За перфектно копие си трябва и хардуерна калибрация на монитора.

 

П.П. Извинявайте за офтопика , но ще се радвам са поговорим и за тази опция още повече , че имаме съфорумци които предполагам са навътре в тематикатс :)

Връзка към коментар

Сайтовете за групово пазаруване често имат промоции за фотокниги с големи намаления, там е шанса за добра цена, даже ти дават и софтуер ако искаш да си направиш сам дизайна. Иначе стандартната цена е висока.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз не съм правил фотокниги за пътувания, само една с децата. Нещо ми се виждаше голяма цената доскоро, а и напоследък не съм пътувал и снимал както искам.

Иначе снимки на хартия винаги правя, така ми харесва повече. Но не много, защото ако карам както в началото (всички снимки в албум, без явните грешки) няма да има къде да ги държа, да не говорим за цената. От един филм 36 кадъра печатя 4-5 макс.

Нещо качеството на проявяване в последните години въобще не ми харесва, та май ще се цифровизирам пак. А и като гледах снимките на Flytraveller и Rainy пак ми се доснимаха животни, а там на филм си е мъка.

Та имам еднин негативен и един диапозитивен филм в хладилника, като ги свърша ще взимам DSLR пак.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз задължително вадя на хартия снимки от пътуване в чужбина, обикновено около 150 на пътуване, а с около година закъснение вадя албум от около 150-200 снимки за предходната година. Снимки не трия, непрекъснато купувам нови карти.

 

Наскоро купих една лента да покажа на малкия как съм снимал на неговите години.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Правила съм няколко фотокниги. Повечето с http://www.fotobravo.com/?p=support и една с  http://www.funbook.eu/static/?section=products. Всички с твърди корици и страници. Имам 2 в къщи и ако не забравя може да донеса да ги видиш. Снимките са основно портрети, но не пречи да прецениш качеството. От фотобраво като цяло съм доволна, но на фънбука още на втория ден луксозния мат започна да се отлепя, та им я връщах да ми го сменят. Съвет, ако искаш да вадиш снимки от пътувания направи си книга с меки страници. Повече кадри като брой, по-малък обем и се събира по-лесно в библиотеката. Във фотофорум препоръчваха този сайт: http://www.blurb.com/photo-books. Някой ден мисля да го пробвам, но засега нямам лични наблюдения. Уж са доволни и цената излизала по-изгодна. Доставят до България за около седмица от Европа и не се минава митница. Книгите на Фотосинтезис също са добри. Ако тръгнеш да поръчваш препоръчвам най-добрите кадри да ги извадиш в по-голям размер на цяла страница или дори разгъвка /2 страници/, ефекта е много по-голям. При малкият формат се губи красотата на снимката.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Blurb имат вграден тул в Lightroom, което ми допада. Ако ценово са добри, въпреки доставката от чужбина сигурно ще са добър вариант. Ще гледам да ти напомня на следващата среща да ги донесеш да погледна :)

 

Виждал съм доста фотокниги по стелажите в сувенирните магазини де. И изглеждат добре. Чудя се дали и моите снимки биха паснали така, но явно без да пробвам няма да стане :)

 

P.S. Доставката на Blurb до България е $17, височко ми се струва, по-скоро ще се ориентирам за някоя добра българска опция...

Връзка към коментар

Аз печатя фотокниги от пътуванията. Обикновено годишни. Ползвам http://www.artscow.com. Голямата с около 120 страници и твърда корица ми излиза под 80 долара с кодовете, които пускат непрекъснато. Качеството е добро. Дизайна си е мой. Вече имам над 10 книги

Редактирано от На път
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз съм ползвала blurb, но за малки книжки, 10-тина страници и меки корици. Беше преди 5 години, нямам спомен от къде идваха, но наистина идват от Европа, Белгия или Холандия беше държавата. Качеството беше супер, логото им беше сравнително дискретно само на една от страниците. Тулчето за подредбата на снимките беше лесно за работа, но сякаш не можеше да разполагаш една снимка на две страници.

Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Правила съм няколко фотокниги. Повечето с http://www.fotobravo.com/?p=support и една с  http://www.funbook.eu/static/?section=products. Всички с твърди корици и страници. Имам 2 в къщи и ако не забравя може да донеса да ги видиш. Снимките са основно портрети, но не пречи да прецениш качеството.  

Благодаря за препоръката,Теди! Реших да ти се доверя и не сбърках. :)   Днес ми я доставиха,много съм доволна.По- добре е от предишните които ползвах.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Василев

Аз си направих няколко през Хепи Фото......и съм адски доволен от изработката и качеството. За съжаление за момента са прекратили дейността си в България. :( Обеща ли са скорошно завръщане.

Връзка към коментар

Аз съм правила фотокниги във: Blurb, artcow, http://www.funbook.eu/

 

Качеството на Blurb е несравнимо. Качествена хартия и печат, няма размазване и разливане на цветове. Правя винаги голям формат, твърди корици. Имат периодични намаления от 20/25%, и тогава е изгодно да се поръчва. Аз си направих книгата и изчаках да пуснат намалението. 

Artcow е с ниско качество(но приемливо за цената си, на някои книги има разливане на печата, а на други снимките са червени, направих рекламация и изпратиха нови), но пък сайта има уникално много продукти(чаши, баджове, несесери и т.н.). Помня, че при регистрация за нов клиент даваха страшно много отстъпки и купони.

Funbook са Ок и са бърз вариант, ако ви е спешно. Но въпреки това бих предпочела Блърб пред тях ако мога да чакам. 

 

Фотокнигата на мен ми дава повече емоции от разглеждането на компа и периодично си спомням къде сме ходили. 

Редактирано от Bliss
Връзка към коментар

              Имам две от SnimkiteVi.com ,качеството е добро ,има варианти с меки и с твърди корици.Може да се слагат надписи,различни анимации,фон на страниците,рамки,което придава по -голяма индивидуалност на книгата.Това което ме накара до потърся друга фирма е, че на някой страници снимките се застъпват,което на мен не ми харесва.Освен това има доста празно място на страниците.Последната по препоръка на Теди е от Фотобраво.На цена по- ниска  от предните,събрах повече снимки,доволна съм от качеството ,но няма възможности за фон,анимации и други такива.Може би в зависимост от повода, да се предпочете една или друга фирма.Това е моят опит.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 5 години по-късно ...

Направих първата си фотокнига от SnimkiteVi.com. Първоначално мислех да е от Фото Браво, но трябваше да предвидя още един ден за транспорт до София и не знаех дали ще успея на време за датата, за която ми трябваше. В крайна сметка съм доста доволна от SnimkiteVi.com - изработиха я много бързо - за 1 ден; все пак са в София и можеш да си я вземеш от тяхно фотоателие; бяха супер любезни по телефона при потвърждаване на поръчката ми и ми дадоха възможност да редактирам вече подадените към тях файлове преди да ги дадат за печат.

Не съм сваляла софтуера им, ползвах онлайн версията в сайта им - лесен и удобен за ползване.

Поръчах Фотокнига с твърда корица и твърди страници без спирала 22х30. Нямам база за сравнение, тъй като друг път не съм правила такова нещо, но крайният резултат ми харесва. Специални благодарности на @Tedy за ценните съвети 🙂

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Случайно видях темата.

Ние сме правили 2 фотокниги, но не със снимки от наши пътувания, а по специални поводи - защитата на PhD на единия ни син и 35-годишнина на другия.

Всяка беше около 30-40 страници, А4 формат, с подходящи текстове тук-там.

Поръчах ги на една позната в рекламна агенция да ги оформи и отпечати, но 90% от идеите бяха на жена ми.

И двете фотокниги много се харесаха и бяха супер изненада и на двата празника.

 

  • Браво 1
Връзка към коментар

Редовно правя фотокниги с твърди корици и твърди страници, защото се занимавам със фотозаснемане на събития и клиентите харесват да имат нещо да пипнат накрая на хартия. След дълго ровене и пробване, накрая се спрях на Фото Браво - изключителни професионалисти и отлично качество на самите фотокниги. Предлагат услугата те да направят дизайна на фотокнигата, но аз винаги си го правя сама. За близо 7 години партьорство с тях съм имала едва няколко случая, където се е налагало някакво подобрение или рекламация на фотокнигата и те са откликвали без никакъв проблем. Определено ги препоръчвам!

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.