Прескочи до съдържание

Малко помощ - ЮАР + Намибия


мая

Препоръчани мнения

След всички невероятни снимки и разкази в този форум и ние решихме да посетим Африка. Но ако някой може да помогне малко ще съм много благодарна. Имам няколко въпроса като за начало

- като за първо сафари кой парк според вас е по подходящ - Етоша или Крюгер? (идеята е за 3 вечери по бюджетен вариан - Гомо Гомо определено не ни е по джоба :))

- Как стои въпроса с обществения транспорт в Намибия, някой ползвал ли е - принципно не искаме да наемаме кола

- идея как най лесно да извадим виза за Намибия? Принципно плануваме 3 нощувки в Кейп Таун но ако ни забавят ще се провали цялата програма

 

Това е за сега - благодаря много предварително за помощта

 

А плана е горе долу следния:

 

3 / 4 nights Cape Town

3 nights safari - Kruger/Etosha?

(1 night Johanesburg if Kruger)

2 nights Skeleton Beach

3 nights - Sossusvlei, the Namib Desert, and the Fish River Canyon.

 

Мерси много

Редактирано от мая
Връзка към мнение

Само да вметна, че и аз много искам Намибия, но според мен , това е една от най-трудните визи и това ме спира.. Иначе, който и парк да посетите е все хубаво. Но тук ще се произнесе Флай

Връзка към мнение

Намибия ми е мечта от доста време. В Камбоджа се запознах с един белгиец, обиколил цяла Африка с каравана. Той ми каза:

 

"С ръка на сърцето, ако трябва да избера една държава в Африка да се върна, това ще е Намибия. Има и същите неща заради които хората ходят на сафари в Кения  и ЮАР, плюс уникални за страната, които никъде другаде в Африка на видях. Освен това не е толкова комерсиализирана като другите и е по-автентична."

 

Аз не съм ходил, но от рисърча до момента, определено се стягам за Намибия в близко бъдеще. :)

Връзка към мнение

Само да вметна, че и аз много искам Намибия, но според мен , това е една от най-трудните визи и това ме спира.. Иначе, който и парк да посетите е все хубаво. Но тук ще се произнесе Флай

 

Аз бях с тези http://nomadtours.co.za/ от ЮАР до водопада Виктория през Намибия, Ботсвана, Зимбабве и Замбия. Всичките визи ги уреди агенцията за около 2 дни в Кейп Таун докато ни развеждаха в околностите.

Връзка към мнение

Флай е канадец и е на друго ниво с визите.

Има посолства в ЕС, там защо не пробвате за виза?

 

Не обичам много да си изпращам документите по пощата :) Та все се надявам че има и друг начин, но в краен случай ще е през Виена  - там пише че е за българи. Но искат покана от местен която да видим от къде ще получа..

Връзка към мнение

Намибия ми е мечта от доста време. В Камбоджа се запознах с един белгиец, обиколил цяла Африка с каравана. Той ми каза:

 

Има и същите неща заради които хората ходят на сафари в Кения  и ЮАР...

 

Това просто не е така. Даже и да вземем само Кения или само РЮА поотделно, вътре в самите страни има мноооого различни и разнообразни неща, които могат да се видят на сафари и които едно на друго не си приличат. Да сравняваме пък Намибия с тях като safari experience и да казаме, че било същото е в най-благоприятния (за разказващия) случай наивно. Виж ако познатия ти просто е имал предвид да видиш зебра, слон, жираф или лъв, тогава да, вероятно е да ги видиш във всяка от трите държави :)

 

В Кения ако отидеш в Масай Мара в правилния сезон, ще видиш най-големия спектакъл представен от диви животни - масовата миграция (може да се види и в Серенгети, Танзания), ако отидеш на север от Найроби, ще видиш животински видове, които ги няма никъде другаде на континента - джеринук, Gravy's zebra, "мрежест" жираф и пр. Ландшафта в парка Меру пък е тотално различен, както и в Амбосели. Милиони фламингота в Намибия трудно ще видиш, както на содените езера във Великата Рифтова Долина. Може да видиш фламинго край Уолфис Бей, но не е същото. Това само в най-общи линии и само за Кения... Ю. Африка е отделна бира...

 

Това не значи, че и в Намибия не е супер красиво, просто не е същото...

 

 

 

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Преди месец ми отпадна по семейни причини 16 дневно пътешествие из Намибия (всичко беше резервирано), третото, което подготвям (първите две отпаднаха точно в полза на други държави или по-скоро сафари паркове - аз Африка не я разглеждам по държави). В светлината на това, мисля, че мога да кажа нещичко и без да съм стъпвал в страната (гледал съм я на хвърлей разстояние от Ботсуана, а също съм снимал пустинята Намиб от въздуха). Проучвания съм правил дълго и много, както и съм обсъждал с много хора, обикаляли Намибия.

1. От гледна точка на финансите - Етоша е може би парка в Африка, където при определени обстоятелства може да се направи най-евтиното възможно сафари (да се наеме пикап с палатки на покрива или да се вземе обикновен седан и палатка и да се спи на къмпинг, като всички драйвс из парка си правите сами без гид). Ако обаче не се изпълни условието за self-drive, просто забравете - транспорт няма никакъв или е много скъп. От Виндхук до Етоша и обратно може да ви стигне и до 400-500 долара на човек, че и повече само пътя и то ще ви оставят на някой вход, от там пак трябва да го мислите.

Ако вземете пикап с шофьор/гид, вие може да спите на палатки, но гида ще иска добра стая, храна + хонорар, което отива към 300 долара на ден минимум освен това, което плащате за вас и колата.

Остават ви организирани guided tours, които не са евтини изобщо или overlanding, което си е приключение, но НЕ Е точно safari experience.

Намибия е рай за фотографите, но без да вземете кола е трудно и скъпо. Може да опитате евентуално да вземете от местен агент някакъв guided tour на палатки, но пак няма да е евтино.

РЮА - ако говорим стриктно за Крюгер и/или частните резервати до него. Относно финансите положението е подобно. Ако вземете кола под наем и си карате сами ще излезе най-евтино, но не е много по-евтино. Какъвто и начин да измислите за да спите вътре в парка/резерватите и да вземате гейм драйвс с гид, не можете да смъкнете под 200-220 долара на човек на вечер. Това е абсолютния минимум, който може да се достигне където и да било в Африка за сносно сафари с гидове (храна, гейм драйвс, спане, бакшишите отделно). В тази светлина едно Гомо-Гомо е почти толкова и ще имате топ сафари с топ гидове в частен резерват, без навалица от седан коли и където може да се кара извън пътя и да се приближават животните много близо.

От гледна точка на визите - ако ходите до Намибия ще ви трябва първо виза за страната + транзитна виза за Ю. Африка. За втория вариант - само виза за РЮА.

 

От плана за Намибия виждам, че искате да ходите и на север до Етоша и на юг до Fish River Canyon, за да се разгледа прилично (не особено подробно) на север и на юг от Виндхук, си мисля, че са нужни поне 18-20 дни.

Домосед е опитен за Намибия, за РЮА - още повече. Ако не се включи направо го питайте.

Зависи и през кое време на годината отивате - доброто време в Кейп Таун, което да е супер за сафари в Етоша или Крюгер не е много дълго.
 

Аз на ваше място бих направил Кейп Таун + нещо из Крюгер като за първо сафари. Друга възможност е да се лети до Касане, Ботсуана (от Йоханесбург има директни полети) и да се прави бюджетно сафари в парка Чобе - с лодка по реката и с джип в парка). там може да се докара докъм 150 долара на глава на вечер, при условие, че спите в самия град на бюджетно място. От там може да отидете на еднодневна екскурзия до водопата Виктория или пък да летите до Ливингстън, Замбия, да гледате водопада от там и да направите еднодневна екскурзия до парка Чобе в Ботсуана.

Или пък вземате някакъв overland с камион от Кейп Таун до водопада Виктория както Topfly е направил.

Ботсуана е безвизова за българи, в Замбия се дава виза на летището. За Зимбабве трябва да имате взета виза предварително (в БГ няма консулство), аз на място пробвах с жена ми да вземе виза, но не я пуснаха и ме чака няколко часа в Замбия докато гледах водопадите от страната на Зимбабве. За РЮА и изкарах много лесно виза от София.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Специално за сафари ставаше въпрос, че по-добре голямата четворка в Намибия отколкото в Кения, негово мнение, аз не съм бил. Иначе ясно, че всяка страна е за себе си различна. Не съм много запален по Африка, но искам да видя една типично африканска страна, плюс сафари. Вече съм го решил, че това ще е Намибия + Етоша задължително. :) 

Връзка към мнение

- като за първо сафари кой парк според вас е по подходящ - Етоша или Крюгер? (идеята е за 3 вечери по бюджетен вариан - Гомо Гомо определено не ни е по джоба :))

 

За първо сафари краткият еднозначен отговор е Крюгер - по-разнообразен животински свят сред по-разнообразни екосистеми.

Но, ако така и така ще ходите до Skeleton Coast (не е точно Beach в ощоприетия смисъл), Етоша ви е по-близо. Какво ще правите там и как ще стигнете ?

 

- Как стои въпроса с обществения транспорт в Намибия, някой ползвал ли е - принципно не искаме да наемаме кола

 

Не стои! Никъде в Африка не може да се ходи на сафари с обществено транспорт. Между градовете има рейсове и самолети. Ако сте заклети ползвачи на обществен транспорт и приключенски настроени и имате време (!), бихте могли да търсите и намерите транспорта (обикновенно маршрутки), които ползва персоналът на парка да се придвижва до работа. Около Крюгер е много населено, та сигурно има хора, които се придвижват така. Етоша е отдалечен и повечето персонал си живее вътре. Даже и да ги хванете тия маршрутки, те пак няма да ви вкарат и разходят в самия парк. Същото важи и за дюните и Сосусфлей.

 

Изборът е самостоятелен транспорт (кола под наем) или организирано сафари с водач. По втория вариант оферти има най-различни в най-различни ценови категори. Има ги дълги/кратки 5-звездни/бюджетни, всякакви. Всички бакпакерски хостели в района на Крюгер парк ще предложат едно-дву-три-дневни разходки в парка по тоя начин на разумни цени. Около Етоша изборът може би е по-малък, но може да се порови и да изскочи нещо. 

 

- идея как най лесно да извадим виза за Намибия? Принципно плануваме 3 нощувки в Кейп Таун но ако ни забавят ще се провали цялата програма

 

Каналният ред е да се кандидатсва в посолството им в Австрия или Германия с пращане на документите по куриер. Или лично. В посолството в Претория от личен опит знам, че става много трудно без гарантиран успех. В Кейптаун имат консулство, в което ужким имало повече шанс да си затворят очите за каналния ред, но и там не е гарантирано. И, ако нямате някой агент да се занимава, както в случая на topfly, ще трябва вие да си загубите поне два работни дни за ходене по банки за плащане (половината при подаване, половината при получаване) , за подаване и получаване, плюс още два за процедурата. 

 

3 / 4 nights Cape Town

3 nights safari - Kruger/Etosha?

(1 night Johanesburg if Kruger)

2 nights Skeleton Beach

3 nights - Sossusvlei, the Namib Desert, and the Fish River Canyon.

 

Убийствено е да се разчита на обществен транспорт за такъв маршрут в Намибия, даже между населените пунктове в близост (всъщност - изобщо ги няма в близост) до избраните атракции. Даже и със свой транспорт разстоятнията са големи, за да се вместите комфортно в графика. А и летене няма да помогне, защото Скелетон коуст е много на север от Виндхук/Уолвис Бей, а Фиш Ривер - много на юг.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Специално за сафари ставаше въпрос, че по-добре голямата четворка в Намибия отколкото в Кения, негово мнение, аз не съм бил. Иначе ясно, че всяка страна е за себе си различна. Не съм много запален по Африка, но искам да видя една типично африканска страна, плюс сафари. Вече съм го решил, че това ще е Намибия + Етоша задължително. :)

 

Голямата четворка е всъщност голямата петорка  ;)  Къде в Намибия, къде в Кения...В Намибия единственото място с висока концентрация на животни е Етоша, но има и други места. За Кения трябва да изпишем ферман за да опишем парковете и резерватите. Не ти казвам да отидеш в Кения вместо в Намибия, казвам, че изобщо не е едно и също от сафари гледна точка както ти е казал твоя познат.

Връзка към мнение

Голямата четворка е всъщност голямата петорка  ;)  Къде в Намибия, къде в Кения...В Намибия единственото място с висока концентрация на животни е Етоша, но има и други места. За Кения трябва да изпишем ферман за да опишем парковете и резерватите. Не ти казвам да отидеш в Кения вместо в Намибия, казвам, че изобщо не е едно и също от сафари гледна точка както ти е казал твоя познат.

 

В Етоша даже няма Big 5. Липсва биволът.

Отделно, че отъстват и други популярни африкански герои като маймуни, крокодили, хипопотами, ...

В Крюгер ги има.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

В Етоша даже няма Big 5. Липсва биволът.

Отделно, че отъстват и други популярни африкански герои като маймуни, крокодили, хипопотами, ...

В Крюгер ги има.

 

Да, вярно, че в Етоша няма биволи. То в Намибия никъде няма, освен в ивицата Каприви. Единственото рядко животно, което в Крюгер няма да видят и може да се види в Етоша е черния носорог, но в Крюгер могат да гледат бели колкото си искат. За лъвове шансовете в Крюгер също са по-добри, за леопарди в десетки пъти по-добри...ако отидат в някой от частните резервати до Крюгер за 3 дни, направо почти гарантирани леопарди...

 

И аз си мисля, че Крюгер е по-логичен избор за първо сафари от Етоша и с варианти за евтино предвижване до парка.

Редактирано от FlyTraveler
Връзка към мнение

А какво ще кажете за пейзажа? Този убийствен микс между пясъчни дюни и зеленина като отрязани с нож едно от друго, има ли нещо такова в Крюгер?

Връзка към мнение

А какво ще кажете за пейзажа? Този убийствен микс между пясъчни дюни и зеленина като отрязани с нож едно от друго, има ли нещо такова в Крюгер?

 

То това го няма и в Етоша, за дюни - в Сосуфлей или другаде в пустинята Намиб. Въпроса беше за избор м-у парковете Етоша и Крюгер за първо сафари. Ако става въпрос за пейзажи вътре в парковете, Крюгер е много по-разнообразен. Етоша е супер равна савана и камъни и един голям salt pan, не, че не е красиво и там.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

От гледна точка на финанси най-добрият избор в региона е пътуване с компании, като http://nomadtours.co.za/

 

20 дни от Кейптаун до водопада Виктория ни излезоха около 1000 евро, като в цената беше включена пътуване, спане в палатки, храната, гид и влизане с лодка в делтата на Окаванго. Пътува се с такива камиони:

 

Nomad-truck-Dusty.jpg

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

От гледна точка на финанси най-добрият избор в региона е пътуване с компании, като http://nomadtours.co.za/

 

20 дни от Кейптаун до водопада Виктория ни излезоха около 1000 евро, като в цената беше включена пътуване, спане в палатки, храната, гид и влизане с лодка в делтата на Окаванго. Пътува се с такива камиони:

 

Nomad-truck-Dusty.jpg

 

Сега се замислям, че за Намибия overlanding всъщност е много добра идея. От 50 евро на ден на човек, по-добра цена не може да се намери, каквото и друго да се търси. А и поради естеството на разглеждането на животни в парка Етоша (широки отворени пространства и спиране при водоеми), камиона не би бил ограничение както в други паркове.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@Topfly, благодарност за линка! :)

 

@Мая, аз имам съвсем миниатюрен опит, но мога да дам съвет поне за Крюгер, по-точно частните резервати (оф, да е жив и здрав Флай със съветите си). Гомо-гомо е абсолютно очарователна лоджа, в див възторг съм. Малко по-цивилизовано от нужното, но наистина е прекрасно. Щом не може да си я позволите (то и аз не можех, ама банките ме обичат), ще ви препоръчам една друга. Africa on foot. Правеха и гейм драйвове, но най-добре е да им пишете, че затова сте заинтересовани. Те са в една и съща концесия с Гомо-гомо, ще видите същите животни (викат се с радиостанции). Цената, която аз платих, беше 2195 ранда на вечер на човек - изчислете си го лева да не ми бъркам с паунди. Само идея. P.S. Засякох американец и датчани, които всяка година там ходеха. Ако имаш още въпроси, питай.

 

http://www.africaonfoot.com/

 

Иначе Намибия ми е голяма мечта, но се прави само с нает джип или с организиран трип. А защото аз пътувам сама, смятай какъв купон би било ;)

 

Желая ви успех, страхотно преживяване ви очаква!

Редактирано от Гост
Връзка към мнение

Нека да кажа и някои негативни неща за http://nomadtours.co.za/ , че след това да няма оплаквания ;)

 

Спането е в официални, къмпинги, но храната я приготвя готвачка, която пътува с групата. При нас “готвачката“ беше една 20 годишна бяла студентка от ЮАР, която преди да почне да готви за групи вероятно не е можела да направи и едни пържени яйца  :lol:  За наше щастие по средата на пътуването готвачката ни си навехна крака и шофьорът ни (негър от Зимбабве) беше принуден да готви. Тогава ядохме за първи път нещо вкусно ;) Другото не особено проятно нещо е, че миенето на чиниите и разпъването на палатките е задача на пътуващите.

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Супер благодаря много за полезните съвети

Rainy: Africa on Foot е заета за целия месец :) Предложиха ми ето това:

 

nThambo Tree Camp

The full board + activities cost is R2650.00 per person per night (approx US$230 per person per night) and this includes all meals, game walks & drives, teas & coffees.

 

Флай, Домосед : А какво мислите за това сафари? Включен е и трансорта от Йоханесбург което доста улеснява нещата :)

https://www.safaribookings.com/tours/t5699

 

Наистина с номад турс е интересна опция, но не е точно мой тип пътуване. Затова за мое съжаление най вероятно наистина Намибия ще се наложи да е по натам. Сега ще разгледам за Ботсвана - тъй като сафарито ще е в Крюгер (след такова единодушие че е по добрия избор :)) в Ботсвана освен водопада Виктория има ли нещо което непременно трябва да се види?

Мерси

Връзка към мнение

Супер благодаря много за полезните съвети

Rainy: Africa on Foot е заета за целия месец :) Предложиха ми ето това:

 

nThambo Tree Camp

The full board + activities cost is R2650.00 per person per night (approx US$230 per person per night) and this includes all meals, game walks & drives, teas & coffees.

 

Флай, Домосед : А какво мислите за това сафари? Включен е и трансорта от Йоханесбург което доста улеснява нещата :)

https://www.safaribookings.com/tours/t5699

 

Наистина с номад турс е интересна опция, но не е точно мой тип пътуване. Затова за мое съжаление най вероятно наистина Намибия ще се наложи да е по натам. Сега ще разгледам за Ботсвана - тъй като сафарито ще е в Крюгер (след такова единодушие че е по добрия избор :)) в Ботсвана освен водопада Виктория има ли нещо което непременно трябва да се види?

Мерси

 

nThambo Tree Camp е чудесна опция, даже може да се окаже и по-добра от Africa on Foot, пак е същия частен резерват - Klaserie, а щом в тази цена ви влиза и трансфер от Йоханесбург, аз изобщо не бих се колебал и бих взел тази лоджа. Доколкото си спомням тези 3 лоджи в Класери (двете споменати + Гомо-Гомо) си поделят traversing rights и возлилата им могат да навлизат в тетиториите на всичките. Ако решите да разнообразите малко и вземете и някой ден вътре в самия Крюгер може да се получи и още по-добре (не знам как ще ползвате безплатния трансфер наобратно, но може и да има начин).

 

Напиши все пак и времето за пътуване, че това има голямо значение за местата, които ще вкарате в плана.

 

Водопада Виктория не е в Ботсуана изобщо, а на гранциата на Замбия и Зимбабве. Сравнително близо е обаче и става за еднодневна екскурзия от Касане. Както и обратното - Касане и сафари по река Чобе като еднодневка от Ливингстън, Замбия, например.

 

В Ботсуана има страшно много интересни неща, като топ-топ-топ за мен (и не само за мен) е една от най-интересните екосистеми в света - Делтата на Окаванго. Там като цяло обаче е много скъпо. Мисля, че за около 350-400 долара на човек на вечер може да се измисли нещо, Rainy беше в Odd Balls camp, тя ще ви каже колко и е излязло. Останалите лагери са от 550 до 2,200 долара на човек на вечер при двама делящи. Мястото обаче е уникално и запазено диво с тези забранителни цени. Далеч е даже от наченки на масовост. Може да се докара прилична цена с екскурзия с моторна лодка и спане на бивак (палатка) от една backpackers лоджа в Маун, виж ми линка към дневника отдолу, там съм го описал. Аз това бих го направил с голям кеф, просто бях успял да уцеля един нов за миналата година high-end  лагер на цена като за интродукция на пазара и предпочетох тази опция, а и една местна агентка ме изплаши, че по времето, когато ние отивахме не ги правили тези екскурзии. На място се оказа, че ги правят целогодишно. Това, което е много красиво и много евтино (за сафари) е сафари с лодка по река Чобе, като спите в градчето Касане.

 

Вместо да пиша фермани - имам публикуван тук изключително подробен дневник на пътешествието ни от миналата година в Ю. Африка, Замбия, Зимбабве и Ботсуана с много обяснения, анализи и снимки:

 

Ако го прочетеш внимателно, ще намериш отговори на почти всичките си въпроси и ще ти се изяснят много неща, а може да ти дойдат и нови идеи.

 

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Да, знам че водопада не е в Ботсвана, не се изразих правилно с въпроса :)

А за - nThambo Tree Camp

Rates exclude the Klaserie Conservation levy of R150 per person per stay

Тransfer guests to camp for R200 per person each way. I can also arrange road transfers from Johannesburg Airport (or at an airport hotel within a 5km radius) to Bones Bush Pub (located at the reserve gate) for R850.00 per person each way

 

Транспорта е включен в 'budget' сафарито от линка :)

 

За време - 7-22 Август :)

Датите са фиксирани, така че ... за колкото има време, толкова..

Връзка към мнение

Флай, Домосед : А какво мислите за това сафари? Включен е и трансорта от Йоханесбург което доста улеснява нещата :)

https://www.safaribookings.com/tours/t5699

 

Да, това са стандартните "бюджетни" турчета до Крюгер парк.

5500+ ранда обаче ми се струват много за къмпинговата версия. Това обикновено са едни малки палатчици, в които не можеш да се изправиш. Даже и за бунгала (accommodated) ми се струва надута цената.

Но може би съм позагубил връзка с нивото на цените напоследък ...

Поровете още малко.

Питайте с каква кола стават самите game drives в парка.

Не е добре, ако е със същото микробусче, с което са ви карали по шосето от Йоханесбург.

Трябва да е с game drive vehicle.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да, знам че водопада не е в Ботсвана, не се изразих правилно с въпроса :)

А за - nThambo Tree Camp

Rates exclude the Klaserie Conservation levy of R150 per person per stay

Тransfer guests to camp for R200 per person each way. I can also arrange road transfers from Johannesburg Airport (or at an airport hotel within a 5km radius) to Bones Bush Pub (located at the reserve gate) for R850.00 per person each way

 

Транспорта е включен в 'budget' сафарито от линка :)

 

За време - 7-22 Август :)

Датите са фиксирани, така че ... за колкото има време, толкова..

 

Извинявай, не бях погледнал линка, който си сложила за организираното сафари и не съм разбрал правилно - мислех си, че nThambo Tree Camp ви дава включени в цените им на вечер трансфери до Йоханесбург. Сега вдянах, това са две абсолютно различни неща, организираното сафари не е в nThambo Tree Camp, ами вътре в парка Крюгер и ще се спи или на палатки в големите rest camps от типа на Skukuza за ниската цена - 448 долара на човек или в шалета, за което не видях да уточняват някаква цена. Искат да имат минимум от 4 човек за да се проведе тура. Трябва да видите и какво ви влиза точно в тази цена, гледам, че някои гейм драйвс (този по залез през последния ден в Крюгер) са дадени като опции т. е. плащат се отделно.

Хубавото на този тур е, че на отиване ще направите Panorama Route, която сама по себе си си струва не малко пари -  God's Window, Blyde River Canyon и пр.

 

Това, което няма да получите в сравнение с частния резерват Класери и nThambo Tree Camp е сравнително ексклузивен парцел, да няма self drivers, нито много други коли, да можете да доближавате животните много - в частните резервати е разрешено да се излиза от пътя, както и много по-cool  места за преспиване и храна. Ако решите да правите nThambo Tree Camp, най-бюджетния начин за трансфер от Йоханесбург до Класери и обратно е Ashtons Kruger shuttle - http://www.ashtonstours.com/tR--daily_kruger_shuttle_johanesburg_to_hoedspruit

 

07-22 Август е прекрасно време за сафари в Крюгер - риска от малария е най-нисък, животните се виждат най-добре - тревата ниска, листата окапали, най-малък шанс за дъжд. Ще бъде доста студено сутрин - носете си зимни шапки и ръкавици. Водопада Виктория може да е попресъхнал до различни степени в зависимост колко дъждове са паднали.

 

По това време на годината аз лично бих отишъл да гледам великата миграция на милион и половина антилопи гну и зебри, която по това време е в Масай-Мара, Кения предимно и частично в Серенгети, Танзания. Пресичането на река Мара от ордите животни докато крокодилите се опитват да ги разкъсват е превижяване, което се запомня цял живот. Има начин да се направи невероятно сафари в топ частни концесии + национален парк Амбосели + Масай Мара за 6 вечери - 1.995 долара на човек, като в тази цена ви влизат и самолетни билети за малки самолети Найроби-Амбосели-Найроби-Масай Мара-Найроби (4 полета без да смятаме междинните спирки). Правите сафарита и спите в ексклузивни частни концесии, където останалите гости плащат по 800+ долара на вечер на човек, ядете същата храна като тях, ползвате същите добри гидове и возила, само дето спите в по-малки палатки на матраци и спални чували (в прекрасни лагери с много хубава атмосфера обаче) и алкохола не ви влиза в пакета.

 

За мен това е убиец сафари, нямате нужда да си изкарвате визи предварително, дават се на летището в Найроби. Това сме го правили, но съм прибавял други сафарита преди и след това, за което писах, започнал съм дневник и за там... Не ви знам финансите, които сте отделили, но аз лично бих предпочел точно това за първо сафари (както и направих де...)

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

По това време на годината аз лично бих отишъл да гледам великата миграция на милион и половина антилопи гну и зебри, която по това време е в Масай-Мара, Кения предимно и частично в Серенгети, Танзания. Пресичането на река Мара от ордите животни докато крокодилите се опитват да ги разкъсват е превижяване, което се запомня цял живот. Има начин да се направи невероятно сафари в топ частни концесии + национален парк Амбосели + Масай Мара за 6 вечери - 1.995 долара на човек, като в тази цена ви влизат и самолетни билети за малки самолети Найроби-Амбосели-Найроби-Масай Мара-Найроби (4 полета без да смятаме междинните спирки). Правите сафарита и спите в ексклузивни частни концесии, където останалите гости плащат по 800+ долара на вечер на човек, ядете същата храна като тях, ползвате същите добри гидове и возила, само дето спите в по-малки палатки на матраци и спални чували (в прекрасни лагери с много хубава атмосфера обаче) и алкохола не ви влиза в пакета.

 

За мен това е убиец сафари, нямате нужда да си изкарвате визи предварително, дават се на летището в Найроби. Това сме го правили, но съм прибавял други сафарита преди и след това, за което писах, започнал съм дневник и за там... Не ви знам финансите, които сте отделили, но аз лично бих предпочел точно това за първо сафари (както и направих де...)

 

Дали може да ми дадеш името/контакт на фирмата която ви е организирала сафарито? Не пречи да им поискам оферта :)

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.