Прескочи до съдържание

Мач на Аякс в Амстердам - билети?


Цветелин

Препоръчани мнения

Тъй като планирам пътуване до Холандия през 2016 и цената на този полет е добра - сериозно обмислям да се възползвам от офертата. Една от основните ми цели е да посетя мач на Аякс на Амстердам Арина. През януари ще има мачове там. Въпросът ми е ходил ли е някой на мач на този стадион и кога могат да се закупят билети за мача? А също така дали някой е посещавал по това време Zaane Schans?

Връзка към коментар

Ти хубаво мислиш да ходиш там, но още е рано за такива планове.  За колко време и как може да си сигурен, че уикенда в който ще си там ще са домакини след като програмата за следващия сезон, не е готова още. Сега чета в сайта им, че на 1 Юли ще я обяват. Тази година програмите на всички първенства ще са по различни, ще започнат по-рано и сгъстени от предни години заради Евро 2016 във Франция. А за билетите, когато ходих аз преди 2 години, не беше много лесно да си купи човек от чужбина онлайн от вкъщи. Доста идиотско го бяха направили и ти набутват някакво "Ultimate Ajax Experience" пакет за разглеждане на музея и някаква консумация на стадиона и най-ниската възможна цена беше 50-60 евро за някакъв много слаб противник и се отказах. Та изчакай поне до 1 Юли да видиш програмата и датите. P.S. точно 5 мин преди да видя поста ти четох това - >

http://www.focus-sport.net/news74025/v-holandiya-ayaks-s-interes-kam-dimitar-berbatov.htmlХич не вярвам да иде там, но ще бъде забавно ако се случи и идеш да го гледаш :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Програма за шампионата вече е излязла http://www.eredivisie.nl/Nieuws/Artikeldetail/Article/definitiefcompetitieschemaeredivisiebekend. През времето, което планувам да съм там (20.01.-25.01.2016), Аякс е домакин на Витес 23.01.2016. Но най-трудната част от плана може би ще бъде да намеря билети за мача - дано не се окаже мисия невъзможна.

Връзка към коментар

Не съм сигурен сега как е системата, но мога да се разровя да проверя, когато наистина излезе програмата и е сигурно, че Аякс ще са домакини :) Освен ако не искаш да ги търсиш и като гост де, Холандия не е голяма... Спомням си, че преди години един холандец ме караше да се включвам във фенклуба на Спарта Ротердам и да ми ползва членската карта за да може да купува билети, когато Аякс им гостува. За популярните отбори наистина са проблем билетите. А горките спартанци още ми пращат имейли като на верен фен :)

 

В Амстердам Арена съм бил и на мач (Холандия - България, паднахме 2:0) и на концерт (AC/DC). Преживяването със сигурност си заслужава, двуетажен стадион с доста стръмни трибуни. Вижда се добре отвсякъде и има добра акустика, нищо че холандците поне за националния си отбор не бяха от най-гръмогласните. 

 

 

За Zaanse Schans, ако е хубаво времето ще е приятно прекарване през цялата година. Ако вали и духа ще е неприятно и лятото :) Като занимание предимно на открито е доста директно зависимо от дъжда. 

Връзка към коментар

Така, попрегледах каква е системата. Имат си няколко вида клубни карти, които винаги са с преимущество при закупуване на билет. За еднократен мач едва ли има смисъл да се взима. Иначе билетите се пускат в свободна продажба около 5 седмици преди самата среща. 

 

Наистина холандския им сайт, като кликнеш на английски и те пренасочва към visitajax.nl , който е техния официален сайт за продаване на пакети, както спомена edbloom покрай билета ще ти пробутат и обиколка из стадиона, храни, напитки, шалчета и т.н. За сметка на това не трябва да чакаш пет седмици преди мача, а можеш да си купиш билет веднага за всеки мач от сезона, пускат ги на първи юли.

 

Сега гледам, че пакета за мач с Волфсбург след седмица (контрола ли е, сигурно) струва 25€ минимум и включва шалче: http://www.visitajax.com/upcoming-games/ajax-vfl-wolfsburg.html

 

В свободна продажба същия мач обикновен билет без пакет е 10€+3€ такса, само в холандския сайт: http://www.ajax.nl/Tickets-Support/Nieuws-4/Ticket-Nieuws-artikel/201901/Ajax-VfL-Wolfsburg.htm

 

До този евтиния билет няма как да стигнеш на английски. Абе хитреци са :)

 

Друга алтернатива ти е seatwave.nl, официална черна борса - билети на вторичния пазар, абсолютно гарантирани. Мисля, че тези със сезонните билети имат право да ги препродават, така че ако закъсаш със свободната продажба, просто провери директно там как вървят цените, ето ги в момента: http://www.seatwave.nl/eredivisie-tickets/amsterdam-arena-kaartverkoop-tickets/zaterdag-23-januari-2016/perf/990210

 

С две думи, варианти има :) Мисля, че за около 30€ ще успееш да се справиш, ако не си много претенциозен откъм сектори. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ок, хубаво е че е излязла и знаеш кога ти е мача, но в сайта на Аякс си пише 1 Юли, сигурно тогава ще качат в сайта си програмата и възможност за купуване онлайн на билети. Ако твърдо си решил да ходиш, все ще намериш начин да си купиш, не се притеснявай, но ти казвам по спомен не беше user friendly системата им и си приготви поне 50-60 евро минимум. 

Връзка към коментар

Това, че има варианти доста ме зарадва - гледал съм Аякс на живо срещу Стяуа в Букурещ преди две години, но мач на Амстердам Арина ще бъде несравнимо удоволствие, без значение в кой сектор :). Георги, както винаги, отговорът ти е много изчерпателен, а в моя случай и доста положителен. :thankyou: edbloom, благодаря за споделения опит.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.